Úgy néz ki a szűrő volt a probléma a legelső 5 mikronos ennyire durvának még sosem láttam pláne nem 4 hónap alatt majdnem fekete volt a színe és ráadásul büdös is volt.Ilyenkor örülök,hogy nem a csapvizet iszom.Köszönöm szépen a segítséget.
Meg kell próbálni, azt már én sem hagynám úgy, majd utána elválik. Az első szűrőházat azért is szokták átlátszóként beépíteni, hogy figyelmeztet a cserére, ha kell.
Előbb lehet csak a legelsőt, mivel ott szokott beállni a vízkő, illetve üledék. Ilyen rövid idő alatt a többin nem nagyon látszik semmi. Sőt, ellenőrzés kedvéért az első betét ideiglenesen ki is hagyható.
A próba ideje alatt a többi is ellátja, amit kell, már amennyiben a csapvíz nem zavaros, hanem normál tiszta. A szénszűrő védi a membránt a klór ellen, a másik mikrofilter pedig a szemcsék ellen.
Ha túl alacsony a nyomás, a négyutas (de valójában 2 utas és 4 csatlakozós) szelep nem képes zárni, így nem áll le a vízfolyás, ugyanakkor a tartály telítéséhez is kevés.
Az is lehet, a vízvezeték nyomása megfelelő, de eltömődött valamelyik szűrőbetét, amit okozhat olyan hálózati zavarosság is, amikor egy alkalmi hiba miatt felkavarodik a víz a csövekben. A leírás szerint 5 mikronos az első betét, 1 mikronos a membránt védő 3. betét.
Van egy RO 102-A víztisztító berendezésem,évek óta hibátlanul működik én cserélem benne a szűrőt és fertőtlenítem.4 hónapja volt az összes szűrő kicserélve benne dse 1 hete elkezdett egy olyat produkálni,hogy a tartály nem telik meg teljesen csak megy bele valamennyi víz ha a tartályt elzárom akkor is megy elfelé a víz a szennyvíz kivezető felé.Ezen felbuzdulva szereztem Visszacsapó szelepet és kicseréltem meg szereztem Elzáró szelepet négyutasat és ki is cseréltem mind két cuccot de ez sem oldotta meg a problémámat.
eMagról rendeltem ilyen membránt, lassan 2 éves lesz: Ionicore Keypra 75GPD TFC 1812-75
650 köbcentis fojtószelep Aliexpressről, mivel az sokkal olcsóbb volt.
Most így meleg időben jobban termeli a vizet, 5 perc alatt kifolyik 1,5 liter egy kancsóba, ami erre van rendszeresítve. Feledékenység ellen úgy van megoldva, hogy egy nyomógombbal indítom, mágnesszeleppel, ami 5 perc után leállítja. Noha nekem is soknak tűnik, talán kezd tönkremenni, hogy túl sok vizet ad, de egy forralós teszt segítségével nem sok meszes maradványt tudtam kimutatni, egy rozsdamentes edényben elfőzve a vizet.
Nem jegyeztem meg, hogy beüzemeléskor mennyit termelt, téli nap volt, akkor még nem töltötte meg ennyire a kancsót.
Lényeg, hogy ez a rendszer így évek óta bevált, 5 perces eresztésekkel. Plusz, elektronikusan megoldott automatikus öblítések, jelenleg kb. 2 óránként 10 másodperc, a betétek frissítésére.
Sajna az én tartályom nem szétszedhető, nem tudni mi van benne. Én sem rajongok a tartályért, de mivel mosogató alá lesz a tisztító és alkalmanként kell 2-3 liter tisztított víz ezért ez a tartály meggyorsítja a kivétet, mivel ugye 50 GPD-s tisztítónál óránként csak 8 liter nyerhető ki.
Nem volt soha tartályom, de a neten említettek fertőtlenítős öblögetést, vagy lehet szétszedhető tartály, ami alaposabban tisztítható annak, aki szereti látni is.
A pumpával bizonyos nyomásra felfújandó tartályban egy gumilap vagy ballon biztosítja az ellennyomást, ami a víz teljes kiszorításához szükséges. A gumi felületén megtapadhatnak baktériumok is, nyálkásodhat sajnos, nem valami szimpatikus.
Utószénszűrőt a kimenetre kell tenni, mivel a tartályban esetleg beposhadó víz miatt szükséges elsősorban, annak rossz aromáját is megköti. Például tartályt nem használok, nem szükséges utófilter, teljesen mindegy. Próbáltam egyszer, de semmi különös.
Ha van utánsózó (egyfajta mészkőpatron stb.), azt pedig a legvégére, hogy ne a szénszűrőben rakódjon le az ásvány.
Vízpumpa jó szerintem az 1. mikrofilter után, így a pumpát megvédi az esetleges üledéktől, ennyi elegendő. Utána pedig a filterek csillapítják a vízpumpa RO-membránra ható ütéseit.
Kaptam én is egy ugyanilyen gépet. Szeretném kérdezni, hogy megoldódott a problémája? Sikerült nullázni? És még a kérdésem, hogy honnan vette hozzá az utángyártott szűrőket? Segítségét előre is köszönöm.
Összességében sztem jó azért ez így mert több műanyag megy vissza mint kukába. Főleg mert ami a kukába megy most már azt is van értelme gyűjtögetni. Látom is az embereket az utcán. Persze szegényedik az ország ez azt is jelenti:(
Gondolom azért kell egyben lennie mert ebben az országban élünk:) De viccet félretéve ha nyomotttan is jó akkor többször is vissza lehet váltani egy palackot. Még a végén elkezdenék lopni a nyomott üvegeket. Legalábbis egyelőre nem tudok másra gondolni.
Váltottam már vissza semmi gondom nem volt, hogy nem ott vettem, egyáltalán hogy ellenőrzi? sehogy, van egy termék vonalkód és ennyi.
Mondjuk én Lidl-ben váltottam vissza. semmi gond nem volt.
A probléma a nem szokványos boltban vett termékkel lesz.
Pl Fesztivál. vagy viszed magaddal x helyre.. és akkor hurcolászhatod magaddal 3-5 palackot is. pár hete 200Ft ment a kukába emiatt, ráadásul nem szelektíven, mert másfajta kuka nincs mondjuk egy rendezvényen.
Millárdok mennek a zsebbe majd így. Azokkal kibaszás akik eddig is normálisan kulturáltan berakták a műanyagosba. Amit kifejezetten nem értek, hogy miért kell hogy patika állapotban legyen. Ha vonalkód látható akkor ez nem okozna gondot.
Ha szimplán az anyag ára lenne pl alu doboz 20Ft műanyag meg 10ft akkor mindenki mindent vinne. Mindent vissza váltanak és kész. Ez egyébként miért is különbözne az eddigi szeleketív műanyagos kukázástól? (és abba megy a mosószer flakontól kezdve a szalámi tasak minden. abból is bőven van ...az bezzeg nem visszaváltós
Igen és támogatom is. Remélem a gyerekbetegségek mint a nem vihetem mindegyik üveget egy helyre mert nem ott vettem remélem megoldódik mert az sztem vicc,de ettől függetlenül jó ez sztem. Látom az embereket üvegeket szedni az utcán is.
Amúgy én csap vizet iszok. A feleségem és a lányom aki nem:)
Kisváros, már téli időszakban is volt hogy véletlenül túl forraltam a tea vizet télen (10-15 percig bugyogott)
Na tegnap is véletlenül úgy hagytam. Akkor is és tegnap is fehér szemcse üledék vált ki a vízből, de nagyon durván. Tehát a csapból tiszta, de forralva ez vált ki belőle, égett furcsa büdös szaga van a víznek.(vagy csak a bakelit fogó égett..)
Abszolút gusztustalan. És a karácsonyi az szó szerint csillámos volt. Ez 1 kancsó víz teljesen zavarosan. Gondolom vízhiány van és durván vissza forgatják a szennyvizet. Ez mi lehet a vízben? Bevizsgáltassam?
Mit ajánlotok? Ez egy panel szóval hely az nem sok van(falat se bontok). Kancsós megoldás (abból is melyiket?) vagy 1 tartályos szűrő?
Akkor elérte célját az 50 Ft :D Nézem hogy egyesek zsákszám veszik a palackos viccet, eszement mennyiségű szennyezés , ennyi erővel a 20-30literes hordósat is vehetnék az emberek.
Persze teljesen megértem az embereket...csapvíz terén (lásd következő írásom)
Üdv. Szeretnék ivóvizet vételezni a csapból. Merre induljak mit érdemes venni ami jól működik. Nem akarok már vizes palackokat venni és visszavinni a visszaváltóba.
Már régóta gondolkozom rajta ,de ez adott egy lökést:)
Ha tényleg régi csőhálózatod van, akkor a kommented alatti részt javaslom...
Hiába tűnik "drága, konyhában nagy munkát igénylő" dolognak, kb. egy óra alatt meg lehet oldani egy kis fúrógéppel.
A Modern és pl. a Quattro között fényév távolság van szűrésben, de egy három szűrős megoldás is tök jó, nagyobb kapacitású és élettartamú, valamint olcsóbb.
Egy Aquaphor modern szűrőn gondolkozom a régi csőhálózatunk miatt. Drága, konyhában nagy munkát igénylő szűrőnek most nem ugranék neki, ez a leírás alapján szűri azt amit szűrni kell. Írtam azért a forgalmazónak, hogy egy labortesztet küldjenek már, főleg az ólomra, de kiderült, hogy nincsenek megosztható vizsgálati eredményeik. (Megkérdeztem, hogy akkor mégis min alapszanak a közölt információk, jelenleg várom a válaszukat.) A kérdésem, hogy próbálta valaki ezt a modellt? Esetleg végzett saját tesztet?
Patroncserénél a bemeneti oldalon mennyire szennyezett, érezhető-e valami szag, ami esetleg át is jön a szűrőn, élettartama vége felé?
Mert nálam így működik az asztali szűrő, két hónap után, amire 6-9 hónapot írtak. Ha nálad nincs ilyen szennyezés, szerencse. Nálam valami jobb megoldás kell, lehet maradok a kancsónál. Nem dobnék ki ötvenezret a semmire.