Keresés

Részletes keresés

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.04.01 0 0 10497

Kedves Tegzi235 és Mindenki!

Kívülről tekintve -de különösen érintettként- a történésekre valóban úgy látszhat, hogy indokolatlanul elhúzódik a kifizetés megkezdése. Az bennem is gondolatokat ébresztett, hogy ha a törvényszék 2025. március 11-én elfogadta a felszámoló 2023. szeptember 29-én keltezett ZÁRÓMÉRLEGÉT, azt vajon az elhúzódó postázások után tényleges károsult nem támadta-e meg, vagy ha nem is szólalt fel ellene senki, csupán a felszámoló -akár hónapokon keresztül- nem tudta esetleg dokumentáltan igazolni, hogy mind az 5.721 fő érintett átvette-e a 24.Fpk.253/2004/2143. iktatószámú Végzést is tartalmazó ZÁRÓMÉRLEG csomagot? Tényként kell azonban elfogadni, hogy a felszámoló csak a ZÁRÓMÉRLEG+ Végzés átvételének igazolása után 15 napon belül köteles a kifizetések teljesítésére.

Arról már említést tettem, hogy a Hitelezői Választmány megszűnése okán a felszámoló nem köteles az 5.721 károsulttal, de közülük akár csak eggyel is külön kapcsolatolt tartani, és ezt bizonyíthatja néhány Társunk írásos, vagy elektronikus, esetleg telefonon feltett kérdésére adott válasz elmaradása is. Az más dolog, hogy emiatt a szükségesnek látszó minimális tájékoztatás elmaradása miatt  a felszámoló hallgatását esetleg nem tekintjük "tisztességesnek".

Meggyőződésem, hogy -miután a felszámoló hírdetményi úton is jogosult volt a ZÁRÓMÉRLEG+Végzés közzétételére, egy év alatt a Végzést jogerőre emelkedettnek lehet tekinteni, és így tulajdonképp semmi sem gátolhatná a felszámolót a kifizetések Végzés szerinti megkezdésében. 

A felszámoló késlekedésének okáról a Károsultakkal való bármilyen úton történő tájékoztatása elmaradása miatt felvetődhet valakikben az is, hogy a törvényszék által megítélt és huzamos idő óta a felszámoló birtokában lévő pénzvagyon a kifizetések késlekedése idején is egy akár egy elkönített számlán is a felszámoló javára kamatozik. Mert károsultként nikncs tudomásom arról, hogy az a pénzvagyon egy nem kamatozó letéti számlán lenn e elhelyezve. 

Ennek a "gyanúnak" az eloszlatása, illetőleg végleges kizárhatósága érdekében a felszámloló jól felfogott érdeke lenne, hogy a kifizetések elhúzódásának okáról, illetve a kifizetések megkezdésének várható időpontjáról a Károsultakat akár ezen a fórumon keresztül is tájékoztassa még akkor is, ha a törvényszéki Végzés jogerőre emelkedésével egy időben a felszámoló -mint jogalany- maga is megszűnik.

Ha van olyan károsult Társam, akinek súlyos gondot jelent az Őt illető követelés átutalásának jelentős késése, felhatalmazom, hogy akár e jelen elektronikus bejegyzésemre hivatkozva, vagy azt akár szó szerint is idézve keresse meg a felszámolót, vagy a Fővárosi Törvényszéket felvilágosítás, tájékoztatás adás céljából, miután erre az esetre nem ismerek semmilyen eljárási szabályt.

Ennél többert pillanatnyilag nem tehetek.

A jogos követeléseink jelentős késése ellenére is valamennyi Károsult Társamnak áldott HÚSVÉTOT kívánok! 

tegzi235 Creative Commons License 2026.03.30 0 1 10496

Tisztelt Károsultak!

Igen, tudjuk hova tegyük az X-et április 12-én.

Ettől függetlenül nem értem, hogy aki elküldte a kért dokumentumokat, mi az akadálya a kifizetésnek? Aki eddig nem jelentkezett - pláne ha külföldre távozott -, ők nem fognak jelentkezni azért az óriási összegért! Bizonyára nem lenne törvénytelen, ha végre utalnának, így is nem keveset bukott mindenki!

Talán hívni kéne őket sok károsultnak a nyugalom megzavarása nélkül!

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.03.25 0 1 10495

Baumagnélküli és Mindenki! Az április 12-i szavazás során gondolom, hogy már valamennyi károsult tudja, hogy hová fogja tenni azt az X-et! Erről a késlekedésről nem Gyurcsány, nem Brüsszel és nem is Ukrajna tehet! -állítja ezt egy békeszerető nem fideszes!

BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.03.25 0 1 10494

Még az az észrevételem, hogy a felszámoló több tonna papírt tudott volna megtakarítani, ha csak a jogerőre emelkedés napján értesíti a hitelezőket egy féloldalas levélben, hogy az átutalások megkezdődhetnek.

Márton Lipcsik Creative Commons License 2026.03.25 0 0 10493

Kedves nanderzon2!-és Valamennyi Károsult! Érthető a nyugtalanságod, de a jelek szerint a jelenleg érintett Törvényszék nagyon is törekszik a törvényességre, melynek évtizedek alatt annyiszor láttuk a hiányát....A törvényszéki döntés valóban jogerős. De csak azután válik hatályossá (végrehajthatóvá - a végrehajtás itt = lenne a  kifizetésekkel), ha a felszámoló bizonyította, igazolta, hogy a felszámolásban érintett valamennyi résztvevő átvette a Törvényszék jogerős döntését. Éppen a napokban értesültem arról, hogy a Törvényszék még most is "levelez" egy USA-ban élő károsulttal, de annak a "levelezésnek" a tartalmát nem ismerem, és a Címzett sem tudja, hogy mit szeretne Tőle a törvényszék.  Tehát valami miatt késik a hatályosság napja. Vagyis továbbra is itt állok egy lábon és Veletek együtt reménykedve várakozok... Ez azonban már ne rontsa el közelgő Húsvéti Ünnepek hangulatát!  

BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.03.25 0 0 10492

A Törvényszékre csak a Parlament, a Kormány, vagy az Igazságügyi Miniszter tudna hatni. Ezt még választások előtt kellene megtenni, hogy az 5721 hitelező (és az örökösök, családtagok) könnyebben tudjanak dönteni, hogy hova húzzák be az X-et.  

Előzmény: nanderzon2 (10491)
nanderzon2 Creative Commons License 2026.03.25 0 0 10491

Márton Lipcsik, múltév dec. 3-án mondtad, hogy hogy már fél lábon is kibírod  amíg jogerőssé válik  a bírósági ítéletünk.  Bírja még a fél lábad? Pedig a jogerős ítéletnek nem igen van akadálya. Nem kellene már tempósabb bírósági munkát kérni, sürgetni ? Lassan valóban nem lesz aki élve éri meg a kártérítés eljövetelét. Hány éve is aktuális már ?

BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.03.24 0 0 10490

Hamarosan választások, a BAUMAG ügyet még mindig nem zárták le. Gondoljátok át mely kormányok voltak hatalmon a BAUMAG működésének ideje alatt 1995. március 1. és 2003. október 09 között. Ők a felelősek a tájékoztatásunk és a védelmünk elmulasztásáért. Felelősség terheli azokat is, akik 2004.04.06.-óta a felszámolást még 22 év után sem zárták le, vagyis a még máig nem jogerős zárómérleg szerinti részleges kifizetéseket nem teljesítették!, (a még élő befektetők halálára várva.) A nem jogerős mérleg szerinti, még elmaradt kifizetéseink a BAUMAG működése alatt befizetett tőkénk ~20%-a, vásárlóértéke az elmúlt 23 év alatt elértéktelenedett, de még ezt sem akarják teljesíteni! Tehát mindezek figyelembevételével "hajrá Magyarország, hajrá magyarok..." jól gondoljátok meg kikre szavaztok!! Egy nyugdíjas harcos...    

Előzmény: BAUmagnélküli (10489)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2026.02.16 0 0 10489

Nem jogerős még a végzés, mi sem tudjuk mikor emeli jogerőre a Törvényszék, mivel az az ő jogköre. Az okokat sem ismerjük. Amint jogerőre emeli elkezdődnek az utalások.

Tisztelettel: MÁTRAHOLDING-REORG Kft.

Márton Lipcsik Creative Commons License 2025.12.03 0 1 10488

Azt írta nanderson2 a 10.485 sorszám alatt, hogy "Ebben nem tesz említést arról,  hogy kötelezettsége lenne még másik felszámolási eljárásban is és más cégek elleni végelszámolási eljárások jogutódlási eljárásokban is, és hogy csak az ezek után rendelkezésre álló vagyonból kimutatott összeg lesz kiutalható részünkre mint károsultaknak."

Ez annyiban téves, hogy a legutóbb kipostázott 24.Fpk.253/2004/2143. számú Végzés 174. oldalán a bíróság kötelezte a felszámolót, hogy a felsorolt adósokkal szembeni végrehajtási, illetve felszámolási eljárásokban a jogutódlás átvezetése iránt intézkedjen, de egyúttal az alatta lévő bekezdésben azt is megállapítja, hogy végrehajtási, illetve felszámolási eljárásokban érintett személy, illetve cégek vagyonnal nem rendelkeznek.

Tehát az igazolt postázások után 15 napon belül elintézendő "aktualitás nélküli eljárást" követően kerülhet majd sor az utalásokra.

Ezt én már egy lábon is kibírom!

Békés Karácsonyt, és megnyugvást hozó Boldog Új Évet kívánok valamennyi Károsult Társamnak!

BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.12.03 0 0 10487

Most beszéltem telefonon a Mátraholding.reorg felszámolójával, aki azt mondta: Még vannak olyan hitelezők akik örökösei az önkormányzatnál lévő dokumentumaikat nem vették át, ezért decemberben még nem lesz utalás, de úgy látják, hogy a Törvényszék átnézi a hitelezői listát és jövő év elején meghozza a végzését, az utalások megindulhatnak.

Előzmény: BAUmagnélküli (10486)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.12.03 0 0 10486

Valószínűsítem, hogy amíg a felszámolóbiztos asszony a határidőn belül bejelentkezettek bankszámláit mind nem gyűjtötte be, addig nem utal. Csoportos utalás lehet (mint a bérutalás a munkáltatóknál), és ezt nem akarja több alkalommal, hanem csak egy alkalommal megejteni. Lehetne olyan megoldás is, hogy azonnal utal a meglévő bankszámlákra, és azoknak akiknek valamilyen oknál fogva nem tud utalni, azoknak hirdetmény útján záros határidőn belül ad lehetőséget a pénzükhöz jutáshoz, pl. egy pénzintézet bevonásával megbízás útján.   

Előzmény: nanderzon2 (10485)
nanderzon2 Creative Commons License 2025.12.02 0 0 10485

Előzőleg általam írtak folytatásaként:

Ha jól értem M.L.2025.08.29.-i tájékoztatását,akkor remélhetőleg 1 éven belül jogerőre emelkedhet a felszámolási eljárás befejezéséről szóló végzés.

A Koren Krisztina felszámolóbiztos 2025.06.25.-i tájékoztatása szerint: a Fővárosi Törvényszék 24/Fpk. 253/2004/2143 számú végzésével a felszámolási eljárás befejezéséről  szóló jogerős záró végzés után

a károsultaknak járó pénzösszegek a kimutatásban szerepeltek szerint a megjelölt számláikra átutalhatók.

Ebben nem tesz említést arról,  hogy kötelezettsége lenne még másik felszámolási eljárásban is és más cégek elleni végelszámolási eljárások jogutódlási eljárásokban is, és hogy csak az ezek után rendelkezésre álló vagyonból kimutatott összeg lesz kiutalható részünkre mint károsultaknak.

Ha ez így van, és a záró végzésről még értesítést sem kapuk - legalább ezen a fórumon keresztül, - akkor a károsultak kielégítésének záros határidőn belüli megkezdése nagyon távlatinak és bizonytalannak tűnik.       

nanderzon2 Creative Commons License 2025.12.01 0 1 10484

A mai napon itt az interneten megjelent nekem a Fővárosi Törvényszék 24. Fpk 253/2004/3682 számú végzése, melyet Bödes Róbertné bírósági ügyintéző elektronikus aláírásával látott el. E- szerint a mellékelt 2132 sorszámú végzésben felsorolt személyek az itt írt módon a bíróság végzésének hirdetmény útján történő kézbesítését elrendelte az illetékes önkormányzatok honlapján történő közzétételét azzal, hogy a közzétételtől számított 15 napon belül a "végzést" kézbesítettnek kell tekinteni.

Remélem ezt követően a Felszámoló már teljesíteni fogja a károsultak részére a meghatározott pénzösszegek megküldését az általuk megadott számlaszámokra.      

BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.11.10 0 1 10483

Ez a táblázat a mai napig változatlan. A felszámolási eljárás lezárásának időpontja még most sem prognosztizálható. Biztonság kedvéért megadtam 18 éves egyetemista kislányom bankszámla számát is, mert én a 82. életévemben vagyok, és nem lehet tudni mit hoz a jövő. 

https://www.matraholding-reorg.hu/wp-content/uploads/2023/09/folyamatban_levo_felszamolasi_eljarasok_20230721.pdf

tegzi235 Creative Commons License 2025.11.08 0 0 10482

Üdvözlöm a fórum olvasóit!

Mint írtam korábban az egyik postafiókra küldött levél visszajött azzal, hogy "ismeretlen", végül találtam egy telefonszámot: (06)1/887-4930 , hosszú várakozás után sikerült beszélnem velük, erre a címre kérték a levelet - én nem email-ben jelentkeztem -, 3201 Gyöngyös, Pf.: 300.

Remélem tudtam segíteni!

BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.11.07 0 0 10481
Előzmény: champ1 (10480)
champ1 Creative Commons License 2025.11.06 0 1 10480

Én is örökös vagyok (sajnos), de semmit nem kértek most tőlem. A végzést pedig hétfőn kaptam meg postával.

Még kb. egy éve valahol megadtam az adataimat, de a mostani email-re már nem kapok választ, és a itt található telefonszámon is elérhetetlenek...

Előzmény: BAUmagnélküli (10479)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.11.06 0 0 10479

Amikor megadtam a számla számomat, akkor azt elektronikusan e-mail formájában visszaigazolták. Már az örökösök is megkapták a végzést. 15 napot adtak azoknak az örökösöknek, akik valamilyen oknál fogva nem vették át a végzést. Ez a határidő már októberben lejárt. Ezért nem értem, mi hátráltatja még az átutalások megindítását?  

Előzmény: champ1 (10478)
champ1 Creative Commons License 2025.11.05 0 0 10478

Sziasztok, 

Én is megkaptam a végzést. 

Írtam az itt megadott email címre illetve telefonon is próbáltam többször hívni a felszámolót.

Semmi reakció nem történt.

Kinek mi a tapasztalata?

BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.10.29 0 1 10477

Nem kell levelezgetni, e-mail formájában is elküldhetőek az utaláshoz szükséges adatok. Ha a törvényes örökösök is átvették a jogerőre emelt dokumentumokat, az utalásokat megindítják. Most már érthetetlen, hogy miért késlekednek. 

Előzmény: BAUmagnélküli (10476)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.10.29 0 1 10476

2025. 06. 25.

Tisztelt Hitelezők!

A Fővárosi Törvényszék 24.Fpk.253/2004/2143. sz. végzésével 2025. március 11-i dátummal meghozta a felszámolási eljárás befejezéséről szóló nem jogerős záró végzést, melynek kiküldése hitelezők részére folyamatban van. Kérjük a határidőn belüli hitelezőket, hogy bankszámlaszámukat mihamarabb postai úton (1022 Budapest, Bimbó út 29.) vagy elektronikus úton (matraholding@matraholding.hu) küldjék meg annak érdekében, hogy a végzés jogerőre emelkedését követően a vagyonfelosztási javaslatban szereplő hitelezői igények kielégítését szolgáló összegek elutalhatóak legyenek!

Bankszámlaszám ismeretének hiányában kifizetés nem telejsíthető!
Kért adatok:
- számlatulajdonos neve
- bankszámla száma

Budapest, 2025.06.25.

Koren Krisztina felszámolóbiztos
BAUMAG Stratégiai Fejlesztő Szövetkezet „f.a.”

tegzi235 Creative Commons License 2025.10.27 0 1 10475

Üdvözlöm Önöket!

Szeretném tájékoztatni a károsultakat, hogy A Mátraholding-Reorg Kft. címe megváltozott. Találtam egy telefonszámot - 06-1-887 4930 -, itt kaptam meg azt a címet, melyre a károsultak elküldhetik a banki adataikat többek között.

A cím: Mátraholding Zrt. 3201 Gyöngyös, PF. 300

Kérek mindenkit, segítség a károsultakhoz eljuttatni ezt a címet, nekem a korábbi címről visszajött a levél.

Üdvözlettel: tegzi 

BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.10.16 0 0 10474

Ez azért már némi előbbre lépés, hogy az elhunytak örökösei 2025. október 07. napjától számított 15 napon belül átvehetik a Felszámolási Jelentés és Zárómérleg dokumentumát, ami azt jelenti, hogy akár átveszik, akár nem, 2025. október 22. napjával a kézbesítések folyamata lezárul, evvel a Zárómérleg jogerőre emelkedik, így már minden akadály elhárul a kifizetések átutalásának útjából.    

Előzmény: BAUmagnélküli (10473)
BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.10.16 0 0 10473
BAUmagnélküli Creative Commons License 2025.10.09 0 0 10472

2003. október 09. napján jelentett hivatalosan is fizetésképtelenséget a BAUMAG. Ennek a mai napon éppen 22 éve. A felszámolás még mindig nem zárult le, hiszen a Törvényszék által jóváhagyott Felszámolási Jelentésben és Zárómérlegben kimunkált, és nyilvánosságra hozott részbeni követeléseink még a mai napig sem érkeztek meg a Felszámolóbiztos által kért és megadott bankszámláinkra. Az indok, hogy a jóváhagyott Jelentés dokumentumát még néhányan nem vették át, és a kifizetések csak akkor kezdődhetnek meg, ha azt már az összes határidőn belül bejelentkezett (ma még élő) károsult hitelező átvette. A kifizetések megkezdése ezért konvergál az idők végtelenségéig. Hogy a hagyatéki eljárások alapján történő öröklést kizárjuk, a Felszámolónak adjuk meg annak a családtagunknak, kedvezményezettünknek a számlaszámát is, akinek a rész kielégítésünket a Felszámoló átutalhatja. Én 82 éves vagyok, de van egy 19 éves kislányom, így halálom esetére megadom az Ő bankszámlaszámát is a Felszámolóbiztos asszonynak (Koren Krisztinának). Ez a bankoknál is kezdeményezhető.    

Márton Lipcsik Creative Commons License 2025.08.29 0 1 10471

Mártis 15 és Horváth Nándor, illetve Mindernki részére!

Kedves Márti! Ahhoz, hogy megkaphasd néhai Édesapád (maradék) pénzét, az szükséges, hogy a hagyatéki eljárást lezáró határozatban szerepeljen, hogy Te lettél a BAUMAG követelés jogosultja. Ha a hagyatáki eljárásból bármely megfontolásból kimartadt ez a követelés, azt póthagyatéki eljárásban kell rendezni.  Ha mindezzen túl vagy, akkor írj egy elektronikus levelet Kporen nkrisztina felszámoló biztos Nőnek a

matraholding@matraholding.hu címre, ebben közöld, hogy a mellékelt hagyatéki végzéssel igaolva Te lettél az örökös, és add meg a bankszámla számodat, amelyre kéred majd a pénz utalását.

Kedves Nándi! Az előzőleg postázott döntés ellen két észrevétel (kifogás) érkezett, de mindkettőt elutasította a törvényszék! A döntés így is egy éven belül jogerőre emelkedett. Remélem, az utóbbi döntés ellen senkik nem fog felszólalni, tehát az is egy éven belül jogerőre fog emelkedni.

A jogerőről minket már nem fognak értesíterni, mivel ez utóbbi döntés tartalmazza, hogy a felszáolóőnak milyen kötelezettsége van a folyamatban lévő másik felszámolási eljárásba, illetve a más cégek elleni végelszámolási-végrehajtási eljárásokkal összeüggő jogutódlást illetően.

Miután ezek megtörténtek, a felszámoló a rendelkezhésére álló vagyonból az utóbbi döntésben kimutatott összegeket mindenkinek soron kívül átutalja a már megadott bankszámla számokra.

Azt, hogy a "követelésből" címszó alatti összeg mit takar, azt én sem tudom.

Ha valakinek lennének további kérdései, azok tekintsék át az utóbbi 50-80 bejegyzést, és azokban sok  mindenre megkapja a választ. 

Miként is szólt az intelem Tiborcnak?: "Tűrj békességgel!!! Bírjuk már ki még ezt a néhány hónapot!

Üdv. Lipcsik Marci

Horváth Nándor Creative Commons License 2025.08.28 0 0 10470

A mai napon én is megkaptam a Fővárosi Törvényszék 178 oldalas  Dr . Orosz Gabriella bíró által aláírt 2025 március 11.-én kelt 24.Fpk.253/2004/2143 számú végzést - mint a 'megőrülők" nevű bejegyzőnk. Ezen fel van tüntetve, hogy mint f/ kategóriás hitelező milyen összegű követelés jár nekem a feltüntetett bírói végzés jogerőre emelkedése után.

A végzés jogerőre emelkedését követő 15 napon belül a felszámoló megkeresi az eljáró végrehajtót és a felszámolókat, hogy  azok 30 napon belül kérjék meg a hitelezőket /vagyis minket/ hogy tájékoztassuk őket, milyen bankszámlánkra küldjék a nekünk járó megtérülést. 

Azt nem írja, hogy mikorra várható a bírói végzés jogerőre emelkedése. Az ezt akadályozó, /végtelennek tűnő/ körülményeket hogyan fogják a rendelkezésre álló törvényes, jogi eljárással  megszüntetni. 

Mártis15 Creative Commons License 2025.08.28 0 0 10469

Segítségért jöttem!
Édesapám Baumag károsult. Az eltelt időben elhalálozott, de a hónapban kaptam egy értesítést, ahol a neve mellett fel van tüntetve mennyi jár neki az általa befizetett összegből (ha jól tudom, ez csak töredéke az összegnek, de ez is pénz). Segitsetek, hogy juthatok a megjelölt összeghez? Merre induljak?
köszönöm

Márton Lipcsik Creative Commons License 2025.08.14 0 0 10468

Természetesen az előző bejegyzésemben említett EGY ÉVET nem kell készpénznek venni! Amint az utolsó törvényszéki végzés postázásának (átvételének) igazolása valamennyi érintett esetében megtörténik, (és ha természetesen nem lesz senki részéről kifogás, fellebbezés) akkor a törvényszék értesíti a felszá-molót a jogerőről. Amint ez az értesítés megtörténik, a felszámoló napokon belül elkezdi az utalásokat a készpénzből. A "követelésből" befolyó összeg sorsát nem ismerem, arra eddig határozott tájékoztatás nem hangzott el.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!