Mibi
Csak nem Orbán Viktorról szól a topic? Csak nem valami gyalázkodás szaga van az egésznek?És tud erről Moave Press, mert Moave Pressel vallom Orebán Vitort fikázó topicok nem léteznek az index Pol fórumán.
Barmily hihetetlen is egyes olvtarsak szamara, de a komcsi szocsonek kikialtott Nepszabadsag a napokban lehozta az egyik lelkes Orban-hivo levelet, miszerint a "miniszterelnok ur" csak nezeteit fejtette ki az istentiszteleten es nem politizalt. Hat mit mondjak? Ilyen szintre sullyedt a magyar politikai kozgondolkozas.
"Nekem az volt kedvencem, mikor a "református" kormányviktor felajánlotta legkisebb gyermekét a katolikus egyáznak 2000-ben. Nem furcsa?! Gondold ezt végig! Szavatatokért cserébe! Morbid mi? "
Az ilyen buta, cinikus lakótelepi rosszindulattal nincs mit tenni, méltatlan egy Orbánnal kapcsolatos témához.
Mellesleg te még nem hallottál olyanról, hogy a gyermek nem törvényszerűen az apa vallását kapja? Vegyes házasságok esetén (katolikus-református) például bevett szokás volt, hogy a szülők vallását az azonos nemű gyerekek öröklik. És vasárnap szépen fölöltöztek, és külön templomba mentek.
Az nem szúrja a szemed, hogy még egy olyan retkes kommunista mint is min az Ügynök, képes volt elmenni a Szent Atyához? Miért, talán meggyőződésből, vagy talán szavazatokért? Vagy Szentlélek szállta meg? Nyílván újra kellett szentelni az egész Vatikánt egy ilyen lélektelen, elvtelen ateista után.
Nekem az volt kedvencem, mikor a "református" kormányviktor felajánlotta legkisebb gyermekét a katolikus egyáznak 2000-ben. Nem furcsa?! Gondold ezt végig! Szavatatokért cserébe! Morbid mi?
Mint hatvanon felüli, azt mondhatom, hogy Rákosi gyűlései nem voltak ennyire vonzóak. Viszont 57 után Marosán György közszereplései igen. Az erre fogékony lelkek a jóságos, gondoskodó atyuska figuráját keresik benne, amit Kádárba bele tudtak vetíteni.
"..a szájtépésen kívül egyáltalán van-e valamire lehetősége az ellenzéknek a parlamentben."
valahogy eddig mindig az volt a benyomasom, hogy a parlamenti demokracia lenyege pont az, hogy az ellenzek is a Parlamentben politizal. Ugy altalaban semmilyen indok nem menti azt, ha valaki kepviselo es partelnok letere negligalja a Parlament mukodeset - no persze mindez polgari demokraciakra vonatkozik.
Érdekes lenne.
Ha pedig netán kiderülne, hogy az ellenzéknek elhanyagolható mennyiségben van beleszólása a döntésekbe, nos akkor akár el is lehetne őket hajtani arra a négy évre, mert teljesen potyára élősködnek.
Aki ilyet allit vagy nem tudja, hogy mi a a Parlament vagy visszavagyik a kadari egypartos parlamentbe. Minden esetre a kijelentes nem a polgari demokraciak ertekrendjet tukrozo parlament szuksegesseget hirdeti.
2. Allitasa szerint azert nem jar be a munkahelyere, mert ott csakis ugymond "12 egy tucat" tipusu hozzaszolasok vannak es o olyat nem akar elmondani.
Implikaciok: A parlamenti munka semmit sem er, a parlament az o Magassagos Fenyessegesegehez alantas hely es egyebkent is ott csak a szajtepes folyik, de semmifele komoly melo.
No most en ugy gondolom csak az tekintheto a demokracia mellett igazan elkotelezett politikusnak, aki nem vonja ketsegbe a parlament jelentoseget, es ha a mukodesevel kapcsolatban problemakat lat, akkor nem kivonul onnan, hanem mindent megtesz azert, hogy a parlamentnek megfelelo politikai sulya es szerepe legyen.
A mai liberálisok megszüntették a politikai erőtér harmadik pólusát amire olyan büszkék voltak. Ők ma nem középen helyezkednek el, pláne nem "egyenlő távolságban" hanem a baloldallal részben összeolvadva, annak extrém szekcióját alkotják. Meggyőző polgári győzelemre van szükség, ekkor elvesztik a 'mérleg nyelve' miatti alkupoziciójukat, és elkezdődik az SZDSZ végső megsemmisülése.
"az a politikus (t.i. Orbán), aki folyamatosan alaassa a Magyar Koztarsasag Parlamentjenek tekintelyet es minden megnyilvanulasaban arra utal, hogy a Parlamentre igazabol nincs is szukseg."
- Erre példát kérünk. T.i. a folyamatos aláásásra, és a minden megnyílvánulásra azzal kapcsolatban hogy a Parlamentre nincs szükség.
(Te jól vagy?)
"44-ig Magyarország nem volt fasiszta. Fasizálódó diktatúra volt, erősödő antiszemitizmussal, zsidótörvényekkel. "
Egyetértek. Ezért tettem a "fasiszta" szót Magyarországgal kapcsolatban idézőjelbe, utalva arra, hogy a marxista történetírás az egész Horthy-korszakra rásütötte ezt a jelzőt és 'epiteton ornans'-ként használta, megbélyegzésül, csakúgy mint ahogy "fasiszta" volt a háború utáni szóhasználatban minden és mindenki ami/aki a polgári értéket képviselte.
Gyanakodj csak, majd magad látod az eredmémyét.
A választói emlékezet igen csak rövidtávú.
Hiszen a 40 év minden terheltsége ellenére 94-ben a szocik visszatérhettek a hatalomba, mint ahogy az akkori választási ígéreteik megszegése ellenére is 2002-ben is.
Akik elkötelezettek a választásukat illetően sem így, sem úgy nem nagyon változtatnak, akik pedig mindíg a hasukra szavaznak azok sosem néznek vissza csak előre, kitől remélhetnek több koncot.
Szerintem:
-Valóban semmi szükség arra, hogy elmenj egy "Orbán naggyűlésre" (Egyébként én sem voltam még.)
-Ami számomra a híradásokból átjön, az az, hogy az Orbán-féle események köszönő viszonyban sincsenek a Rákosi-félékkel. Akkor már inkább a valamikori Torgyán gyűlések hasonlítanak arra bizonyos szempontból.
-A parlament meg szerintem is ölég gyenge. De azt nem állítom, hogy nincs rá szükség - tudomásom szerint Orbán sem. A parlament tekintélyéről beszélni a kabaréelőadásokat megszégyenítő parlamenti közvetítések után szerintem röhely. Ezért viszont nemcsak Orbán felelős, hanem a többi politikus is, vastagon.
-Köztudott, hogy Orbán elég jó szónok. Szerinted ez egy olyan parlament, ahol hatásos szónoklattal lehet eredményt elérni? Én kétlem.
-Ettől függetlenül az ellenzék kifejthetne nagyobb erőt is a parlementben, pl. most fogadta el a parlament a kormány gyűlöletbeszédről szóló törvénytervezetét, amelyet megakadályozhattak volna az SZDSZ-szel közösen, ha elegen jelen vannak. Hacsak nem volt szándékos a távolmaradás.
Hat nem is tudom, de ahogy olvasom soraid egyre erosebb a meggyozodes bennem, hogy semmi szukseg, hogy elmenjek egy Orban nagygyulesre. Ha ugyanis "elvezni" akarom a hangulatot eleg ha megnezek egy archiv hiradot Rakosi et. gyuleseirol. Ami sulyosabb, ha valoban Orban szeanszai jelentik a tortenelemmel valo haladast, akkor nekunk annyi.
Egyebirant meg felolem annyi nagygyulest tart amennyit akar, es olyat amilyet akar. Ez mit sem valtoztat azonban azon, hogy a demokracia iranti elkotelezettseg igen alacsony szintjerol tesz tanubizonysagot az a politikus, aki folyamatosan alaassa a Magyar Koztarsasag Parlamentjenek tekintelyet es minden megnyilvanulasaban arra utal, hogy a Parlamentre igazabol nincs is szukseg. Lasd meg az "En, a JEL nem alacsonyadhotok le odaig, hogy a Parlamentben megszolaljak, hiszen ott csak '12 egy tucat' tipusu felszolalasok vannak."
Ez így nem igaz. Tehetséges politikus, aki remekül meg tudja szólítani hallgatóságát.
De!
Kapott egy lehetőséget, és elbaszta. Most szalad a dicsőség és a glória után. Próbál előremenekülni a kínos 2002-es év elől. Eddig megúszta, nem kellett elszámolnia a hívei és a lelkiismerete előtt. Előbbiek kicsit vakok...
Te szerencsétlen, tudálékos ember!
Vajon tudod-e, micsoda szeretet veszi körül Orbán Viktort minden egyes közszereplése alkalmából? Tudod-e, hogy nemszűnő taps és éljenzés fogadja, bármerre is jár az országban? Gondolnád-e, hogy meglett férfiak szemébe könnycsepp szökik amikor Ő az összegyültekhez szól?
Kullogsz a történelem után, öcsi. Szegény.
No igen! Arrol mar nem is beszelve, hogy ez aza egesz szovivosdi enyhen szolva sajatos allurokre utal. Annak idejen peldaul a faraoknak meg a kinai csaszaroknak voltak legyezovivoi, arnyekszekhordozoi, pecsetvivoi stb. Na ez van, amikor a bugris felmaszik az uborkafara. Mar nem tudja hol a hatar!
Persze ertheto. Ojelsege megsem alacsonyodhat le odaig, hogy sajat maga tajekoztassa a nagyerdemut csaladja ugyeiben es unneplesi kerdesekben. Az olyan porias lenne! Meglasd, rovidesen minden "polgari" csaladnak sajat csalad- es gyerekugyi szovivoje lesz. A Karacsonyt pedig kulon bizottsag fogja szervezni. Mar mondtam is anyamnak, hogy az unokai hogyleterol ne is kerdezzen, mert a szovivom majd reszletesen tajekoztatja az egeszsegi allapotukrol.
Szerintem meg csak egy olyan ember akinek agyára ment a hatalom.
Most már nyaralási, családügyi és ünneplési szóvivője is lessz Sunyovszki Szilvia személyében.
Tehát tudatosan beleviszi a magánéletét a politikába.
Szerintem az olyan ember aki a családját is felhasználja a politikai céljai érdekében az egyszerűen nem normális.