Keresés

Részletes keresés

hami77 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 1025

az nem kódolt, hanem az aranytermelő provinciák miatt van. ha valahol aranyláz van (az viszont event), akkor ott megnő a life sustainability (default 35%, sarkvidéki, trópusi provinciákban alacsonyabb). kaliforniában asszem pár provinciában eleve nem 35%, hanem 40, és az is számít.

el is felejtettem megemlíteni, hogy attól is függ, bár nagy átlagban nincs nagy jelentősége.

Előzmény: Blobov (1024)
Blobov Creative Commons License 2013.04.06 0 0 1024

Vannak valszeg kódolt bevándorlási helyek is: Mexikóval pl. mikor stabilan tartottam már Kaliforniát, az egész tartomány folyamatosan telt bevándorlókkal, gyakorlatilag végtelen számú gyárat húzhattam fel.

Előzmény: hami77 (1022)
hami77 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 1023

1b) -hez: európába más kontinensről nem vándorolnak be

Előzmény: hami77 (1022)
hami77 Creative Commons License 2013.04.06 0 0 1022

1) bevándorláshoz a következő kell:

- demokrácia

- lehetőleg a szociális policy-kra legyen pénz adva

- full citizenship policy-t magénak valló párt legyen hatalmon

- liberális párt legyen hatalmon

- plurality minél több

1b) népességszerzés: kínától kell provinciát foglalni, neki van rendesen népessége, és azok nagy része ún. "long range" is, azaz tud kontinensek között vándorolni

2) efficency

- minél magasabb szintű vasút a state minden provinciájában

- megfelelő tech-ek felfedezése, amelyek növelik az eff.-et

2b) expand valóban, csak a slot-ok számát növeli

3) megfelelő reformokat meg kell lépni, és az alapján automatikusan változik az államforma a hónap végén

a pártok változhatnak, de ez országtól függ. van mikor több van, van mikor kevesebb, van mikor az adott ideológia pártja megváltozik. mindez előre determinált.

4)

- van tech, ami növeli

- healthcare social policy növeli, ha ráadsz

5) gondolom a lakosság is igényel időnként

egyébként van wiki, itt sokmindenre választ kaphatsz, persze angolul tudnod kell hozzá:

http://www.paradoxian.org/vickywiki/index.php/Main_Page

Előzmény: juppyman1 (1019)
Blobov Creative Commons License 2013.04.03 0 0 1021

S még fontosabb: szerezd be a Victoria: Revolutions bővítményt, mert gyökeresen átalakítja, élvezetesebbé és könnyebbé teszi a játékot; avagy: megfelelő kormányzati forma esetén a kapitalisták, ha van bevételük, akkor építenek maguk vasutat és gyárat (nem kell nyersanyag, nem kell pénz rá), az egyes pártok diadaljai és az ország berendezkedése érdemben meghatározzák az ország működését (azaz mittomén jingoism esetén nem tudsz katonát demilitarizálni, pacifism esetén meg csak háborúban tudsz pop-ot katonává öltöztetni).

(Mondjuk a kormányzati forma változása is néha bizarr tud lenni: nekem a spanyolokkal a hirtelen adott általános választójoggal sikerült elérnem, hogy az anarcholiberálisok nyerjenek, akik gyorsan feloszlatták az összes pártot és anarcho-diktatúrát építettek ki.)

Előzmény: ProtUS (1020)
ProtUS Creative Commons License 2013.04.01 0 0 1020

Szia!

Elég rég játszottam a játékkal, meg nem is én voltam a legnagyobb profi a történelemben, de pár válasz, hátha segít:

- * jelölés a termék mellett: te is termeled azt a terméket;

- a kereskedelem úgy zajlik, hogy a rangsor szerinti ország vesz mindig először, után a második, és így tovább. Ezért a játék jelentős részén pl. machine partsot esélyed sincs venni kisebb országgal. Az Interchangable parts ad machine partsot és lehetővé teszi a Precision works eseményt - ezt követően tudsz ilyen gyárat építeni.

- 27 úgy lehet egy termékből, hogy 20-ra állítod az eladást, de 7-et termelsz belőle. Minden nap eladja a +7-et, de aznap újra is termeled :)

- Európában necces a népesség vándorlása. Egy demokratikus liberális államba többen mennek talán kicsivel...

- a gyárak hatékonysága függ a technológiáktól valamint az infrastruktúrától valamint hogy milyen arányban dolgoznak ott a POPok. Tudtommal a 3 craftsman - 2 clerks a legjobb arány.

- államformát nem tudsz váltani. Vagy eseményhez köthető, vagy ha teljesülnek bizonyos feltételek akkor a következő hónap első napján vált az államforma.

Most így fejből ennyire tudtam válaszolni - remélem ez is segítség.

Előzmény: juppyman1 (1019)
juppyman1 Creative Commons License 2013.02.05 0 0 1019

Lenne pár új kérdésem:
1. Van egy csomó munkahelyem, de egyszerűen szinte semmi bevándorló nem jön... mi az égető munkaerőhiány leghatékonyabb megoldása?
2. Mitől függ a gyárak hatékonysága? 3-4-es szintűek a gyáraim,  de mégis 10-30% között van az effeciency... Mellesleg ha expand-olod a gyárat, az csak a slot-ok számát köveli? Vagy azonos popszám mellett nő az előállított termékek száma is?
3. Hogy tudok államformát váltani? Mert ha a politikai információkra kattintok, ott csak a pártot, a szociális és a politikai reformokat tudom váltogatni... Mellesleg  csak ez a 4 párt van az egész játékban? (liberális, katolikus, legitim és forradalmi?)
4. A lakosság növekedése mitől függ? Mert nekem stabilan 0,1% az összes provinciában.
5. Az egyik terméknél láttam, hogy 1.16 a needs, de az összes gyár együtt csak 0.6-or igényel, akkor mi a maradék?

Köszi előre is a válaszokat!

juppyman1 Creative Commons License 2013.02.01 0 0 1018

Üdv!

Olvassa még valaki ezt a topicot? Pár napja kezdtem el játszani a Victoria 1-gyel, de persze jópár kérdésem lenne. Belgiummal kezdtem, és persze vannak hiánycikkek, szükségem lenne Chemical-ra és Machine tools-ra, de képtelen vagyok megvenni a világpiacról. Hiába állítom mindkettőt buy < 10 -re (ami nekem azt jelenti, hogy automatikusan legyen 10 a raktárban, tehát ha ez alá csökkenne a készlet, akkor töltse fel a világpiacról), az égvilágon nem történik semmi. Próbáltam építeni egy chemical-gyárat, de ahhoz meg Machine tools kellene, amit szintén nem akar sehogysem venni. Machine parts gyár építéséhez szintén kell 10 machine parts, szóval ez egy ördögi kör. Bár mindkettőnél azt látom, hogy csak 1 egység van a világpiacon, és olyat is olvastam, hogy a világhatalmak előnyt élveznek vásárlásnál, szóval lehet, hogy ematt nem veszi meg automatikusan, de ha előállítani nem tudom, megvenni sem, akkor mi mást tudok csinálni? Meg vagyok lőve...Azt sem értem, hogy van egy termékből 27 a raktárban, és beállítok egy olyat, hogy sell > 20, vagyis 20 felett adja el, de nem adja, marad ugyanannyi. Mit kell ilyenkor csinálni?

Közben arra rájöttem, hogy a világpiacon lévő egységszám is számít, mert olyan termékből, amiből már alapból sok van, nehezen lehet világpiacon eladni. A világpiacon mit jelent a csillag egyébként a világpiacon lévő egységszám mellett?

Lehet, hogy át kéne állnom más iparcikkre, de hát acél csomómindenhez kell, ahogy láttam.

Más országoktól hogy lehet beszerezni? Mert a negiotations-nál csak területet vagy techet tudok csereberélni.

M.Zoli Creative Commons License 2010.10.05 0 0 1017

Udv.

Beinstalaltam a Victoria II.-t, erre nem tudom elinditani. Otletek? Kosz.

Udv.

Előzmény: M.Zoli (1016)
M.Zoli Creative Commons License 2010.09.29 0 0 1016

Udv.

Linzben vettem a Saturnban. Meg Arsenal of Demokracy-t. A Vikit meg nem telepitettem, valoszinuleg csak a jovo het masodik feleben.

Udv.

Előzmény: _midnite (1015)
_midnite Creative Commons License 2010.09.23 0 0 1015

Vicky 2-t lehet valahol venni?

cdgalaxis és 576 bukó ezekben néztem...
Blobov Creative Commons License 2009.12.24 0 0 1014
Elkezdtem Victoriázni, Két Szicília királyságában. Felépítettem egy lőszergyárat Umbria tartományban. A tartomány egy megyéből áll. A megye farmerjeit átállítottam melósnak, de nem tudom őket a gyárba küldeni, ami így nem termel. mi lehet az oka?
blitzkrieg Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1013
Közben rájöttem. Ha egy olyan országnak üzenek hadat, amit előttem valaki már megtámadott, elfoglalok tőle pár tartományt és ahamarabb békét kérek tőle, mint a másik ország, akkor nem kapok badboyt. :)
Előzmény: blitzkrieg (1012)
blitzkrieg Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1012
Na kicsit én is elővettem a játékot. Magyarokkal nyomom.
A badboyos dolgot nem sikerült megfejtenem. Azt vettem észre, hogy 1 elfoglalt tartomány után 2 badboyt kapok. De egyszer előfordult, hogy nem ad semmit. Amikor van a török-egyiptomi háború, én is megtámadom egyiptomot és bármennyi tartományt foglalok, nem ad badboyt. Ez mindig így van, de csak ebben a háborúban, mást ha megtámadok, jár a pont.
Loonypapa Creative Commons License 2009.11.25 0 0 1011
Victoria: Revolution + Vip 3.1 Ezt játszom most.

USA-val sikerült 1935-re 20.000 fölé tolnom az industry-t, a lakosságot meg 280millióra...
Ilyen jól még sohanem sikerült, igaz a fejlesztésekben kicsit elmaradtam, a tengeri erőket és a "culture"-t elhanyagoltam, a sok bad boy miatt meg cserélni sem tudtam senkivel.....bár a Spanyoloktól meg a Monarchiától elfoglaltam területeket és a visszaadásért cserébe sikerült 25 illetve 26-os szintig feltornásznom, bár ekkor már 1931-et írtunk. :D

Most kéne elkezdeni valami másikkal, csak az igazat megvallva vagy kivülről ismerem az eventeket vagy annyira nem szimpi az ország, hogy nincs gusztusom játszani vele.

Majd csak lesz valahogy!

Viki 2-őt MOST! :D
Biga Cubensis Creative Commons License 2009.10.18 0 0 1010
http://www.gamestar.hu/leborotvalja-hajat-a-paradox-vezetoje-ha-sikeres-lesz-a-victoria-2.html

:)
Előzmény: loonytoons (1008)
_midnite Creative Commons License 2009.09.10 0 0 1009
"A badboy pontokat, hogyan tudom csökkenteni?
Mert pl. Poroszo.-val vagy USA-val elég ha csak a saját területeimet megszerzem és máris 100 fölé csúszik a badboy aztán szoktam nézegetni és 10 év alatt 10-12őt csökken kb., szóval esélyem sincs, hogy alacsonyan tartsam a legjobb esetben is 40 körül mozog...mondjuk az elfogadható.
Bár azt továbbra sem értem, ha az amcsikkal nyomulok és Anglia hadatüzen elfoglalom a tengerent túli területei egy részét, majd jön az ajánlat, hogy Balthurst, Fredericktown az enyém, elfogadom, aztán megküld badboyyal.......csak tudnám miért?
Mi lenne a diplomáciailag korrekt, ha megtámadnak-legyözöm, majd White Peace ajánlok.....?"

A BadBoy nem csak azt jelképezi, hogy mennyire vagy valójában bunkó a többi országgal, hanem azt is, hogy az ekkoriban a status quo fenntartására törekedő nagyhatalmak mennyire nézik jó szemmel, hogy új vetélytárs akadt.
Ebből a szempontból mind az USA, mind Németo. badboy-a érthető.

Ha zavar, mondjuk le lehet nullázni, ha megnyitod a mentésedet notepaddal.

"Máshol meg elfoglalom és 10 év alatt teljes az asszimiláció valamint elárasztják a "hazai" pop-ok. "

Az asszimiláció függ attól, hogy mekkora bevándorolt pop (minél nagyobb, annál lassabban olvad be, ill. többség nem olvad be!), milyen a szavazati jog (full citizenship a legjobb), és hogy mennyi különbség van a helyiekkel (ha csak a kultúra, akkor gyorsabban asszimilálódnak, mintha a kultúra ÉS a vallás)
Előzmény: loonytoons (1007)
loonytoons Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1008
Én nagyon várom a Viki 2-öt, főleg érdemes megnézni az előzetes térképet!
Nincs rajta Románia...csak jó lehet! :DDDD
Előzmény: _midnite (1006)
loonytoons Creative Commons License 2009.09.08 0 0 1007
Hello all!

Évek óta játszom a Wiki-vel, szerintem a valaha készült legjobb stratégia(számomra)

Általában USA, Porosz, vagy Austria.....néha létrehozom Mo.-t és azzal játszok, csalás nélkül az utóbbi nagyon kemény, főleg egyszer volt, hogy a ruszkik 5évente üzentek hadat már 140 volt a military power-em mégis megszivattak.

Kérdés:
A badboy pontokat, hogyan tudom csökkenteni?
Mert pl. Poroszo.-val vagy USA-val elég ha csak a saját területeimet megszerzem és máris 100 fölé csúszik a badboy aztán szoktam nézegetni és 10 év alatt 10-12őt csökken kb., szóval esélyem sincs, hogy alacsonyan tartsam a legjobb esetben is 40 körül mozog...mondjuk az elfogadható.
Bár azt továbbra sem értem, ha az amcsikkal nyomulok és Anglia hadatüzen elfoglalom a tengerent túli területei egy részét, majd jön az ajánlat, hogy Balthurst, Fredericktown az enyém, elfogadom, aztán megküld badboyyal.......csak tudnám miért?
Mi lenne a diplomáciailag korrekt, ha megtámadnak-legyözöm, majd White Peace ajánlok.....?

Migrációval kapcsolatban,
csinálok egy gyárat egy olyan helyen ahol idegen pop-ok élnek 100%-ban, mindegyiket "lefokozom" földmüvessé, a mellette lévő "megyében" csinálok egy rakás munkanélküli craftman-t és clerk-ket, de igy is csak 100-200 pop vándorol át évtizedek alatt!
Mi lehet a baj?

Máshol meg elfoglalom és 10 év alatt teljes az asszimiláció valamint elárasztják a "hazai" pop-ok.

Megyek is nyomok egy wickit!!! :DDDD
Nemrég tettem fel a Viki:R + 3.01VIP-et
Elég jó.
_midnite Creative Commons License 2009.08.19 0 0 1006

VICTORIA 2

Publisher Annouces Several New Fan-Inspired Titles in Time for Gamescom

Cologne, Germany -- Aug 19, 2009 -- On the eve of Gamescom, Paradox Interactive made several announcements at their informal press and partner gathering in Cologne on Tuesday.

"Over the past 10 years we've focused on innovation, growth and creating a lasting relationship to our customers by building a strong community," said Fredrik Wester, CEO Paradox Interactive. "Today we have one, if not the strongest online community in the industry and are recognized as a leading PC strategy games publishers worldwide. For this reason, I'm extremely proud to introduce our upcoming Paradox portfolio which is a tribute to all of those who helped get us here."

Victoria 2

As Hearts of Iron 3 continues to receive critical acclaim worldwide, Paradox's internal development team is gearing up for their next big project. Using information collected from an extensive poll on the Paradox forum, the team will work on a sequel to the immensly popular grand strategy game set in the colonial era of the 19th century. Victoria 2 is scheduled for a 2010 release.

innen:
http://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?t=423383

A fórumból kiderül az is hogy 2010 második negyedév a végleges játék (= gondolom a szokásos tesztverzió :D) kiadásának határideje.

Kicsit csalódott vagyok, Crusader Kings 2-t vártam :(
Biga Cubensis Creative Commons License 2009.03.02 0 0 1005

Kedves Lemmiwinks!

mail ment, légyszi ha tudsz, válaszolj nekem a szerződéssel kapcsolatban. fontos lenne, holnap szeretném visszaküldeni.

köszi szépen

Előzmény: Lemmiwinks (938)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.12.06 0 0 1004
vaze kínában olyan sok lakosság van, hogy pár tízmillió megpusztulása még jól is jön. :)
Előzmény: blitzkrieg (1003)
blitzkrieg Creative Commons License 2008.12.06 0 0 1003
Több mint száz provinciát kellene át0rni, szóval elég hosszú dolog lenne.
A dátumra nem gondoltam.
Szerintem nem túl nagy csalás, a valóságban is kapnának állampolgárságot, hát én is adtam nekik. Igazából le tudtam volna verni a lázadásokat, csak sajnáltam volna több tizmillió kinait kinyirni, inkább dolgozzanak.
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.12.06 0 0 1002
ez nagyon cheat...
egyébként valszeg a save game file-ban a provinciát kell kikeresni és átírni a nacionalizmust, vagy pedig azt a dátumot amikor elfoglaltad.
Előzmény: blitzkrieg (1001)
blitzkrieg Creative Commons License 2008.12.06 0 0 1001
Megoldottam végülis ay ügyet.
Mivel a magyarok úgyis csak 4%-át teszik ki Magyarország népességének, hát betettem az összes kinai népet is nemzetalkotó néppé a mentett file-ban. Igy már nem lesznek kissebbség és nem lázadnak.
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.12.06 0 0 1000
:) a nacionalizmus az oka. provincia elfoglalása után asszem 15 évig van.
Előzmény: blitzkrieg (999)
blitzkrieg Creative Commons License 2008.12.06 0 0 999
Na szóval nem ér semmit, hiába viszem le nullára a militanczt és a consciousnesst, akkor is lázadnak. Ha rákattintok egz tartományra lent irja, hogy 20%-os a lázadás (revolt risk) esélye és ezt nem tudom levinni. Ezt le lehet?
Előzmény: Joranne_Sutt (997)
blitzkrieg Creative Commons License 2008.12.06 0 0 998
Kösz a választ.
Előzmény: Joranne_Sutt (997)
Joranne_Sutt Creative Commons License 2008.12.06 0 0 997
event = {
id = 31502 # keresd meg az ID-t, flavor.aus event file-ban van. ha már volt az event, akkor nem fog menni, keress másik ID-t.
random = no
country = HUN

trigger = {}

name = "EVT_31503_NAME" #
desc = "EVT_31503_DESC" #
style = 0

date = { day = 1 month = february year = 1941 } # az évet módosítsd
action_a = {
name = "ACTIONNAME31504A"

command = {type = pop_militancy which = cultural_majority value = -10}
command = {type = pop_militancy which = cultural_minority value = -10}
}

}
Előzmény: blitzkrieg (996)
blitzkrieg Creative Commons License 2008.12.06 0 0 996
Valaki nem tud egy event parancsot arra, hogy kell levinni a revolt risket?
Elfoglaltam Magyarországgal K0nát, csakhogy nem birok a lázadásokkal, meg nem is szeretnék többh millió embert elveszteni, mig lenyugodnak.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!