Keresés

Részletes keresés

almostsaint01 Creative Commons License 2021.04.14 0 0 7

Sziasztok. Vettünk egy 2 hónapos kiskutyá de még nem szobatiszta teljesen és a jáólapra ahová pisilt megmarta és matt lett a fénye. Ezeket a foltokat mivel / hogyan lehet eltüntetni? Köszönöm

miklosjobbagy Creative Commons License 2021.02.05 0 0 6

A klikker mindig működik, csak jól kell használni. Itt egy jó kis cikk róla: Ettől működik garantáltan a klikker a kölyökkutyáknál.

 

Egyébként az alapelvek betartása a legfontosabb, igazán ez különbözteti meg a profi kutyaoktatókat mindenki mástól. 

Törölt nick Creative Commons License 2011.10.02 0 0 5

Mire jutottál a klikkerrel? Nekem sosem sikerül igazán eltalálni, de egy teniszlabdával például seperc alatt megtanítottam, hogy ugorjon bele egy dézsába, meg üljön le, pedig azelőtt abban fürdettük, és nem akart belemenni.

 

Létezhet, hogy nekem nem a ketyerét kéne erőltetni, hanem a labdát folytatni? A dézsánál a jobb kezemben volt a labda, és egy pillanatra a szájába dugtam amikor jól csinálta, majd elvettem, és így tovább. kuyaiskolába sajnos nem tudok vele elmenni, így magam trénerezem ahogy sikerül.

Előzmény: ncsk (1)
ncsk Creative Commons License 2011.07.06 0 0 4

A leghatékonyabb, ha minden alvás, evés és játék után kiviszed. Ha nincs lehetőség kivinni, mert monduk emeletesben laksz, akkor a kutyapelenka a legjobb, minden alvás, evés, játék után odaviszed és amint odapisil, vagy kakil, akkor agyon dícséred. Általában a kutyák szeretnek puha dologra pisilni, ezért a szőnyegekkel vigyázni kell. Én anno mondogattam is neki, hogy "pisiljél" és mutogattam a kutyapelusra (ami nálunk egy törölköző volt, mert csak éjszaka használtuk, nappal én ki tudtam gyakran vinni). Így pár hét alatt megtanulta, hogy mit várunk tőle. Ált. az első 1-2-3 hét nehéz, balesetek előfordulnak. Csak akkor szidd meg, ha tetten éred rossz helyen, de a lényeg inkább a jó helyen végzett dolog után a dicséret. Aztán ha már megkapta az oltásait, akkor a kiszoktatás már könyebb. Akinek erkélye van, próbálkozhat azzal, hogy eleve a kutyapelenkát kiviszi az erkélyre és oda szoktatja a kutyust. Számít az is, hogy mennyi idős a kutyus, mert a nagyon fiatal kutyusoknak az idegrendszere még nem annyira fejlett, hogy kontrolálni tudják az ürítésüket. Az első 2 hónap nagyon nagy odafigyelést igényel, mint egy kisgyerek, viszont ha ezen túl vagy, akkor utána egyre önálóbb és okosabb lesz, így nektek is könyebb lesz :)

Előzmény: bernadetty (3)
bernadetty Creative Commons License 2011.07.06 0 0 3

Sziasztok!

 

Tudna valaki nekem par tippet adni, hogy lehet a kiskutyakat eredmenyesen szobatisztasagra nevelni?!

Koszi szepen!

hutyutyu666 Creative Commons License 2010.06.30 0 0 2
Üdv Mindenkinek!Érdeklődnék nincs-e valakinek valami jó tippje arra vonatkozólag,hogy három gazfickó ebemet mi módon bírhatnám rá arra,hogy ne szökdössön el a háztól?A szomszédnak ratyi a kerítése,lepkepukitól is összedől,hát még egypár kutyától.Próbálkoztam nyakbőr rázással,vízzel locsolással,füstöt fújtam rájuk egy ideje meg nem beszélek velük kis ideig, csak rondán nézek a szemükbe.És azért csak lelécelnek mégis.
ncsk Creative Commons License 2009.09.10 0 0 1
Rég láttam ilyen korán elhalt topikot.
Pedig a téma szerintem érdekes. Pont ma olvastam egy cikket a kutyaidomítás új válfajáról, az un. klikkerezésről. Teljesen új oldalról közelítik meg a kutyakiképzést. Alapelvnek tűnik, hogy fizikai fenyítést nem alkalmaznak, hanem a pozitív megerősítéssel apellálnak és figyelembe veszik, hogy a kutya még mindig egy falka keretein belül gondolkozik. Nagyon jó tanácsokat ad az alapfeladatok betanításához (visszahívás, ül, fekszik, stb. parancsok)
Visszagondolva a család kutyáira, már látom mik azok a dolgok, amiket elrontottunk.
csipi_ke Creative Commons License 2003.09.16 0 0 0
7 éves, "idomítani" már nem nagyon tudod szerintem. Egy kis "makacskodás" meg minden kutynál belefér. :)))
Az én 8 éves, vizsgázott kutyám időnként teljesen "megsüketül", aztán "meggyógyul".
Előzmény: Törölt nick (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.16 0 0 topiknyitó
Sam egy 7 éves gyönyörü zsmleszínü Labrador. Kellemes temperamentuma, nyugalma ideális tássá terszi.
Szót is fogad.
Egy bizonyos rádiuszon belül.
Ha kikerül a büvös körböl akkor "nem hall".
Reggeli sétáinkon észrevettem, hogy ez a kör egyre nagyobb lesz.
Ez nem elbarangolást jelent, csak Sam néhány percre önnálósítja magát, hogy meglátogassa a park fáit, végig szimatolja a pázsitot.
Aztán egy bizonyos távolsgban felnéz és futva jön vissza.
Hogyan lehet "felhívni a figyelmét" hogy messzebröl is visszaparancsolható legyen?
Meg más idomítási tanácsok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!