A KNRDY tényleg baromi jó, de mi is csak ünnepnapokon engedhetjük meg magunknak. Viszont a férjem nagyon szereti a marhasteaket, úgyhogy azon gondolkozom, hogy otthon is megpróbálok készíteni. Nem tudjátok hol lehet jó húst kapni hozzá? A Húspontnál láttam egyenlőre. Valakinek van valami tapasztalata vele kapcsolatban?
Érdekes. Életem eddigi legjobb rib eye steak-jét (12 oz dry aged) Rapid City-ben (SD) ettem egy szálloda éttermében kb. 1 hete. Nem gondoltam volna. Két nap alatt 2x ettem ott és egyik jobb volt mint a másik. Eddig egy utah-i világvégi kis steakhouse vitte a prímet egy 16 oz méretű nem dry aged alkotással. De ez most olyan volt, hogy mikor elvették előlem az üres tányért még annyira a hatása alatt voltam, hogy a következőt mondtam SZÓ SZERINT: "Nagyon szépen köszönöm!" Észre sem vettem, feleségem, nevetve mondta "tudod mit mondtál?" persze, megköszöntem "Na jó de hogy?" Na szóval jó volt. :)
Meglepne, ha az érdi (Branco) lenne az egyetlen autentikus, de a konyhájuk tényleg jó. Tekintélyes méretű adagok vannak, de egy átlagos étvágyú férfiember azért megbirkózik vele. Az áraik elég magasak, de a bélszín nem olcsó mulatság. A kedvencem a pikáns-fűszeres raguval töltött ördöglángos :-)
Az alább leírtak igazak a hentesekre is ..... sajnos. A Józsinál korábban állandó vevő voltam, majd pedig jó magyar szokás szerint elkezdtek becsúszni minőségi problémás
húsok .... most már kapcsolatot tartok több bolttal ...ha tudja az ember, mikor van szállítás, megbeszélem velük
és van friss hús, amivel már azt csinál az ember , amit akar.
Pácolás: ha jó húst vesz az ember, felesleges. Szerintem.
Nem tudom mely résznek kaptad meg a csontos részét mert pl a t-bone, a porterhouse és a bone-in ribeye a legjobb steak húsok és mindben benne van a csont... azt sem értem mi a baj a kampóról leszedett érlelt hússal... volt már itt szó az érlelésről és ha helyesen csinálják növeli a hús élvezeti értékét, márpedig Józsi tudja hogyan kell csinálni...
Ha nem tettszik a csont vegyél bélszínt abban nincs... mondjuk az íze nyomába se ér a fennt említetteknek...
Az olaszok a porterhouse steaket biscetta fiorentina-nak hívják és nem néz ki rosszul náluk sem (ok csontos meg néha kampón is érlelik...)
Az, hogy kiírod a nevét, nem biztos, hogy jól jár a vevő, aki megy hozzá.
Én teljesen egyedül, magamtól találtam meg, beszédbe elegyededtem, majd vásároltam is , most már ennek vagy 4 éve ... ami után
a 6. avyg 7 . alkalommal a szemem láttára horogról leszedett, érlelt hús lett a sorosom ...... ami mellett nem csak a húst "tukmálta rám,
hanem a csontos részt is ....ok, fizettem mint a katonatiszt.... a barátság és minőség reményében ..... aminek az eredménye, hogy azóta
nem is mentem feléje ..... Minek, ha az állandó vevőket így meg lehet szivatni ......
Egyébként életemben nem az első e set, hogy visszatérő vendégként (fodrász, hentes, szerelő stb stb ) indul a szivatás....csak utánna néznek nagy szemekkel
A borjú szűznek (a vesepecsenyével azonos hús) kb. akkorának kell lennie, mint sertésszűznek. Ha lényegesen nagyobb, akkor talán a csont nélküli borjúkarajról lehet szó.