Keresés

Részletes keresés

jingo Creative Commons License 2005.05.22 0 0 5
Az állatvédők elérték,hogy Magyarországon tilos a 8 órán túli élőállatszállítás.A gond csak az,hogy ennyi idő alatt minden szállítmány áthalad az országon.A napokban láttam egyébként, hogy a lóversenypályán egy olasz kamionra pakolták a vágóhídra menő lovakat.Meglepetésemre ez kultúráltan,nyugodtan,az állatok bántalmazása nélkül történt.A kocsi kényelmes,önitatós,bőven beszalmázott volt.Életemben először láttam ilyen kultúráltan megszervezett vágóállatszállítást,pedig volt szerencsém néhányhoz.Igaz,hogy a szomorú vég ugyanaz,de nem mindegy,hogy addig mit él át az állat.Megoldás lenne,ha a lehető legkevesebb húst fogyasztanánk.
Ilusta Creative Commons License 2003.09.26 0 0 4
Tavaly volt egy nagy aláírásgyűjtő kampány az élő-állatszállítások ellen...a Rex felügyelte MO-on...egy csomó emberrel aláírattam, de ma sem tudom elértünk-e valamit?
Szerintem nem.
Előzmény: ChetaRunner (3)
ChetaRunner Creative Commons License 2003.09.26 0 0 3
Meg abból a szempontból is nagyon "kellemes" a dolog, hogy pl. megveszem egy ezresér a Tescoban a marhacsülköt, ami még Franciaországban, ahol vágták, 900Ft volt, a marhát viszont Németországból hozták, ahol pedig a változatosság kedvéért a Tescónk melleti kukoricaföldről etették. E drága jó szervezettségnek köszönhetően a marha csülke ezresének 400Ft-je a szállítás, 400Ft-je az adója, a maradék 200-on meg osztozzon a termelő, meg a tenyésztő. És e mellett vasúton esetleg a világért se szállítanák, mindent kifejezetten csakis kamionokkal lehet megoldani, csakis keresztül a városközpontokon, kilóméteres dugókon a magyar határon, a levegőt megtöltve kétszer annyi CO2-vel, mint amennyit az a szerencsétlen marha egész életében kilélegzett... Kiváló! :((((
Előzmény: norsycat (2)
norsycat Creative Commons License 2003.09.25 0 0 2
Állatvédő szervezetek már nagyon sokszor szót emeltek ez ellen, ők csinálják rejtett kamerával az ilyen megdöbbentő filmeket is. De sajnos nem sok sikerrel. Néhány felvilágosultabb országban már vannak törvények a tartás és szállítás körülményeire, csak sajnos a betartatás sehol nincs.Különösen, ha több országon is keresztülhurcolják szegény állatokat. Valóban azt kellene elérni - amit az állatvédők szorgalmaznak- hogy élő állatokat ne szállítsanak, hanem a hízlalók közelében legyen a feldolgozó és élelmiszer formában szállítsák csak a húst. Ehhez viszont minél több (végső célként az összes) ország egyetértése kell, törvények, ellenőrzés, vaskos büntetések, na meg persze az egész élelmiszer iparág átszervezése. Talán egy világméretű társadalmi összefogás, demonstrációsorozat idővel kikényszeríthetné ezeket a változásokat. Az állatvédő szervezetek mögé az állatszerető emberek tömegeinek is fel kell sorakoznia, kitartóan, mert csak így lehet elegendő nyomást gyakorolni a törvényhozókra. Ha szerveződne ilyen, én biztosan részt vennék benne.
Előzmény: csupaszabo (-)
LAJKA Creative Commons License 2003.09.25 0 0 1
A Fauna, onnan Kaufer Virág próbált már sokszor tenni valamit az állatszállítások ellen; ha tudnál részt venni valamilyen akcióban, figyelemfelkeltésben, keresd meg őt.
Előzmény: csupaszabo (-)
ohiki Creative Commons License 2003.09.25 0 0 0
Sajnos nem kell meszire mennünk, elég ha egy hazai régimódi szarvasmarhatelepre elmész dolgozni.
Már a második napon az embert a sírógörcs kerülgeti. Elég csak az elletőbe bemenni és akkor persze ott van az állatszállítás.
Biztosan vannak kivételek, de ahol én dolgoztam ott sajnos én is láttam hasonlókat. ...és a baj nem azzal a nyolc általánost sem végzett állatgondozóval van, hanem a "TSZ elnökkel" aki amikor megemlítettem csak megvonta a válát és odavetette hogy akkor csináld te. Aztán beszált a luxus terepjárójába és elment. De ha a tej visszaesett akkor jött ordítani. Az nem érdekelte hogy a vízmelegítős itató zárlatos lett és sorba dőltek el a tehenek ha inni akartak, még mi sem mertünk belenyúlni. De áramtalanítani meg nem lehetett, mert a SZÁRÍTÓNAK MENNI KELL!!!!!

Most jól felhergeltem magam! Még sajnos tudnék írni, de most mennem kell.

Előzmény: csupaszabo (-)
csupaszabo Creative Commons License 2003.09.25 0 0 topiknyitó
Tegnap este a Spektrumon belepillantottam egy filmbe, aminek még meg sem néztem a címét, de az általam látott rész arról szólt, milyen embertelen körülmények között szállítják a marhákat. Hajóból csörlővel húzzák fel a szerencsétlen marhát, aztán kioldják a kötelet és a nyomorult pára méterekről esik le. Nyakánál felakasztva emelik ki, szarvánál felakasztva.
Ami után kirohantam rókázni egyet, az az a jelenet volt, ahol egy már lábra állni sem képes marhát ütöttek, vertek, elektromos ösztökével próbáltak "felsegíteni", majd amikor mindez nem sikerült, az egyik tetű (bocs, nem tudok rá jobb szót, de még ez is túl kedveskedő egy ilyen majdnem azt mondtam állatnak) nemes egyszerűséggel az ujjával nekiesett szerencsétlen jószág szemének.
Na itt elszakadt a cérna bennem, kirohantam.
Állatvédők, állatbarátok! Ne engedjük, hogy így bánjanak az állatokkal, ne engedjük, hogy büntetlenül bánthassanak állatokat!
Újra és újra hallatni kell a hangunkat! Össze kell fogni az állatok érdekében, ami a mi érdekünk is!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!