Keresés

Részletes keresés

Ozagen Creative Commons License 2003.10.17 0 0 40
Igen lehet, egy, mondom, egy bizonyos nick tulajdonságainak összesége.
Előzmény: Törölt nick (39)
Ozagen Creative Commons License 2003.10.12 0 0 38
Ha nem lennél a barátom, azt írnám neked erre az odafecsérelt hozzászólásra:

Tehát én nem vagyok én. Van a monológ-gyártó én, aki nem azonos a dialóg-akció-gyártó énnel. Az Ozagen's World Inc. erre kiadna egy közleményt:

"Ozagen egy entitás. Nagyon sok munkatársunk dolgozik azon, hogy ez az entitás egy legyen, és olyan, aki, megkülönböztetve magát más piaci szereplőktől, értéknek tekintse létezésének koherenciáját. Ozagen olyan termék, amely segít minden fogyasztó számára eldönteni: mi fontos, és mi nem fontos. Ozagen: döntés-optimalizáló termék. Barát és felhasználóbarát."

Hö?

Előzmény: Törölt nick (37)
Ozagen Creative Commons License 2003.10.12 0 0 36
Ha azt mondanád, az Elengedem a kezem-topic merő értelmi-racionális kitalálmány, nem, nem tudnám, mit válaszolnék erre.

Ott, valahol a Klub mélyén ott sír egy lány. A lány, aki sír, egy olyan lény, aki logikus-eszmeépítészeti következetesség, hideg-logikai elmeszülemény, bizonyítása bárminek is?

Ugye, ugye, ezt nem mondanád ezt te komolyan?

P. s.: Ha van vita, egy Naphta és egy Settembrini vitatkozik, én az utóbbinak szurkolok, míg csak véget nem ér a regény.

:)

Előzmény: Törölt nick (35)
Ozagen Creative Commons License 2003.10.11 0 0 34
A filmben: Vallaynak hívták a kapust.

Érchegy: ne mentegetőzz. Én, most, hogy van kis időm, legalább két nicknek nem válaszolok, pusztán azért, mert most nem tudok mit válaszolni. Mégis határozottan érzem, eme megválaszolatlan hozzászólások miatt nem sértek meg senkit.

P. s.: No de, hogy "tudományos" lennék? Hö?

Előzmény: Törölt nick (33)
Ozagen Creative Commons License 2003.10.11 0 0 32
Browningról: Tényleg hogy hívták azt a kapust, aki a kapufára szögelte a stukkert?

A Felület szegénysége: persze, persze voltam így, átéltem. De nagyon sokat is tud adni. Én itten nagyon sokat tanultam, néhány addig szunnyadó érzékemet kiélesítette az eme Saját-térben, -időben való létezés és élés.

Paradoxon: az itten való élés talán éppen azt a képességét fejleszti ki a nickben, mint amelyre hagyatkoznia kell egy diktatúrában élő újságolvasónak - csak éppen itt tételezve van a legnagyobb szabadság és rendetlenség. Nevezetesen a sorok közötti olvasás képességére. Ám itt a titkos értelem főleg nem félelemből vagy óvatosságból helyeztetik el a sorok közötti semmibe, hanem inkább a közlés redundanciája, az átvitel elégtelensége, a komolytalan megfogalmazás vagy tétovaság, ostoba kisebbrendűségi érzés miatt.

Ennek meghaladása az, amiért szerény véleményem szerint itten létezni mégis jó: az akarat, hogy írt sor és sor közötti semmi egyaránt kifejező, életteli legyen.

Előzmény: Törölt nick (30)
York Creative Commons License 2003.10.07 0 0 31
"Ez persze nem szempont."
Hanem pont a szembe?
Netalán a vakfolt?
Most ez jut eszembe.
:-)
Előzmény: Ozagen (28)
Ozagen Creative Commons License 2003.10.05 0 0 29
Kedves Barátom!

Te tisztelsz meg avval, hogy azt írod az alábbi hozzászólás-ablakban, hogy megtisztellek.

Ez őszinte örvendésemre szolgál.

Barátságot kötni jó.

Te engemet főleg kísérletező nicknek tartasz. Jó, hogy így látod. A kísérletek eszmei eltökéltsége azonban nem jelenti azt, hogy

létezne

egy

hideg elmélet.

És minden

további

lépés értelme, egyetlen iránya:

a

Quod Erat Demonstrandum

fíling-bajnokság lenne. Hö.

Előzmény: Törölt nick (26)
Ozagen Creative Commons License 2003.10.05 0 0 28
A labdát visszagurítani hozzád van csak csalfa képességem. Nekem nem hiányzik semmiféle fájás. De ha erre bóklászol néha majd és gyakrabban, nekem kevesebb lesz a fájdalmam.

Ez persze nem szempont.

De miközben elinal a lét (ez rossz dolog), York rímelő kesernyéit olvasni: jó. És: :)))

Előzmény: York (27)
York Creative Commons License 2003.10.05 0 0 27
Már most, ha jól látom, lenne rá igény,
hogy nyiljék meg megint a verselő idény,
Nyíljék ki könyvtárból jó néhány kötet
S Szivar után essék nikotinos köpet
S hovatovább jó lenne egy-két recept,
miknek sikerében nem kétkedhetek
s hosszasan folyhatna arról a szóváltás
hogy miképp készítendő a besamel mártás
Szó mi szó, az kéne, hogy a szó haladjon
s e haladás nélkül topic ne maradjon.

Ébredj fel szökőár! Szülessen sziget!
Olyan ami láncra veri a szivet!
Tényleg nem volna baj, ha témája tarka
végül is tök mindegy, ha életben tarja
Horgonyként kapjon rá minden élő lélek
s egy percre se álljon, mert még feleszmélek
s elsodornak megint a hétköznapok
melyet minden héten kéz alatt kapok
Sőt kéz alatt veszek, mert ez jó fogás
s marad itt helyettem néhány kifogás.

Szia Oz! Felkaptam, s gurítom a labdát
ha odaér hozzád, valakinek add át!
:-)

Előzmény: Ozagen (25)
Ozagen Creative Commons License 2003.10.04 0 0 25
Te is tudod, ezek forradalmi megfontolások. Én nem szarom le a közt és annak a tudatát. Te a barátom vagy, ha ezzel a kijelentéssel nem sértelek meg. :) Mindig élvezettel olvasom viaskodásainkat. Talán én vagyok a sósavcsepp a sejtplazmában, a riasztó reagens, mégis mondom: hiányoznak innen azok, akikkel életről, ételről, halálról, grenadírmarsról, hajnalról, a tetoválásokról, az esőről, az esőben megrozsdáló pénzérmékről, a szivarozásról, az elengedett kezekről, az ötödfeles jambusokról, a rímekről, a könyvtárak rejtelmeiről, a tavak és folyamok titkairól elmondanák azt, ami van.

Ez a felsorolás nem volt teljes.

Előzmény: Törölt nick (24)
Ozagen Creative Commons License 2003.10.04 0 0 23
Igen, bizonyára léteznek ilyen felhasználók. :)
Előzmény: Törölt nick (21)
Ozagen Creative Commons License 2003.10.04 0 0 22
Én nem idillt keresek. Az itteni létezés rejtelmei érdekelnek.

A dunaparti idilledről nekem egy másik idill jut az eszembe, szintén vizes téma. A Das Boot című filmben van egy jelenet - kihajózás előtt felsorakozik a tengeralattjáró legénysége. A hajóra beosztotott haditudósítónak a tudomására hozzák, most a parancsnok beszédet intéz a legénységhez. A parancsnok beszéde: "Nos, minden világos?" A legénység: "Világos!". Az első tiszt megsúgja a tudósítónak: ez egy hosszú beszéd volt.

Előzmény: Törölt nick (20)
Ozagen Creative Commons License 2003.10.03 0 0 19
Sajnos ismét ellent kell mondanom, ráadásul ismételgetni magam.

Valahol írtam: itt teljesen másak a tér-idő viszonylatok. Teljesen más minőségek keletkeznek, mint IRL. Ezek a másféle minőségek: szerintem értékek. Másként élünk itt. Másként nem vagyunk itt, mint IRL. Mást jelent itt az élet, a halál. Itt nem illendő 8 ezer karakternyi hozzászólást írni, itten rá vagyunk kényszerítve arra, hogy úgy olvassunk, ahogy Clancyt vagy Csáth Gézát sose olvasunk. Intenzíven írunk, olvasunk. Tömörségünk Tacitus olvasásának élvezetében is feloldódhatna: de nem, ide felhányjuk lelkünk legmélyét vagy napi élethazugságaink felszínes sár-csapadékát. Tudom, ami itt van, több, mint zavarbaejtő. Afféle katyvasz. De ha valaki komolyan venné...

Előzmény: Törölt nick (17)
Ozagen Creative Commons License 2003.10.03 0 0 18
Érdeklődésed megtisztel, de ez az elmélet ennél kissé bonyolultabb. Nincs más megoldás: keresd az egyszerű kérdéseket. Nincs jobb egy egyszerű kérdésnél, mint egy még egyszerűbb kérdés.
Előzmény: Törölt nick (12)
Ozagen Creative Commons License 2003.10.03 0 0 15
Elnézőbb nem lehetek azzal, aki nagyrabecsült bírálóm. Empátiamotor működik ugyan, de ez a társalgás számomra igen nagy kihívás. Logika, belátás, érvényesség, értékszemlélet. Nekem például feldagadt a bokám. Fülembe zavargó lelkek hahotáznak. De ez nem jelent semmit. Itt itt vagyok. Aki azt mondja, nekem feldagadt a bokám - ez a személy nyilván ödipálisan fixált -, az felelős-e azért, ha azt mondom: nem érdekelnek lelkének mankós kifogásai?

Nyilván nem.

Előzmény: Törölt nick (11)
Ozagen Creative Commons License 2003.10.03 0 0 14
Idézet a 2001: Űrodisszeiából:

"Stop, Dave, stop."

P. s.: Nagyon lassú a letöltés, nem tudlak követni. Nyikorog a verda. :(

Előzmény: Törölt nick (12)
Ozagen Creative Commons License 2003.10.03 0 0 13
Szemöldökömet vakarom, miközben más nem jut eszembe: Spinoza is ateista volt, mégis istenről írt. Isten isten, asztal asztal. Szavak vannak, ha van jelentésük: kétszáz éve más volt, holnap más lesz, a jelen meg egy pocsék félreértés.
Előzmény: Törölt nick (10)
Ozagen Creative Commons License 2003.09.27 0 0 9
Kedves zsoltu, csak most kezdem érezni, mennyire sértő a hozzászólásod. Nem kéne magyarázkodásra kényszítőnek lennie, de mégis az. :( El vagyok kámpicsorodva. Gondolsz te arra, milyen lelki kárt okoz egy amolyan odavetett hozzászólás? Egy ajakbiggyesztés, egy lekicsinylő ujjcsettintés, egy lesajnálás? El kellene hinnem: minden körbeér? A szabadság szigetei a nettón lényegében azzal kezdődött, írtam, hogy egy böhömnagy állat kérdőre vont, buszra várakozva, a nyílt ég alatt miért merészelek rágyújtani egy Superlong Pall Mallra? Most hasonló nagyságú Kentet szívok, de ettől függetlenül mélységen el vagyok keseredve, én, a retro nick, egy kocsmai hangulat-párlat, egy nyóckeres érzés és reminiszcencia.

Foszforláng gyulladik.

Előzmény: Törölt nick (7)
Ozagen Creative Commons License 2003.09.27 0 0 8
Emlékszel te arra, mit írtam Borgesről (valahol), aki azt írta, a történelem három vagy négy metafora története?

Miért vagy te megdöbbenve? Igazán nem értem.

Ha eddig nem tetted volna meg, pakold be a "Szabadság szigetei" keresőfeltételt pölö a Google-ba.

Meg fogol lepődni, hö.

Vagy azt hiszed, Téged még nem talált ki senki? (Vagy isten?)

Előzmény: Törölt nick (7)
Ozagen Creative Commons License 2003.09.27 0 0 6
Találtam pár mondatot Elisabeth Heisenberg könyvében. Bepötyögöm ide.

"De volt-e még egyáltalán szabad döntésre módja? Egy dolgot viszont világosan felismert: ha tovább akar menni azon az úton, amelynek nekivágott, ha továbbra is meg akarja menteni a fiatal, ígéretes tehetségeket a háborútól és a katasztrófától, létrehozva 'a megmaradás és a szabadság szigeteit', akkor nem utasíthatja el az állást, nem hátrálhat meg kishitűen a háború és a náci korszak e legsúlyosabb korszakában."

Ez érdekes. Van valakinek véleménye Werner Heisenbergről?

velorex0 Creative Commons License 2003.09.21 0 0 4
menekülésivágy. üldözöttségérzés.

jó dolog, mint vízalatt beszélni. felszálló buborékok.

blubb...

..

Ozagen Creative Commons License 2003.09.21 0 0 3
"HARMADIK RÉSZ

ÉJFÉL A RUE JULES VERNE-EN

Szigettenger.
Szigetek. Forgástest, orsó, halmaz. A gravitáció meredek kútjából olajfolt módjára szétterjedő emberi DNS.

Idézz fel egy grafikus megjelenítőt, amely a végletekig leegyszerűsíti az L-5 szigettenger adatforgalmát. Bekattan egy szegmens tömény vörössége; masszív négyszöge uralja a képernyődet.

Szabadpart. Szabadpart sok dolgot jelent, s a kúton fel és alá ingázó turisták számára nem mindegyik nyilvánvaló..."

P. s.: Az idézet forrása: William Gibson, Neuromancer, Grafton Books, 1984.

Ozagen Creative Commons License 2003.09.21 0 0 2
A csend egyre csendesebb, kedves barátaim. Ez szerintem egy korrekt megállapítás.

Szigetblogozunk itten?

Ozagen Creative Commons License 2003.09.21 0 0 1
Lassankint éjjel egy óra van. Pár perce H. P. szólt hozzá vmelyik topicban, ahol zsoltuval kokettál.

Képzelhetném H. P. kiélezett figyelmét, mi történik abban a topicban: de ez nem az a topic. H. P-nak, aki most derivált nicken nyomul itten, lövése sincs arról, milyen

ÉSZVESZEJTŐ KÜZDELEM ZAJLIK ITTEN.

Folyik a vér, meg ilyesmi.

CSELVETÉS.

KÜZDŐSPORTOK.

FALRAMÁSZÁS.

AUTÓK ÜLDÖZNEK AUTÓKAT.

NYÖGÉSEK.

Uhhhhhhh!

andD Creative Commons License 2003.09.20 0 0 0
0 hö
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.20 0 0 topiknyitó
na, ozagennek csináltam egy topicot. írjon, hogy ne csak az írástükre legyen szép, ne csak töltôtollal. ne csak a forma legyen. tartalom is. aminek mindegy a forma, mint gondolatnak, hogy nick vagy húsvér.
hö, mondom oz, hö, csapj a lovak közé. olyat, ami már volt és mégsem. tudod. na gyí.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!