A vízió ez esetben, kedves Indián, hogy egy nem magyar szótárt idézzek, azt jelenti:
nagyobb összefüggések megragadása képzelet vagy tiszta gondolkodás révén.
Na, ez nem szokott menni LSD-vel, kormányainknak meg anélkül se.
"Undorító a hangneme"? Ezek nem az én szavaim... Freud?
U.i.: ahhoz meg csak jogom van, hogy úgy vélekedjek, hogy valaki bizonyos kérdésekben téved. Amire te nyugodtan mondhatod, hogy én tévedek. (De olyasmit ne adj a számba, amit nem hogy nem mondtam - mégcsak nem is gondoltam!)
Derek, én nem értelek igazán téged. Olyan kijelentéseket teszel amiket én fogalmazzunk úgy, hogy nem értek.
Szeretném ha válaszolnál néhány egyszerű kérdésre:
1. Magyarországon minden rendben van?
2. Szerinted Magyarországon az emberek a kelleténél optimistábbak, vagy pesszimistábbak?
3. Hogy lehet tőkéhez jutnia ma Magyarországon egy kisvállalkozónak?
4. Szerinted nagy a bürokrácia?
5. Tudsz mondani olyan konkrét intézkedést, ami nagymértékben javítana a helyzetünkön?
Teljesen más életfelfogású vagy mint én, de mindenképp van logika abban amit mondasz. Valahogy azt érzem, hogy neked fontosabb az hogy valami logikus legyen, mint az hogy jobb legyen valami.
Bevallom, nem tudom, hogy TGM-nek _pillanatnyilag_ mi baja van Szalaival. A mai kormányoldali maisntreamtől természetesen balra áll (komm.-nnak továbbra sem nevezném), de az biztos, hogy nem álmodozó.
Abban pl. igaza van, amit a közoktatás lerohadásáról vagy az olcsó munkaerő vonzerejének múlékonyságáról mond. Az viszont nem egészen biztos, hogy a Bokros-csomagot és a nagy privatizációs hullámot egyáltalán nem kísérte tényleges modernizálódás.
Nem tudom, gondolxok rajta. Kár, hogy senki nem fogja komolyan venni (bár Andornak tudtommal van valami befolyása).
Ha ez lenne a baloldalon a jellemző hang, még vitatkozni is lehetne. Csakhát Szalai TGM-nek langyos revizionista, az MSZP mainstreamnak meg álmodozó kommunista.
Üdv az erre vetődőknek.
Itt egy következetes baloldali álláspont. Nincs benne semmi bulvár, nem szidja kétpofára a "jobboldalt". Szntem egy pár dologban nagyon igaza van, másban vitatható. Gondoltam, belinkelem, hátha valakit még érdekelnek a komoly témák.
PB