Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.10.12 0 0 115
Mibi
Csak nem Orbán Viktorról szól a topic? Csak nem valami gyalázkodás szaga van az egésznek?És tud erről Moave Press, mert Moave Pressel vallom Orebán Vitort fikázó topicok nem léteznek az index Pol fórumán.
Előzmény: mibi (-)
mibi Creative Commons License 2003.10.09 0 0 114
Barmily hihetetlen is egyes olvtarsak szamara, de a komcsi szocsonek kikialtott Nepszabadsag a napokban lehozta az egyik lelkes Orban-hivo levelet, miszerint a "miniszterelnok ur" csak nezeteit fejtette ki az istentiszteleten es nem politizalt. Hat mit mondjak? Ilyen szintre sullyedt a magyar politikai kozgondolkozas.
Kovarcz Creative Commons License 2003.10.07 0 0 113
"Nekem az volt kedvencem, mikor a "református" kormányviktor felajánlotta legkisebb gyermekét a katolikus egyáznak 2000-ben. Nem furcsa?! Gondold ezt végig! Szavatatokért cserébe! Morbid mi? "

Az ilyen buta, cinikus lakótelepi rosszindulattal nincs mit tenni, méltatlan egy Orbánnal kapcsolatos témához.
Mellesleg te még nem hallottál olyanról, hogy a gyermek nem törvényszerűen az apa vallását kapja? Vegyes házasságok esetén (katolikus-református) például bevett szokás volt, hogy a szülők vallását az azonos nemű gyerekek öröklik. És vasárnap szépen fölöltöztek, és külön templomba mentek.

Az nem szúrja a szemed, hogy még egy olyan retkes kommunista mint is min az Ügynök, képes volt elmenni a Szent Atyához? Miért, talán meggyőződésből, vagy talán szavazatokért? Vagy Szentlélek szállta meg? Nyílván újra kellett szentelni az egész Vatikánt egy ilyen lélektelen, elvtelen ateista után.

Előzmény: aov (112)
aov Creative Commons License 2003.10.06 0 0 112
Nekem az volt kedvencem, mikor a "református" kormányviktor felajánlotta legkisebb gyermekét a katolikus egyáznak 2000-ben. Nem furcsa?! Gondold ezt végig! Szavatatokért cserébe! Morbid mi?
Előzmény: Powersystem (104)
42maci Creative Commons License 2003.10.06 0 0 111
Mint hatvanon felüli, azt mondhatom, hogy Rákosi gyűlései nem voltak ennyire vonzóak. Viszont 57 után Marosán György közszereplései igen. Az erre fogékony lelkek a jóságos, gondoskodó atyuska figuráját keresik benne, amit Kádárba bele tudtak vetíteni.
Előzmény: suto (98)
mibi Creative Commons License 2003.10.06 0 0 110
"..a szájtépésen kívül egyáltalán van-e valamire lehetősége az ellenzéknek a parlamentben."

valahogy eddig mindig az volt a benyomasom, hogy a parlamenti demokracia lenyege pont az, hogy az ellenzek is a Parlamentben politizal. Ugy altalaban semmilyen indok nem menti azt, ha valaki kepviselo es partelnok letere negligalja a Parlament mukodeset - no persze mindez polgari demokraciakra vonatkozik.

Előzmény: suto (107)
orbáni vigyor Creative Commons License 2003.10.05 0 0 109
Mindegy, hogy mik vagyunk, a lényeg, hogy sejtelmesen, de elbűvölően vigyorogjunk. Arra harap a pórnép!
Higgyétek el, pógártásak, ez mindig bejön!
MrJones Creative Commons License 2003.10.05 0 0 108
Érdekes lenne.
Ha pedig netán kiderülne, hogy az ellenzéknek elhanyagolható mennyiségben van beleszólása a döntésekbe, nos akkor akár el is lehetne őket hajtani arra a négy évre, mert teljesen potyára élősködnek.
Előzmény: suto (107)
suto Creative Commons License 2003.10.04 0 0 107
Azért itt nem ártana megvizsgálni, hogy a mindenkori ellenzék mennyire volt sikeres a parlamentben.

Pl. a mindenkori kormánypártok az ellenzék módosító javaslatainak hány százalékát figadták el, stb.

Csak azért, hogy lássuk, hogy a szájtépésen kívül egyáltalán van-e valamire lehetősége az ellenzéknek a parlamentben.

Előzmény: mibi (106)
mibi Creative Commons License 2003.10.03 0 0 106
1. "A Parlament ellenzek nelkul is mukodik."

Aki ilyet allit vagy nem tudja, hogy mi a a Parlament vagy visszavagyik a kadari egypartos parlamentbe. Minden esetre a kijelentes nem a polgari demokraciak ertekrendjet tukrozo parlament szuksegesseget hirdeti.

2. Allitasa szerint azert nem jar be a munkahelyere, mert ott csakis ugymond "12 egy tucat" tipusu hozzaszolasok vannak es o olyat nem akar elmondani.

Implikaciok: A parlamenti munka semmit sem er, a parlament az o Magassagos Fenyessegesegehez alantas hely es egyebkent is ott csak a szajtepes folyik, de semmifele komoly melo.

No most en ugy gondolom csak az tekintheto a demokracia mellett igazan elkotelezett politikusnak, aki nem vonja ketsegbe a parlament jelentoseget, es ha a mukodesevel kapcsolatban problemakat lat, akkor nem kivonul onnan, hanem mindent megtesz azert, hogy a parlamentnek megfelelo politikai sulya es szerepe legyen.

Előzmény: Kovarcz (103)
Kovarcz Creative Commons License 2003.10.03 0 0 105
A mai liberálisok megszüntették a politikai erőtér harmadik pólusát amire olyan büszkék voltak. Ők ma nem középen helyezkednek el, pláne nem "egyenlő távolságban" hanem a baloldallal részben összeolvadva, annak extrém szekcióját alkotják. Meggyőző polgári győzelemre van szükség, ekkor elvesztik a 'mérleg nyelve' miatti alkupoziciójukat, és elkezdődik az SZDSZ végső megsemmisülése.
Előzmény: Gregor Man (102)
Powersystem Creative Commons License 2003.10.03 0 0 104
Templomos Viktor /Viktor Templar/ :-)

Oroszlánszívű vityka vitézért mostanában nem mondanak misét? Vagy majd azt is ő celebrálja?

Előzmény: Gregor Man (102)
Kovarcz Creative Commons License 2003.10.03 0 0 103
"az a politikus (t.i. Orbán), aki folyamatosan alaassa a Magyar Koztarsasag Parlamentjenek tekintelyet es minden megnyilvanulasaban arra utal, hogy a Parlamentre igazabol nincs is szukseg."

- Erre példát kérünk. T.i. a folyamatos aláásásra, és a minden megnyílvánulásra azzal kapcsolatban hogy a Parlamentre nincs szükség.
(Te jól vagy?)

Előzmény: mibi (96)
Gregor Man Creative Commons License 2003.10.03 0 0 102
"Gondolnád-e, hogy meglett férfiak szemébe könnycsepp szökik amikor Ő az összegyültekhez szól?"

Templomos Viktor /Viktor Templar/, hiába nyalja hegyesre híveit, hisz ők már így is elélveznek, mikor meglátják a Jel-et.

A győzelem ismét a KÖZÉPEN, nagyrészt a liberálisokon fogg függeni, miként előzőleg is,
persze akkor sem hittétek el, hiába mondtam el százszor.

Előzmény: Kovarcz (88)
Kovarcz Creative Commons License 2003.10.03 0 0 101
"44-ig Magyarország nem volt fasiszta. Fasizálódó diktatúra volt, erősödő antiszemitizmussal, zsidótörvényekkel. "

Egyetértek. Ezért tettem a "fasiszta" szót Magyarországgal kapcsolatban idézőjelbe, utalva arra, hogy a marxista történetírás az egész Horthy-korszakra rásütötte ezt a jelzőt és 'epiteton ornans'-ként használta, megbélyegzésül, csakúgy mint ahogy "fasiszta" volt a háború utáni szóhasználatban minden és mindenki ami/aki a polgári értéket képviselte.

Előzmény: Törölt nick (97)
Zalancelot Creative Commons License 2003.10.03 0 0 100
Gyanakodj csak, majd magad látod az eredmémyét.
A választói emlékezet igen csak rövidtávú.
Hiszen a 40 év minden terheltsége ellenére 94-ben a szocik visszatérhettek a hatalomba, mint ahogy az akkori választási ígéreteik megszegése ellenére is 2002-ben is.
Akik elkötelezettek a választásukat illetően sem így, sem úgy nem nagyon változtatnak, akik pedig mindíg a hasukra szavaznak azok sosem néznek vissza csak előre, kitől remélhetnek több koncot.
Előzmény: mibi (85)
suto Creative Commons License 2003.10.03 0 0 99
Jav.: röhej
Előzmény: suto (98)
suto Creative Commons License 2003.10.03 0 0 98
Kissé túldramatizálod a dolgokat.

Szerintem:
-Valóban semmi szükség arra, hogy elmenj egy "Orbán naggyűlésre" (Egyébként én sem voltam még.)

-Ami számomra a híradásokból átjön, az az, hogy az Orbán-féle események köszönő viszonyban sincsenek a Rákosi-félékkel. Akkor már inkább a valamikori Torgyán gyűlések hasonlítanak arra bizonyos szempontból.

-A parlament meg szerintem is ölég gyenge. De azt nem állítom, hogy nincs rá szükség - tudomásom szerint Orbán sem. A parlament tekintélyéről beszélni a kabaréelőadásokat megszégyenítő parlamenti közvetítések után szerintem röhely. Ezért viszont nemcsak Orbán felelős, hanem a többi politikus is, vastagon.

-Köztudott, hogy Orbán elég jó szónok. Szerinted ez egy olyan parlament, ahol hatásos szónoklattal lehet eredményt elérni? Én kétlem.

-Ettől függetlenül az ellenzék kifejthetne nagyobb erőt is a parlementben, pl. most fogadta el a parlament a kormány gyűlöletbeszédről szóló törvénytervezetét, amelyet megakadályozhattak volna az SZDSZ-szel közösen, ha elegen jelen vannak. Hacsak nem volt szándékos a távolmaradás.

Előzmény: mibi (96)
Törölt nick Creative Commons License 2003.10.03 0 0 97
44-ig Magyarország nem volt fasiszta. Fasizálódó diktatúra volt, erősödő antiszemitizmussal, zsidótörvényekkel.
Előzmény: Kovarcz (83)
mibi Creative Commons License 2003.10.03 0 0 96
"Kullogsz a történelem után, öcsi. Szegény."

Hat nem is tudom, de ahogy olvasom soraid egyre erosebb a meggyozodes bennem, hogy semmi szukseg, hogy elmenjek egy Orban nagygyulesre. Ha ugyanis "elvezni" akarom a hangulatot eleg ha megnezek egy archiv hiradot Rakosi et. gyuleseirol. Ami sulyosabb, ha valoban Orban szeanszai jelentik a tortenelemmel valo haladast, akkor nekunk annyi.

Egyebirant meg felolem annyi nagygyulest tart amennyit akar, es olyat amilyet akar. Ez mit sem valtoztat azonban azon, hogy a demokracia iranti elkotelezettseg igen alacsony szintjerol tesz tanubizonysagot az a politikus, aki folyamatosan alaassa a Magyar Koztarsasag Parlamentjenek tekintelyet es minden megnyilvanulasaban arra utal, hogy a Parlamentre igazabol nincs is szukseg. Lasd meg az "En, a JEL nem alacsonyadhotok le odaig, hogy a Parlamentben megszolaljak, hiszen ott csak '12 egy tucat' tipusu felszolalasok vannak."

Wagner Lopez Creative Commons License 2003.10.02 0 0 95
Ez így nem igaz. Tehetséges politikus, aki remekül meg tudja szólítani hallgatóságát.
De!
Kapott egy lehetőséget, és elbaszta. Most szalad a dicsőség és a glória után. Próbál előremenekülni a kínos 2002-es év elől. Eddig megúszta, nem kellett elszámolnia a hívei és a lelkiismerete előtt. Előbbiek kicsit vakok...
Előzmény: nyíl (69)
Wagner Lopez Creative Commons License 2003.10.02 0 0 94
Az utolsó sorral egyetértek. Elkezdhetnél végre
Előzmény: Kovarcz (65)
Wagner Lopez Creative Commons License 2003.10.02 0 0 93
Csorognak a könnyek az arcomon, ahogy végigolvasom soraid. Végre ráleltem az igaz útra, bekerültem a történelembe.
Uránusz Creative Commons License 2003.10.02 0 0 92
Te magáról JÉZUS-KRISZTUSRÓL beszélsz itt?
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kovarcz Creative Commons License 2003.10.02 0 0 91
Én vagyok.
Előzmény: Powersystem (89)
Uránusz Creative Commons License 2003.10.02 0 0 90
"Orbán: politikus vagy prédikátor?"...

KI AZ AZ ORBÁN????
:)

Powersystem Creative Commons License 2003.10.02 0 0 89
Erre csak azt tudom mondani, hogy Úristen!Te vagy a orbán propagandistája vagy micsoda?
Kovarcz Creative Commons License 2003.10.02 0 0 88
Te szerencsétlen, tudálékos ember!
Vajon tudod-e, micsoda szeretet veszi körül Orbán Viktort minden egyes közszereplése alkalmából? Tudod-e, hogy nemszűnő taps és éljenzés fogadja, bármerre is jár az országban? Gondolnád-e, hogy meglett férfiak szemébe könnycsepp szökik amikor Ő az összegyültekhez szól?
Kullogsz a történelem után, öcsi. Szegény.
Előzmény: mibi (85)
mibi Creative Commons License 2003.10.01 0 0 87
No igen! Arrol mar nem is beszelve, hogy ez aza egesz szovivosdi enyhen szolva sajatos allurokre utal. Annak idejen peldaul a faraoknak meg a kinai csaszaroknak voltak legyezovivoi, arnyekszekhordozoi, pecsetvivoi stb. Na ez van, amikor a bugris felmaszik az uborkafara. Mar nem tudja hol a hatar!

Persze ertheto. Ojelsege megsem alacsonyodhat le odaig, hogy sajat maga tajekoztassa a nagyerdemut csaladja ugyeiben es unneplesi kerdesekben. Az olyan porias lenne! Meglasd, rovidesen minden "polgari" csaladnak sajat csalad- es gyerekugyi szovivoje lesz. A Karacsonyt pedig kulon bizottsag fogja szervezni. Mar mondtam is anyamnak, hogy az unokai hogyleterol ne is kerdezzen, mert a szovivom majd reszletesen tajekoztatja az egeszsegi allapotukrol.

Előzmény: kutyilla (86)
kutyilla Creative Commons License 2003.10.01 0 0 86
Szerintem meg csak egy olyan ember akinek agyára ment a hatalom.
Most már nyaralási, családügyi és ünneplési szóvivője is lessz Sunyovszki Szilvia személyében.
Tehát tudatosan beleviszi a magánéletét a politikába.
Szerintem az olyan ember aki a családját is felhasználja a politikai céljai érdekében az egyszerűen nem normális.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!