Keresés

Részletes keresés

S.Zoltán Creative Commons License 2006.02.24 0 0 20
Sok szeretettel várok, fórumozni vágyókat a Vaskúti Polgárőrség weblapjára.
S.Zoltán Creative Commons License 2006.02.01 0 0 19
Üdv Mijó!

Hát mint mindent, ezt is önzetlenül végezzük. Az önkormányzattól nem kapunk semmit! Elvárásaik vannak, mert ha valami történik, „hól voltunk” szöveggel jönnek. Mindenki a szabad idejét áldozza fel, és persze még a pénzét is, mert ugyebár a felszerelést biztosítanunk kell. Tudom, már sokan feltették a kérdést, hogy miért csináljuk. A választ megmondja az öreg néni vagy bácsi, aki nyugodtabban alszik esténként, és a község arculata is. Nincs szétverve a telefonfülke stb. Ez nekünk elég. Köszönet persze nincs, de ezt is már megszoktuk. Itt nem divat, hogy megköszönjenek valamit.
A Slepi Angliában dolgozik. Nem tud velünk lenni. De a munka megy a vezetésem alatt is. Havi 68-79 órát, 10 aktív taggal végezzük a munkánk. De csinálni kell!
Előzmény: Mijo (18)
Mijo Creative Commons License 2006.02.01 0 0 18

 

Szia Zoli, ez a pikírt "nem nagyon vágtok egymás szavába" talán azon is múlik, hogy Sipőczék gyakrabban szólaljanak meg, nemdebár :)?

Mintha Slepi főnököd sem nagyon mutatkozna, pedig mutatkozhatna, hiszen szándék esetén adott számára a lehetőség.

 

Idézek tőletek:

 

"A rendszerváltás óta folyamatosan romló közbiztonsági helyzet, és a bűnözés rohamos terjedésének hatására országszerte sorra alakulnak a lakossági önvédelmi szervezetek.     
E folyamat elindítója az a felismerés, mely szerint a közrend, és a magántulajdon védelmére hivatott állami szervezetek az állampolgárok hathatós segítsége nélkül feladatukat már nem képesek megfelelően ellátni."

Kemény!

Zoli, ez a ti tevékenyslégetek karitatív jellegű, vagy profitorinetált?

 

Mijo

 

 

 

 

Előzmény: S.Zoltán (17)
S.Zoltán Creative Commons License 2006.01.27 0 0 17
Üdvözlet!

Most találtam rá erre a topikra, és gondoltam beköszönök.
Látom nem nagyon, vágtok egymás szavába. Dobjuk fel egy kicsit. Kritizáljátok meg a Vaskúti Polgárőrség weblapját. De csak finoman, mert nem vagyok profi a szerkesztésben.
Üdv: Zoli!
glavatity Creative Commons License 2004.06.30 0 0 16

Bocsi a csúnya formátumért, de még kezdő vagyok. A tartalma azért értelmezhető.

 

 

glavatity Creative Commons License 2004.06.30 0 0 15
<TABLE cellSpacing=0 cellPadding=0 width=468 border=0> <TBODY> <TR> <TD colSpan=4>

<SPAN class=rovat-cim>BAJAI NAPLÓ</SPAN>

<SPAN class=rovat-cim>Vért visznek a polgárőrök
</SPAN><SPAN class=hir-date>[2004-06-30]
</SPAN><SPAN class=hir-date>Baja
</SPAN><IMG height=5 alt="" src="http://www.bajainaplo.hu/img/p_transp.gif" width=1 border=0>

</TD></TR> <TR> <TD bgColor=#f8c4cc colSpan=4><IMG height=1 alt="" src="http://www.bajainaplo.hu/img/p_transp.gif" width=1 border=0>
</TD></TR> <TR> <TD colSpan=4><SPAN class=hir-lead>


</SPAN><IMG height=10 src="http://www.bajainaplo.hu/img/p_transp.gif" width=1 border=0>
<IMG height=10 src="http://www.bajainaplo.hu/img/p_transp.gif" width=1 border=0>
<SPAN class=textm>"Előfordulhat, hogy csütörtöktől vért szállítanak a polgárőrök. A bajai egyesület ugyanis vállalta: tagjai szükség esetén – anyagi ellenszolgáltatás nélkül – bármikor kocsiba vágják magukat és szállítják a nélkülözhetetlen készítményeket. Erről a közelmúltban kötött együttműködési megállapodást a Bajai Polgárőr Egyesület és az Országos Vérellátó Szolgálat helyi kirendeltsége. Bokányi Zoltán, az ötletgazda polgárőr elmondta, hogy más települések gyakorlatát szeretnék felajánlásukkal meghonosítani. Júliustól sürgős esetekben, a vérellátó szervezetet kisegítve szállítják Bajára, illetve innen más településre a vérkészítményeket. Ilyenre főleg nagyobb baleseteknél, szülészeti beavatkozásoknál lehet szükség." </SPAN>

<SPAN class=textm></SPAN> 

<SPAN class=textm></SPAN> 

</TD></TR></TBODY></TABLE>
Mijo Creative Commons License 2004.06.29 0 0 14

 

Tudod, András, azért a Vértesy Laci valamivel több graftot is feltételezhetett volna rólunk, mintse, hogy ilyen frázispufogtató módon próbáljon elaltatni bennünket :(.

 

A Damjanich-51-es sarok valóban nem a legoptimálisabb körforgalomra, de hogy a lámpás módszer miért okozna torlódást bárhonnan is, azt a Laci sem tudja. Talán, ha egyszer eljönne és személyesen megnézné, miféle torlódások vannak ott a LÁMPA HIÁNYA MIATT!!!

De ám legyen, pár ilyen szitut le fogok fotózni, és bemutatom itt, hadd lássék miről is van szó, illetve hát jól tudém én azt, hogy az illetékesek is nagyon jól tudják mi a dörgés, csak addig nem izgatja mindez őket, míg komolyabb baleset nem történik az áldatlan helyzet miatt!

 

Mi köze az autóbusz helyi járatnak, az elterelő úthoz vajon!??

 

Az ősz utca! Ugyan kérem, ne tessenek röhögtetni, így is le kéne dobnom párszáz kilót!!! Az az utca azért lett egyirányú, mert akadt olyan prominens, kit zavart a kétirányúsága, és ő intézte el, hogy egyirányúsítsák. Amíg kétirányú volt, addig éppen hogy mentesítette a Kálváriánál gyakran keletkező dugókat!

 

András, köszönet, te utánajártál annak, amit lazán borítékolhattunk volna :(((...

Ma már európai hülyének vagyunk tekintve, és ez azé más ám, mint ami eddig volt ám ...

 

Mijo

 

 

Előzmény: glavatity (13)
glavatity Creative Commons License 2004.06.29 0 0 13

Mint ahogy ígértem tájékozódtam a Damjanich u. -51-es csomópontra vonatkozó tervekről. A városüzemeltetési osztály vezetőjétől kapott tájékoztatás szerint körforgalom nem kivitelezhető a szűk hely miatt, a jelzőlámpás csomópont nem kezelné hatékonyan a jelenlegi helyzetet hiszen folyamatossan visszaduzzasztaná a forgalmat minden irányban és túl nagy költségekkel járna (mint a kiépítése mint a fenntartása). A koncepció szerint a déli elkerülő szakasz elkészültét követően a forgalom Lőkert sorra terelődne át. Az Ősz u. egyirányúsítása is bele illik a képbe mivel a lakók kérésén túlmenően az is indokolta, hogy a kórház felől érkező forgalmat ne vezesse rá a Damjanichra.

 

Üdv. GA

Előzmény: Mijo (11)
Mijo Creative Commons License 2004.06.25 0 0 12

András, kifejezetten örülök, hogy ismét megjelentél, rendszeres jelenlétedet észlelve biztos vagyok benne, hogy e témakör egyik leglátogatottabbá lesz képes válni, különösen a pár napon belül létrejövő új fórumrendszer alatt. Csak győzd majd a felvetéseket kezelni.

A Varga Pistáról feltételezek annyi igényességet, hogy a betechnikázás automatikus velejárójának fogja tekinteni az internet lehetőségét. Ha ő is bekapcsolódik hivatala ekkénti segítésébe, akkor hiszem, hogy be fogja a fórum eme szeglete tölteni közérdekű jellegét. Amint rendelkezésre áll a cucc, jelezzétek, és máris nyitom az ő szektorát is! Ha ezekben a napokban akarná regisztrálni magát, az nem fog menni az átalakulás miatt, de hétfő-keddtől ismét áll a zászló ..., már ha minden igaznak bizonyul.

A várható Damjanichos intézkedéseidet elfelejtettem megköszönni, tehát köszönet :)!

Hali: Mijo

Előzmény: glavatity (7)
Mijo Creative Commons License 2004.06.25 0 0 11

Tudod, kedves András, én attól tartok, hogy ezt a kérdést nagy ívben lecsinálja mindkét érintett. Egyébként a Pazár doktornak volt egy jó kis megtévesztése, lévén sikerült elérnie (a lakosság legalábbis az ő félérdemeként könyvelte el), hogy a Damjanich utca útburkolatát felújítsák. Na, örült mindenki, aki rendszeresen használja ..., akkor esett le az álla a népnek, amikor a Kálvária felől az 51-es irányába haladó javítást, a városi kertészetnél megszakították :((.... Az terjedt el, hogy a sarkon ki akarják építeni normálisra a csomópontot, de hát ez a hír kamunak bizonyult.

Ez az utca egyszerűen alkalmatlan teherjárművek és autóbuszok fogadására, nem is annyira a szélessége, hanem leginkább az utcák találkozópontja, a 90°-os ív nélküli fordulók miatt. A lámpák hiányáról nem is szólva, mivel pl. az 51-es totálisan maga alá rendeli, és az alábbi képen látható torlódások keletkeznek rendszeresen, no nem csak itt, a Kálvária előtti csomópontnál úgyszintén. Az képen látható állapot fokozottan katasztrofális abban az esetben, amikor balról érkezik autóbusz. Ilyenkor a főúton kell megvárnia, míg a sáv járműtől mentessé válik, mivel egyszerűen képtelen anélkül a Damjanichra fordulni, hogy ne vegye igénybe mindkét sávot! Ha jobban belegondolunk, minden ilyen esetben megszegi a közlekedési szabályokat, lévén kénytelen átlépni a záróvonalat! A Kálváriánál pontosan ugyanez a helyzet, a Rókus utcáról történő ráfordulás esetén.
Egyébként történik buszközlekedés a Deák és a Lőkert sor között, a Pásztor utcában is.
A Damjanich rezonanciális terhelése valamennyit csökkenne, ha a teherjárművek sofőrei nem szarnák le a tiltó táblát, hiszen elvileg csak célfuvar miatt közlekedhetnének rajta. A házak falait "érdemes" megnézni, hogy a rezgések milyen hatással járnak hosszú évek távlatában.


Mijo

Előzmény: glavatity (8)
Mijo Creative Commons License 2004.06.25 0 0 10

Tudod, kedves András, én attól tartok, hogy ezt a kérdést nagy ívben lecsinálja mindkét érintett. Egyébként a Pazár doktornak volt egy jó kis megtévesztése, lévén sikerült elérnie (a lakosság legalábbis az ő érdemeként könyvelte el), hogy a Damjanich utca útburkolatát felújítsák. Na, örült mindenki, aki rendszeresen használja ..., akkor esett le az álla a népnek, amikor a Kálvária felől az 51-es irányába haladó javítást, a városi kertészetnél megszakították :((.... Az terjedt el, hogy a sarkon ki akarják építeni normálisra a csomópontot, de hát ez a hír kamunak bizonyult.

Ez az utca egyszerűen alkalmatlan teherjárművek és autóbuszok fogadására, nem is annyira a szélessége, hanem leginkább az utcák találkozópontja, a 90°-os ív nélküli fordulók miatt. A lámpák hiányáról nem is szólva, mivel pl. az 51-es totálisan maga alá rendeli, és az alábbi képen látható torlódások keletkeznek rendszeresen, no nem csak itt, a Kálvária előtti csomópontnál úgyszintén. Az képen látható állapot fokozottan katasztrofális abban az esetben, amikor balról érkezik autóbusz. Ilyenkor a főúton kell megvárnia, míg a sáv járműtől mentessé válik, mivel egyszerűen képtelen anélkül a Damjanichra fordulni, hogy ne vegye igénybe mindkét sávot! Ha jobban belegondolunk, minden ilyen esetben megszegi a közlekedési szabályokat, lévén kénytelen átlépni a záróvonalat! A Kálváriánál pontosan ugyanez a helyzet, a Rókus utcáról történő ráfordulás esetén.
Egyébként történik buszközlekedés a Deák és a Lőkert sor között, a Pásztor utcában is.
A Damjanich rezonanciális terhelése valamennyit csökkenne, ha a teherjárművek sofőrei nem szarnák le a tiltó táblát, hiszen elvileg csak célfuvar miatt közlekedhetnének rajta. A házak falait "érdemes" megnézni, hogy a rezgések milyen hatással járnak hosszú évek távlatában.


Mijo

Előzmény: glavatity (8)
Thernitibi Creative Commons License 2004.06.25 0 0 9
Szevasz András

Nem is csodálom, hogy magyar specialitás a polgárőrség. Mivel hogy az EU régi, és újjonan belépő tagjaihoz képest itt a (ne púderoljunk, nevezzük nevén a dolgokat) "legalacsonyabb a készültségi foka" rendőrségnek.
Magyarul azért jöhetett létre a polgárőrség, mert az általuk lefedett tevékenységet a Magyar Rendőrség alulfinanszírozása okán nem volt képes ellátni, és ahogy a dolgok állnak, még egy darabig nem is fogja ellátni. Én inkább szeretnék egy jól finanszírozott polgárbarát rendőrséget, mint egy csűrcsavaros jogszabályok mentén önnálósuló polgárőrséget.
Persze, ez csak az én véleményem, de azért tudom, tudjuk, hogy munkátokra egy darabig nagyon is szükség lesz, amihez sok sikert kívánok.

Előzmény: glavatity (7)
glavatity Creative Commons License 2004.06.25 0 0 8
A jelzésedet köszönöm.
A Damjanich valóban szűk, de mégis ez ez egyetlen "széles utca" a Deák és a Lőkert sor kozött, kelet-nyugati irányban. Azt, hogy az 51-es úti csomopotra vannak-e tervek nem tudom, de azt jelzem,hogy ez az Állami Közúkezelő illetékességébe tartozik. Talán a Városüzemeltetés adhat erről megfelelő tájékoztatást, majd érdeklődöm.

Üdv. GA

Előzmény: Mijo (3)
glavatity Creative Commons License 2004.06.25 0 0 7
Polgárőrség magyar specialitás az EU-ban nem ismert, ezért úgy tűnik ismét tudunk újat mutatni. Jelenleg a mozgalomnak kell továbbra is bizonyítani és megtalálni a helyét az EU rendszerében.

A polgárőrök nagy vágya, hogy a tevékenység kereteiről önálló jogszabály jöjjön létre. Ez úgy tűnik nem lehetséges a BM illetékesei szerint, ezért marad az az út, hogy más jogszabályokban jelennek meg a polgárőrökre vonatkozó szabályok (pl a bűntetőjogi védelem).
A másik nagy vágy, hogy a mozgalom, központi költségvetési támogatásban részesüljön ami közvetlenül a polgárőröknél jelenik meg. Ennek lehetséges alternatívája, hogy az önkormányzaton keresztül célirányosan támogatják a polgárőröket.
Ezek az álmok már elég régiek és a dolgok jelenlegi állása szerint még elég sokáig azok is maradnak.

A Mezőőröknek nincs még internetjük, használható számítógépet is még csak a héten kaptak.Egyébként rajta vagyunk a dolgon, a döntés már megszületett és talán a közeljövőben meg is valósul. Ha konkrét kérdésetek van akkor azt addig is eljuttatom, tekintettel arra, hogy egy épületben vagyunk.

Előzmény: Mijo (4)
OBER26 Creative Commons License 2004.05.18 0 0 6
Ennek a forumnak a létezéséröl biztosan tud,mert még én mutattam neki tavaly összel.
Akkor ö volt a fönököm a kórházban.
üdv
Előzmény: Mijo (5)
Mijo Creative Commons License 2004.05.17 0 0 5

Jut eszembe: a mezőőri team, élén a legendás Varga Istvánnal! András, van-e tudomásod arról, a Pista be van-e technikázva internetileg, kapható-e megszólaltatásra? Szándékom szerint szánnék célzottan neki is egy ilyen témakört.
Üdvözlöm, ha beszélsz vele :)!

Mijo

Előzmény: glavatity (2)
Mijo Creative Commons License 2004.05.17 0 0 4

Érdekelne, kedves András, hogy az EU-ba lépésünk miként befolyásolja, befolyásolja-e bármi téren is munkátokat, vannak-e olyan új rendeletek, szempontok, melyek érintenek úgy benneteket, mint a lakosságot?

Mijo

Előzmény: glavatity (2)
Mijo Creative Commons License 2004.03.02 0 0 3

Kedves András, nem polgárőri, hanem közterület felügyeleti kérdésben fordulok hozzád.
Embereid nagyon helyesen, rendeltetett szerepkörüknek megfelelően láthatóak városunk egész területén.
Konkrétumra kérlek: Baján a Damjanich utcai óvoda "miatt" lett egyirányúsítva az Ősz utca, mondván legyen hol időlegesen megállni, gyermekeiket járművel szállító hozzátartozóknak. Csakhogy erre leginkább újgazdagék némelyike, hajónyi autóikkal úgy reggel, mint délután egy az egyben nagy ívben szarnak, és tüntetően a küszöb előtt állnak meg bekísérve csöppségüket, pusz-pusz hosszú perceken át, no meg egy kis pletyi akivel éppen találkozik. Kint meg villog a négyes :(.. Meg a buszsofőrök és egyéb járművezetők tekintete! Egy olyan utcában, ahol két autóbusz nem mer lendületből egymás mellett szemből elhajtani ...
Megtennétek-e célzottan pár alkalommal, hogy rátekintenétek erre az áldatlan helyzetre?

Még egy kérdés. Ti vagytok azok, kik a város összes közterületi anomáliáival szembesültök hivatalból. Van-e már asztalra tett nyoma annak, mennyire alkalmatlan arra a közlekedésre ez az utca, amire a járművek jogosultságai szólnak? Meg az 51-es közút, Damjanich utca találkozása közlekedési lámpa hiányának?

Köszönettel: Mijo

glavatity Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2
A security a mi tevékenységünket nem befolyásolja. A véleményem szerint a városnak csak előnyére válhat, hogy van egy szervezet amely az érdekeltségei elenőrzése során, az utcákat járja és esetlegesen szintén észlelhet bizonyos dolgokat. Az más kérdés, hogy ezekben az esetekben tesz-e valamit.Az a vállalkozás ami feliratos járművel közlekedik, nyugállományú rendőröket is foglalkoztat így bizonyára ezek a személyek megteszik a szükséges intézkedést.Egyébként lehet a feliratnak is visszatartó hatása, mert azt nem mindenki tudja hogy az mit takar.
Azt sajnálatosnak tartom, hogy üzleti érdekek előtérbe kerülése során konfliktus alakult ki a a vagyonvédelmi jelzőrendszereket felügyelő szervezetek között.
A rendőrség, a rendőri vezetés elfogad, és úgy érzem partnernek tekint bennünket. Közös járőreink a meglévő létszámhiányokat enyhíthetik, és az üzemeltetésünkben lévő eszközök közös használata is, napi szinten segítséget jelenthet.
A polgárőrség az egyesülési tv.alapján létrejött szervezet, amely a közbiztonság javítását tűzte ki céljának. A tagok döntik el mit, mikor, milyen módon képviselnek. Az állampolgárok kezdeményezésével létrejött, szuverén szervezet.
Az önkéntes rendőrséget -ismereteim szerint- a rendőrség, az "állam" alkotta és ő irányította.
Végső soron, egyébként az elérendő cél azonos lehetett.

GA

Előzmény: Mijo (1)
Mijo Creative Commons License 2003.10.21 0 0 1

Kedves András, működéstekben nem okoz káoszt az ilyen-olyan securityk jelenléte? Mint több helyen is észlelhető, komoly villongások vannak ezen a téren. Benneteket hogyan ítél meg a rendőrség, milyen a kapcsolat, a viszony közöttetek? Minden pejoratív felhang nélkül, szerepkörötök hasonlítható az egykori önkéntes rendőrökére?

Mijo

Előzmény: glavatity (0)
glavatity Creative Commons License 2003.10.20 0 0 0
A polgárőrök jelenleg jelző-figyelő szolgálatot látnak el Baja bel-, és külterületén egyaránt. Ezek a szolgálatok is két fő részre oszthatóak. Az egyik csoport amikor a polgárőrök önállóan járőröznek azokon a városrészeken amelyek a napszak és más tudomásunkra jutott körülmények alapján figyelmet érdemelnek. A másik csoport amikor a kapitányság körzeti megbízotti alosztályának helyi rendőreivel a külterületeket, üdülőterületeket ellenőrizzük. Ez az ellenőrzés is a mi üzemeltetésünkben lévő járművel valósul meg, ezért külső szemlélőként sok különbség nincs.
A lakosságtól tudomásunkra jutott jelenségeket továbbítjk az illetékes hatóságok felé.
Muity Mijo Creative Commons License 2003.10.20 0 0 topiknyitó

Fórumunkon megjelent Glavatity András is, a Bajai Polgárőr Egyesület elnöke. Bízom benne, hogy az elnököt követi több munkatársa is.

Városunk nem mentes azoktól az anomáliáktól, melyek miatt a polgárság okkal érzi magát védelemre szorultnak, jó tudni, hogy polgárőrök is igyekeznek fenntartatni a nyugalmat, felügyelni közbiztonságunkat. Hogy ez valójában mivel jár, arra a várható beszélgetések fényt deríthetnek.

Kérdezzünk, kérjünk, panaszkodjunk, adjunk tippeket polgárőreinknek ebben a témakörben.

Mijo

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!