Keresés

Részletes keresés

Húhahahó Creative Commons License 2007.08.20 0 0 21
Hú de jó lenne ha a korrupció és a bürokráci a 2003-as szinten állna, de csak nő, és nő. és nő..
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.15 0 0 20
Még mindig valós probléma a korrupció.
qncogi Creative Commons License 2003.10.14 0 0 19
No, szevasz Pista, itthagyom a topicodat, beszélgess magaddal. Búcsúzóul: szerinted szar a törvény, mert nem érted. ne is fáradj vele.
Előzmény: D2003-as szt tiszt. (18)
D2003-as szt tiszt. Creative Commons License 2003.10.14 0 0 18
Ki az a Pista?
Ha valami szar, az szar, azaz a törvény, de ezt miért kell védened?
Előzmény: qncogi (17)
qncogi Creative Commons License 2003.10.14 0 0 17
Pista ne személyeskedj, voltam én már szerinted mindenféle, többek között hivatalnok SE vagyok. A vizes pince is tulajdon. A gyereké. Ennyi.
Előzmény: D2003-as szt tiszt. (16)
D2003-as szt tiszt. Creative Commons License 2003.10.14 0 0 16
Egy vizes pincéért végig kell járni a Gyámhivatalt, és ahogy olvasom a topikinditót, a gyámhivatalnok is bürokratikusnak tartja az egész tortúrát,de neked tetszik a dolog.(:-))
Te nem egy hivatalnok vagy?
Előzmény: qncogi (15)
qncogi Creative Commons License 2003.10.14 0 0 15
Leírtam, itt. Ha az bürokrácia, akkor jártam így. De ebben az esetben érthető. )Nyílván van olyan is, amikor nem.)
Előzmény: Bumburnyák (13)
ex_lx Creative Commons License 2003.10.14 0 0 14
Csatornázás szülőfalunkban. Megtörtént a csőfektetés, árkok mindenhol betemetve.
Megjön az értesítés egy kis térkép kíséretében, hogy amennyiben rá szeretnénk kötni (és szeressünk hamar, mert baj lesz) ittésitt kell ásni a végponthoz, ittésitt jelentkezni.
Mondom a családnak, hogy a térkép egy marhaság, a jelölt pont közelében legfeljebb vakond járt, de az se nagyon, mert agyonszúrnák a fenyő lehullott levelei.
Mindenesetre megvolt a "fúráspróba", a jelölt hely másfél méteres körzetében, de minden eredmény nélkül.
Úgyis ráértem, Édesanyám nevében megírtam az esetet az önk. műszakisának, megkapta vele a térképmásolatot is, delegálja, akinek jónak látja.
Aztán el is felejtettem a sztorit: válasz nem jött, a szüleim egy idő után betemették a gödröt; az emésztő meg úgyis elég nagy volt... Aztán vagy másfél év múlva megint otthon, olvasom a falu hírmondójában, hogyaszongya aki eddigmegaddig nem köt a gerincre, annak lesz nemulass. Rákérdezek, Édesanyám mondja, hogy semmi előrelépés.
Úgyis régen jártam körbe a falut, útba ejtettem a hivatalt is. Mondom a műszakisnak, hogy ki vagyok, mit írtam, miért jöttem; szemrebbenés nélkül mondja, hogy éppen a napokban akadt a kezébe a levelem és már szólt is a kivitelezőnek, hogy ki kéne szállni, legfeljebb egy hét, és minden megoldódik.
Úgy döntöttem, hogy egy hülyének nézést megér, ha egy hét alatt rendezi, amit másfél évig nem; mindenesetre a szüleim lelkére kötöttem, hogy ha egy hét múlva nem ropog a légkalapács az ablak alatt, irány a hivatal.
Pár hét múlva megint otthon járva beszámoltak, hogy a műszakis nagyon sajnálta, de a kivitelező éppen nem ér rá, de ha van kedvünk, nyugodtan kössünk rá mi, és adott egy "biztosan jó térképet".
Valszeg a faszi nem gondolta komolyan a dolgot, de - mivel úgyis sportfellángolós időszakomat éltem - juszt is nekiestem a döngölt köves-földes útnak. A "biztosan jó térképen" feltüntetett ponthoz képest majdnem két méterrel távolabb és egy bő méterrel lejjebb megtaláltam a gerincet. Aztán rögtön vissza is rejtettem, és vártam egy hetet, mielőtt tényleg megfúrtam és rákötöttem.
Ez alatt az egy hét alatt minden érdeklődő/tiltakozó szomszédot (zömében nagyhangú romák) felvilágosítottam, hogy a műszakis javaslata vezetett oda, hogy az út fele felásva, a kitermelt 4-5 köbméter föld egy része a másik felét foglalja el, és csak a fennmaradó negyed "sávon" lehet közlekedni. Abból ítélve, hogy Édesanyámat felhívta a főbűnös, megkapta a szükséges impulzusokat. ;)

Bumburnyák Creative Commons License 2003.10.14 0 0 13
..maga a bürokrácia a nehéz..legalábbis elviselni annak...aki bekerül egy-egy eset kapcsán a bürokrácia darálójába...

..örüjj ha még nem jártál igy...

Előzmény: qncogi (12)
qncogi Creative Commons License 2003.10.14 0 0 12
Milyen adóról beszélsz amit neked plusszban kell fizetni? A gyámhivatal tök ingyen dolgozik, azt a háromsoros kérelmet te is meg tudod írni, ha akarod. Egyébként igen, az a pár (?), aljas (?) szülő az oka. Amíg a gyerek nagykorú nem lesz, addig vigyáznak a tulajdonára, mi ebben az a rohadt nehéz?
Előzmény: D2003-as szt tiszt. (9)
D2003-as szt tiszt. Creative Commons License 2003.10.14 0 0 11
Ebben igazad van, de azért ez egy kicsit más, nem?
Tulajdonképpen egy válás már nem egy normális családi állapot, tehát jogos a gyerekek védelme.
De ezt miért kell általánositani?
Előzmény: Dr. Benjamin Justice (10)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2003.10.14 0 0 10
Egy valas majd azt koveto uj hazassag peldaul eredmenyezhet olyan esetet hogy vegul a mostoha apuka / anyuka kiturna a gyereket a lakasbol ami egyebkent az ove.
Ez szerintem nem olyan extrem dolog.
Előzmény: qncogi (8)
D2003-as szt tiszt. Creative Commons License 2003.10.14 0 0 9
Mit mondtam?
Igazam lett!!!!(:-))
Tényleg az a pár aljas szülő az oka az egésznek, ezért nő mindenhol a bürokráci, ezért lett liberális az oktatási rendszer, ezért kell titoktartási baromságot aláirnia a szülőnek.
Kérdem én, ki védi meg a normális szülőt az állami atrocitásoktól?
Miért kell nekem a drága időmet elfecsérelni, az államnak LEADÓZOTT pénzemet költeni (átvitértelemben ez egy újabb adó?), mert van egy-két aljas szülő?
Hogy is van ez?
Előzmény: qncogi (8)
qncogi Creative Commons License 2003.10.14 0 0 8
No, hogy ne kelljen magaddal beszélgetni.:)
Nem 1-2 ilyen szülő van (lehet), hanem sok. Inkább te (és én) szívjál egy kicsit, mint hogy legyen olyan gyerek, akiknek az érdekeit nem képviselik illő és normális módon.
Előzmény: D2003-as szt tiszt. (7)
D2003-as szt tiszt. Creative Commons License 2003.10.14 0 0 7
Ez azt jelenti, hogy az állam a gyerek jogát "védi" a szülővel szemben, de kérdem én ki a f@sz bizta erre meg az államot?
Miért hiszi az a sok bugyuta jogalkotó, hogy az állam jobban képviseli a gyerek érdekeit, mint a nevelő szülő?
Várom a kisebbségi megokolást, tehát van 1-2 szülő aki a gyereke ellen tesz, ezért inkább mindenki szivja meg a jogot...
Az ész megáll.
Előzmény: Bumburnyák (6)
Bumburnyák Creative Commons License 2003.10.14 0 0 6
..a jog és a hivatali bürokrácia diszkrét bája...

..tizenöt évvel ezelött, amikor a vizet bevezettem az épitési telkemre..azt csak a szomszédomon keresztül tehettem meg..mert csak a föuton volt vizvezeték...szolgalmi jog bejegyzéssel...amihez a szomszéd nagylelküen hozzájárult..

pár éve a mi utcánkban is vezették a vizet..nozsa gondoltam bevezetem onnan...netán baj lesz a szomszéd szép kertje alatt húzódó vagy 40 méter vizvezetékkel...ne kelljen nála feltúrni mindent...

..mindent el tuttam intézni...és a szomszéd azzal a jogos kéréssel állt elő...vetessük le a szolgalmi jogot az ingatlanjáról...oké mondom legyen..

..elfeledkeztem arról..hogy valójában az ingatlanunknak tulajdonjoga a gyermekeimé...melyek közül a kisebbik még kiskorú..

..ügyvéd...önkormányzat..gyám kijelölés...a gyám nem mond le a szolgalmi jogról mert az anyagi elöny vesztésével jár a kiskorú részére...hiába monnyuk..ingyen kaptuk a jogot...ingyen is mondunk le róla... nem..nem..nem..

..ahogy a mondás monnya..az idö mindent megold...gyermekem betöltötte a 18-at...lemondhatott a szolgalmi jogról...

:-)))

D2003-as szt tiszt. Creative Commons License 2003.10.14 0 0 5
Mester!
Jóhiszemű akar lenni a szülő a gyerekével, az állam rászáll,majd kihasználja.
Nem éri meg.
Már szépen lassan, ha levegőt sziv az állampolgár azt is megadóztatják, az állam egy nagy pióca.
Mindent akar látni, hallani, adóztani, bekönyvelni, adataidat nyilvántartani családod nyugalmát megbólygatni, már a gyerekedhez sem lesz jogod a végén.
Adni viszent nem ad.
Madách mondatai jutnak az eszembe... vagy Orwell.
Na mindegy.
Aszfalt Hasitó Döngölő Creative Commons License 2003.10.14 0 0 4
Részben elfogadom amt irtatok, részben meg nem.
Minden törvénynek kellene valamilyen "soft" változatának is lennie, tehát egy ilyen pince esetén ne kelljen senkinek hónapokig kinlódnia se az ügyfélnek, se az államnak. A végén a vizes 5 m2-es pince ára kevesebb lesz, mint az összes költség, közben az ügyvéd meggazdagszik, a pince vevője jobban jár ha eláll a vételtől, mert az egyik lakó hülyeséget csinált, azaz én....
lolka_bolka Creative Commons License 2003.10.14 0 0 3
neha viszont jo a burokracia.
sok papir el tud keveredeni, sokat lehet levelezgetni, ime az en - most az egyszer kivetelesen pozitiv vegkifejletu - tortenetem.

szoval volt egy kis polski markajelzesu gepjarmuvem. nagyon kis roncs volt mar szegenyke, vinni kellett volna vizsgazni, de olyan allapotban volt mar, hogy nem volt erdemes.
igy hat bontoba kerult, bebattyogtam a rendorsegre, ahol leadtam a rendszamtablakat, levagtak a forgalmi engedely sarkat, s en ugy gondoltam, ezzel az auto ugyemnek vege.

igen am, de en ezt nem jelentettem be az onkormanyzatnak, es ki is kuldtek az utolso negyedeves sulyadot. (amit valoban nem fizettem be). kaptam is egy levelet, hogy akkor ezt be kene fizetni. termeszetesen, az ilyen jellegu ajanlott leveleket ugy szoktam atvenni, hogy eloszor (a ket ertesitobol) egyiket sem veszem at, majd amikor kuldenek egy ujabb levelet, akkor csak a masodik ertesitovel megyek a postara az utolso nap, igy legalabb 1-1.5 honapot nyerek, mikor tudom, hogy hivatalos levelem jon.
aztan a level kezhezvetelehez szamitott x napon belul kell ra regalni, az utolso nap adom fel.
meg is irtam nekik, hogy en ezt az osszeget mar nem vagyok hajlando befizetni, mert az autom mar nincs forgalomban. erre ok reagalnak 1 honap mulva, megint az elozo jatek. es ezt sokszor eljatszottuk. a vegen, amikor mar masfel eve probaltak behajtani rajtam a penzt, egyre indulatosabb leveleket irtam, hogy marpedig engem hagyjanak most mar beken, egy olyan uggyel, ami arrol szol, hogy fizessek be valami nagyon regi sulyadot, egy olyan autora, ami mar nagyon regota a bontoban van.
ennek eredmenyekepp kaptam egy levelet, melyben kozoltek, hogy utananeztek, es valoban nem kell befizetnem semmit.
na gondoltam, itt a tortenet vege, az egesz paksametat amiben gyujtogettem az ezzel az uggyel kapcsolatos leveleket a kukaba hajitottam.
kar volt. (vagy megsem ?)
ket het mulva kaptam egy levelet, hogy akkor be kene fizetni a sulyadot. (szerintem 2 szalon kezdett el az onkormanyzatnal futni a dolog.)
es most jon a sluszpoen.
egy iszonyu ledorgalo levelet irtam nekik, hogy mit kepzelnek, amikor ket hete kaptam egy igazolast arrol, hogy nem kell befizetnem semmit, hogy a sajat hazuk tajan ekkora a rendetlenseg, es mindig a kisemberen probaljak elverni a port, es egyebkent is nezzenek csak utana az ugyben tortent levelezesunknek, es most mar tenyleg hagyjanak beken.

kaptam is egy levelet, melyben bocsanatot kertek, sot!!! megallapitottak, hogy 4000 forint tulfizetesem van, amiert szemelyesen be is mentem, es megkaptam.

ilyen is van :)

Lolka

Előzmény: Aszfalt Hasitó Döngölő (-)
Dr. Benjamin Justice Creative Commons License 2003.10.14 0 0 2
Erdekellentet lehet a gyerek es a szulo kozt. Hogy nagyokosnak laccodjak.
syllus Creative Commons License 2003.10.14 0 0 1
Hát sajna amikor a gyereked vette meg az ingatlant, akkor ezzel a késöbbi rendelkezési jog a Gyámhivatal engedélyétöl függ. Te biztos egy rendes szülö vagy, de mindenki az. Én sem vagyok a bürokrácia barátja, de pl. ebben az esetben, ha nem lenne Gyámhivatal, mindenki a gyerekein keresztül csalná az adót;)))
qncogi Creative Commons License 2003.10.14 0 0 0
Ugyanilyet játszottam végig én is tavaly kedves Pistám. A Gyámhivatalnak védenie kell a gyerek tulajdonhoz való jogát. (Anyám lakása volt az ő nevén, ő meghalt, a lakást kisebbre kellett cserélni, mert a mostohaapámnak nagy volt.) No, ez a csere 8 hónapig tartott, a legtöbb papírt a Gyhnak kellett beadni.
Aszfalt Hasitó Döngölő Creative Commons License 2003.10.14 0 0 topiknyitó
Egy politikamentes topik.
Leirok nektek egy történetet, tanulságos esetet:
Képzeljetek el egy 50 lakásos társasházat, az egyik
lakástulajdonos a közös pincéből meg akar venni egy kicsi részt, ehhez az kell hogy az összes lakástulajdonos aláirásával hozzájáruljan.
A bibi ott kezdődik hogy az egyik lakástulajdonos (azaz én lennék) úgy vette a lakást még régebben, hogy a kiskorú gyerekére irta lakás 1/4-t, de ez azt is jelenti, hogy a közöspince minimális %-ban a gyereke is benne van, de ugye ő nem irhatja alá a lakástulajdonosi hozzájárulást, mert kiskorú.
Itt jön be a GYÁMHIVATAL, és a kabaré, a gyámhivatalból egy ügyintézó/hivatalnok rááll az ügyre, a szerencsétlen, részemről ismeretlen lakó aki meg akarja venni a pincét egy ügyvédet fogad, ezt az ügyvédet meghatalmazom, hogy a gyerekeim ügyét intézze.
Felhivtam a Gyámhivaztal egyik jogászát, jól elbeszélgettünk, a végén mindketten kijelentettük, hogy ez kabaré, de ilyen a demokrácia,sok embert leköt, kreálnak egy ügyet.
Sok ügyvéd ebből jól megél.
Azt is mondta, hogy a Gyámhivatalok 60%-ban nem is a tényleges gyerek problémákkal foglalkoznak, hanem ingatlan és más ügyekkel.
Itt tart a magyar demokrácia.
Szerencsétlen majdani pincetulajdonos meg vár,fizeti az ügyvédjét.
Én meg barom, ha elcserélném a lakásunkat egy nagyobbra, azért mert jót akartam gyerekemnek és ráirtam a tulajdon negyedét, úgy cserélhetem el a lakást, hogy a Gyámhivatal bürokratikus útvesztőit végig kell járnom.
Ehhez mi köze az államnak?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!