Keresés

Részletes keresés

nanderzon2 Creative Commons License 6 napja 0 1 10506

Ha kártérítésünk végtelen időhúzó tesze-toszaságát a bíróságok nem tudják vagy nem akarják befejezni, akkor ezen már csak a független, időszerű ügyészségi felülvizsgálat tud változtatni a javunkra.

BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.05.16 0 1 10505

Lehet újabb kategóriát nyitni a guinness rekordok könyvében a felszámolások időtartama tárgyában. Ebben a könyvbe simán bekerülne a BAUMAG felszámolási idejének hossza, amely 2004.04.06. napján, több mint 22 éve kezdődött, és ki tudja még, hogy mikor zárul, hol a vége?  

Nem jogerős Creative Commons License 2026.04.24 0 0 10504
nanderzon2 Creative Commons License 2026.04.20 0 0 10503

Régebben a bíróságok ítéleteinek törvényes végrehajtását utólag /talán évenként/ ellenőrizni szokták. Ezek közé tartozott különösen a pénzügyekről szóló ítéletek végrehajtásának ellenőrzése, hogy annak kötelező elvégzése megtörtént-e. Ezek végrehajtásáról /tapasztalataim szerint/ több esetben megfeledkeztek. A mostani szabályokról és tapasztalatairól már nincs ismeretem. Tanácsos lenne a mi esetünkben is ennek utána nézetni.

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.04.19 0 0 10502

Kedves Nem jogerős és Mindenki! Künösen pedig Cippancs!

Az előző bejegyzésemben hivatkoztam Cippancs azon értesülésére, hogy a Törvényszéktől telefonon kapott felvilágosítás szerint valamely jogosult (károsult?) részellebbezése miatt nem emelkedett jogerőre a Törtvényszék 24.Fpk.253/2004/2143. számú végzése a felszámolási eljárás befejezéséről. 

Azt nem írtam le, hogy logikusan gondolkodó, vagyis "épeszű" károsult több mint két évtized után már nem fellebbez meg semmit, hanem tudomásul veszi a "megmásíthatatlant", vagyis elfogadja a neki járó minimális megtérülési összeget. De természetesen nem zártam ki, hogy "dögöljön meg a szomszéd tehene is" esetleges kárörvendés is számításba jöhet.

Írásba foglalt gondolkodásomból arra következtettem, hogy ha egy károsult sem érdekelt az eljárás befejezésében, ill. a kifizetések további elhúzódásában, akkor bármilyen jogorvoslati észrevétel megtételében számításba jöhet maga a felszámoló is, hiszen a hitezői választmány megszűnése óta senki nincs, aki a károsultak érdekében iratokra alapítva képviselhessen bennünket. Vagyis a felszámoló az iratokat szabályosan kezelve esetleg sajátjaként hasznosíthatja azt a vagyontömeget, amelyre mi várunk.

Márpedig a felszámoló birtokában folyamatosan jelentős összegek voltak, azonban azok kezeléséről, számlavezetéséről, esetleges kamatvonzatairól a Zárómérlegben sehol nem  lehet találni kimutatást. 

Tény az, hogy a Zárómérleg szerint a felszámolló birtokában 2023. szeptember 29 napjától a  felszámolói és más díjakkal együtt bizonyítottan 3.5 milliárd forintot is elérő összeg volt.

Ha ezt az összeget a felszámoló pl. állampapírokba fektette volna, úgy annak éves kamatai 6%-os hozamat feltételezve a 210millió forintot is elérhette. Ez a kamatösszeg önmagában  egy éven belül is kb. 50millió forinttal több, mint amennyi díjért a felszámoló két évtizede végzi a tevékenységét. És ebből a jelentősnek mondható, és évente ismételhető összegből következtettem én arra, hogy az eljárás (kifizetés) elhúzódásában egy esdetéeges "kárörvendő" károsulton kívül egyedül a felszámolónak fűződhet (anyagi) érdeke.

Ezen "eszement" gondolatomnak a kizárása, vagy bizonyítása érdekében kértem Cippancsot, hogy ha tud, közöljön akár névhez is köthető bizonyítékot a HÍRforrásról, valamint egy önként jelentkezőt, aki a Törtvényszéken károsultként iratbetekintés során megismerheti, hogy ha valóban károsulttól érkezett-e az észrevétel, az kihez köthető, és hogy az az észrevétel milyen jogi alapokon nyugszik?

A fentebb vázolt gondolatsorból senki ne következtessen arra, hogy én esetleg bűncselekménnyel vádolnám a felszámolót, de magának a felszámolónak is érdeke lenne egy ilyen gondolati feltételezés kizárása érdekében a károsulti közösség tájékoztatása ezen a fórumon.

És ha nincs önként jelentkező, akkor ki tudja meddig várhatunk még? És ha nem lesz, akkor én a magam részéről itt kiszálok...

Nem jogerős logikus levezetése sajnos semmivel nem vitt minket előrébb, és az eddigi postázásokra fordított időt figyelembe véve további hónapokat is csúszhat a kifizetés. Egy jogerős törvényszéki végzést követően a Nem jogerős által felvázolt esetleges több százmilliót is elérő kamatjövedelem pedig visszamenőleges hatállyal már nem módosíthatja a jogerős (?) végzést.

Nem jogerős Creative Commons License 2026.04.19 0 0 10501

A pénz kamatozhat, de a kamata főszabály szerint nem a felszámolót illeti, hanem a felszámolási vagyon részévé válik, és így végső soron a hitelezőket (károsultakat) illeti – bizonyos korlátokkal.

1. Kamatozik-e a pénz?

A felszámoló által kezelt pénzt általában elkülönített felszámolási számlán tartják.

• Ha ez nem kamatmentes letéti számla, akkor banki kamat keletkezik.
  • A mai gyakorlatban sok ilyen számla alacsony, de nem nulla kamatozású.

2. Kié a kamat?

A magyar felszámolási jog (pl. a csődtörvény logikája alapján) szerint:

• A felszámoló nem saját jogán kezeli a pénzt, hanem a felszámolási vagyon részeként.
  • A számlán lévő pénz és annak hozama:
    → a felszámolási vagyonhoz tartozik
    → tehát nem a felszámoló tulajdona

Következmény:

• A kamat növeli a felosztható vagyont
  • Így azt ugyanazon szabályok szerint kell felosztani, mint az alaptőkét

3. Ki kapja meg ténylegesen?

A kamat sorsa ugyanaz, mint a már megállapított kifizetendő összegé:

1. Először a felszámolási költségek (ide tartozhat a felszámoló díja is)
  2. Majd a törvény szerinti hitelezői sorrend
  3. A károsultak csak a rájuk eső arányos részhez jutnak hozzá

Tehát:

• nem külön “kamatkifizetés” van, hanem
  • a kamat beolvad a vagyonba, és úgy kerül szétosztásra

4. Fontos árnyalat

• Ha a számla kamatmentes volt, akkor nincs mit felosztani
  • Ha volt kamat:
    • az nem kerülhet a felszámolóhoz extra nyereségként
    • csak a jogszabály szerinti díjazása illeti meg

Összefoglalva: a pénz kamatozhat, azonban

• A kamat nem a felszámolóé
  • A kamat a felszámolási vagyon része, így végső soron a károsultakat illeti (közvetve)

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.04.18 0 0 10500

Kedves Cippancs és Mindenki!

Ha nem valamilyen bizalmas körből, hanem nyilvános csatornákon keresztül szerezted azt az információt a Törvényszéktől, hogy "valaki részfellebbezést" nyújtott be, akkor kérlek, tedd itt közzé a hírforrásodat!

Meggyőződésem,  hogy a jelentős számú károsult egyike sem támadhatta meg bármilyen siker, vagy eredmény reményében a felszámoló 2023. szeptember 29-én  keltezett Zárómérlegét, amely 2024. január 23-án érkezett a Törvényszékre. Annál inkább állítom ezt, mivel Hitelezői Választmány hiányában egyetlen károsult sem rendelkezhet olyan pénzügyi, gazdasági ismeretanyaggal, amellyel cáfolni lehetne a felszámoló bármilyen írásban rögzített állítását. 

(Természetesen az emberi gyarlóság felülkerekedhetett olyan korábban  "okoskodó", "gáncsoskodó" károsultban, akinek "filléres" összegben van megállapítva a megtérülési lehetőség, és annak jelentéktelen volta miatt "dögöljön meg a szomszéd tehene is!", hogy a 10-20 ezres, vagy 1-200 ezres kártérítésre várók is még később juthassanak a már-már teljesen elértéktelenő összeghez.)

Ezzel szemben fennállhat az a gyanú, hogy maga a felszámoló az, aki érdekelt lehet a kifizetési határidő elhúzódásának, amennyiben a birtokában lévő, követelésekből kielégített 2.8 milliárd forint összeget nem egy elkülönített "letéti számlán" tárolja, hanem azt kezdettől fogva kamatoztatja. Ez esetben ugyanis ezeket a halmozódó kamatokat nem kell kifizetnie, hanem az számon kérés nélkül nála maradhat.

Ennek a feltételezhető gyanúnak az eloszlatása érdekében lenne szükség tisztán  látásra, vagyis a Cippancs által közzétett HÍR forrásának megjelölésére, és még egy károsult személy jelentkezésére, aki a HÍRFORRÁS ismeretében -előzetes bejelentkezés után -mint érdekelt- személyesen felkeresné a Törvényszéket iratbetekintési céllal, és bizonyítékot keresve, vagy találva megtudhatnánk, ki lehetett az a károsult, aki a kifizetések késését okozta, és milyen alapos érvek támaszthatták alá a "fellebbezését"?  A "fellebbezésről" iratmásolatolt is kérjen a betekintő! Az iratmásolat díját én utólag megtérítem! Iratmásolatolt a saját telefonján  is készíthet a betekintő, amely így térítésmentes!)

Én magam sajnos ebben az eljárásban nem tudok aktívan részt venni, mivel 2022. januárjától csonkolták az egyik lábamat, és így mozgásomban jelentősen korlátozva vagyok.

Az önként jelentkező -ha rendelkezik kormányablak aplikációval- elektronikusan és kérhet iratbetekintést a Törvényszék által hozott Végzés ügyiratszámára és az érdekeltségét, érintettségét bizonyító károsulti nyilvántartási sorszámára hivatkozva.

Cippancsnak és a reménybeli önként jelentkezőnek mind az 5.721 károsult nevében előre is köszönöm az együttműködését!

Cippancs, ha úgy gondolja, információjának forrását elektronikusan közvetlenül is közölheti velem a messenger, vagy a lipcsikmarci@gmail.com email címemen. Várom mindkét szeméály mielőbbi jelentkezését! Köszönettel: Lipcsik Márton

BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.04.17 0 0 10499

Mindent elkövetnek, hogy az elértéktelenedett részkielégítésünket se kaphassuk meg.  

Előzmény: Cippancs (10498)
Cippancs Creative Commons License 2026.04.17 0 0 10498

Kedves Baumag-károsult sorstársak!

Friss mai infó a Törvényszékről, hogy "részfellebezés" történt, ezért nem tudott még jogerőre emelkedni a végzés, így sajnos nem lehet tudni, hogy a kifizetés mikor tud elindulni... telefonon ennyit mondtak.

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.04.01 0 0 10497

Kedves Tegzi235 és Mindenki!

Kívülről tekintve -de különösen érintettként- a történésekre valóban úgy látszhat, hogy indokolatlanul elhúzódik a kifizetés megkezdése. Az bennem is gondolatokat ébresztett, hogy ha a törvényszék 2025. március 11-én elfogadta a felszámoló 2023. szeptember 29-én keltezett ZÁRÓMÉRLEGÉT, azt vajon az elhúzódó postázások után tényleges károsult nem támadta-e meg, vagy ha nem is szólalt fel ellene senki, csupán a felszámoló -akár hónapokon keresztül- nem tudta esetleg dokumentáltan igazolni, hogy mind az 5.721 fő érintett átvette-e a 24.Fpk.253/2004/2143. iktatószámú Végzést is tartalmazó ZÁRÓMÉRLEG csomagot? Tényként kell azonban elfogadni, hogy a felszámoló csak a ZÁRÓMÉRLEG+ Végzés átvételének igazolása után 15 napon belül köteles a kifizetések teljesítésére.

Arról már említést tettem, hogy a Hitelezői Választmány megszűnése okán a felszámoló nem köteles az 5.721 károsulttal, de közülük akár csak eggyel is külön kapcsolatolt tartani, és ezt bizonyíthatja néhány Társunk írásos, vagy elektronikus, esetleg telefonon feltett kérdésére adott válasz elmaradása is. Az más dolog, hogy emiatt a szükségesnek látszó minimális tájékoztatás elmaradása miatt  a felszámoló hallgatását esetleg nem tekintjük "tisztességesnek".

Meggyőződésem, hogy -miután a felszámoló hírdetményi úton is jogosult volt a ZÁRÓMÉRLEG+Végzés közzétételére, egy év alatt a Végzést jogerőre emelkedettnek lehet tekinteni, és így tulajdonképp semmi sem gátolhatná a felszámolót a kifizetések Végzés szerinti megkezdésében. 

A felszámoló késlekedésének okáról a Károsultakkal való bármilyen úton történő tájékoztatása elmaradása miatt felvetődhet valakikben az is, hogy a törvényszék által megítélt és huzamos idő óta a felszámoló birtokában lévő pénzvagyon a kifizetések késlekedése idején is egy akár egy elkönített számlán is a felszámoló javára kamatozik. Mert károsultként nikncs tudomásom arról, hogy az a pénzvagyon egy nem kamatozó letéti számlán lenn e elhelyezve. 

Ennek a "gyanúnak" az eloszlatása, illetőleg végleges kizárhatósága érdekében a felszámloló jól felfogott érdeke lenne, hogy a kifizetések elhúzódásának okáról, illetve a kifizetések megkezdésének várható időpontjáról a Károsultakat akár ezen a fórumon keresztül is tájékoztassa még akkor is, ha a törvényszéki Végzés jogerőre emelkedésével egy időben a felszámoló -mint jogalany- maga is megszűnik.

Ha van olyan károsult Társam, akinek súlyos gondot jelent az Őt illető követelés átutalásának jelentős késése, felhatalmazom, hogy akár e jelen elektronikus bejegyzésemre hivatkozva, vagy azt akár szó szerint is idézve keresse meg a felszámolót, vagy a Fővárosi Törvényszéket felvilágosítás, tájékoztatás adás céljából, miután erre az esetre nem ismerek semmilyen eljárási szabályt.

Ennél többert pillanatnyilag nem tehetek.

A jogos követeléseink jelentős késése ellenére is valamennyi Károsult Társamnak áldott HÚSVÉTOT kívánok! 

tegzi235 Creative Commons License 2026.03.30 0 1 10496

Tisztelt Károsultak!

Igen, tudjuk hova tegyük az X-et április 12-én.

Ettől függetlenül nem értem, hogy aki elküldte a kért dokumentumokat, mi az akadálya a kifizetésnek? Aki eddig nem jelentkezett - pláne ha külföldre távozott -, ők nem fognak jelentkezni azért az óriási összegért! Bizonyára nem lenne törvénytelen, ha végre utalnának, így is nem keveset bukott mindenki!

Talán hívni kéne őket sok károsultnak a nyugalom megzavarása nélkül!

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.03.25 0 1 10495

Baumagnélküli és Mindenki! Az április 12-i szavazás során gondolom, hogy már valamennyi károsult tudja, hogy hová fogja tenni azt az X-et! Erről a késlekedésről nem Gyurcsány, nem Brüsszel és nem is Ukrajna tehet! -állítja ezt egy békeszerető nem fideszes!

BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.03.25 0 1 10494

Még az az észrevételem, hogy a felszámoló több tonna papírt tudott volna megtakarítani, ha csak a jogerőre emelkedés napján értesíti a hitelezőket egy féloldalas levélben, hogy az átutalások megkezdődhetnek.

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.03.25 0 0 10493

Kedves nanderzon2!-és Valamennyi Károsult! Érthető a nyugtalanságod, de a jelek szerint a jelenleg érintett Törvényszék nagyon is törekszik a törvényességre, melynek évtizedek alatt annyiszor láttuk a hiányát....A törvényszéki döntés valóban jogerős. De csak azután válik hatályossá (végrehajthatóvá - a végrehajtás itt = lenne a  kifizetésekkel), ha a felszámoló bizonyította, igazolta, hogy a felszámolásban érintett valamennyi résztvevő átvette a Törvényszék jogerős döntését. Éppen a napokban értesültem arról, hogy a Törvényszék még most is "levelez" egy USA-ban élő károsulttal, de annak a "levelezésnek" a tartalmát nem ismerem, és a Címzett sem tudja, hogy mit szeretne Tőle a törvényszék.  Tehát valami miatt késik a hatályosság napja. Vagyis továbbra is itt állok egy lábon és Veletek együtt reménykedve várakozok... Ez azonban már ne rontsa el közelgő Húsvéti Ünnepek hangulatát!  

BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.03.25 0 0 10492

A Törvényszékre csak a Parlament, a Kormány, vagy az Igazságügyi Miniszter tudna hatni. Ezt még választások előtt kellene megtenni, hogy az 5721 hitelező (és az örökösök, családtagok) könnyebben tudjanak dönteni, hogy hova húzzák be az X-et.  

Előzmény: nanderzon2 (10491)
nanderzon2 Creative Commons License 2026.03.25 0 0 10491

Márton Lipcsik, múltév dec. 3-án mondtad, hogy hogy már fél lábon is kibírod  amíg jogerőssé válik  a bírósági ítéletünk.  Bírja még a fél lábad? Pedig a jogerős ítéletnek nem igen van akadálya. Nem kellene már tempósabb bírósági munkát kérni, sürgetni ? Lassan valóban nem lesz aki élve éri meg a kártérítés eljövetelét. Hány éve is aktuális már ?

BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.03.24 0 0 10490

Hamarosan választások, a BAUMAG ügyet még mindig nem zárták le. Gondoljátok át mely kormányok voltak hatalmon a BAUMAG működésének ideje alatt 1995. március 1. és 2003. október 09 között. Ők a felelősek a tájékoztatásunk és a védelmünk elmulasztásáért. Felelősség terheli azokat is, akik 2004.04.06.-óta a felszámolást még 22 év után sem zárták le, vagyis a még máig nem jogerős zárómérleg szerinti részleges kifizetéseket nem teljesítették!, (a még élő befektetők halálára várva.) A nem jogerős mérleg szerinti, még elmaradt kifizetéseink a BAUMAG működése alatt befizetett tőkénk ~20%-a, vásárlóértéke az elmúlt 23 év alatt elértéktelenedett, de még ezt sem akarják teljesíteni! Tehát mindezek figyelembevételével "hajrá Magyarország, hajrá magyarok..." jól gondoljátok meg kikre szavaztok!! Egy nyugdíjas harcos...    

Előzmény: BAUmagnélküli (10489)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.02.16 0 0 10489

Nem jogerős még a végzés, mi sem tudjuk mikor emeli jogerőre a Törvényszék, mivel az az ő jogköre. Az okokat sem ismerjük. Amint jogerőre emeli elkezdődnek az utalások.

Tisztelettel: MÁTRAHOLDING-REORG Kft.

Márton Lipcsik Creative Commons License 2025.12.03 0 1 10488

Azt írta nanderson2 a 10.485 sorszám alatt, hogy "Ebben nem tesz említést arról,  hogy kötelezettsége lenne még másik felszámolási eljárásban is és más cégek elleni végelszámolási eljárások jogutódlási eljárásokban is, és hogy csak az ezek után rendelkezésre álló vagyonból kimutatott összeg lesz kiutalható részünkre mint károsultaknak."

Ez annyiban téves, hogy a legutóbb kipostázott 24.Fpk.253/2004/2143. számú Végzés 174. oldalán a bíróság kötelezte a felszámolót, hogy a felsorolt adósokkal szembeni végrehajtási, illetve felszámolási eljárásokban a jogutódlás átvezetése iránt intézkedjen, de egyúttal az alatta lévő bekezdésben azt is megállapítja, hogy végrehajtási, illetve felszámolási eljárásokban érintett személy, illetve cégek vagyonnal nem rendelkeznek.

Tehát az igazolt postázások után 15 napon belül elintézendő "aktualitás nélküli eljárást" követően kerülhet majd sor az utalásokra.

Ezt én már egy lábon is kibírom!

Békés Karácsonyt, és megnyugvást hozó Boldog Új Évet kívánok valamennyi Károsult Társamnak!

BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.12.03 0 0 10487

Most beszéltem telefonon a Mátraholding.reorg felszámolójával, aki azt mondta: Még vannak olyan hitelezők akik örökösei az önkormányzatnál lévő dokumentumaikat nem vették át, ezért decemberben még nem lesz utalás, de úgy látják, hogy a Törvényszék átnézi a hitelezői listát és jövő év elején meghozza a végzését, az utalások megindulhatnak.

Előzmény: BAUmagnélküli (10486)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.12.03 0 0 10486

Valószínűsítem, hogy amíg a felszámolóbiztos asszony a határidőn belül bejelentkezettek bankszámláit mind nem gyűjtötte be, addig nem utal. Csoportos utalás lehet (mint a bérutalás a munkáltatóknál), és ezt nem akarja több alkalommal, hanem csak egy alkalommal megejteni. Lehetne olyan megoldás is, hogy azonnal utal a meglévő bankszámlákra, és azoknak akiknek valamilyen oknál fogva nem tud utalni, azoknak hirdetmény útján záros határidőn belül ad lehetőséget a pénzükhöz jutáshoz, pl. egy pénzintézet bevonásával megbízás útján.   

Előzmény: nanderzon2 (10485)
nanderzon2 Creative Commons License 2025.12.02 0 0 10485

Előzőleg általam írtak folytatásaként:

Ha jól értem M.L.2025.08.29.-i tájékoztatását,akkor remélhetőleg 1 éven belül jogerőre emelkedhet a felszámolási eljárás befejezéséről szóló végzés.

A Koren Krisztina felszámolóbiztos 2025.06.25.-i tájékoztatása szerint: a Fővárosi Törvényszék 24/Fpk. 253/2004/2143 számú végzésével a felszámolási eljárás befejezéséről  szóló jogerős záró végzés után

a károsultaknak járó pénzösszegek a kimutatásban szerepeltek szerint a megjelölt számláikra átutalhatók.

Ebben nem tesz említést arról,  hogy kötelezettsége lenne még másik felszámolási eljárásban is és más cégek elleni végelszámolási eljárások jogutódlási eljárásokban is, és hogy csak az ezek után rendelkezésre álló vagyonból kimutatott összeg lesz kiutalható részünkre mint károsultaknak.

Ha ez így van, és a záró végzésről még értesítést sem kapuk - legalább ezen a fórumon keresztül, - akkor a károsultak kielégítésének záros határidőn belüli megkezdése nagyon távlatinak és bizonytalannak tűnik.       

nanderzon2 Creative Commons License 2025.12.01 0 1 10484

A mai napon itt az interneten megjelent nekem a Fővárosi Törvényszék 24. Fpk 253/2004/3682 számú végzése, melyet Bödes Róbertné bírósági ügyintéző elektronikus aláírásával látott el. E- szerint a mellékelt 2132 sorszámú végzésben felsorolt személyek az itt írt módon a bíróság végzésének hirdetmény útján történő kézbesítését elrendelte az illetékes önkormányzatok honlapján történő közzétételét azzal, hogy a közzétételtől számított 15 napon belül a "végzést" kézbesítettnek kell tekinteni.

Remélem ezt követően a Felszámoló már teljesíteni fogja a károsultak részére a meghatározott pénzösszegek megküldését az általuk megadott számlaszámokra.      

BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.11.10 0 1 10483

Ez a táblázat a mai napig változatlan. A felszámolási eljárás lezárásának időpontja még most sem prognosztizálható. Biztonság kedvéért megadtam 18 éves egyetemista kislányom bankszámla számát is, mert én a 82. életévemben vagyok, és nem lehet tudni mit hoz a jövő. 

https://www.matraholding-reorg.hu/wp-content/uploads/2023/09/folyamatban_levo_felszamolasi_eljarasok_20230721.pdf

tegzi235 Creative Commons License 2025.11.08 0 0 10482

Üdvözlöm a fórum olvasóit!

Mint írtam korábban az egyik postafiókra küldött levél visszajött azzal, hogy "ismeretlen", végül találtam egy telefonszámot: (06)1/887-4930 , hosszú várakozás után sikerült beszélnem velük, erre a címre kérték a levelet - én nem email-ben jelentkeztem -, 3201 Gyöngyös, Pf.: 300.

Remélem tudtam segíteni!

BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.11.07 0 0 10481
Előzmény: champ1 (10480)
champ1 Creative Commons License 2025.11.06 0 1 10480

Én is örökös vagyok (sajnos), de semmit nem kértek most tőlem. A végzést pedig hétfőn kaptam meg postával.

Még kb. egy éve valahol megadtam az adataimat, de a mostani email-re már nem kapok választ, és a itt található telefonszámon is elérhetetlenek...

Előzmény: BAUmagnélküli (10479)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.11.06 0 0 10479

Amikor megadtam a számla számomat, akkor azt elektronikusan e-mail formájában visszaigazolták. Már az örökösök is megkapták a végzést. 15 napot adtak azoknak az örökösöknek, akik valamilyen oknál fogva nem vették át a végzést. Ez a határidő már októberben lejárt. Ezért nem értem, mi hátráltatja még az átutalások megindítását?  

Előzmény: champ1 (10478)
champ1 Creative Commons License 2025.11.05 0 0 10478

Sziasztok, 

Én is megkaptam a végzést. 

Írtam az itt megadott email címre illetve telefonon is próbáltam többször hívni a felszámolót.

Semmi reakció nem történt.

Kinek mi a tapasztalata?

BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.10.29 0 1 10477

Nem kell levelezgetni, e-mail formájában is elküldhetőek az utaláshoz szükséges adatok. Ha a törvényes örökösök is átvették a jogerőre emelt dokumentumokat, az utalásokat megindítják. Most már érthetetlen, hogy miért késlekednek. 

Előzmény: BAUmagnélküli (10476)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!