Keresés

Részletes keresés

suicide_bomber Creative Commons License 2003.10.16 0 0 65
Asszem teljesen 1et kell értenem veled...:)
Előzmény: micu (62)
Mitoszkiller Creative Commons License 2003.10.16 0 0 64
Mivel operátor urunk továbbra is sarlózza rendületlen erővel az úgymond "zsidózó" topikokat, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy amelyikben akármilyen összefüggésben szerepel tiltott szó - vagy a topik címében vagy valamelyik hozzászólásban - azt hihetetlen éberséggel kiebrudalja az ártatlan olvasók szemei elől, nos ezek után esmét érdeklődnék, hogy miért szalonképesebb cigányozni, mint zsidózni és hogy miért asszisztál ehhez az Index?
micu Creative Commons License 2003.10.16 0 0 63
Ne hidd. Azért mert valaki megnézi a valóságshowkat nem biztos hogy s*gghülye (csak valószínû ;-). De a lényeg az hogy igazából a hazai zsidóság tényleg nem sok vizet zavar: sõt sok olyan zsidó van aki idehaza közmegbecsülésnek örvend (sokan sajnos poszthumusz lásd Radnóti, Rejtõ Jenõ). Más kérdés hogy a zsidók mit csinálnak Izraelben de ez az itteni zsidókra nem igazán vetül vissza mint ahogy a romániai politka sem vet különösebben rossz fényt Pl. a hazai románság megítélésére. És megint más kérdés egyes velük összefüggésbe hozható pártok (SZDSZ) megítélése de ez sem igazából a zsidóknak mint fajnak az elítélése hanem az SZDSZ-nek a rendszerváltás óta kifejtett tevékenységének köszönhetõ.
Előzmény: Törölt nick (60)
micu Creative Commons License 2003.10.16 0 0 62
Szvsz alapvetõ különbség az hogy valakiket azért kritizálunk mert nem tetszik az arcberendezésük vagy azért mert tényleg bajok vannak velük. Persze ez utóbbi is rasszizmus (elvégre nem minden cigány lop vagy él segélybõl csak nagyon sokan /legszívesebben azt írnám hogy a többség, de nem igazán láttam még errõl statisztikát/). Viszont kérdés hogy egy rasszistát lehet-e világnézeti alapon megfosztani a szólásszabadságtól :-))).

A dolog másik oldala hogy a rasszizmusellenesség szvsz jóval többet árt a cigányoknak mint maga a rasszizmus. Ha nem a fej homokba dugása menne itt már több évtizede akkor nem ott tartanának ahol. De ahhoz hogy egy problémát megoldjanak az elsõ lépés az lenne hogy magát a problémát mérjék föl: azaz ténylegesen hány cigány van, ezek mennyire szaporodnak a népességhez képest és egyébként is, milyen a végzettségük, milyen a helyzetük a bûnözésben, prostitúcióban, stb. Szintén fel kellene mérni hogy ennek mi a kulturális, anyagi, stb. oka. Ha ezt korretül felmérnék és nyilvánosságra hoznák akkor utána lehetne elkezdeni valamit tenni a helyzet felszámolására. De ha valaki ilyenbe kezdene a jogvédõk visítva tiltakoznának...

Előzmény: suicide_bomber (61)
suicide_bomber Creative Commons License 2003.10.15 0 0 61
Azt gondolom, hogy ez így rasszizmus. Ez szidható, a másik meg nem. Vagy toleránsak vagyunk és nem népcsoport szerint teszünk különbséget vagy nem vagyunk azok, de akkor minden esetben szóvá kell tennünk hogy azért lop, mert roma, sváb, esetleg zsidó.
Ami a határ, az nemcsak rám vonatkozzon, hanem mindenkire. Mert különben jogosan vádolnak elfogultsággal vagy kettős mércével.
Előzmény: micu (58)
redizded Creative Commons License 2003.10.15 0 0 59
????????????? Te mr Spock barátnője vagy?
Előzmény: R. Daneel (55)
micu Creative Commons License 2003.10.15 0 0 58
A fórumok pont azért jók mert itt - szemben a cenzúrázott közmédiával - megjelenhetnek a valós problémák és felvetések. Az hogy ma itt tartanak a dolgok ahol az nagyrészt annak köszönhetõ hogy a libsi értékrend szerint mûködõ sajtó - és ebbõl a szempontból a jobboldali is az - hajlamos az etnikumokra jellemzõ problémákat a szõnyeg alá söpörni. Más sajtótermékek pedig megpróbálnak politikai tõkét kovácsolni a hozzájuk kötõdõ élcsapatnak ezekbõl a dolgokból lásd zámolyi romák.

A zsidózás szvsz más dolog - a zsidókkal igazából az átlagembernek semmi baja. Van persze pár elmebeteg a politikában akinek ez a mániája - Pl. Csurka - de az átlagember azt sem tudja hogy ki zsidó ki nem. Ha az SZDSZ nem antiszemitázna lépten nyomon akkor ma magyarországon nemigen lenne zsidókérdés. Ezért aztán érthetõ ha egy-egy zsidózós topic más megvilágításba kerül mint egy cigányozós, szvsz a többségi társadalomnak ugyanis csak elenyészõ kisebbsége az aki ilyen vagy olyan formában nem szerzett negatív tapasztalatot a saját bõrén a cigányokkal kapcsolatban.

Azaz míg a zsidók nem igazán jelentenek idehaza társadalmi problémát - más kérdés miket csinálnak izraelben, de az is igaz hogy az arabok sem jobbak - addig a cigányok jelentõs része elég nagy gondot jelent az országnak.

Előzmény: suicide_bomber (56)
Kriptaszökevény Creative Commons License 2003.10.14 0 0 57
Igen, arra én is felettébb kiváncsi lennék, hogy mit szólna operátor uram egy ilyen cím láttán, hogy asszongya: - Mi legyen a zsidókkal? N a csak mert mint alant is említettem volt, cigányos változatban él és vírul a téma.
Előzmény: suicide_bomber (56)
suicide_bomber Creative Commons License 2003.10.14 0 0 56
Egyik népcsoporttal szemben sem lehet ilyen gyűlölködő és/vagy rosszízű fórumokat nyitni. Sem a cigányokkal, sem pedig az izraeitákkal kapcsolatban. Ezért ha hagyjuk az egyik témát(pl: Szeretnél-e cigányok mellett lakni?), akkor a másik népcsoportra vonatkozó topic is helyénvaló. Ha kitakarítjuk ezt, akkor tegyünk rendet a másik esetben is.
Ez ennyire 1szerű.
Előzmény: Mitoszkiller (33)
R. Daneel Creative Commons License 2003.10.14 0 0 55
Ezt inkább redizdednek kellett volna címezned.

Őt kerülgeti a paranoia.

Előzmény: Talántalán (50)
R. Daneel Creative Commons License 2003.10.14 0 0 54
...és nem célozgatunk,
hanem érvelünk.
Előzmény: Mitoszkiller (51)
R. Daneel Creative Commons License 2003.10.14 0 0 53
Nyugalom.

Nem zsidózunk,
nem cigányozunk,
és főleg nem vádolgatunk hamisan,
ugye?

Nno!

Mitoszkiller Creative Commons License 2003.10.14 0 0 52
"Optimum kell Mitoszkiller. Optimum!"

Igen, úgy tűnik beállt a kívánatos állapot a fórumban az ominózus témák megsemmisítésével. Legalább is egyesek számára ez az ideális felállás: nekünk mindent lehet, de minket hagyjatok békén.
Hát ez nem így működik! Biztosíthatom az operátor barátunkat, hogy a saját csapdájába szalad majd bele, ha nem intézkedik!

Előzmény: R. Daneel (46)
Mitoszkiller Creative Commons License 2003.10.14 0 0 51
"igy is alig paran irogattak ide, ezutan en sem fogok."

nézd kedves ferrerro,

Ismerve eddigi munkásságodat már annak sem örültem, hogy meglátogattad a topikomat, mert tudtam, hogy addig kevered kutyulod majd a szavaimat, míg ki nem olvasol belőle egy kis zsidózást. Elismerem, ordas zsidózásnak álcázott gonosz kis topikom nem érte el az áhított célját, el is vonulok fülem-farkam behúzva, de annyit azért még bátorkodnék megjegyezni, hogy minő véletlen, pont azon személyek tették itt tiszteletüket finoman tálalt akadékoskodásukkal, akik háromkézzel tapsoltak operátor mesterünk kubikusszívósságú fostalicska tologatása láttán.

Előzmény: Törölt nick (49)
Talántalán Creative Commons License 2003.10.14 0 0 50
Gondolod, hogy mindig minden a zsidókról szól? Azért annyira nem fontosak.
Előzmény: Törölt nick (49)
redizded Creative Commons License 2003.10.14 0 0 48
Azért nem, mert ők a kiválasztott nép! Most azért póbálnak hisztérikusan "elégtételt venni", amit tett velük a történelem, mert úgy érzik , már megvan hozzá a kellő hatalmuk. Majd meglátjuk...
Előzmény: Mitoszkiller (33)
R. Daneel Creative Commons License 2003.10.14 0 0 47
Ettől a két fajta topik dózerolásától nem is, de képzeld csak el ezt tendenciaként, mindjárt megkapod a végeredményt.
Előzmény: neménvagyok (45)
R. Daneel Creative Commons License 2003.10.14 0 0 46
Mr.Jones átmenetileg nyugovóra lett küldve, ezért én hagy válaszoljak. :)

"...akkor is ez lett volna a végkövetkeztetésed, hogy eddig és ne tovább, mert bár a zsidós topicok nem túl szépek itt a fórum oldalain, de azokat most már hagyják békén..."
Nem.
Ez a zsidózós topikok elsöprő fölényéből következik, a cigányozókkal szemben.

"mert kirúgva ezt a lábat is, bizonyosan romhalmazzá omlik a politika fórum?"
Rosszul értelmezel. Nem akkor döglik be a polfórum, ha csak ezt a két témát dózerolják, hanem amit itt egyesek javasoltak, ti. hogy konzekvensen vigyék végig az összes egy fajtába tartozó topikkal ezt a fajta bedarálást egészen a nyilvánvalóan eszement végletekig [ld. Mal Voisin (23), GIS (25)].

Optimum kell Mitoszkiller. Optimum! A végletekig bármiben el lehet menni, de annak jó vége sosem volt, és sosem lesz. Teszem azt, ha egyáltalán nem lenne moderáció az indexen, akkor csatatérré változna az egész. Ha viszont egy "buta vagy"-ért is örök tiltás járna, akkor elhalna a fórum, mert senki nem járna ide.

A kettő közé kell pozícionálni a szabályozást, és akkor ha nem is mindenki tökéletes megelégedésére, de működni fog a fórum.

Előzmény: Mitoszkiller (44)
neménvagyok Creative Commons License 2003.10.14 0 0 45
ööö... nem
Előzmény: Mitoszkiller (44)
Mitoszkiller Creative Commons License 2003.10.14 0 0 44
"szerintem inkább ez egy optimum felé törekvő lépés."

MrJones mester,

Nem akarlak bántani, mert normálisan irogattál ide, de azért arra kiváncsi lennék, hogy ha a tetszhalott állapotából felriadt operátor-zombi valamilyen csoda folytán nem a zsidózó hozzászólóknak harapta volna ketté a torkát, hanem pl. a romafikázó olvtársakat vette volna üldözőbe csúrgó nyállal - és ami láttán valaki rákérdezett volna itt, hogy mi van, zsidózni lehet?? - , szóval akkor is ez lett volna a végkövetkeztetésed, hogy eddig és ne tovább, mert bár a zsidós topicok nem túl szépek itt a fórum oldalain, de azokat most már hagyják békén, mert kirúgva ezt a lábat is, bizonyosan romhalmazzá omlik a politika fórum?

Előzmény: MrJones (37)
Mitoszkiller Creative Commons License 2003.10.14 0 0 43
Szerintem most nem azzal kellene foglalkozni, hogy mi lóg ki meg mi nem az olvasók részéről, mert bárki felhozhatta volna ezt a témát - beállítottságtól függetlenül - akiben egy csepp igazságérzet is lakozik, mert bár lehet, hogy egyeseket igen kellemetlenül érint, de a zsidózós topikoknak is van legalább annyi valóságtartalma, mint a továbbra is vígan itt pöffeszkedő cigány-témáknak, és vagy takarítson tisztességesen a moderáció, vagy hagyja a francba az egészet, de ez a sunyi, részlehajló szelektív törölgetés több kárt okoz, mint amennyi hasznot remélnek tőle a kiötlői.

Továbbra is fenntartom, hogy az index egyes moderátorai szélsőséges beállítottságúak bizonyos népcsoportokkal szemben, úgyanakkor pozítiv diszkriminációt alkalmaznak az általuk favorizáltak szemben, pontosabban mellettük!

Előzmény: Törölt nick (36)
neménvagyok Creative Commons License 2003.10.14 0 0 41
mongyuk azér jópofa, hogy operátor kartács az előbbiekben aszonta, nem szabad cigányozni, zsidózni, orbánozni (?), de csak a zsidó témákkal foglalkozó topikokat cseszte szét

most erről vajon mit higyjek? de tényleg...

segítsetek...

MrJones Creative Commons License 2003.10.14 0 0 39
Én sem operátorra gondoltam, valami félreértés van itten. :)

"(Mitoszkillerék) Ezért megpróbálják rávenni (mármint operátort), hogy további lépéseket tegyen ugyanabba az irányba, amíg össze nem omlik a polfórum."

"(Mitoszkillerék) Ezen az optimumponton próbálják túllendíteni (operátort) ezzel a stratégiával."

Így már azt hiszem világosabb lesz.

Előzmény: Törölt nick (38)
MrJones Creative Commons License 2003.10.13 0 0 37
Tudom, hogy van még néhány ember, aki nem alkalmazza a double standard-et, de elüldözés nélkül is kevesen vannak.

"csak nekem itt valami buzlik. Nagyon kilog a lolab."
Egyfajta stratégia ez is: operátor megtett egy lépést, ami egyeseknek nem tetszik. Ezért megpróbálják rávenni, hogy további lépéseket tegyen ugyanabba az irányba, amíg össze nem omlik a polfórum. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy az a bizonyos lépés rossz volt, szerintem inkább ez egy optimum felé törekvő lépés. Ezen az optimumponton próbálják túllendíteni ezzel a stratégiával.

Előzmény: Törölt nick (36)
MrJones Creative Commons License 2003.10.13 0 0 35
"A'szem nem kell különösebb képesség ahhoz, hogy az ember felismerje az érzékenységedet az egyik irányba és a teljes érdektelenséget a másik fél iránt."

Nem tudom mit jelent az érzékenység, illetve érdektelenség a te fogalmaid szerint, ha egyetlenként szavaztam (komolyan) a cigánytéma topikjainak összevonására. Ráadásul egyetlenként még egy-két általam használhatónak tartott elvet is letettem az asztalra az összevonáshoz.

Szóval szerintem egyrészt megvolt az elítélés, másrészt én legalább megpróbáltam konstruktív lenni, nem pusztán hőbörögni, meg fenyegetőzni.

De azért csak cseszegessél nyugodtan.

Legfeljebb egyedül maradsz.

Előzmény: Mitoszkiller (33)
Mitoszkiller Creative Commons License 2003.10.13 0 0 33
MrJones,

Azért az elég érdekesnek tartom, hogy míg a zsidós topikok kipucolásakor teljes mellszélességgel kiálltál a moderátorok mellett, addig a semmivel sem ártatlanabb cigányozós témákkal kapcsolatban hirtelen oly' bölcs és megértő lettél. A'szem nem kell különösebb képesség ahhoz, hogy az ember felismerje az érzékenységedet az egyik irányba és a teljes érdektelenséget a másik fél iránt. Ez a szomorú dolog, hogy itt mindenki amolyan ártatlan kis jópofaságnak tartja a ciányozást, úgyanakkor habzó szájjal mozdulnak rá minden zsidós-holokausztos címre.

Egyébként itt és most kijelentem, hogy ha nem tesz rendet a témában a moderáció, akkor felhívom majd a figyelmét egy-két romaszervezetnek az itteni közállapotokra, mellékelve egy-két jópofa topikcímmel!

- Tanitanal cigany tobbsegu osztalyban ?
- A cigányoknak nem árt a cián!
- Szereti valaki a cigányokat?
- Szereti valaki a cigányokat? (2)
- Tiltakozom a cigányok ellen
- Naivak ezek a cigányok !!!!
- Mi legyen a cigányokkal?
- szabad-e utálnom cigányokat?
- Vigyázat! Ketyeg a "cigánybomba" !!!
- Szabad-e utálni a cigányoka?
- Oldjuk meg már végre a cigánykérdést

stb.

Tennék egy kísérletet! Lecserélem a cigány szót zsidóra:

- Tanitanal zsidó tobbsegu osztalyban ?
- A zsidóknak nem árt a cián!
- Szereti valaki a zsidókat?
- Szereti valaki a zsidókat? (2)
- Tiltakozom a zsidók ellen
- Naivak ezek a zsidók !!!!
- Mi legyen a zsidókkal?
- szabad-e utálnom zsidókat?
- Vigyázat! Ketyeg a "zsidóbomba" !!!
- Oldjuk meg már végre a zsidókérdést

Nos, mit gondoltok az első és ténylegesen meglévő topikcímek láttán és mit a második, fiktívek olvasásakor? Ugyanazt? Vagy nem ugyanazt? És ha nem, akkor miért nem?

Előzmény: MrJones (32)
MrJones Creative Commons License 2003.10.13 0 0 32
Ha nem népszavazással, akkor meg az lenne a baj, hogy a moderátorok hatalommániában szenvednek.

"másrészt meg semmiféle kialakult formája nincs itt a fórumban a szavazásnak."
Egyszer el is lehet ezt kezdeni. Aztán majd kialakul. Vagy nem.

"a legkevesebb az, hogy nem álltok meg félúton, hanem tovább léptek és rendet raktok a fórumban."
Tudod, mindig a legnagyobb fát szokják kivágni leghamarabb. Akarom mondani, ha egy probléma elér egy bizonyos szintet, akkor azt kezelik. A többivel meg elvannak. Ha a cigányozás is olyan drasztikus méreteket ölt majd, mint a zsidózás, akkor valószínűleg az ellen is tesznek. Máshogy megközelítve: a dózert csak hegy ellen vessék be, egy vakondtúráshoz elég egy kapa is.

"...nem vetül rátok a gyanú sötét árnyéka."
Hogy én is egy képzavarral éljek: van itt elég sapkabajnok, aki mindig lámpással jár.

Előzmény: Mitoszkiller (30)
Mitoszkiller Creative Commons License 2003.10.13 0 0 31
Nagyon el lett sumákolva ez a topic. Jó lenne, ha az illetékesek most már állást foglalnának az ügyben!
Mitoszkiller Creative Commons License 2003.10.11 0 0 30
Operátor szőr,

Nem hinném, hogy ezt népszavazással kellene eldönteni, egyrészt mert ilyen ügyekben eddig sem kértétek ki az olvasók véleményét, másrészt meg semmiféle kialakult formája nincs itt a fórumban a szavazásnak. Esetleg lesznek tízen-húszan akik veszik a fáradtságot és beírnak majd ilyen-olyan véleményeket és akkor az alapján lesz a döntés? Ha eddig tudtatok önállóan határozni, akkor most ne erőltessük itt demokráciát, mert az eddig sem működött a fórumban és ezután sem fog. Ez a ti felelősségetek. Ha sarkatokra álltatok és kisöpörtétek a zsidó-témákat, akkor a legkevesebb az, hogy nem álltok meg félúton, hanem tovább léptek és rendet raktok a fórumban. Szerintem ez így korrekt, a fórum szinvonalát is emeli és a dolog pozítiv hozadéka a számotokra, hogy nem vetül rátok a gyanú sötét árnyéka.

Előzmény: Operator (21)
MrJones Creative Commons License 2003.10.11 0 0 29
Ja, és igen!

Részemről legyen összevonás!

Előzmény: Operator (21)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!