Keresés

Részletes keresés

noway Creative Commons License 2003.09.23 0 0 122
Az urbánus értékrend a balliberális médiához rendelhető, a balliberális média meg az SZDSZhez. (Az MSZPhez meg bármi rendelhető, ők megköszönik szépen, főleg ha szavazót hoz. De olyan újságírót nem sokat találsz, aki az MSZP nézeteit vallja, mivel ezek nem léteznek.)

Az, hogy az SZDSZ nincs egy súlycsoportban a Fidesszel, természetes: a Fidesz néppárt, az SZDSZ meg elitpárt, legalábbis az szeretne lenni. (Nehéz dolog, ha választania kell az embernek a nézetei koherenciája meg a miniszteri székek között, ugye. Az SZDSZnek még egész tűrhetően sikerült, más kérdés, hogy jók-e nekünk az ő nézeteik, koherensen vagy sem.)

Az esélyegyenlőséget én pont nem sorolnám az urbános kultúrához; az az MSZP egyik tipikus gumicsontja: jól hangzik meg sokan mondják, úgyhogy mi is, hogy mit jelent, azt majd menet közben kitaláljuk. (Az eredmény ismert.) Az SZDSZ-nek, mint (gazdaságpolitikai értelemben) alapvetően jobboldali pártnak meg nincs sok köze az esélyegyenlőséghez.

Előzmény: mrwolf (119)
noway Creative Commons License 2003.09.23 0 0 121
A sötét ösztönöket iróniának szántam. Tudom, hogy nem sikerült túl jól, de hogy ennyire nem látszik?

Ezt a sötét ló dolgot nem értem...

A baloldali médiát szvsz nem a Fidesz becsülte alá, hanem mindenki más túl. (Utólag persze már ők is, de hát valahogy meg kell magyarázni a vereséget, ugye.) A helyzet az, hogy voltak, akiknek a Fidesz "pozitív kampánya" inkább negatív kampánynak tűnt, a média meg szépen felnagyította ezt. Ha pl. egy frakcióvezető mindenféle köteleket emleget egy lakossági fórumon, akkor nem a médiára kell haragudni, hogy ezt lehozza. Még akkor se, ha a finom árnyalataitól megfosztva hozza le, mert ilyen a média természete. (A magyaré, legalábbis...)

A jobboldali médiát meg tényleg nem verték szét, mert előtte se nagyon volt, de mindenesetre igen hatékonyan megakadályozták a létrejöttét/megerősödését azzal, hogy a legenyhébb kritikát sem voltak képesek elviselni. Jobb esetben agyonhallgatták, rosszabb esetben politikai támadásnak vették, vagy akár hazaárulásnak. Ezzel elérték, hogy aki mellettük állt, az inkább visszahúzódott a közélettől, aki nem velük volt, de nem is volt kezdetben ellenséges, az meg garantáltan az lett. Aztán meg csodálkoztak, hogy egy viszonylag sikeresnek mondható ciklus után ellenséges velük a média...
(Ott van pl. a Professzorok Batthyány Köre, aminek a legtöbb tagjába több ész szorult, mint az egész Magyar Nemzet-stábba együttvéve. Mikor olvastál tőlük utoljára cikket jobboldali lapban? Az ÉS-be írnak nagy ritkán, valószínűleg nem szívesen, mert a jobboldalon nemigen jutnak szóhoz. És akkor még nagyon messze vagyunk attól, hogy valaki a pártból azt mondja: igen, ebben meg ebben igazatok van...)

A sikerpropaganda megint érdekes kérdés, nem sokkal a választások előtt még a közvéleménykutatók a Fidesz győzelmét prognosztizálták. Tehát vagy Medgyessy szónoki zsenije fordította meg a hangulatot, ami annak ellenére sem valószínű, hogy a vitán a mostanihoz képest még viszonylag összeszedett volt, vagy pedig az emberek valamiért nem válaszoltak őszintén a kérdésekre. Pl. féltek. (Ott van még a harmadik lehetőség is, miszerint a közvéleménykutatók mind összeesküdtek a Fidesz ellen, és egyébként is az egész a zsidók műve, akik ki akarják irtani Jézus utódait. Ennek a tárgyalását most mellőzöm.) Ezért persze lehet a médiát okolni, de ha legalább egyszer annyit mondanak, hogy "nem kell ám tőlünk félni", akkor a sajtónak nem lett volna sok esélye. A felemás válaszokat viszont könnyű egészen másnak bemutatni. Egyszóval Orbán túl sokat akart markolni, és keveset fogott. Egyszerre próbálta megtartani a (z akkor még talán) jobbközép bázist, a közepet, és a MIÉPet. Aztán az első forduló után (szvsz teljesen logikátlan módon) a MIÉP ellen fordult, és megpróbálta részben kiszorítani, részben bekebelezni (ami, ismét csak szvsz, a Fidesz eddigi legnagyobb stratégiai hibája volt, és a téves irányvonalról, amin akkor elindultak, azóta sem sikerült letalálni). Ebből következett a vereség, ami szerintem azért elég katasztrofális volt: győztes helyzetből, négy sikeres év után kikaptak egy mind politikailag (azaz PR és kommunikáció terén), mind szakmailag náluk jóval gyengébb ellenféltől, ráadásul elveszítették a MIÉPet is, ami addig ideális taktikai szövetséges, amolyan operettellenzék volt, és az is előre könyvelhető volt, hogy az akkor bekebelezett szélsőjobbot nem tudják túl sokáig megtartani, és addig is több kárt okoz, mint hasznot.

Előzmény: mrwolf (118)
mrwolf Creative Commons License 2003.09.22 0 0 120
Frédi, én azt hittem Téged hagytalak itt...

A Kádár-nosztalgiát több felmérés is mutatta.

Tiszteletben tartom őszinte igényedet a diktatúra iránt, tudod egy demokráciába ez is belefér, nem úgy mint fordítva. Azért engedd meg, hogy kissé máshogy interpretáljam a Kádár-rezsim "vívmányait".

Az a helyzet, hogy az előző rendszer leginkább az emberek gondolkodását fertőzte meg. A kommunizmus a világtörténelem talán legnagyobb hatású tudatmódosító szere, emberek milliói nem hajlandóak hinni a szemüknek, így évekkel a bukás után sem.

Előzmény: alfredoo (102)
mrwolf Creative Commons License 2003.09.22 0 0 119

Ebben sok minden egyetérteni való van.
Mégsem erre hegyezném ki.:)
Az SzDSz örvendetesen visszaszorult, jelenleg nincsenek egy súlycsoportban a Fidesszel.
Az az értékrend, amit sommásan "urbánusnak" hívunk, -feltéve, hogy ugyanazt értjük rajta- manapság inkább éppen a balliberális médiához rendelhető, legalábbis ez az a -rendkívűl heterogén- hatalmi csoport, amely olykor igen militánsan harcol ezekért az értékekért. Amely értékek egyébként rendkívül definiálatlanok, és nem elsősorban az ellenoldal hibája, hogy nem alakul ki értelmes társadalmi-kulturális-politikai vita ezek körül. (Maradjunk pl. az esélyegyenlőségnél.)

Szerintem amúgy nemigen lehet különválasztani kulturális, és politikai értékrendet.

Az MSzP-vel kapcsolatban egyetértek, bár szerintem ott is akad néhány tiszta szándékú politikus, persze a margón.

Előzmény: noway (117)
mrwolf Creative Commons License 2003.09.22 0 0 118
Taéán egy kicsit túlfűtötten, de Te beszéltél "sőtét, állatias ösztönökről" (76)-ban.

Ugye nem mondod komolyan, hogy az MSzP, illetve Medgyessy maga volt s sötét ló tavaly áprilisban? Egyébként igazad van.

Nem kéne alábecsülni a baloldali média hatását. A Fidesz lám megtette. (Mivel a média a mai viszonyok között lassan a legerősebb hatalmi ág, szívesen venném, ha a Fidesz találna végre valamilyen stratégiát a baloldali médiával való együttműködésre, mivel annak egy jókora része nem szükségszerűen posztkomcsi szimpatizáns.)
Azt nem tudom, milyen jobboldali médiát vert szét a Fidesz.

Amúgy nem volt ez egy karasztrófális kampány a Fidesz részéről, csak éppen kikaptak 1%-kal, mert hagyták magukat démonizálni. Egyszerűen ők hitték el maguknak legjobban a sikerpropagandát.

Előzmény: noway (116)
noway Creative Commons License 2003.09.21 0 0 117
Ami az értékrendeket illeti: a Fidesznek van valamiféle pszeudo-értékrendje, de az nem politikai, hanem kulturális alapú. A Fidesz-MDF és az SZDSZ közötti ellentét lényegében a múlt századi népies-urbánus ellentét megfelelője. Ebből kifolyólag a Fidesz "értékrendjére" bármilyen politikai szándékot rá lehet húzni. A Fidesz lehet radikális, miközben konzervatívnak mondja magát, baloldali, miközben jobboldalinak mondja magát, de csinálhatná éppen fordítva is, mert nem kell semmiféle elvre figyelemmel lennie, csak a szavazói tetszésindexre. Csak a retorikában van valamennyire megkötve a keze: folyamatosan ki kell elégítenie a szavazótábor felsőbbrendűség-igényét.

Az MSZP-nek meg egyáltalán nincsen értékrendje. Ők csak a pénz miatt verődtek össze, és a legkisebb ellenállás irányába mozdulnak: azt és úgy mondják, amit és ahogy az emberek hallani akarnak. Legalábbis megpróbálják, de mivel még ehhez is túl ostobák, rendszerint nem sikerül. Így lesz aztán az esélyegyenlőségből alacsonyra helyezett villanykapcsoló...

Előzmény: noway (116)
noway Creative Commons License 2003.09.20 0 0 116
Nem tudom, mit nevezel sötét ösztönnek. Emberi ösztönök vannak, amikkel vissza lehet élni. A 'sötét ösztön' számomra azt jelenti, hogy valami abnormális dolog, ami a 'rendes' emberben nincs meg.

Ami a választást illeti, kis túlzással csak egy pártból lehetett választani. Fidesz vagy nem Fidesz. Az akkori ellenzék a kommunikációban is éppolyan amatőr volt, mint bármi másban, és az őket támogató médiának volt annyi taktikai érzéke, hogy ne rájuk, hanem a Fideszre terelje a figyelmet (amit utóbbi se nehezített meg, ugye). Ez különben bizonyos fokig normális: a kormánypártra jobban figyelnek az emberek, elvégre ők azok, akik csinálnak is valamit. Hogy a Medgyessy-kormány elején ez nem így volt, az megint csak azt mutatja, mennyire pocsék kommunikátorok a bal politikai elit tagjai. Ahogy azt valaki már írta is: ezt a választást nem a baloldal nyerte, hanem a jobboldal veszítette el.

A baloldali média persze segített ebben, amennyit tudott. Ami szvsz nem sok. Illetve azért sok, mert a Fidesz lényegében a kezükre játszott. Ahelyett, hogy eloszlatták volna agyanút a különféle vádak kapcsán, inkább hevesen nekitámadtak a vádaskodónak. Az ilyesmi tetszhet a fanatikus híveknek, de aligha győzi meg azt, aki már kezdetben is egy kicsit ellenséges volt.
Jobboldali média meg ugye nem volt, azt roppant effektíven verte szét a Fidesz. Ami maradt, az többet árt, mint használ.

Egyszóval egy szépen előkészített harakirit láthattunk tavaly áprilisban. Ahogy meg van írva: a Fidesz hasbaszúrta magát, a ballib média meg levágta a fejét. (Vagy fordítva, ízlés szerint.) Az egészben az a szomorú, hogy a Fidesz minden erejével azon van, hogy 2006-ban is megismételje a trükköt. Nem valószínű, hogy sikerülni fog, mert most az MSZP mégiscsak kormányon van, és ott azért nehezebb elkerülni a feltűnést, a Fidesz-örökségre való hivatkozás meg csak elfárad négy év alatt. De azért igyekeznek. Ha megnyerik a következő választást, lesz egy ugyanolyan kormányunk, mint hat hat éve. És akkor kárba veszik a mostani ciklus, pedig elég nagy árat fizettünk/fogunk fizetni érte.
És ebben nagy a Fidesz-szimpatizánsok felelőssége szvsz. Ha a vereség után szembefordulnak a pártjukkal, rákényszeríthetik valamiféle önvizsgálatra, megújulásra. Egy kormányon levő párttal ugyanezt már jóval nehezebb megtenni. Elsősorban erre gondoltam, amikor a hülyeség szimmetrikus szerkezetéről írtam, nem pedig arra, hogy ki kéne vonulni a politikából (nem is értem, hogy olvastad ki belőle).

Előzmény: mrwolf (96)
alfredoo Creative Commons License 2003.09.20 0 0 115
fckb

szegyellem magam hogy ilyen hulye vagyok hogy nem ugrott be.

mas

nem a 3x a lenyeg, hanem az otlet. velemenyed?

Előzmény: F. C. King Bastard (113)
uke Creative Commons License 2003.09.20 0 0 114
Ah, köccinger!
Előzmény: F. C. King Bastard (112)
F. C. King Bastard Creative Commons License 2003.09.20 0 0 113
OFF

Látom, Te is háromszor fizetsz meg, mint Ludas Matyi... :-)

Előzmény: alfredoo (110)
F. C. King Bastard Creative Commons License 2003.09.20 0 0 112
Software. Szoftver.
Előzmény: uke (111)
uke Creative Commons License 2003.09.20 0 0 111
Mi az az sw?
Előzmény: Hayloft Ezekiel (107)
alfredoo Creative Commons License 2003.09.20 0 0 110
zsele

mi lenne ha keet egymast nem ismero nick aki szokja osztani egymast es ellentetes allaspontot kepviselnenek, talalkoznanak irl, mittomen sor stb stb es utana beszamolnanak?

nem magamra gondolok de erdekesnek tartanam!

3 talalkozo utan megirnak az elmenyeiket. vagy megbeszelnek egy 2 fos topikban. amit a tobbi CSAK olvashatna!

biztos hulyeseg!

Előzmény: zsele5 (106)
alfredoo Creative Commons License 2003.09.20 0 0 109
zsele

olyan osszeeskuvesi elmeletes vagy. de ez nem baj. ha meg konkret/korrekt informaciot adsz akkor meeg jo is.
a mediat nem lehet visszatartani. ha a kommunistak nem tudtak es suttogo propagandaval (ld remhirterjesztes) minden elterjedt akkor itt aztan plane nem lehet.
belorussziban, ukrajnaban lehetne.
a szasz megveretes, megvereteskent torteno aposztrofalasa is rohogseges. szvsz.
de nem latok a jovobe. ez egy lehetseges palya. de most egy utos hirrel milliokat lehet keresni. zsarolni lehet. de foleg keresni. gondolod hogy barmi titokban maradhat egy olyan orszagban ahol a keet oldal es a kanal viz viszonya meglehetosen esetleges?
egy olyan orszagban ahol mindenki szarik a 'hazara' csak az ellenseg gyulolete rulez!!!
en ebben nem hiszek. hiszen ami nincs azt is kitalaljak. es kitaalaljak!
nagyon elvezem hogy figyelsz ram!

alfredoo Creative Commons License 2003.09.20 0 0 108
zsele

lehet hogy hulyeseget mondtam nem direkt volt. idohiany. nem igazan szeretem de neha...
egyebkent szerintem a penzhez valo viszonya mindegyik alakulatnak hasonlo.
meg az is lehet hogy a masik oldal nem a kandh nal oriztette a penzet de a penzere mindenki odafigyel...
szerintem egyik kutya masik eb.
azt sem banom ha az egesz bagazs bukik. de inkabb a maszatolas (es az altalad emlitett megegyezeses maszatolas folyik).
de a partjaink es vezetoink is PONT olyanok mint mi vagyunk. miert gondoljuk hogy nalunk jobbak.
majd az ido. meg a jol megfizetett ember kevesbbe hajlamos a csalasra!!!!!!

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2003.09.19 0 0 107
nem izraeli, a westeles ösmerős lódított. Használnak egy izreali sw-t, azt tudom, de attól még ánglius a cég. Most akkor már ajánlható jobbosnak?

(a westel meg kézen-közön német... w-matáv-dt)

Előzmény: Turulmadár (104)
zsele5 Creative Commons License 2003.09.19 0 0 106
>>itt volt valami hir hogy az elozo kormany alatti penzmosas nemetorszagban. az info radio nem kozolt semmit. en sem tudom mirol van szo de az info radio nem kozolt semmit. ismetlem semmit.

Nem osztogatnak, fosztogatnak. Nem az előző kormány alatt, hanem korábban. És nem nálunk, hanem Bécsben.

Lerágott csont az ügy. Akit találat érhet, az a volt NSZEP pénzt felhasználó kommunista titkosszolgálatok belső körei által privatizációs magánügyletek kapcsán a Dobrev család, ahol a családfő jó kapcsolatokkal rendelkezett a pénz egy részét a Waltham irányába elszivárogtató Dimitrov úrral .Nos ennek fényében a kussolást nem nehéz értékelni.
Mivel a Német támadás(Orosz kuncogással és műfelháborodással:))) látnivalóan egy korábbi alku felrúgása -gondolom Horn a kiengedéskor mentességet kért a kisebb stiklikre-, valószínűleg Medgyessynek és baráti körének kívánnak törleszteni a levél aláírás miatt, gondolom kicsit gatyába rázzák őket. Az ügy kiteregetése német aszisztáció mellett igen kínos lesz néhány ember számára a kormánypártból. Az ellenkezés pedig ennek a politikai körnek az európai elszigetelődését vonja maga után.

Az a kétpárt rendszer az csak most kezd biztossá válni. Igen erős késztetés zajlott itt egyesekben az egypárti berendezkedésre, ahol is a politikai küzdelem mindkét oldalát irányították volna a háttérből, mikorra ez már nem volt tartható a beépített emberek által ,a másik oldal megsemmisítésére törtek. Lásd Keller.

Na ezt az irányítást a média birtoklásával tartották kivitelezhetőnek.:))

Előzmény: alfredoo (103)
alfredoo Creative Commons License 2003.09.19 0 0 105
uke

a nokia meg finn. az most jo vagy nem jo? az audi meg nemet. az jo vagy nem jo? a mig meg orosz. az jo vagy nem jo?
tetszettek volna repulogepet csinalni. vagy telefont.
rosszkedvu koldusnak ures a tarisznyaja.
itt allunk az orszagut keresztutjan es mindenkit probalunk levenni egy keet fillerre.
de onerzetunk annyi mint a rossebb.
10 eve meeg arrol hablatyoltak a hablatyolok hogy miert fizetjuk vissza az adossagot. el akartuk lopni masok penzet. akik kolcsont adtak.
most meg nagy az arcunk. de tisztelettel megkerdezem hogy mire? hogy mar elertuk az eus atlag 1/3-at? es 34 ev utan utolerjuk az eu jelenlegi szinvonalat? erre vagyunk buszkek?
nem inkabb dolgozni kellene?

Előzmény: uke (99)
Turulmadár Creative Commons License 2003.09.19 0 0 104
Mintha angol lenne. Némi AH-résztulajdonnal.
Előzmény: uke (101)
alfredoo Creative Commons License 2003.09.19 0 0 103
zsele

a medianak nem kell felkarolnia es ejtenie senkit. egyszeruen az igazsaghoz kozel allo allaspontokat es tenyeket kell kozolnie. utana kell jarni a tenyeknek.

itt volt valami hir hogy az elozo kormany alatti penzmosas nemetorszagban. az info radio nem kozolt semmit. en sem tudom mirol van szo de az info radio nem kozolt semmit. ismetlem semmit.

a peldam termeszetesen haza beszel. de a pelda pelda.

nem ertem mirol beszelsz. ket parti rendszer lesz. es a tobbi part maga tagozodik bele. a hulyesegeivel. nem hajlandok onmaguk lenni hanem az oldalak gyozelmerol beszelnek, hablatyolnak. az arokasas biztos modszere. milyen oldalak gyozelme van? es visszalepnek. hogy az oldal gyozzon. a legrohejesebb. valasztasi csalas. minek az ilyen part? amelyik visszalep?

senki nem akar senkit annihilalni. mi ertelme lenne? ezek nagyon jol megvannak. jo fizetes, utazasok, fontoskodas. ennyi!

Előzmény: zsele5 (97)
alfredoo Creative Commons License 2003.09.19 0 0 102
mrwolf

bar elmentel de azert itt hagytal nekunk egy nagy nagy hulyeseget.

nyilvan lenne aki kadarra szavazna. lehet hogy en is. de a kadar melle illene valami valasztekot rakni. akkor el tudnam donteni hogy kire szavazzak. kadarnak voltak elonyei es hatranyai.

mint mindenkinek.

valakinek a fiatalsagaban volt kadar. mindenesetre 30 evig volt hatalmon es sokan szerettek. a terror nem mindig volt OLYAN terror.

tudod az a sok elnyomott aki kozben AZERT elvegezte az egyetemet. mert a tehetseg utat tor? ugye? meg valaki kutyajanak a kolyke volt. jogasz papanak jogasz gyereke. orvosnak orvos. a kadar rendszerben.

keves a munkasszarmazasu orvos! es nem azert mert a munkasok butabbak. egyaltalan nem azert.

Előzmény: mrwolf (96)
uke Creative Commons License 2003.09.19 0 0 101
Egy Westeles ismerősöm mondta. Mea culpa, ha nem igaz.
Előzmény: trinidadi (100)
trinidadi Creative Commons License 2003.09.19 0 0 100
Nemá hogy a voda izraeli? A westel vezér az, oké, de a voda is?
Előzmény: uke (99)
uke Creative Commons License 2003.09.19 0 0 99
Maradjunk abban, hogy a Westel nem (nagyon) hírdet jobbos lapokban. A Pannon pár éve még Aczél elvtárssal hírdetett. A Vodafone meg izraeli. Most akkor egy jobbosnak ki melyik szolgáltatót ajánlja?
zsele5 Creative Commons License 2003.09.19 0 0 98
>>Tudod, de azért próbálkozol, csúsztatsz

Mivel az Index szellemiségéhez hozzátartozik egy kicsi Rejtő hőseinek karakteréből, gondoltam az utalás segít eligazodni az alkalmazott szleng köthetőségéről, ha már téves következtetésre jutottál korábban, mivel életkorhoz kötötted.
Egyszerűen szeretem.

>>És ettől még nem tartalak alacsonyabb szellemiségűnek

Ott, abban a szófordulatban a fiatalságra utalás egyuttal azt is jelentette. Részemről nincs gond. Volt riposzt és kész. Ha gondolod, folytathatjuk az erről szóló polémiát, hogy nem volt részedről szándékos sejtetés és a pszichikai nyomásgyakorlás igénye.

>>Talán csak nem azért, amiért Te minden baloldalit panelprolinak képzelsz, és ennek kapcsán azonosítod a nyolcosztályos színvonallal?

Tudnám ajánlani korábbi hozzászólásaimat, ahol a baloldalt, mint a társadalom felső dekádját kitevő elít és alsó, valóban lumpenként jellemezhető rétegek konglomerátumának mondtam.
Természetesen ez is sarkított, de benne van a válasz a felvetésedre.

>>Próbáld meg Te is ezt fordítva. Meglátod milyen érdekes érzés. Embertársaidat emberszámba venni.
(Jó, tudom, ez már túlzott elvárás. Bocs.)"

Igen erre akartam legyinteni. A magad részéről el tudnál képzelni egy-egy jobboldalit az elít tagjának(bár az a fránya első generációs diploma, meg gyerekszoba).
Mindemellett nem akarod belátni, hogy azok az alsóbb dekádok, a választási közösködés folytán bizony szorosan ott vannak a köreitekben. Sorsközösséget, valódit kellene, hogy vállaljatok velük, de nem fogjátok megtenni.:))
Következtzetésként kilóg a lóláb, ellenetek fognak fordulni.
Erre legyintettem, minek mondjam el másodszor.
Különben ez a dolog kísértetiesen emlékeztet a dzsentri tempóra.:)))
A parasztokkal ugye nem.
A koszos középosztálybeli kereskedőt ugyan kicsit, de rossz a pedigréje.

Előzmény: Ormossy (95)
zsele5 Creative Commons License 2003.09.19 0 0 97
Szvsz. nem sok időnek kell eltelnie, míg kialakul valamilyen konszenzus.

A ballib manipulátoroknak(nem átlag ember) be kell látniuk, hogy nem lesz kvázi kétpárt rendszer. Nem lehet megsemmisíteni a Fidesz vezérkarát. Nagyon gyors háttértárgyalási ajánlatok lesznek, mert amint látom nemzetközi beágyazottságuk is csökkenő, a média bármikor ejtheti őket. Nem tudom mi lesz a vége, mert gondolom te sem vársz csodát ettől a garnitúrától. Másik pedig láthatólag nincs.

Előzmény: alfredoo (94)
mrwolf Creative Commons License 2003.09.19 0 0 96
Na nekem meg el kell mennem, de:

Szerintem tévedés, hogy nem tapinthatóak ki az értékrendek. Ha persze valaki (naivan) egy koherens,
komplett miskulanciát vár, az csalatkozni fog. Egyes ideológusok még csak-csak lehetnek önkonzisztensek,
de egy néppárt soha.

Ami a sötét ösztönöket illeti, azok vannak, és mocskosul rá is játszik mindkét oldal.

Szerintem az állításom éppen eléggé megengedő volt: tényleg nem kötelező hogy értsem, hogy lehetett
bekajálni azt a sok balos maszlagot. Már annak aki bekajálta. Bár azt is tudjuk, hogy az MSzP
jelenlegi szavazóbázisa a részéről abszolút többséggel szavazná vissza Kádárt, márpedig ha ezt elfogadom,
-elég nehezemre esik- akkor innen télleg csak egy ugrás a Sugár.

Azért leírom: lehetett utálni a jobboldalt. Önmagában nézve volt miért.
Csakhát ez ugye nem szavazás, hanem választás lett volna. Illett volna felhajtani a menyasszony fátylát.

Na és van olyan is, aki semmit nem kajált be, nem nosztalgiázott, csak nem akart olyan országot mint
amilyet a Fidesz. Itt most még azt is képzelem, hogy azt érti az "olyan országon" amit pl. én,
és ez nem tetszik neki.

Na ilyen emberből azért baromi kevés lehet. A fél kezemen meg tudom számolni akiket ismerek.
Azt is elképzelem, hogy ők nem szívesen szavaztak a posztkommunistákra.

Nekik egyet nem tudok megbocsátani: miért nem beszélnek világosan, őszintén?
Miért jönnek olyan zöld kovácslászlós maszlagokkal, amiről tudom, hogy tudják, hogy gázosak?

mrwolf

Előzmény: noway (77)
Ormossy Creative Commons License 2003.09.19 0 0 95
zsele5!

"Tudom hogy nem így beszélt."

Tudod, de azért próbálkozol, csúsztatsz.
Engem sem zavar, hogy így beszélsz, csak ebből gondoltam, hogy fiatalabb vagy. (Tényleg, hány éves vagy?)

"És ettől még nem tartalak alacsonyabb szellemiségűnek. Miért tenném? Talán csak nem azért, amiért Te minden baloldalit panelprolinak képzelsz, és ennek kapcsán azonosítod a nyolcosztályos színvonallal? Nálunk ez nem így megy. A magam részéről el tudom azt képzelni, hogy egy jobbos kötődésű személy művelt, iskolázott és okos is lehet, sőt még kultúrált is. Próbáld meg Te is ezt fordítva. Meglátod milyen érdekes érzés. Embertársaidat emberszámba venni.
(Jó, tudom, ez már túlzott elvárás. Bocs.)"

Erre akartál legyinteni? Igaz, így is el lehet intézni. Csak nem elegáns.

Ormossy

Előzmény: zsele5 (79)
alfredoo Creative Commons License 2003.09.19 0 0 94
zsele

ez korrekt!

az elozoben is igazad van. de hidd el hogy az ember figyelmet fel kell hivni a dolgokra es a kontextusokra. masok szemeben a szalka.

egyutt tudunk jutni elore!

es nincsenek bocsanatos bunok!

de a tenyleges SULYUKON kell ertekelni a dolgokat.

pl zeley.

Előzmény: zsele5 (92)
alfredoo Creative Commons License 2003.09.19 0 0 93
mrwolf

tudom. tudok.

csak hulyeskedek. hulyeskedem.

biztos antall horn. pedig antall uriember volt.

most az utolsonal kezet fogtak. es azt hiszem elotte is.

volt egy nem kezfogas.

Előzmény: mrwolf (89)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!