Keresés

Részletes keresés

A birka Creative Commons License 2003.11.25 0 0 15
értéket közvetít
kár érte
Előzmény: waxxablaze (-)
csendháborító Creative Commons License 2003.11.25 0 0 14
Gyerekkoromban a Labdarúgás c. lap mellett a Búvárt gyűjtöttem, minden számát megvettem, tele volt a szoba a plakátjaival. Jó, hogy felhívtátok a figyelmet az ügyre, lám erre is jó polfórum. Megyek, én is veszek belőle.
waxxablaze Creative Commons License 2003.11.25 0 0 13
a természetBÚVÁR honlapjáról.

Együttérzés, segítőkészség, biztatás

Mindent KÖSZÖNÜNK!

Nehéz rátalálni a megfelelő szavakra. A csupa nagybetűs KÖSZÖNÖM is szegényes válasz arra,amit szeptember közepe óta tapasztaltunk, megéltünk.
Ezrek mozdultak meg, amikor hírét vették: bajban vagyunk! Veszélybe került a Ter­mé­szetBÚVÁR következő számainak megjelenése!

Elsőként előfizetőink cselekedtek. Hozzájuk jutott el a leggyorsabban magazinunk a segítséget kérő főszerkesztői sorokkal. De hamarosan a példányonkénti vásárlók sokasága is értésünkre adta: szereti, félti lapunkat, fontosnak tartja megmaradását.

A szó szoros értelmében országos mozgalommá vált a TermészetBÚVÁR megmenté­sének tettekkel bizonyított szándéka. Éppen úgy, mint a múlt század kilencvenes évei­nek legelején, amikor három Győr–Moson–Sopron megyei középiskola felhívásá­ra újjáteremtett lapunkért fogott össze olvasótáborunk színe, java.

Az alapítványi támogatás befizetésével segítők névsorát e sorok szomszédságában közöljük. Magánszemélyek, cégek egyaránt akadtak közöttük. Nem kevesen – különleges szerénységgel – úgy adták postára forintjaikat, hogy ne derüljön ki: honnan érkeztek.

Sokan az előfizetési díjakkal, könyveink vásárlásával gyarapították bevételeinket. Ez tette lehetővé, hogy kifizetetlen számlák nélkül zárjuk az októbert és magazinunk idei hatodik számának nyomdai előkészítését.

A bizalmi szavazással felérő összefogás megkoronázásaként két különösen nagyje­len­tőségű döntésről is értesültünk. Dr. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi mi­niszter méltányolta szerkesztőbizottságunk korábban neki írott levelét, és gyors­segélyt nyújtott a TermészetBÚVÁR-nak. Az EGIS Gyógyszergyár Rt. illetékes vezetői pedig külön kérés nélkül is úgy határoztak, hogy támogatásban részesítik nagy múltú és a környezeti nevelésben meghatározó szerepet betöltő lapunkat.

Az együttérzés, a segítőkészség, a temérdek biztatás megsokszorozta erőnket. Gond­ja­ink azonban csak enyhültek, de megmaradtak.

A TermészetBÚVÁR sorsa, jövője továbbra is olvasóin, és mecénásain múlik. Talpon maradásunk alapfeltétele, hogy a januári áremelés után is megőrizzük, sőt növel­jük magazinunk példányszámát. Ezzel egyidejűleg elnyerjük a számláink felének ki­egyen­lítéséhez nélkülözhetetlen pályázati és egyéb támogatásokat!

Mindent köszönünk, amit eddig kaptunk. A hála szavaihoz azonban kérést is kény­telenek vagyunk társítani. Maradjanak ezután is szövetségesei a pénzügyi gondok ezerfejű sárkányával viaskodó, kiemelten köz­hasznú TermészetBÚVÁR Alapítvány­nak és a kiadói gondozásában megjelenő ma­gazinnak!

Az új esztendő új kihívásai szinte bizonyosan megkövetelik, hogy továbbra is érezzük, tapasztaljuk bizalmukat, segítőkészségüket.

Januártól áremelésre kényszerülünk. Kétévi változatlanság után 336 forintra drágul az árusoknál megvásárolható TermészetBÚVÁR, az éves előfizetési díj pedig 1680 forint lesz, a jelenlegi 12 százalékos áfával számolva.

Az ok feltehetőleg több mint nyilvánvaló. Magazinunk költségeinek még a felét sem fedezi árbevételünk. Területünket is érzékenyen érinti az infláció, miközben meg­­határozó mecénásaink pályázatain egyre szűkmarkúbb döntések születnek. A megszavazott összegeket pedig rendkívül nagy késedelemmel utalják át bankszámlánk­ra.

Ezért továbbra is létkérdés a kiemelten közhasznú TermészetBÚVÁR Alapítvány ke­retében működő kiadónk számára:

1. A lapunkban található csekk felhasználásával mindazok a legrövidebb időn belül ad­ják postára a TermészetBÚVÁR 2004-re szóló előfizetési díját, akiknek a mos­tani számmal járt le a megrendelésük.

2. Magazinunk példányonként vásárlói közül is csatlakozzanak minél többen előfizetőink csaknem tízezres táborához. Aki pedig teheti – és erre érdemesnek találja magazinunkat –, ajánlja másoknak is a TermészetBÚVÁR támogatásának ezt a módját.

Ne feledje: ötöt fizet – hatot kap! Ráadásul lapunk sokkal értékesebb, mint amennyi­be kerül.

3. Maradjon meg, sőt növekedjen a kedvezményes kiadói áron megvásárolható könyve­ink iránti érdeklődés! Kiadványaink pénztárca-kímélő listája itt az inter­ne­ten is megtalálható. Ismerkedjenek meg kínálatunkkal, s nézzék azzal a szemmel is, hogy ami vásárlóinknak előnyös, az a TermészetBÚVÁR-nak is kamatozik.

4. Azok a barátaink, akik ezt megengedhetik maguknak, karolják fel mecénásként ügyünket. Lehetőségeiktől függő támogatásukat postai utalványon vagy banki átuta­lással juttassák a TermészetBÚVÁR Alapítványhoz.


Címünk: 1051 Budapest, Arany János utca 25.

Bankszámlaszámunk: 10200823–22218236


Mi adományaik beérkezéséről igazolást küldünk, amelynek alapján az adóbevallás időszakában igénybe vehetik a kiemelkedően közhasznú alapítványok támogatóit megillető kedvezményt.

5. Nőjön tovább azoknak a száma, akik személyi jövedelemadójuk 1 százalékával segítik alapítványunkat, és így járulnak hozzá a TermészetBÚVÁR értékeinek megőrzéséhez, gyarapításához. Idén 2 540 000 forinttal részesedtünk ebből a forrásból. Ez az összeg több mint huszonöt százalékkal haladta meg az előző esztendő eredményét, újra kifejezve: sokan szeretik, becsülik, fontosnak tartják magazinunkat, és azt az ügyet, amelyet tudásunk, tehetségünk legjavával igyekszünk szolgálni!


DOSZTÁNYI IMRE


Előzmény: sz (12)
sz Creative Commons License 2003.11.06 0 0 12
fölhozom. ezt érdemes...
waxxablaze Creative Commons License 2003.11.05 0 0 11
Tisztelt Szerkesztők
Köszönjük, hogy megjelentek a topikban...
reméljük, hogy a lapjuk sikeresen túléli a sokadik krízisét.
mi segítünk..
ahogy tudunk.
Előzmény: TermészetBÚVÁR (10)
TermészetBÚVÁR Creative Commons License 2003.11.04 0 0 10
Kedves Balázs és a többiek!
Köszönjük a kezdeményezést, és a véleményeket. Jellemző, hogy sokkal fogékonyabbak a lényegre, mint sok olyan hivatal és cég, amelyik támogatással segíthetne.
A lapban megjelent főszerkesztői cikkre több ezren válaszoltak megrendeléssel, vásárlással és önzetlen adományokkal.
Van közönsége az értékőrzésnek, az értékközvetítésnek! Csak ott szűkmarkúak, ahol a pénz van! DO-RE
waxxablaze Creative Commons License 2003.10.30 0 0 9
fel
waxxablaze Creative Commons License 2003.10.29 0 0 8
jó lenne ha lenne benne gyermekek (alsó tagozat) számára is könnyen megérthető cikk-melléklet.
Előzmény: gyopárkocsond (7)
gyopárkocsond Creative Commons License 2003.10.28 0 0 7
megrendelem én is.

Azonban ez jelzés, hogy a lap szerkezetet módósítani kellene. Személyszerint többet olvasnék belőle (fekete-fehér oldalon is) és redukálnám a képek (főképpen a rajzok) számát.

Előzmény: waxxablaze (-)
waxxablaze Creative Commons License 2003.10.28 0 0 6
köszönöm...
jó érzés, hogy megpróbáltok segíteni.
ma nem lesz időm máshol topikot nyitni...
esteleg
khmkhm.....
kösz
Morgue Creative Commons License 2003.10.27 0 0 4
remek ötlet!
Előzmény: waxxablaze (-)
NICK Creative Commons License 2003.10.27 0 0 3
Ha nem is holnap, de még a héten megrendelem.
Előzmény: waxxablaze (-)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.10.27 0 0 2
ez siralmas. Évi 1300 pénz? Holnap megrendelem, rajtam ne múljon. Az egy százalékom a gyermekmentőnek megy amióta megvan a babakocsi.

Tényleg siralmas, hogy menszhelszek meg kozmók élnek, miközben...

Antisystem Creative Commons License 2003.10.27 0 0 1
Ez röhely, hogy amikor annyi szines-szagos, drága ámde totális antiértéket közvetítő lapozható tárgy él meg a piacon, pont ez az ujság van bajban.
Csinálni kellene valamit.

SzVSz vesd föl a kertészet meg az állatos fórumba is.

ÜdV

Előzmény: waxxablaze (-)
uke Creative Commons License 2003.10.27 0 0 0
1300/év? Az Ufi is pont ugyan ennyi asszem! Hezitálok...
Előzmény: waxxablaze (-)
waxxablaze Creative Commons License 2003.10.27 0 0 topiknyitó
BAJ VAN

a Természetbúvár csődközelbe került.
segítsetek
rendeljétek meg az újságot 1300 Ft/év!!!!!!!!!

Hiteles és tartalmas újság.
Jómagam előfizettem egy szegény iskolának.
Megrendeltem az általuk kiadott könyveket.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!