Keresés

Részletes keresés

Tibbe Creative Commons License 2021.06.19 0 0 68

Döbbenet! :(

 

"Dolgozik" még ez a kutyatréner? :O meg aki ajánlotta? :(

Előzmény: JuditR (65)
Szofixx Creative Commons License 2021.04.08 0 0 67

Szép napot kívánok mindenkinek! Rövidke bemutatkozás után a véleményeteket, tanácsotokat szeretném majd kérni.

 

Egyetemi hallgató vagyok és az egyik kurzusom során a feladatunk egy saját vállalkozás kitalálása volt. Én egy kutyaiskolát álmodtam meg gyerekeknek, ahol a cél az lenne, hogy ők is tudatában legyenek, hogyan kell a házikedvencükkel helyen bánni, így a szülők is biztonságban tudhatnák a porontyokat, ha esetleg egyedül maradnak a kutyussal otthon. (Egyéb iránt terveznék kutyás túrákat, táborokat tartani.)

Evvel kapcsolatban lennék kíváncsi a meglátásaitokra, hogy mennyire tartjátok jó ötletnek (pár hasonló kutyasuli, ha jól tudom egyébként létezik), hány éves kortól támogatnátok a gyermeketek kutyasuliba való járását, illetve bármilyen egyéb tanácsot nyitott szívvel fogadnék.

 

Előre is köszönöm a segítségeteket!

miklosjobbagy Creative Commons License 2021.02.05 0 0 66

A kölyökkutyák tanítását érdemes minél előbb elkezdeni, mégpedig saját magadnak, otthon. A kutyasuli ráér később, igazából a szocializáció miatt fontos. Vannak online kutyaoktató tanfolyamok, a profi kutyaoktatók módszerei viszont gyorsan elsajátíthatók. Ja, és nagy segítség ha beszerzel egy klikkert :-)

JuditR Creative Commons License 2018.04.13 0 0 65

Hogy a Te kutyádat ne érje bántalmazás!
Tegnap Lovász Anita  kutyakiképző??!! ( XVII.kerület Kutyaközpont Kutyaiskola Összekötő utca vezetőjének Végh Tamásnak az ajánlásával) első alkalommal járt háznál 5 hónapos kutyám "kiképzése" okán.A bújós, életvidám kutyámat elvitte sétálni és amikor visszahozta már látható volt, hogy a kutya menekül tőle. Tegnap óta a kutyám előlem is hátrál, a fejét-nyakszirtjét nem engedi simogatni. Az eddigi félelemmentes, vidám hangulatú sétaútvonalat (amerre Lovász Anita vitte a kutyámat, már az gyanús volt, hogy egyedül akarta elvinni, és egyedül is vitte el) pánikszerű félelemmel kerüli. Felfelé néz, behúzott farokkal, teljes erőből húz haza, és csak a kertkapun belépve érzi magát biztonságba.Ha igazán szereted a kutyádat, NEM BÍZOD Lovász Anitára!!!!!
A kutyámat ma (másnap) megnézettem egy másik kiképzővel, számára is egyértelmű volt a kutya bántalmazása!!!! (esetlegesen elektromos nyakörv használata!!!) Hangsúlyozom, hogy 5 hónapos kutyáról van szó.
A "kiképzés" 8.000 Ft-ba került, 8.000 Ft-ot fizettem neki, amiért elvitte (egyedül) sétálni  és tapasztalatom, megítélésem szerint bántalmazta a kutyámat!

HAK-VZ Creative Commons License 2018.02.19 0 0 63

Domináns kutyákkal foglalkozó trénert keresek az ország keleti részében aki magánfoglalkozások keretei között nyújt segítséget, tart oktatásokat a kutyáknak és gazdáiknak!

kismiss Creative Commons License 2017.08.30 0 0 62

 

ha mindenki ilyen kultúráltan adja elő a baját, akkor nem is kell más cucc :D

Előzmény: Niko10 (61)
Niko10 Creative Commons License 2017.04.26 0 0 61

Kedves fórumozók! először írok ilyen helyre. . Érdekel a téma mivel nekem is van egy kutyusom és most tervezem kutyaiskolába vinni.

Én mindössze csak annyit fűznék hozzá, hogy azért mert vki leírja a tapasztalatait, nem kellene "észt osztani" neki hogy miért veszi ki a kutyáját a játszó csoportból. Nyilván (mivel ahogy le is írta egy 3 hónapos pici kutyáról van szó) fel tudta mérni az adott helyzetet és legjobb belátása szerint döntött.. Nyilván ti is láttatok már kutyacsoportot amikor a játék hevében megiramodnak.. belekeveredik egy kis kutya a nagyobb kutyák atgazolnak rajta. Bizos ti akik ezt véleményeztétek sosem volt kicsi kutyátok... 

Nem is értem ha már elviszed a kutyád egy speciális helyre, az a minimum hogy a kolyokkutyakat nem teszik össze egy nála sokkal nagyobb testű kutyakbol álló csoporttal..

Azért mert leirja valaki a tapasztalatait nem hinném hogy ilyen kommentekkel kellene illetni. 

iezeit Creative Commons License 2016.11.06 0 0 60

Nemrég jártam vidéken egy kutyasuliban bámészkódni. Az engedelmes gyakorlásnál fél éves kisvizslát tanítottak ülni úgy, hogy fojtónyakörvet rángattak. Aztán láttam "ÖV" munkát is, ez nagyjából abból állt, hogy a kutya láncon fojtónyakörvön a fához kötve és hergelve volt. Néha kapott egy fogást, de azt se úgy, hogy a gazdi mondta,hogy tied vagy akármi, a gazdi méterekkel odébb beszélgetett, a segéd meg adta a fogást mikor úgy gondolta.

TS_Roberto Creative Commons License 2016.08.01 0 0 59

Sziasztok! Ötleteket (véleményeket is akár) szeretnék kérni, hogy Pest déli részén ki hol ismer jó kutyaovit!? Egy 3,5 hónapos szuka Cane Corso-ról lenne szó. Előre is köszönöm!

gyöngyöske64 Creative Commons License 2014.06.29 0 0 58

Kedves Sassy456!

A hozzászólás időpontjából úgy látom, mi egyidőben jártunk a Happy Dog Kutyaiskola ovijába. Nekünk semmi hasonló negatív tapasztalatunk nem volt, pedig a mi kutyánk nem volt egyszerű eset, nagyon félős és félelmében agresszív is volt. Az ovinak köszönhetően egy nagyon jól szocializált kutya lett belőle, akivel bárhova el merünk menni, sem emberre sem kutyára nem támad. Mi kimondottan örültünk neki, hogy a kutyaovi nem csak eszetlen rohangálásról szólt, hanem a szocializáció mellett a koruknak megfelelő értelmes feladatok is voltak rengeteg játékkal. Nem hiszem, hogy probléma, hogy a különböző méretű és vérmérsékletű kutyusok nincsenek szétválasztva, hiszen később az életben is kerülhetnek hasonló szituációba, tanulják meg kezelni a helyzetet. A kutyánk nagyon élvezte akkor is és élvezi azóta is a Happy Dog Kutyaiskolát. Én mindenkinek csak ajánlani tudom.

Előzmény: sassy456 (51)
Homes Creative Commons License 2014.06.28 0 0 57

Kedves Sassy456!

 

Köszönjük, hogy megosztottad tapasztalatodat, bár az nem derült ki hozzászólásodból, hogy mit vársz egy kutyaovitól, milyen fajtájú kutyád van.

 

Amit én várok egy kutyaovitól a következő:

 

- Ismerkedés a fajtatársakkal póráz nélkül, megtanulandó egymás testbeszédét, ami gyakran hasznos a gazdik számára is, mert van olyan gazdi, aki az első kutyájával jön az oviba. Így megtanulja kihívni a kiskutyáját a játszó csoportból, ha megítélése szerint annak már itt az ideje, vagy "túlfélti" kiskutyáját, ami emberfüggő, de ez nem baj. Mindenkinek máshol van a tűrésküszöbe. Embernek kutyának egyaránt. A kutyáknak is megvannak a maguk jelzései ilyen esetre a fajtatársaik felé. Tehát a játszó kutyák közé rohanni kimenekítendő kiskutyánkat megítélésem szerint a legrosszabb megoldás. A csoportos játszás alapszocializáció. Vegyük azt is figyelembe, hogy ha jó kapcsolatot építünk ki a kutyánkkal szeret ő velünk játszani labdát visszahozni, ha eldobjuk, de be kell vallanunk magunknak azt isi, hogy számukra nincs nagyobb boldogság, mint egy másik kutyával versenyt futni, botot húzni, győz az erősebb alapon, amikor a mi dolgunk ennek örülni és ha túlzásba esnek a játék hevében kihívni őket.

 

Eközben lehet a gazdiknak beszélgetni egymással, tapasztalat cserélendő, de lehet kérdezni az oktatóktól is, persze ezer szemünk a kincsünkön közben.

 

- Ismerkedés tárgyakkal, pl. kúszóval, alacsony akadállyal, ami gyakran csak a földre helyezett rúd, miközben a bátor kiskutyánkat dícsérni, jutalmazni tudjuk. de lehet olyan egyszerű tárggyal ismerkedni,mint egy esernyő, amit mondjuk az utcán mellettünk egyszer csak kinyit valaki.

 

- nyáron lehet kis homokozó medencében ismerkedni a vízzel

 

- meg lehet tanulni, hogy hogyan emeljük fel a kiskutyánkat egy asztalra, ha orvoshoz, esetleg kiállításra megyünk vele. De ami ennél fontosabb, hogy a kiskutyánk szokja ezt, mert van amelyik nem áll meg 5 kg-nál felnőtt kutya korára és ne akkor kezdjen el akár csak 15 kilósan vergődni a kezünk között.

 

- az hogy a kiskutyánkat nem hagyjuk pórázon a másikra ráfordulva azt megugatni és azt tiltjuk, teljesen normális dolog. ha ezt nem szabályozzuk kiskutyánknál, képtelenek leszünk az utcán úgy végig menni, hogy ne ugassa meg fajtatársait úton útfélen. ezt amíg póráz kell a vezetéséhez, a póráz határozott jelzésével tiltjuk, amíg póráz kell.

 

Ezt mind meg lehet tanulni a Kőbányai Happy Dog Kutyaiskola ovijában, tapasztalatból tudom. Az oktatók pedig végtelen türelemmel és nagy tapasztalattal segítenek kutyának,gazdának mindezt elsajátítani, a többi rajtunk múlik.

 

Remélem Sassy456 találtál egy neked megfelelő helyet és boldog éveket élsz kiskutyáddal, aki már a bejegyzés idejéből ítélve elmúlt 2 éves.

miniszterium Creative Commons License 2014.06.28 0 0 56

Kedves Sassy,

úgy látom egyetlen hozzászólásodnak az Index fórumon csak az volt a célja, hogy ócsárolj egy iskolát.

Mivel én is www.facebook.com/kutyaiskola ovijába jártam két kutyámmal is, úgy tűnik, hogy vagy nem ott voltál, vagy a rosszindulat vagy vélt sérelem szól belőled.

Itt van egy pár fotó az oviról: http://goo.gl/HkRAfp ez egy kiképző tábor?

 

Én csak ajánlani tudom az iskolát és az ovit is!

Előzmény: sassy456 (51)
Noncsi76 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 55

Az előző írásomat egy személynek címeztem,mert az igazságtalanságot nem szeretem.
Én is megtapasztaltam ezt azt és is írhatnék csúnyákat olyan iskolákra ahol megfordultam de nem tetszett......,ahol nem láttam a kutyák irányába való őszinte szeretet,és a szakmai színvonalat.
De nem teszem!
Nem teszem mert ez a fórum úgy ahogy van hülyeség!
Lehet hogy ami nekem jó,az a másiknak nem.Lehet hogy ami neki jó nekem nem.
Van aki igényesebb kutyázás terén,van aki nem.
Nem vagyunk egyformák szerencsére. :)
Aki iskolát választ felelősségteljesen tegye,és ne a gép előtt ülve a billentyűzetet nyomkodva :)
Senki ne sajnálja arra az időt hogy a kiszemelt iskolába elmenjen,megnézzen egy foglalkozást,...mert  abból már el tudja dönteni jól érezné ott magát vagy sem.
Csak annak van értelme ha  kutya és gazdi  jól érzi magát az iskolában,úgy hogy közben tanulnak és egy nagyon erős párossá kovácsolódnak ;)
Jó kutyázást mindenkinek! :)

Noncsi76 Creative Commons License 2014.06.28 0 0 54

Kedves sassy456 !

Remélem azzal tisztában vagy hogy magadban kéne keresni a hibát. :) (persze könnyebb a másikban,Magyar mentalitás :D )
Felkapkodni a kiskutyát?
Nagyon okos dolog...gratulálok!!!!! :D
Én is jártam a Happy Dog kutyaiskolán óviba,nem kapkodtam fel a kiskutyámat és nem is hányt,imádott oda járni.
Nem lehet hogy azért hányt a kutyusod mert stresszes,hiszen te is az vagy ha felkapkodod egy ellenőrzött közegbe ha kell ha nem.
Képzeld Matyika aki sokat volt velem egy kicsi yorkie,a mai napig elbandázik akármilyen nagy kutyákkal,és soha nem kapkodtam fel.Hagytam hogy kutya legyen.Lehet neked is ezt kéne.Hmmmmm?
Sok helyen az ovi azt foglalja magába hogy a kutyák össze vannak engedve,a gazdik meg állnak bambán vagy beszélgetnek egymással.Na pölö én azért nem fizetnék. :DNyilván a kényelmes embereknek az megfelelő...majd később elvégzik a középfokú ilyen olyan tanfolyamot,és meglepődnek amikor a kutyáját elüti az autó,egy macska miatt.A kapcsolat nyilván ezeknél a párosoknál egy nagy nulla,és még csak arra sem adtak esélyt hogy amíg baba a kutya,egy jó iskolán már a megalapozás fázisában össze kovácsolódjanak egy párossá.......A Happy Dog kutyaiskolát ezért én is csak az olyan embereknek ajánlom,akiknek fontos a kis társuk,akiknek nem arra kellett a kutya hogy beszélgető partnereket találjon.....hanem mert rátalált arra a hű társra akivel minden pillanat öröm,minden új feladat egy új kihívás ....és jól szeretnék érezni magukat.

gőz Creative Commons License 2013.08.22 0 0 53

Sziasztok! Személy szerint csak ajánlani tudom a Kutyaközpont Kiképzőiskolát. Itt ingyen kölyök és felnőtt szocializáció folyik. Most voltam náluk ingyen kutyaúszáson is és menni is fogok amíg az idő engedi. Itt minden infó megvan http://www.kutyakozpont.hu/fizetos-szolgaltatasok/kutyausztato/.

 

De szívből ajánlom az egész sulit mert lelkiismeretesen és hozzáértéssel bánnak mind a kutyával és a gazdával egyaránt. Mindenkinek ilyen helyet kívánok aki élvezettel szeretne kutyázni és mindig többet és többet kapni! Azt igérem, hogy amíg élek addig ide fogok járni.http://www.kutyakozpont.hu/kutyaiskola/

Kinga9876 Creative Commons License 2013.04.13 0 0 52

Sziasztok. Én egy évet jártam Carlos kutyámmal az mkose kutyaiskolába. Mindegyik kiképzőből sugárzik a kutyák iránti szeretet. Elképzelhetetlennek tartom a leírtakat gabi1550. Én is mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a sulit.

 

Előzmény: gabi1550 (46)
sassy456 Creative Commons License 2012.07.15 0 0 51

Sziasztok! Én is szeretném megosztani saját tapasztalatom az egyik kutyasulival kapcsolatban: a Kőbányai Happy Dog Kutyaiskola - nah oda ne vigyétek a kis kutyáitokat a Kutyaovi címen hirdetett sokkal inkább iskolai foglalkozásra! Én három hónapos picimmel jóhiszeműen odamentem és ahelyett, hogy szocializáció és játék, illetve a megismerkedés olyan tárgyakkal, melyek számukra ijesztőek lehetnek, lett volna, egy egész sor akadálypályán lettünk végigdolgoztatva. Kutyaiskolának biztos jó ez a suli, de az óvoda az sajnos egyáltalán nem az, sokkal inkább valami kölyök kutyáknak létesített kiképző tábor... És olyasmi sincs (mint más színvonalas helyeken), hogy a picik koruknak,vagy méretüknek megfelelően csoportokba lennének osztva. Így a végén, amikor a kicsi kutyám össze lett engedve a nagyobbakkal, azok annyira meghajtották és majdnem összetaposták, hogy kihányta az előtte beletömött szép mennyiségű jutifali adagot...Arról már nem is beszélve, hogy amikor menteni próbáltam és ijedtemben felkaptam a többi közül, nehogy tényleg megsérüljön, akkor egy nagy vizsla utána ugrott és így engem is majdnem fellökött, amire sem a gazdája, sem az oktatók nem szóltak semmit. Viszont amikor az enyém visszaugatott, hogy békén hagyják, az oktató első dolga az volt, hogy a babakutyát fegyelmezze. 

A kutyasuli részéről nem nyilatkozom, valószínűleg az színvonalas képzést ad a kutyáknak, de ez nem változtat azon a tényen, hogy szakmabeli létükre nincsenek tisztában a kutyaovi fogalmával, illetve, hogy egy bébi kutyával hogyan is lehet foglalkozni.

Nah ennyit erről a helyről és tényleg az Óvodáját NEM AJÁNLOM SENKINEK, aki nem akarja még képzésre vinni a kutyusát!

rauchkrake Creative Commons License 2012.05.01 0 0 50

Sziasztok!
Teljesen véletlenül olvastam bele ebbe a topikba, és tátva maradt a szám. Én ugyanis Lütyő kutyámmal jó sokáig pont ebbe az MKOSE kutyasuliba jártam. Csak jót tudok róla mondani. Hozzátenném, hogy Lütyő egy mentett kutya, amit a suliban abszolút figyelembe vettek. Azt hiszem, mindent elmond a suliról, hogy Lütyő a mai napig is kétheti mezei sétaadagját becserélné egy sulilátogatásra.... ez látszik rajta, amint kiveszem ott a kocsiból :-)
Szóval nem értelek, gabi1550. Én mindenkinek csak ajánlani tudom ezt az iskolát. És Lütyő is :-))

Előzmény: gabi1550 (46)
Borisz 69 Creative Commons License 2012.04.05 0 0 49

Elektromos nyakörv eladó!

 

Amerikai gyártmányú,rendkivül strapabíró,piacvezető készülék.

 

Két kutya tanítása is lehetséges egyszerre.

 

Nem használt,csak kipróbált.

 

Ár:35e ft

 

Tel:06/70/940-6732

makikakika Creative Commons License 2011.10.28 0 0 48

 

Elég gázos csajszi lehetsz, hogy ilyeneket firkálgatsz ide. Szállj magadba és előbb a saját kutyáddal tanuljál meg bánni!!!!!!!

 

 

Előzmény: gabi1550 (46)
falramászó Creative Commons License 2011.10.28 0 0 47

Az írásodból egyértelmüen látszik, hogy fogalmad sincsen a kutyázásról!!! Süt belőled a gyűlölet. Vonattal a hőségben mész kutyázni, persze, hogy kikészül a kutya!! Az biztos, hogy egy kutyát sem adnák a kezedbe még sétáltatásra sem.

Előzmény: gabi1550 (46)
gabi1550 Creative Commons License 2011.07.21 0 0 46

Ahova ne menjen senki Pesti és Pest megyei:http://www.kutyaiskola-mkose.gportal.hu/

Végh Tamás kutyaiskolája ahova ne menjetek. Az én kutyámat egyik szombaton majdnem felakasztotta.Pedig bullmasztiff. Mire kiértünk vonattal a sárba tiport MIért fáradt hőségriadó idején a kutya.Kiköttette velem. Nézzék meg hány m2-es ketrecekbe vannnak a kutyák. A medencéjét pedig fúrt kúttal tölti de a használatért nem kevés pénzt kér. A kutyámat folytó nyakörvön rángatta oda vissza .Húzta vonta majd tanulatlan Kutya kifejezéssel visszaadta. A kutya talán most már jobban van.De hónapokba telt mire nem félt mindentől. Vasárnam a veteményes végéből csalogattam vissza. Nem mentett kutya de mikor elhoztam csont és bőr volt.Gazdája enni nem Adott neki.Kennelben tartotta kb.1 évig.Folyamatosan szocializálom. Még mindig AZ előszobában alszik ha rosszabb AZ idő. Kicsit szocializálni vittem oda. Mondják meg MIért nem játszhatnak kutyaiskolában szabadon önfeledten a Képzésen kívül pőráz nélkül a kutyák. Talán AZért mert a kiképzőnek tele lesz a gatyája ha valami történik.  

kabasolyom01 Creative Commons License 2011.05.22 0 0 45

Sziasztok!

 

A Z-Kutyaiskola Pomázon szeretettel vár minden kutyázás iránt érdeklődőt!

 

A kutyasuli elsősorban azoknak szeretne alternatívát kínálni, akik nyitottak az új képzési módszerek iránt, ill. akik valóban tenni akarnak kutyájuk nevelése érdekében.

Szolgáltatások:

- Problémás kutyák szocializációja
 (agreszió, túlérzékenység, félelem, viselkedés zavarok, stb.)
- Utcai etikett
- Óvoda
- Napközi
- Bentlakásos képzés
- Háznál képzés

 

Májustól pedig: AGILITY!!!! :)

 

A képzésekről bővebben:

z-kutyasuli.hu

 

Agilityről:

kutyasport.wordpress.com

 

sz.k.gabi Creative Commons License 2010.08.30 0 0 44
Szép napot mindenkinek! De örülök, hogy találtam Valakit, aki ismeri a gödöllői iskolát! Megírnád, hogy mikor vannak foglalkozások? Minket egyenlőre az ovi érdekel, két hónapos a kutyánk. Valamint bármilyen információt megköszönnék az iskoláról. Köszönöm!
Előzmény: kutyimaci (37)
sabian Creative Commons License 2010.08.11 0 0 43
Szuper, kimerítő, köszi!
Nézem, hívom!
Üdv:
sabian
Előzmény: kutyimaci (42)
kutyimaci Creative Commons License 2010.08.10 0 0 42
Szia!

Ovi 8 hónapos korig van. Itt a kölykök szocializálódnak, és játékos formában elkezdik az engedelmességit.
Van weboldaluk: www.gkki.hu ezen minden fontos infót megtalálsz a módszereikről, nézeteikről.
A csoportok kicsik, kb 6-10 kutyával. Szétválogatják őket méret és vérmérséklet szerint. Félős 50 kilósomat a törpékhez tették, nem bírta a nagykutyákat :) Csapatban dolgozunk, ha egyéni foglalkozás kell ami ritka, akkor is megoldják.
Hétvégén vannak az oktatások szombat vasárnap mindig ugyan akkor. Pótló foglalkozás szerda este.
Honlapjukon van tel. szám, hívd fel, kérdezz bátran. Csupa jó emberrel találkozhatsz, mi nagyon szeretünk járni.
Oviban remélem még találkozunk, bár mi lassan kiöregszünk.
Üdv.. E.
Előzmény: sabian (40)
sabian Creative Commons License 2010.08.10 0 0 41
már nézem is.
köszi
sabian
Előzmény: G.Zoli (39)
sabian Creative Commons License 2010.08.10 0 0 40
Szia!

Igazán jól hangzik! A pointer 5 hónaposan kerül hozzánk, így lassan igencsak nagycsoportos lesz az oviban. Kell-e vagy van-e átmenet az ovi, meg a suli között? Az engelmesség a cél, specializálni (kivétel talán az agility) nem szeretnénk.

Mivel az előző kutyukkal nem jártunk iskolába, így teljesen alapkérdéseim vannak. Mindig ugyanakkor vannak a foglalkozások vagy változnak. Mekkora csoportokban? Illetve mennyire kell, hogy az oktató foglalkozzon kiemelten egy kutyával (gazdával) vagy a kollektív tudat az viszi előre a dolgot? Gondolom mindenféle kutya van ugyanazon a foglalkozáson, ugye?!

Tudnál adni címet hozzájuk?

Bocs, ha nagyon alapkérdések ezek, de hát mindig van egy első alkalom!
Köszi a válaszokat!
sabian
Előzmény: kutyimaci (37)
G.Zoli Creative Commons License 2010.08.09 0 0 39
Kicsit messzebb van de kitűnő kutyaiskola!!!
www.ebdorado.hu
kutyimaci Creative Commons License 2010.08.09 0 0 38
Ja. Agilyti is van!! Meg sok minden más.
Előzmény: kutyimaci (37)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!