Igazából, ami valóban számít: a gyerekem - ha már muszáj neki oviba járni, mert köteleznek - ne a számítógép és főleg ne a tévé előtt üljön óvoda címszó alatt... ha ez megvan, az már félsiker :)
Van egy Alex nevű, ősmagyar zenét csináló valaki, akinek nem jut eszembe a teljes neve. Nem tudja valaki? A Sámánokhoz hasonló zenét csinál, egyedül, sok hangszerrel.
"hányinger ez a sok magyarul beszélő idegenszívű..."
Aki angolul beszél az II. Erzsébet alattvalója kell hogy legyen?
Mi van a spanyol és a portugál anyanyelvűekkel? Portugáliában 10 millióan élnek, portugálul több száz millióan beszélnek!
Mi van az osztrákokkal és a svájci németekkel?
Ennyit a nyelvről, nagyonhülye.
Ja, nem vagyok idegenszívű, szeretem hazámat a Magyar Köztársaságot, inkább te vagy idegenszerű, de nagyon. Bár engem nem zavar, jöjjetek össze, ősmagyarkodjatok ezerrel, de jegyezzétek meg a Magyar Köztársaság nem ősmagyarállam, itt ti is csak egy olyan etnikai kisebbség vagytok, mint a többi, semmi plusz jogokról ne álmodjatok! :-)
off
A finnugorban asszem azért szerepel az ugor, mert bő száz éve mikor lefixálták, hogy a finnekkel vagyunk rokonságban, akkor alkották ezt a népnevet - szóval nem egykori írásos emlékekből származik. :-)
on
off
A hivatalos finnugor rokonság sem könnyebben bizonyítható, mint az összes többi. Amit nagy valószínűséggel tudunk, hogy egy nomád törzs volt, akik a finnugoroktól a kazárokon és bosnyákokon keresztül mindenféle egyéb török népekkel kapcsolatba kerültek, mire idáig eljutottak, de hogy egy másik törzsről, amelynek vannak még nyomai mikor szakadtak le, azt nem tudni. (Vszeg a honfoglaló magyarok sem voltak már tiszta ősmagyarok és azóta sem javult a helyzet a szlávokkal, kunokkal, tatárokkal, törökökkel, svábokkal, stb. ;-)
Miután közvetlen tárgyi bizonyíték nem igen van, így mindenféle nyelv- és kultúrtörténeti érvekkel próbálja a saját igazát bizonyítani. Egy biztos van a nyelvünknek néhány olyan eleme, ami - meglepő módon - a japánnal rokon, de ugyanez elmondható a finnről és a törökről is. Pont ez a japán-kapcsolat teszi bizonytalanná, hogy a magyarok az un. finnugor őshazából indultak, lehet hogy csak áthaladtak rajta. (Vagy a finnugorok is keletebbről jöttek? :-))
on
A óvódához annyit, hogy itt a hagyományőrzést és ennek hangsúlyozását sokan összekeverik a sovinizmussal, más népek lenézésével, gyűlöletével.
Na, a kezdeti normál hang és társalgás megszűnőben, azt hiszem ideje, hogy a topic elhalálozzon - mert valamit csak azért jónak tartani, mert a "mieink" találták ki...hát enyhén szólva is hülyeség!Akkor meg pláne, ha erősen pénzlenyúló szaga van a dolognak...
:-(
"Egyáltalán nem biztos, hogy 150 centisek voltak, még az is meglehet, hogy csak 120-130 centisek!:-)))"
A bushmanokkal kevered.
"Nem kell ehhez különösebb "korabeli" leírás, elég ha elmész néhány múzeumba, skanzenbe megnézed aj ajtók magasságát, az ágyak hosszát, a bemutatott felnőtt népviseletet, milyen volt cirka 100 éve!"
100 éve "ősmagyarok" éltek?
"A vágott szem sem kérdéses"
Mért nem? Van fotód Árpád vezérről vagy Istvánról? A tizeres nem jó forrás (meg nem is vágott).
"A görbe lábat sem kell tulságosan bizonyítani egy lovon élő nép számára."
Jó nagy ló lehetett:) Ja persze már az anyaméhben is görbe lábbal születtek mi? Vagy a sok lovaglástól behajlott.
"Ha én nem nyitok témát arról, hogy Magyarországon van sváb óvoda, meg tót óvoda, meg zsidó óvoda, akkor másnak se legyen probléma az, ha Magyarországon valaki "ősmagyar" óvodát akar nyitni."
Pont ezt mondom én is, legyen ősmagyar óvóda, egy ősmagyar-gettó, nehogymá rovásírást, meg sámánkodást tanítsanak a gyermekemnek a normál önkormányzati óvódában, ha van ilyen igény, hát nyomás az ősmagyar óvódába!
Lehet, hogy nyitok egyet. Abban a választókerületben kellene ahol a milyép jól szerepelt, ott biztosan lenne rá igény. Árpádsávos zászlót a házra, hogy látszódjon ez nem a Magyar Köztársaság óvódája, rovásírással kiírni: A tót nem ember! Üsdd a cigányt és a négert ezzel is a Hazát véded! stb.
Szóval jó biznisz! A szülők meg vennék a szélsőjobbos kiadványokat. A nyerekek meg kölest kapnának.
Kár, hogy nem vagyok annyira pénzéhes, meg a gyerekeket is szeretem, ezért nem csinálom meg, de sajna más megcsinálja.
Off:
waxxablaze: Kösz, megpróbálok hozzájutni valahogy. Valami sámánok kapcsán dereng is a szerző.
Azért kár, hogy nem találtam a neten valami részletet vagy kivonatot, most hirtelen érdekelt volna az elmélet legalább nagyvonalakban.
" A görbe lábat sem kell tulságosan bizonyítani egy lovon élő nép számára. "
Remelem, ezt nem gondoltad komolyan, mert akkor valoban a Csodaorszagba tartozol.
Ez a legenda a "gorbelabu" cowboy, vagy lovat hasznalo nepekrol, csak az.
Alaptalan es tudatlan, marhasag.
Mint a "nyereg alatt puhitott hus". Bar lehet, hogy ebben is hiszel
Egy lovas ugy ul a lovon, mint te a szeken.
Neked gorbe a labad?
Vagy az egesz vilagon es a tortenelmen keresztul, nepek, akik lovat hasznaltak, mert nem a magyar volt az egyetlen, gorbe labbal szaladgaltak?
Mi az, hogy "lovon eltek"?
Lovat lehet hasznalni, de az "elethez" mas is kell, amihez a lonak nincs sok koze.
Lovat csak kozlekedesre hasznaltak es az allatok terelesehez.
Foldmuveles es a kozlekedesen tul minden mas foglalatossag, bizony gyalog tortent.
Egyebkent nicked alkotoja, utolagos prognozis szerint, "chemical imbalance"-be szenvedett.
Vagy sajat maga idezte elo, kulonfele bolondgomba fozetekkel.
rá se hederíts ezekre a szennyekre...
a történelem szemétdombján fogják végezni.
ki a tudatlansága miatt, ki pedig a gyűlölködése miatt.
hányinger ez a sok magyarul beszélő idegenszívű...
Egyébként, meg nyilvánvalóan hozzá se szóltam volna ehhez 0 témához, ha néhányan nem kezdtek volna el ordenáré, magargyűlölő módon mindenféle idióta huzugságokat irogatni.
Ha én nem nyitok témát arról, hogy Magyarországon van sváb óvoda, meg tót óvoda, meg zsidó óvoda, akkor másnak se legyen probléma az, ha Magyarországon valaki "ősmagyar" óvodát akar nyitni.
kozben rajottem, a holdon. vagy a marson.
a sziriusz es a karpatmedence kozott a hold meg a mars, ami utbaesik, ott lehet ez a finnugor lakta terulet. aminek nem volt etnikailag semmi jelentosege, mint tudjuk:)
nemtom, kerdezd meg a szagertodet, azt irja: "a magyarság feltehetően átment finnugor lakta területeken, de etnikai képének kialításában e lakosság nem játszott szerepet"
szoval, melyen tudomanyosan, tudjuk, hogy a magyarsag honnan indult (sziriusz), hova ert (karpatmedence), tudjuk, hogy kozben merre jart (finnugor lakta teruletek), es hogy ez utobbi pontosan merre is van, arra a szagertod majd valaszol, mindenesetre az tuti, hogy "etnikai kepenek kialakitasaban e lakossag nem jaccott szerepet":)))
"Dr. Kiszely István: A magyar ember "
"a magyarság őshazáját tudománytalan a finnugor népek között keresni."
erdekes, nekem ugy remlik, a tudomany mai allasa szerint a magyarsag oshazajat kimondottan a finnugor teruleten kell keresni.
aztan vannak olyan szagertok is, akik szerint a magyarsag oshazajat megse ott kell keresni, hanem mashol, peldaul a sziriuszon, vagy japanban, de ezek a szagertok, szoval olyan ize:)
"A honfoglaló magyar férfiak átlagos testmagassága 169,m, a nőké 158 cm volt."
"5. Uráli vagy ugor típus a finnugor népekre jellemző; őshazája az Urál és a Szaján közötti terület. Első magyarországi előfordulását csak a X. században lehet bizonyítani, gyakorisága régen és ma is 0,6%, ami azt jelenti, hogy a magyarság feltehetően átment finnugor lakta területeken, de etnikai képének kialításában e lakosság nem játszott szerepet; a magyarság őshazáját tudománytalan a finnugor népek között keresni. A magyaroknál ritkán előforduló "mongoloid" elemeket nagyrészt e típus képviseli."
koszonom kedves szavaidat, de mivel nem tudok url-t antropologiai vizsgalatokrol, maradok engedelmeddel fasiszta bunko. szori, budos fasiszta bunko.
de ha te mint osmagyar kulturleny tudsz ilyen url-t, ird mar meg ide, vagy masold be az eredmenyt. kivancsian varom.