Az ismerősőm elégedett lehet......., de majd ő megmondja neked, mint fő segítőnek!
A szegedi barátaimnak meg megmondom, hogy ne fáradjanak a kereséssel tovább, hisz szerintem ennél jobbat ők sem tudnak találni a makói havernak... /héberül barátot jelent a haver szó /
Gondoltam, nehézkes lehet fejezetenként konvertálgatniuk a barátodéknak, így kerestem, s találtam egy jobb honlapot. Erre írtam egy új konvertert, majd legeneráltam, s elküldtem Nektek.
Jól esik, hogy törödtél a bartátom vak rokonának ügyével....! :)) Köszi a nevükben is!
Továbbítom a progidat és majd visszajelzem, hogy mire is mentek....
Magam is keresgéltem a neten... , meg még egy páran tapogatozunk ebben az ügyben...és találtak egy jónak látszó latin átiratos görög újszövetségi szöveget... , így legalább hasznos linkgyüjteménnyé terebéjesedhet spontánul.... a kedvencek .
cim:
Az nemlátó hívő ismerősnek, úgy tudom, hogy részidős telefonos netjük van, bár ahogy hallottam máshova is költöztek nem rég....
Ők nemigen tudnak sok időt fent tőlteni a hálón, a barátom inkább....
Talán, ha a görög nemzetiséghez fordultak volna, mondjuk valamelyik keresztény felekezetükhöz..., netán a vakok szövetségéhez, mint emlitette az egyik fórumtárs is....
Mindenesetre megpróbáltam én is azonnal segíteni..., dehát messze vagyok tőlük......, mégha az internet közel hozza az országos baráti társaságot.... :))
Innen szépen bemásolgatható a progiba az adott szöveg, amit meg lehet tisztítani különböző metajelektől, ezzel olvashatóvá téve a szöveget. Ezután megnyomod a konvertál gombot, majd bemásolhatod a Word(tm)-be.
Kisebb gondjuk is nagyobb ennél.... és sokszor a külső segítség hamarabb ér célba....., de ha te úgy gondolod, hogy egy vak álmát egy másik oldja meg...., bár nem tudom, de megkérdezem a barátomtól, vagyis a barátom barátjától; próbálta e közvetíteni a kivánságát a szövetségével?.....
"olyan szoftver, ami ki is tudná ejteni az eredeti görög betűs fontokat"
Rendkivuli modon csodalkoznek ha a vakok es gyengenlatokszovetsegen belul ne lehetne kapcsolatot talalni a gorogorszagi testverszervezettel... ok biztos tobbet tudnak segiteni. Az EU-nak a gorog ishivatalos nyelve, igy biztos komoly tamogatasa van a dolognak.
A barátomnak talán , én gondolom csak...., olyan eredeti görög szöveg kellene, ami fonetikusan latinbetűs átiratban van...., lehet, hogy kiejtés szerint...., talán túlzásnak tünik.... :))..., de bibi lenne, ha a felolvasó progija nem értelmezné úgy mintha " magyarul"... Netán, ha van olyan szoftver, ami ki is tudná ejteni az eredeti görög betűs fontokat...., no de hát ne szaladjak ennyire előre... Az én szüleim is vakok voltak és tudom mennyire más....
Igen, Paleo, ez fontos kérdés, hogy a felolvasó szoftver értelmez-e ékezeteket (pl. éta/epszilon, omikron/ómega hangzó megkülönböztetése céljából), vagy sem; illetve a "c"-t "k"-nak mondja-e, vagy sem, a "kh"-t ki tudja-e ejteni, vagy sem stb.
Egy kedves nemlátó barátomnak kellene egy görög teljes biblia, vagy újszövetség legalább latinbetűs átiratban, szöveges doc. formátumban...., mivel a szoftvtverje csak ezt ismeri fel a felolvasásnál....
Ha tudtok helyet ahonnan le lehetne tőlteni, netán elküldené emailben megköszönném nevében is!
Esetleg van olyan progi, ami a görög betüket felismerve olvassa is azt?