Keresés

Részletes keresés

Gmc78 Creative Commons License 2006.05.05 0 0 6

Sziasztok,

 

Olyan problémám van, hogy van egy Denon erőlködőm  és egy Samsung TV-m. A Denon erőlködő Video kimenete rá van kötve a TV egyik video bemenetére (ahogy illik). Ugye ebben az esetben az erőlködő menüjét buzerálás esetén látom a TV-n, illetve pl a hangerőszabályozást is, stb, persze ha a Tv az adott video bemenetre van kapcsolva.

 

Ez eddig OK is.

 

Sajnos Viszont a Samsunk TV jellegzetessége, hogy ha csatornát váltok, akkor a video bementet automatikusan visszaállítja "TV"-re a "Video1 v. Video2"-ről! :(

 

Ez viszont azt jelenti, hogy ha csatit váltok, akkor nem jelenik meg tovább a Denon menüje, csak ha ismét Video bemenetre állítom a TV-t! :(

 

Sajna ara már rájöttem, hogy ezt nem lehet másképp a TV-n beállítani!

 

Az lenne a kérdésem, hogy: valaki tud-e olyat, hogy létezik-e "Set top box"-hoz hasonló szerkezet, amivel megvalósíthatnám azt, hogy:

 

A kábeltv csatit erre tenném és ezen állítanám be a csatornákat és ezen kapcsolgathatnék, és ezt a jelet kötném az erősítőre/Tv-re?! Íga nem a TV-n váltogatnám a csatornákat és a TV-n megmaradna a Video bemenet?!?

 

Köszi az infókat!

SebDani Creative Commons License 2003.10.31 0 0 5
Levél ment...
Előzmény: tomcat (3)
SebDani Creative Commons License 2003.10.31 0 0 4
WECC
De a honlapjukon sem találtam, tehát tényleg egy lefutott darab...
Előzmény: tere (2)
tomcat Creative Commons License 2003.10.31 0 0 3
SH-AC 500D-nek hívják.

Korábban ugyan nem szándékoztam eladni, de ugye a kapitalizmusban minden csak ár kérdese (nem mintha nagyot tudnék kaszálni rajta).
Azon nem csodálkozom, hogy Pana boltban nem tudnak róla, mert a külön DD/DTS dekóderek nagyjából az 1999-2001 közötti időszakban voltak kaphatók. Pont azoknak szánták ezeket, akik korábban upgrade-elhető, többcsatornás, de még Prologic erősítőkbe ruháztak be. Vagy két-három éve már csak minimum 5+1-es erőlködőket dobnak piacra.

tomcat

Előzmény: SebDani (1)
tere Creative Commons License 2003.10.31 0 0 2
Melyik pana-bolt? :)
Előzmény: SebDani (1)
SebDani Creative Commons License 2003.10.31 0 0 1
Úgy tűnik, eljátszottam a kezdő fórumozót, mert a nézet-szűrés (defaultban) 2 napra volt állítva... csodálkoztam is, hogy csak 6 topik van itt... na mindegy!
A normál méretű Technicsnél jobbat nem is mondhattál volna... :-) Típusjel? Paraméterek? Eladó? (Ha igen, mennyi, ha nem, hol vetted? Pana-boltban tagadták, hogy lenne ilyenük.)
Előzmény: tomcat (0)
tomcat Creative Commons License 2003.10.31 0 0 0
Konkrétan több ilyen dekódert is tudok, nekem is van egy normál hifi méretű Technics (sajna a nyakamon maradt, mert egy cimborának mégsem kellett én meg balga mód addigra már kifizettem).
De lehet kapni még Sound Blaster és egyéb gyártmányokat is.

tomcat

ps. Ezt a kérdést egyébként nyugodtan írhattad volna a "Hátul is van hang..." topicba is.

Előzmény: SebDani (-)
SebDani Creative Commons License 2003.10.31 0 0 topiknyitó
Nyitok egy ilyen topikot is, hátha így nagyobb eséllyel kapnak segítséget azok, akik rászorulnak...

Kezdem:
Adott egy diszkrét bemenetű 5.1-es erősítő, illetve a mostanában kapható, optikai kimenettel rendelkező DVD-lejátszók.
Keresek olyan kütyüt, aminek optikai bemenete van, DD/DTS dekódolást végez, majd a végeredményt 6 (analóg) csatornán kiadja magából. Hol kapható ilyen?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!