Keresés

Részletes keresés

utóember Creative Commons License 2005.09.27 0 0 10
Jeeee! Úgy tűnik, mégis van a piacon friss tejszín (osztrák Bergbauern). Ők forgalmazzák: www.royalmilk.hu

Lehet kapni pölö Pesten a Tátra utcai ábécében (a Jászaitól nem messze) üveges kiszerelésben. Habtejszín egyébként, de friss. Még nem próbáltam.
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.31 0 0 9
:-)) Először is köszi, és Neked is nagyon jó, boldog, egészségben töltött Uj Évet kívánok:-9

Na szóval: a tejet mindig fedd le, mert nagyon hamar átveszi mindentől a szagot. Ez csak nyery házitejből működik, mert a bolti tej egyrészt már lefölözött tej, másrészt már hőkezelt tej. Abból igazán még aludtej sem készithető.
Egyébként ha nem kell a tejszin habnak, akkor nagyon finom vaj készithető belőle (lsd:tejes topik).
Viszont mielőtt tejet veszel kérd el a hatósági papírt az árustól. Ezt az állategészségügy adja ki annak, akinek rendszeresen vizsgálják a tejet.Én ezt nagyon fontosnak tartom, főleg, mert mi forralás nélkül isszuk. (és a tejszin és a vaj is nyers tejből van)

Előzmény: Sniffyke (8)
Sniffyke Creative Commons License 2003.12.31 0 0 8
Te jó ég, logikus, hogy hűtőben! Még egy buta kérdés - fedjem le valamivel vagy fedetlenül hagyjam? Ezenkívül; ez a módszer egyébként a bolti tejekre is érvényes vagy csak a háztájira - a mennyiségből úgy tűnik meg a kenyeres topic-béli levelezésből úgy emlékszem, mintha valahonnan a szomszéd tehéntől származna az alapanyag! Előre köszönöm az eligazítást és boldog új évet kívánok!
Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.30 0 0 7
TErmészetesen hűtőben kell tárolni.
(Ja a másfélliteres dobozkat használom, nagyon beváltak)
A ners tej, hamar kezd savanyodni ha nem hűtik, viszont érdekes módon, ha már van egy is savanyu suaga akkor is fellehet még forralni, nem ugrik össze.:-)
Ma is szedtem le tejszint (direkt megnéztem) és 7 és fél literből 6 dl tejszin lett. (ebből meg 20 dkg vaj)
Visznt nagyon fontos: csak a nagyon lehűtött tejszint tudod felverni, az se baj, ha maga a habverő is hideg.
Előzmény: Sniffyke (6)
Sniffyke Creative Commons License 2003.12.30 0 0 6
Köszönöm a tippet, de a tej nem savanyodik/alszik meg szobahőmérsékleten ilyen hosszú idő alatt?
A tejes topikot is figyelem!
Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.29 0 0 5
Javaslatom: vegyél nyers tejet. azt hagyd állni szélesebb szájú tálban, lábasban, edényben (én spec. a Cartedoros dobozokba szoktam szétöntögetni) és mikor már állt kb 10 órát szedd le a fejszint a tetjéről. Akkor van friss tejszined is, meg tejed is, amit ha akarsz felforralsz, ha akarsz, nem.
Van egy topik. tejes topik cimmel.
Előzmény: Sniffyke (4)
Sniffyke Creative Commons License 2003.10.22 0 0 4
Köszönöm szépen a tippeket, megpróbálom mindkettőt! A Vámház krt-i csarnokban is vannak őstermelők, de elképedve reagáltak a kérdésemre, hogy tejszínt keresek, nincs kereselt, inkább vajat csinálnak belőle. A Milli biztosan jőminőségű, csak attól tartok, hogy abban is vannak huncutsaágok!
Mindenesetre köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
Előzmény: petike23 (2)
barrix Creative Commons License 2003.10.22 0 0 3
Sniffyke,
ha nem sikerül szerezned, akkor szerintem a legjobb minőségű a Milli habtejszín, legalábbis literes kiszerelésben./Kb. 700 Ft/l/ Ha tejszínhabot akarsz verni, akkor figyelj rá, hogy min. 24 órán keresztül hűteni kell előtte. A többi tejszínnel már mind jártunk úgy, hogy a tejszínhabgép/elég érzékeny/ nem tudott belőle habot készíteni.
barrix
Előzmény: Sniffyke (-)
petike23 Creative Commons License 2003.10.21 0 0 2
Szia,

a Leher-téri csarnokban van őstermelő, akinél tejet, tejfölt lehet kapni.
Szerintem lehet velük beszélni, hogy csináljanak tejszint.. biztos drágább lesz, mint a bolti, de sokkal-sokkal finomabb..

Üdv: Petike

Sniffyke Creative Commons License 2003.10.20 0 0 1
Hát ennyire rosszul állunk, hogy senki nem tud semmit? Hol vagytok "bio táplálkozás" hívek? Talán rossz helyen kopogtatok?
Előzmény: TTAMAS (0)
TTAMAS Creative Commons License 2003.10.16 0 0 0
Erröl 0 információval rendelkezem, pedig engem is érdekelne.
Sniffyke Creative Commons License 2003.10.14 0 0 topiknyitó
Létezik-e mostanában olyan lelőhely a főváros környékén, ahol friss, tartósító nélküli igazi tejszín elvitelre kapható - házi tej, tejföl, túró fellelhető némely csarnokban az őstermelőknél, de tejszínnel még nem találkoztam. A hiperszuperekben és az üzletekben is mindenütt az adalékokkal, tartósítókkal telepakolt tejszínnek nevezett műtejszín kapható.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!