Keresés

Részletes keresés

Phantisch Nash Creative Commons License 2020.04.09 0 0 3

A tudományos fórumban nem találtam ikrekkel kapcsolatos topikot, így ezt fogom használni az elméleteim, kérdéseim közlésére. Aztán max. átteszik a tudományba, majd meglátjuk.

A kérdésem az volna, hogy az emberi történelem során létrejött-e valaha olyan emberi sziámi ikerpár, melynek tagjai különböző neműek. Esetleg mesterségesen előállíthatóak-e ilyen teratómák?

Üdvözlettel:
Phantisch Nash

tomp Creative Commons License 2003.10.17 0 0 2

Én nem vagyok az orvostudományok kandidátusa, úgyhogy valaki magyarázza már el nekem, hogy két ötven centis gyerek a fejénél összenőve együtt ugyi 1 métre.
No ez hogy fér el az anyában?

Jókai út 27 Creative Commons License 2003.10.12 0 0 1
Sikerült a műtét.

Dallas, dpa.
A dallasi orvosok jelenleg a már szétválaszott kisfiúk koponyájának megerősítésével foglalkoznak. Az orvosok közlése alapján a két gyerek állapota stabil. Az első műtét 26 órán keresztül tartott és összesen közel 100 verőeret kellett elvezetni. Az orvosok a műtét közben aggodalmuknak adtak hangot, hogy esetleg a műtét akár négy napig is eltarthat. Azonban a műtét komplikációmentesen zajlott le.
A műtétet a negyvenfős orvoscsoport egy éven keresztül tervezte. A műtét számára egy egyedi tervezésű műtőasztalt alkalmaztak, melyet operáció közben 360 fokkal tudtak elfordítani. A szétválasztás után lehetőség volt az műtőasztalt is kétfelé választani.
A műtét során a legnagyobb gondot az agy vérallátásának állandó nyomásesés nélküli biztosítása jelentette, különösén nehéz volt egy véna megosztása, mely mindkét gyermek agyába szállított vért.

Titus Creative Commons License 2003.10.11 0 0 0
Ugy neznek ki mint ket tojas :) (00)
Jókai út 27 Creative Commons License 2003.10.11 0 0 topiknyitó
Kétéves sziámi-ikerpár műtétje

www.spiegel.de

Az iráni ikerpár Laden és Ladeh halálos kimenetelű szétválasztó-operációja után, a világ figyelme Dallas/Texas felé fordul, ahol ma délután műtéti beavatkozással kísérletet tesznek egy egyiptomi sziámi-ikerpár szétválasztására.
Az operáció előre láthatóan 18-24 órán keresztül tart.
Világszerte az elmúlt három évben öt szétválasztó műtétet hajtottak vége: három sikeres volt, egy műtétnél az egyik iker meghalt, míg egy másik műtétnél mind a ketten életüket vesztették. Ez utóbbi 54 órás, tragikus végkifejletű műtétet az iráni 29-éves nővéreken, Ladanon és Lalehen végezték el.
A két egyiptomi kisfiú Ahmed és Mohamed Ibrahim 2002 júniusában érkeztek Dallasba. Agyuk különálló, azonban fontos agyi verőerek közösek.
Az operációt előre láthatólag 50-60 orvos és asszisztens végzi el. A műtét költségeit egy karitatív szervezet állja.
Az egyiptomi kisfiúk 2001 június 2.-án születtek Kus városában.

Szurkoljunk nekik!

Ahmed és Mohamed

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!