Keresés

Részletes keresés

zsele5 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 51
>>Horn.Kovacs meg lenne egy 8-15 szazalekos MSZP-ben.

Így pedig vannak egy 35%-os Mszp- ben. Szocdem nincs.

Épeszű szocdemeknél Gyurcsány nem rúgna labdába.

Előzmény: Derek (50)
Derek Creative Commons License 2003.10.27 0 0 50
"Például a Cseheknél nem is maradtak. "

Mondjuk ott nemzeti kerekasztal targyalasok sem voltak. azert nem tudom hogyan tetszene ,ha az MSZP mellett lenne MO-on meg egy 20 szazalekos kommunista part is mint a cseheknel.Igaz a cseh szocdemek nem a volt cseh kommunista part utodpartja de az is tele van a volt ottani allampart masodvonalbeli embereivel.De ha 90-bem MO-on nem a szocik hanem az MSZDP lett volna a balkozep meghatarozo partja,akkor a szocik feltoro generacioja es masodvonalbeli emberei ma ott lennenek.Mint pl Hiller,Botka, Szanyi ,Gyurcsany ,Hegyi es meg sokan masok is.Mert hol mashol? Horn.Kovacs meg lenne egy 8-15 szazalekos MSZP-ben.

Előzmény: zsele5 (49)
zsele5 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 49
Na, azért volt szándék a kinyírásukra bőven.
Még most is tart a zsigeri gyűlölet/félelem. :))
Én biza úgy látom, hogy a brancsbeliséget csak időlegesnek gondolták nekik. Főleg Kövért nem látták volna szívesen, és most ez a helyzet az első menet után. Nem sírás az, hanem méltatlankodás, hogy nem a szabályok szerint ment a játék. De mint láttad, ez csak a másodvonal. Az elsőnek már akkor kapóra jött, hogy maga is új szabályokat kreáljon esetleg.
Kiváncsian várom, hogy fogják a jampik járni a Kövér csárdást.

Például a Cseheknél nem is maradtak.

Előzmény: kiski (48)
kiski Creative Commons License 2003.10.27 0 0 48
Orbánék sírnak jelenleg, hogy elvették tőlük a mecsbokszot.

Amúgy meg erről szól a szereposztás. Orbán megkapta 93-ban az engedélyt, hogy ő legyen a nagy jobbos. Aztán meg önjáró lett, s szegény Löw rabbi meg csak néz kifelé a fejéből, hogy mit hozott létre.

A rendszerben az a szép, hogy a kezdő csapat sosem maradhat a hajón, ha színt nem vált.

Előzmény: zsele5 (47)
zsele5 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 47
Ha beléptek Orbánék, akkor miért sír a brancs?

Miért igyekeznek annyira markolászni a torkát a jobboldal vezető politikusainak.
Persze tudom, szalámi.
Végül is egy kis idő után a hajón megint a kezdő csapat marad(na). :))

Nem csípem az ilyen cselezést.
Vagy együtt, vagy egymás ellen.
Most az a gesztus következik, hogy kidobják azokat, akik cselezni akartak. Vagy nem.

Előzmény: kiski (46)
kiski Creative Commons License 2003.10.26 0 0 46
Orbánéknak persze felajánlották a brancsba tartozást, és volt annyi eszük, hogy beléptek a brancsba.
Ma is ott vannak.

Sajnálatos módon jól látod a helyzetet - vannak nyertesek és vannak vesztesek. A vesztesek mindenkoron rínak, hogy velül kitoltak. Ha ezek elég sokan vannak, vagy elég sokukkal el lehet hitetni, akkor a nyertesek egy része mindig rátelepszik az agyukra és a tárcájukra.

Mi a gondod?

Előzmény: zsele5 (45)
zsele5 Creative Commons License 2003.10.26 0 0 45
A te elgondolásoban van egy kívánt optimális helyzet.
Van összesen egy csapat, aki szépen leosztja a lapokat, legyen bármi is a világban, legfeljebb egyenruhát cserélnek. A plebs számára pedig van a kis színjáték a pártokkal. A többpártrendszerrel, a demokráciával.

Sokaknak nehéz szembesülni a helyzettel, hogy verseny van és nem a korábbi kapcsolatrendszerek élnek tovább.
Orbánéknak persze felajánlották a brancsba tartozást, de volt annyi eszük, hogy átlátták a helyzet groteszk voltát. Egy túlterheltség miatt süllyedni akaró hajóra hívták őket, ahol a taton már hajigálták ki az ő előttük érkezőket, a hajón az indulástól rajta levők.

Túl sok az államon élősködő elitikus allűröket dédelgetők száma. Sok a csinyovnyik.Üsse mindenki a másikét. ;DD

Előzmény: AliceCsodaországban (44)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.10.26 0 0 44
Ha Gorbacsov...
Ha... Ha...
Nem volt semmi ha. Ezt az egész rendszerváltást levezényelték békésen. (mert ha nem, különben pár hónapon belül, tekintve a gazdasági helyzetet, tényleg egy nagy nagy csúnya polgárháború lett volna - lehet ez itt tör ki, lehet épp az oroszoknál...) Ez a nagy büdös igazság. És mindenki hasznot húzott belőle, aki csak egy kicsit is bele volt avatva, avagy aki csak egy kicsit is felfogta mi történik. És a mostani kormánypárt-ellenzék kizárólag onnan datálódik, hogy azok, akik ekkor éppen kimentek pisilni, avagy nem értették miről van szó irigykednek azokra, akik tisztában voltak ezzel. És ez utóbbiak nagy része immáron most a biztonságban utólag visszatekintve jobbnak látnák, ha akkor ez az egész csócsamócsa valami jó kis véres forradalomban vette volna kezdetét. Ugyan ugyan. Horn semmivel sem jobb vagy rosszabb mint mondjuk Répássy Róbert. ABBAN A SZITUÁCIÓBAN ki tudja Répa Robi mit csinált volna? Például...
Előzmény: zsele5 (43)
zsele5 Creative Commons License 2003.10.26 0 0 43
Ugyan-ugyan.
Szívvel-lélekkel kiszolgált egy rendszert, amit alulról felemelkedő életútja is bizonyított.
Ha Gorbacsov globál stratégiai megfontolásokból nem ezt a megoldást választja, ki tudja, hogy egy más konstellációban Gyulánk mit csinált volna a kelet németekkel.
Apropó személyi érdem. Akkoriban ha jól emlékszem, államtitkár volt, nem külügyminiszter. Igaz az egyik kiszemelt jövő embere, így megérdemelte, hogy vele vitessék el azt a dicsőséget, aminek minden bizonnyal be kellett következnie.

A prolisága rendben.
Ma is ebből a képből él.

Előzmény: AliceCsodaországban (39)
zsele5 Creative Commons License 2003.10.26 0 0 42
Szeretem a fantasyt is, ha ilyesféle orákulum van benne pláne.
De amíg nem kaptak gyöngyöt a disznók, addig lárifári.

Előzmény: pindiy (40)
zsele5 Creative Commons License 2003.10.26 0 0 41
Ez is benne van. Megszolgált/ak érte. :))
Előzmény: Törölt nick (38)
pindiy Creative Commons License 2003.10.26 0 0 40
Ilyet is meg olyat is.
Csak ne gondold végig, mert azt Cilikénél sem szoktad meg, hadd ülepeggyen.
Előzmény: zsele5 (37)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.10.26 0 0 39
MIből gondolod, hogy csak azoknak a gondolkodása tud megváltozni, akik most éppen a jobb(ik???) oldal zászlóshajóit erősítik?
Gyulus egy angyalföldi proligyerek volt, a bétyját lelőtték 56-ban a forradalmárok (ő akkor SZENTÜL MEG VOLT GYŐZŐDVE ARRÓL, hogy ellenforradalmárok), és beállt a pufajkások közé.
Történelmileg csúnya dolog, de magánemberként megérthető.

Aztán teltek múltak az évek, Gyulus is gondúkodhatott kicsit, mert azért ha valaki külügyminiszter, az KÉNYTELEN más szempontokat is figyelembe venni ám...

Mindenesetre ippenséggel ő volt az, aki megnyitotta a magyar osztrák határt 1989-ben az NDK menekültek számára, és ez volt az a dugó, amit ha kieresztenek a hordóból, kifolyik belőle minden lé, akármi is van benne.

(Hogy hogyan s mint jutott erre az elhatározásra, aztat nem az én feladatom megfejteni, de tény, hogy ő volt az akkor...)

És igen... Gyulánk megmaradt annak az angyalföldi proligyereknek aki volt, csak közben megtanult késsel-villával enni. De én nem emlékszem olyanra, hogy mást mutatott volna, mint aki volt.

(És - meglehet bár, de egyszerűen nem hiszem- nem gyilkolt meg nem akasztott 56-ban 16 évesen. És nem rúgta ki senkinek a fogsorát.)

Ja, és nem vagyok mszp fan. Elég baj az nekem, hogy kénytelen voltam rájuk szavazni Orbán miatt - de ezt te úgysem érted, hiszen neked Orbán maga az éltető Nap... maga a fény a jövvő Csaba királyfia, maga a Jel... és amíg lesznek emberek, akik ennyire fanatikusan imádják Orbánt, akármennyire is szar és tehetségtelen és fasz ez a mostani mszp kormány, KÉNYTELEN leszek rájuk szavazni - már ha egyáltalán lesz még kedvem szavazni...

Előzmény: zsele5 (33)
zsele5 Creative Commons License 2003.10.26 0 0 37
Aszondod?
Olyan könyveket kéne olvasnom, ahol a hős bolsevik megmenti a világot, miközben biztonságba helyezi a pártkasszát?
És csak lövi, és lövi, és lövi a terroristákat.:))
Előzmény: pindiy (36)
pindiy Creative Commons License 2003.10.26 0 0 36
Rossz könyveket olvastál, ezt a "Cilike rövidruhába" tuggya ilyen sematikusan tárgyalni.
Előzmény: zsele5 (34)
pindiy Creative Commons License 2003.10.26 0 0 35
Dolgozott is rajta böcsülettel::)))
Előzmény: Törölt nick (32)
zsele5 Creative Commons License 2003.10.26 0 0 34
Biztos, hogy nincs?
Vagy csak nincs olyan jó sajtója.

Mondjuk ebben a teljesítmény orientált világban nem is csodálom.

80 millió hulla, mégis több.

Előzmény: pindiy (28)
zsele5 Creative Commons License 2003.10.26 0 0 33
Gondolom, Arany (A walesi bárdok) nem hagyott mély nyomot benned.:))

Hogy ki, mit csinál?
Azt amit korábban. :))
Horn eladja magát ismét. Pontosabban tipikusan munkásos külleme segítségével hiteti el a nyugati közvéleménnyel, hogy a volt keleti blokk általa megjelenített dolgozó, és boldogulni vágyói, a nemzet gerince elítéli a terrort, és kiáll Amerika mellett.
Ócska dolog. Mert ugyan nyomdász kinézetével talán egyedüli a keleti establishmentben(a másik , a lengyel villanyszerelő ugyebár nem alkalmas ember ;PP ) akiről egyálatlán elhihető a sematikus Amerikában, hogy a sok maffiózó és bankár kinézetű kelet-európai balos vezér között, van otthon egy kis hitele is a munkások között.
Végül is ez adja okát nemzetközi porondon való futtatásának is. Megbízói nagyon hálásak neki biztos. Most már első kézből hallhatja a tengerentúli médiákból a polgár, hogy a magyar és a többi ország alsó középosztálya Amerikával van. Igaz, hogy Gyula nem őket képviseli igazán, de sebaj, megszoktuk mi már, hogyan kell átb@szni a KGB-t. :))

Előzmény: AliceCsodaországban (25)
Don Palesz Creative Commons License 2003.10.26 0 0 31
Éppen hogy NEM tudjuk/akarjuk helyre tenni hiszen most is benn üll a parlamentben, 94-98 között meg Magyarország miniszterelnöke is volt, ha meg a nem éppen fényes múljáról van szó egy "na és?"-el elintézhető, szóval nagyon nincs ő a megfelelő helyre rakva.
Ami pedig a "népnemzetieket" illeti
1. bizonyíts
2. még ha benne is voltak az előző rendszerben, az jópont hogy legalább most a kommunista "főbázis", az MSZP ellen vannak( ha a főbázisnak annyi, őket is könnyebb lesz lehúzni..)

"Egyébként részemről leszarom."
Na látod, pont az ilyen lumpen felfogás akadályozza meg a politikai közélet megtisztulását, egy jobb jövő reményét, stb. és az ebben a legrosszabb hogy ezzel nem csak a magadét cseszed el hanem azokét is akik hisznek egy jobb, egy szebb, egy igazságosabb jövőben, egy tisztább közéletben, ahol az előző rendszer bűnöseinek végre babér nem terem.
Amúgy meg a jelenben is bőven csemegézhetsz a kedvenc kormányod baklövéseiben, korrupciós ügyeiben:P

Előzmény: AliceCsodaországban (25)
pindiy Creative Commons License 2003.10.26 0 0 30
Aki lyó kiképzést kapott, annak igazán fogós helyzet nincs.
Nyugodtan akármelyik másik politikust elszalaszthat gyufáért.
Előzmény: Törölt nick (29)
pindiy Creative Commons License 2003.10.26 0 0 28
Mér, már van Németországban Mengele díj?
Előzmény: zsele5 (27)
zsele5 Creative Commons License 2003.10.26 0 0 27
Zavar, mint ahogy dr.Mengele is zavarna a körzeti kórház ambulanciáján.

Előzmény: pindiy (24)
livefast Creative Commons License 2003.10.26 0 0 26
A bátyját egy teherautó lőtte le...

Ezt a "lelőtték" legendát honnan szeditek hornisták?

Előzmény: nofene (12)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.10.26 0 0 25
Gyulus pufajkájáról legalább tudjuk, hogy mit csinált, és helyre tudjuk tenni, de ki tudja hogy a nagy népnemzetiekből manapság akkor ki mit csinált he?

(Egyébként részemről leszarom. Engem az érdekel, ki mit csinál manapság és hogyan...)

Előzmény: pindiy (24)
pindiy Creative Commons License 2003.10.26 0 0 24
Engem nem zavar a Gyufa pufajkálya, pedig egy párszor megkergettek::))
Neked mi a problémád vele?
Előzmény: zsele5 (22)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 23
:-)
pont olyan mint a fidesz frakció (az is tele van frakcióvezetőkkel, meg -helyettesekkel). Több a tiszt mint a katona... :-DDD
Előzmény: Kagakusha (21)
zsele5 Creative Commons License 2003.10.26 0 0 22
Na ja, kitépték a tesó szívét,aki csak vétlen szemlélőként bámulta az eseményeket, és ez indítótta ámokfutásra pufajkában a Gyulát. A nemes bosszú.

Egyébként, ki hozta kapcsolatba vele, hogy megválaszoltad?

Előzmény: pindiy (17)
Kagakusha Creative Commons License 2003.10.26 0 0 21
Mit kell ezen gúnyolódni?
Még egy tucat sincs ... :-)
Előzmény: Törölt nick (20)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.26 0 0 20
aha.
Egy a 11-ből. Annyi alelnöke van ugyanis.
:-))
Előzmény: D2003-as szt tiszt. (19)
D2003-as szt tiszt. Creative Commons License 2003.10.26 0 0 19
Orbán Viktor Európai Néppárt (EPP) alelnöke.
Azért ez már valami.
Igaz, még nem Orbán-dijas.(:-))
Előzmény: pindiy (14)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!