De akkor mire szolgál a méricskélés?
Aki hamarabb indult el hamarabb ér célba, ez evidens. Bár az a rémes a kapitaliznusban, hogy még azt sem tudom mi a cél.
Fejlődjünk minél gyorsabban de hova?
Szvsz hazánk elitje már utólérte a nyugati elitet, max. mi nem tudjuk mennyi pénzük van valójában.
Egyébként nem figyeltél: a lényeg hogy majd 34 év múlva utol fogjuk érni az EU jelenlegi színvonalát. Persze valószínûleg rendszeres ûrhajójáratok fognak repkedni a Mars és az EU-s tagországok között mikorra mi elérjük a jelenlegi EU szintjét, de 34 év múlva biztos hogy nem fogod megkérdezni Megyót hogy ugyan már mi van azzal az utoléréssel ? Ha pedig mégis, akkor legfeljebb azt válaszolja hogy az ami a gáz áremelésekkel...
Ja és azt mondják jó lesz majd az euban, mert 34 év mulva nem lesz pénz, mindenki szükségletei szerint fog az anyagi javakból részesülni.
Régebben a mai kormánypártok képviselői úgy hívták ezt, hogy kommunizmus (igaz a mai kormánypárt tagjai akkor még nem kérték volna ki, ha lekommunistázták volna őket), ma pedig a kompromittáltnak tűnő szót helyettesítik az EU-val.
Mo. a közeljövőben nem lesz EU színvonalú ország, erre utaltak a 34 évvel. Naivitás azt hinni hogy az EU-t azért bővitik, mert segélyezni akarnak minket, főleg amikor az EU is válsággal néz szembe. Kellenek a belépő oszágok piacai és erőforrásai, amit a bürökratikus EU-s szabályozásal, azaz csak a nyugati cégeknek kedvező eukonformitás kierőltetésével, saját céljaikra használhatnak fel. Aztán ha a keleti országok kellően lerohadtak és lakosságuk lecsökkent, egy új Drang nach Osten keretében bekebelezhetnek. Akkor majd EU-s színvonal lesz, de szerintem kell hozzá vagy 100 év, feltéve ha addig a nyugatot nem nyeli le az iszlám
Aztán a méricskélés módját sem egészen értem.
Kíváncsi lennék, amikor kiszámolják az 1 főre jutó akármit akkor beleszámolják-e az osztóba a vendégmunkásokat.
Angliába a nyelvtanulás reményében özönlik a sok aljamunkát elvégző, a németeknél a török vendégmunkás a jellemző, a franciáknál a marokkói.
Nem tudom ezek mennyire kapnak szociális juttatásokat. Gondolom a keresetük a hazaihoz mérve kiemelkedő, de hogy aránylik a befogadó országéhoz?
És a jó levegő, az ápolt környezet,a tisztaság könnyebben fenntartható, ha az anyaországban csak a vezető elit lakik, és a büdös, zajos piszkos üzem sokszáz kilométerrel arább található.
Számomra nem világos az egész.
Hazánk milliárdos elitje már utolérte a nyugati középréteget. Az, hogy az ottani milliárdosokat utolérjék lehetetlenség.
A futóversenyen utolérni azt, aki 1 héttel hamarabb indult el, csak akkor van esély, ha az lesántul.
Ez körülbelül olyan ígéret, mint régen a feudalizmusban a szegényeknek: ha sokat dolgozol, és szenvedsz itt a földön, akkor a mennyországba jutsz.