Keresés

Részletes keresés

johngold Creative Commons License 2020.10.15 0 1 279

Az irodádban? Szétnéznék én ott. Ez inkább raktár.

Előzmény: NorskAudio (278)
NorskAudio Creative Commons License 2020.06.26 0 0 278

Sziasztok!

 

A következő dologban kérnék segítséget.

 

Rendelkezem egy elég nagy hifi gyűjteménnyel, és szeretnék végre elkezdeni picit komponálgatni, zenéket összehozni.

Az irodámban van jelenleg (többek között):

 

- Yamaha DX7

- Kawai K4

- Korg i4

- Roland D10

- Casio WK3500

- plusz még egy-két szinti

 

- Több darab keverő, 24, 18, 16 és 8 sávosok

- Effekt processzorok

- Teac és Fostex orsós magnók (38cm/s)

- Fostex 8 sávos HD recorder

- minidisc, dat, deck, cd, stb

- mindenféle mikrofon

 

- Komoly végfok, előfok, hangfalak, sub, stb

- 3db asztali pc és 2db notebook

 

Feltehetőleg ezer ketyerét kifelejtettem, de lényeg az, hogy szinte minden van, csak keresnék valakit, aki jártas a számítógépes zeneszerkesztésben, és ezeket a készülékeket ötvözni tudja (midi) a jelenlegi számítógépes technikával, hogy közös erővel jó zenéket tudjunk készíteni.

 

Dolgozni inkább az esti órákban lehet, hétköznap kb 20 óra után, vagy hétvégente.

 

 

Akit esetleg érdekel, az jelentkezzen e-mailben: norskaudio@gmail.com

 

 

 

densimi Creative Commons License 2019.10.23 0 0 277

Sziasztok!

Tudna valaki tanácsot adni? Electribe 2-vel készített zenét az Ableton live 9-ben hogyan tudok kiexportálni? Mert konkrétan azt csinálja, hogy amikor rányomok a felvétel gombra szépen el is indul, összeszerkesztem a zenét beállítom a paramétereket stb rányomok az export audió-ra, elmentem, és nem játszik le semmit. Ötlete van valakinek? Köszi előre is.

djuice Creative Commons License 2018.11.15 0 0 276

Elvileg meglehet oldani, de csak a minőség erős romlásával. Ajánlom a menemszol.hu oldalon érdeklődj, ott gyülekeznek jobban az ebben szakértők!

Előzmény: Sandra_t (275)
Sandra_t Creative Commons License 2018.11.14 0 0 275

Sziasztok ! Nagy szükségem lenne segítségre. 2 nappal ezelőtt elhunyt egy barátnőm, akinek az egyik kedvenc zenéjét szeretnénk majd a jövő hét közepén a temetésén lejátszani. A gond az, hogy van egy zenei alap, amire ráénekelnek és némi időbeli csúsztatással ugyanazt egy színész szavalja prózában. 
Meg lehet azt csinálni, hogy az énekhangot valahogy kiszedni belőle, hogy csak a zene és a színész hangja maradjon?
Nemigen értek az ilyesmihez, bár az informatikához igen, tehát remélhetően megértem majd, amit válaszoltok.
Nagyon szépen köszönöm előre is! 

djuice Creative Commons License 2018.02.18 0 0 274

"Maradnak a tört verziók, amikkel ugye az a baj, hogy egyetlen korrekt tört verzió sincs, mindegyikkel van ilyen-olyan bosszantó probléma."

 

Nem tudom, de pl. pont a Cubasenél én rengeteg panaszt olvastam az idők folyamán, ahol pont azok voltak leginkább felháborodva, akik tonna pénzt fizettek a programért és a tört verziók sokkal jobban működtek. (Pl. rengeteg probléma volt az usb dongle key bevezetésekor stb.) Én azt mondom, inkább ahány win pc, annyi féle lehetőség. Egy ideig én is használtam pl. a Cubase Portable verziót. Simán ment egy pendriveról és sosem volt vele gond. Inkább a pluginek közt találni amúgy is olyat, ami kiakad mert nincs rendesen megírva. (Szintén legendás volt itt pl. a Spectrasonics vst-k bug updateje, mármint hogy nem jutottak 1-ről a 2-re.)

Na mindegy, ma már sok olyan dolog is van, amihez ingyen legál Cubase jár, én is azt veszem elő nagy ritkán ha kell, amit a hangkarimhoz adtak. Otthoni pötyögéshez teljesen elég. Persze ez bármely jobb ingyenes szoftverre is igaz lehet.

XP-vel én se küszködnék már, főleg a driver hiányok miatt, bár tény hogy pl. most egy épp itt landolt régebbi mobilról csak az alatt lehet az adatokat menteni, mert nem volt még Vistához sem szoftvere. A dolog inkább azért izgalmas, mert lassan de biztosan, előbb-utóbb minden elévül vagy tönkremegy. Márpedig ha elszáll egy hardver, vagy kimúlik pl. a win7 update is majd, egyre macerásabb lesz a megmaradt cuccokat újabb os-el használni... pont úgy ahogy ma sem használ már "senki" pl. w98-as hardvereket vagy szoftvereket.

Kivétel erősíti a szabályt nyilván, én pl. egy jól bevált scanner miatt kell linuxot tartsak a gépen, mert ott még megy rendesen, ami már win7 alatt nem.

Előzmény: MidiTom (268)
farkas68 Creative Commons License 2018.02.18 0 0 273

Üdv!

Tanácsra lenne szükségem.  Saját szórakozásomra bass tabokra szoktam kiírni a régi kedvenc zenéim basszus szólamait. Hallgatok egy szakaszt a számból, aztán Powertabon "kijegyzetelem". Normál lejátszón hallgatom, ahol a kül. csatornák hangerejét nem tudom változtatni, és sok számnál nem is olyan egyértelmü, hogy mit játszik a basszus. Olyan egyszerű ingyenes zenelejátszó progit keresek, ahol külön ki tudom hangosítani a mély csatornát. Azt hittem, pofonegyszerű lesz ilyet találni, de nekem nem jött össze, pedig nyilván létezik.

Tudtok ilyet javasolni?

Előre is köszönöm!

Veratrum Creative Commons License 2017.11.23 0 0 272

Az eltelt 2 napban végül - hosszas gondolkozás és kísérletezés után - megállapodtam az FL Studionál. Leginkább azért, mert ehhez van a legtöbb magyar nyelvű leírás és videoanyag (melyek minősége néha kétséges ugyan, de használhatóak).

Itt is ugyanez a gond: bármely, plugin-ben beemelt, vagy saját hangzás egészen más a hang, ha egérrel "nyomkodom", illetve a számítógép klaviatúrával nyomom le a hangokat (ekkor jó), de ha a MIDI-n keresztül, akkor nagyon halovány. Közben rájöttem, hogy a billentésérzékenységgel van a gond, és nagyon erősen kell ütnöm a billentyűket, ha hasonló minőséget akarok elérni, mint egérrel kattintgatva.

De közben azt is felfedeztem, hogy a plugin-ben, ha a dinamikát, ill. a dinamikai görbét, és a hangerőt növelem, akkor részben korrigálható a dolog. De sajnos nem kell túlságosan vájtfülűnek lenni ahhoz, hogy halljuk, sokkal tompább és kevésbé "fényes" a hangzás midi billentyűzetről.

Előzmény: MidiTom (271)
MidiTom Creative Commons License 2017.11.23 0 0 271

A kíváncsiság kedvéért letöltöttem a 2017-es ingyenes verziót. A zongora valóban egészen használható, de ha a rajzolt billentyűzetet nyomkodjuk, akkor a maximális, 127-es dinamikával szólal meg, ahhoz képest a midibillentyűzetről bevitt játék tényleg elég vézna.

Előzmény: Veratrum (269)
MidiTom Creative Commons License 2017.11.22 0 0 270

Ezt a Misic Maker Live-ot nem ismerem, már nagyon régóta nem követem, mi van benne. Saját hangkeltéssel szól, vagy bele kell tölteni valami hangszer plugint?

 

Előzmény: Veratrum (269)
Veratrum Creative Commons License 2017.11.21 0 0 269

Köszönöm!

Jelenleg úgy látszik, sínre került a dolog. Nem volt szükség XP-s gép összerakására. Egy Magix Music Maker Live 2016-tal sikerült - Win7 alatt - összehozni a szintetizátort, és működik, és meglepetésemre nagyon kicsi latenciával.

Csak egy dologra nem jöttem még rá. Ha egérrel kattintok a virtuális billentyűzetre, szépen szólnak a hangok. Külső billentyűzetről - az USB midin keresztül - viszont nagyon halk, tompa és sokkal rosszabb minőségű. Némely hangszernél szinte alig hasonlít, annyira rossz. Ha kikapcsolom a szintetizátoron a billentésérzékenységet, akkor majdnem jó a helyzet, de így is hallani, hogy kicsit tompább. Viszont én szeretném a billentésérzékenységet is kihasználni.

Mit lehetne állítani, hogy jó legyen?

Előzmény: MidiTom (268)
MidiTom Creative Commons License 2017.11.21 0 0 268

Elvileg van értelme annak, hogy régebbi szoftverekkel felinstallált régebbi PC-n dolgozik az ember, a gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a legtöbb esetben ez egy jó nagy komplex szívás.
Vegyük pl. a Cubase-t! Szinte kizárt hogy jogtiszta Cubase 4-et vagy hasonlót meg lehetne venni valakitől, hiszen mindenki upgradelte, aki csak bírta, mert az újak sokkal jobbak. Maradnak a tört verziók, amikkel ugye az a baj, hogy egyetlen korrekt tört verzió sincs, mindegyikkel van ilyen-olyan bosszantó probléma. Aztán rettentő sokat kell majd használni a Wayback machine-t, hogy ki lehessen hámozni, adott korszakban adott alaplapon adott BIOS verzió mellett milyen progik, pluginek és driverek fértek össze.
Nem azt mondom tehát, hogy akinek baromi sok ideje van, meg eléggé elmélyült informatikai ismeretei, ne lehetne egy ilyen hobbija, de macerás szórakozás.

Előzmény: Veratrum (267)
Veratrum Creative Commons License 2017.11.18 0 0 267

Köszönöm!

Igazából úgy okoskodtam, hogy ezelőtt 10-14 évvel - az XP fénykorában, illetve az akkori konfigurációkon - is születtek szép zenék. Talán számomra is elérhető lenne (anyagilag) egy korabeli konfiguráció építése, régebbi szoftver-verziókkal. Egy 3 magos AMD Phenom processzorral szerelt, 4 GB DDR2 memóriás gépet rakok össze éppen erre a célra, melyre XP menne majd. Egy korabeli Cubase elmenne ezen?

A Sonar alkalmasabb lenne a többinél ilyen "csendes" zenei célokra? Tudja kezelni a MIDI billentyűzetet, illetve az akként használt szintetizátort? Fontos lenne az is, hogy legyen hozzá részletes magyar leírás, akár könyv formában is. Az angoltudásom sajnos túl hézagos még egy több száz oldalas dokumentáció folyamatos olvasásához...

 

A megcélzott stílus talán ilyesmi lenne (legalábbis hasonló):

https://www.youtube.com/watch?v=iT7nKp1x1eE

 

 

 

 

Előzmény: MidiTom (266)
MidiTom Creative Commons License 2017.11.18 0 0 266

Az ASIO4ALL-al mennie kell alacsony latencyvel a gépnek, a kérdés csak az, hogy ez mondjuk 20-30 ms lesz, vagy le lehet menni 6-8 ms-ra, esetleg alá.
A Cubase sok szempontból jó, de "célszerű" megvenni. :) A gépigénye is eléggé erős, és megfelelően moddolt windowson fut.  PC-n sokan szeretik a Sonart is. A Reason némileg eltérő filozófiával működik, az általad vázolt célokhoz lehet, hogy nem optimális. Az Ableton Live újabb verziói nagyon okosak, de az a régebbi op. rendszereken és gépeken nem lesz jó. Érdekes lehet a Bitwig is, de arról sem tudom, régebbi gépeken mire lehet menni vele.

Előzmény: Veratrum (265)
Veratrum Creative Commons License 2017.11.17 0 0 265

Köszönöm a választ!

Az ASIO4ALL driverrel már próbálkoztam, de sajnos nem változott semmi - bár lehet, rosszul csináltam valamit.

Most vettem a Vaterán egy Sound Blaster Live hangkártyát, de sajnos azt sem sikerült beüzemelni Win7 alatt. Nem is érzékelte a jelenlétét a rendszer. A kX driver sem látta. Talán az XP-vel több sikerem lesz.

Zeneszerkesztők között melyik irányban érdemes keresgélni? A Cubase-hoz van magyar nyelvű oktatóanyag, és sokan dicsérik, ez mellette szól, de még nem tudok dönteni.

Előzmény: MidiTom (264)
MidiTom Creative Commons License 2017.11.17 0 0 264

A késés oka maga a Windows. Ennek kiküszöbölésére alkották meg a zenei szoftverek fejlesztői az ASIO protokollt. A komolyabb stúdió és zeneszerkesztő programok mind ezt használják. Elvileg kell persze hozzá egy ASIO driver kompatibilis hangkártya is, de szerencsés esetben egész jó eredményt lehet elérni egy asztali PC-n a beépített hangkártyával is, az ASIO4ALL nevű ingyen letölthető driverrel.
Az XP kissé behatárolja a lehetőségeidet, de valószínűleg azon is össze lehet azért rakni régebbi szoftver verziókból egy olyan összeállítást, ami a célnak megfelel.

Előzmény: Veratrum (263)
Veratrum Creative Commons License 2017.11.17 0 0 263

Sziasztok!

 

A következőben szeretném a tapasztaltabbak segítségét kérni:

Otthoni, hobbi szintű zeneszerzéssel szeretnék foglalkozni, legalábbis kísérletezni és kipróbálni magam ezen a téren. Az anyagi lehetőségeim nagyon korlátozottak, ezért azokkal az eszközökkel kell beérnem, amik adottak.

Röviden a jelenlegi helyzet, illetve a terveim:

Van egy Casio WK-3300-as szintetizátorom, USB-vel, így midi billentyűzetként is használható. Sajnos csak XP alatt működik rendesen a drivere, és a hozzáadott kezelőprogram. Van lehetőségem összerakni egy második asztali gépet, XP-vel, ahova rá tudom kötni a Casio-t.

A zenei stílus, amit szeretnék, valami "líraibb", inkább klasszikus hangzásvilág, meditatív, némi kelta beütéssel.

Szeretném megkérdezni, hogy milyen hangkártyát ajánlatok, amin nincs a jelenleg kb. fél másodperces késés, ami akkor jelentkezik, ha pl. Audacityvel szeretném felvenni, amit éppen játszom (a hangkártya line-in bemenetén keresztül)? Max 10 ezer Ft-os külső, USB-s hangkártya megfelelne?

A késés akkor is jelentkezik, ha USB-n keresztül zeneszerkesztő programot használok?

És végül, melyik zeneszerző-szerkesztő programot ajánlanátok? A csak loop alapúak kiesnek, mert mindenképpen egyedit szeretnék (és a stílus miatt is). Nem professzionális, stúdió szint a cél, csak az, hogy tudja kezelni a szintetizátort midi billentyűzetként, szép, élethű hangszíneket lehessen benne használni, és lehetőség legyen felvétel után "retusálni", kiegészíteni a zenét.

Köszönöm előre is a válaszokat!

Vinur Creative Commons License 2017.04.15 0 0 262

Sziasztok! 

Következő lenne a kérdésem:

Logic pro x- em van MAC-ra és nem tudok új audió csatornát nyitni mert csak midi-t enged.

Válaszokat előre is köszönöm :)

djuice Creative Commons License 2017.04.14 0 0 261

Ez meg lemaradt...

djuice Creative Commons License 2017.04.14 0 0 260

Kicsit átnéztem neked most az EAC-t az igényed tükrében.
Alap infók beállításhoz magyarul: http://users.atw.hu/harylmu/eac/

 

Ha megvan a mixed: EAC > Tools > Process wav (megkeresed, behívod az audio anyagot).

 

A megnyílt szerkesztőben Play/Stop gombokat használhatod a belehallgatásra amihez előtte a kurzorral egérrel navigálhatsz az anyagban oda ahova gondolod (beleklikkelve).
Ahol megállítod a hallottak alapján, vagy ahová klikkelsz, oda be tudod tenni az index pontokat a cd trackekhez. (Cue sheet > Insert > Index)
Track start, Gap start, Index:
Értelem szerűen a Track start a sáv eleje, a Gap start pl. a -2 sec-es track előjelzéshez használatos, az Index pedig az 1 tracken belüli navigálásokhoz, azaz ami neked kell!
A beszúrt indexeket a CUE sheet > Display CUE sheet menüben találod majd, ahol egyszerre áttekinthetők.

 

Ha kész az indexelés, utána csak mented (save CUE sheet).

 

Ezután megnyitod a cd író ablakot (főablak: Tools > Write CD-R), behívod a listát (File > Load CUE sheet) amit még ott is ellenőrizhetsz hogy fog működni (látod az index pontokat a fájlban).
Aztán: CD-R > Write CD és vársz a csodára. :)

 

Előzmény: bsly (258)
djuice Creative Commons License 2017.04.14 0 0 259

https://www.goldwave.com 

Ez a progi el tud helyezni CUE pointokat egy megnyitott hangfájlba melyek a cd írásakor track indexek lesznek. Rég csináltam ilyet vele, utána sokáig ezt használtam mint világviszonylatban ismert defacto cd író és szerkesztő progi. (Talán kicsit kőbaltásabb elvű abban amit Te szeretnél, de mindent tud ami kell.)

 http://www.exactaudiocopy.de/en/index.php/overview/features/features-of-eac/

Előzmény: bsly (258)
bsly Creative Commons License 2017.04.03 0 0 258

Sziasztok!

Abban kérném a segítségeteket, hogy egy 60 perces mixet szeretnék kiírni CD-re úgy, hogy léptethető legyen, ugyanakkor mégis egybe szóljon és ne tűnjenek el az átmenetek. Tudja valaki, hogy hogyan lehet ezt megoldani? Abbleton Live-ban készült a mix, de ez a program ezt nem tudja sajnos. 

Köszi előre is!

rossitibi Creative Commons License 2017.03.05 0 0 257

Köszi szépen! Kár :(

Előzmény: MidiTom (256)
MidiTom Creative Commons License 2017.03.02 -1 0 256

Itt írtam korábban erről. Azóta némileg változott a helyzet, de szétnézhetsz az Audionamix oldalán.
http://bitzenede.blog.hu/2010/02/25/unmixing_vagy_micsoda

Előzmény: rossitibi (255)
rossitibi Creative Commons License 2017.03.01 0 0 255

Sziasztok! Van egy zeneszám ami nagyon tetszik nekem,de kb a közepétől telepakolták mindenféle zavaró gépi effektekkel,úgy hogy maga az ének meg a normális zene alig hallatszik.Az lenne a kérdésem hogy van e olyan progi amiben a hangokat külön külön láthatom és esetleg kiszedhetem vagy lehalkíthatom azt amelyik zavar? Ha létezik akkor jó lenne magyar nyelvű és egyszerű 
Tudtok segíteni? Üdv

StevenR Creative Commons License 2009.01.21 0 0 254
Nézz be ide és megtalálsz mindent amire szükséged lehet..!!

http://softmusic.highforum.net
Előzmény: B-ügynök (241)
B-ügynök Creative Commons License 2009.01.20 0 0 253
Meg jött a könyv!

A CD tartalma : Ableton live v. 5.03 (demo)
Koan Generative Music
M-Audio LOOPS and SAMPLES
Propellerhead Reason v3.04 (demo)
Propellerhead Recycle (demo)
Sseyo Minimixa
Studio Tonne Sound Toys

Így elsőre kicsit kínainak tűnnek ezek,mert nem tudom mi mire is jó igazából,valamelyikben több kis mappa is van. Esetleg ,ha tudsz/tok valamit írni valamelyikről akkor szívesen meg hallgatom a véleményeket.
Reasonról írtál azt látom.
Szerintem inkább előbb elkezdem majd olvasgatni,addig nem nagyon telepítek fel semmit.
Belelapoztam a könyvbe is ,igen sokrétegű,érdekes témákról szól.
Remélem azért meg tudom majd érteni valahogy a lényegét :)
Előzmény: vmaast (250)
B-ügynök Creative Commons License 2009.01.18 0 0 252
Meg is rendeltem most neten,kíváncsi vagyok milyen lesz... :)
Előzmény: B-ügynök (251)
B-ügynök Creative Commons License 2009.01.18 0 0 251
Köszi szépen,szerintem utána nézek egy ilyennek! :)
Előzmény: vmaast (250)
vmaast Creative Commons License 2009.01.17 0 0 250
Mintha ez lett volna:

http://www.alexandra.hu/scripts/cgi/webshop.cgi/GetBook?SessionID=3303112D10CE2B062576E14CCCFWDSQHJIUXDABBJXFRMHDDQTMCGXBBOPYGVBJRS053E04C2F8FE26C080D056DD9AC0A051DB653997A5201A78443093FB0FC55C053C1&TabSheet=book&Page=1&SrcWord=zene&SrcField=sfMegNev&SrcCategory=&CategoryID=A0B,&BookID=192787&GotoBook=True&Price=&CBStock=Checked&LastDays=20#

A Reasonban egyébként sokkal több lehetőség van, mint az ember elsőre gondolná. A net leginkább gyengusz tuc-tuc zenékkel van teleszórva, de hallottam én már olyan rock-ot, meg progresszív zenét, hogy levitte a fejem.
Amúgy is egyszerűbb vele dolgozni mint a legtöbb vsti alapú rendszerrel, ha nincs nagy gyakorlatod, és nem is akarsz professzionális szinten mozogni.
Előzmény: B-ügynök (248)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!