Keresés

Részletes keresés

angyalföldi pálmafa 1.0 Creative Commons License 2021.07.10 0 0 4241

+1

Előzmény: nikU (4240)
nikU Creative Commons License 2021.07.02 0 1 4240

Ez az én saját véleményem.

 

Előzmény: nikU (4239)
nikU Creative Commons License 2021.07.02 0 0 4239

Fel lehet ezt úgy is fogni, hogy a térdelés gesztus, a nemtérdelés érzéketlenség a térdelőkkel szemben.

Állva maradni, és magyarkodni sima bunkóság. 

Előzmény: Torlonia Pyrandus (4238)
Torlonia Pyrandus Creative Commons License 2021.06.11 0 0 4238

Az atyaságos, atyai, atya-hangú bassz-bariton milyen baritonizált atyásakodó mélyhangú tanácsot (vagy parancsot?) ad ez ügyben?

Előzmény: nikU (4237)
nikU Creative Commons License 2021.06.09 0 0 4237

Térdeljünk, vagy ne térdeljünk? 

Torlonia Pyrandus Creative Commons License 2021.05.17 0 0 4236

Beszélt butaságokat... De legalább olyan mély, nyugtató, basszbariton, atyai-atyás hangon... Az kell a népnek...

Előzmény: Hobbitok (4235)
Hobbitok Creative Commons License 2021.05.16 0 0 4235


Orbán Viktor papírról felolvassa a Magyar Nemzeti Himnuszt 2018 Március 15 én - YouTube2018. márc. 16. — Ilyen egy igazi hazafi, Magyarország miniszterelnöke

 

Orbán pontatlanul utalt magyarul a Himnusz egyik sorára -  — Orbán pontatlanul utalt magyarul a Himnusz egyik sorára ... Tegnap már hírt adtunk arról, hogy a többi között disznósajtról beszélt Orbán Viktor az állami rádióban pénteken akkor, amikor arról kérdezték

studyfy Creative Commons License 2021.05.08 0 0 4234

"Azonos jogokkal azonos kotelezettsegek is jarnak."

Igen, ez így lenne fair.  Valóban lehetetlennek tűnik, de  valami megoldást, kompromisszumokkal kell találni. A teljes bezárkózás, a kerítés politika nem vezet sehova, ill. nem szabad úgy tenni, mintha az lenne a megoldás. Egy családban is a problémák megoldására általában a kibeszélés, a nyíltság a kulcs. Makro szinten nagyon nehéz, lásd most: látszólag azonos platformon levő magyar zsidó szövetségek vitáját. Ez is bizonyítja a háborús retorika csak az árkot mélyíti.

Ami egyszerűbb: az az erő alklamazása, de ott hatalmasak és lehet hogy végzetesek a veszteségek.

Előzmény: LV- NEV (4233)
LV- NEV Creative Commons License 2021.05.01 0 1 4233

Csak egy megjegyzes:

 

Azonos jogokkal azonos kotelezettsegek is jarnak.

Megoldhatatlan feladat.

 

A vilag tulnepesedett, a mostani szuletettek mindegyike potencialis munkanelkuli.

Kis tulzassal ez igy igaz.

 

A vilagnak sok mindenre szuksege van, meg tobb emberre nincs.

Szomoru, de igy van.

Szerintem.

Előzmény: studyfy (4232)
studyfy Creative Commons License 2021.04.30 0 0 4232

Nagy dilemmát feszegetsz.

Lassan belaktuk a Földet, de folyamatosam szaporodunk, fogy a hely körülöttünk. Életmódunk is egyre inkább természet pusztító. Az állandó klíma változás hatásait, még csak modellezzük, találgatjuk. Egyre többen feszegetik a különböző káros hatások növekedésének problémáit. Ezek előbb-utóbb népesség vándorláshoz vezetnek. Lásd ezer évvel ezelőtt mi is így találtuk meg a Kárpát-medencét. A kérdés az: ez az új terület felosztás háborúhoz vezet vagy a Föld lakói meg tudnak egyezni egymással erőszak nélkül. A tapasztalat szerint  kicsi a hajlandóság az alkudozáshoz, marad a háború. Aminek következményei kiszámíthatatlanok. Egy biztos: a Te általad felsorolt gondoknál, értékrendekkel nagyobb a tét.

Tehát vagy megtanulnak  a kultúrák relatíve békésen egymás mellett megélni vagy egymás életét vesszük – különböző térben, időben, mértékben. Ennek a relatíve békés egymás mellett élésnek kellene keresni az alternatíváit  és nem a feszültséget mesterségesen még tovább szítani. Hatalmas feladat, de enélkül reménytelen a fejlődés.

Nem szándékom mélyebb kibontása a témának, csak még annyi fontos megjegyzés: alapvető feltételezésnek kell lenni, hogy a Föld minden lakója ugyanazon jogokkal rendelkezik.

Előzmény: ba9ll (4231)
ba9ll Creative Commons License 2021.04.11 0 0 4231

Nem.

Gulácsi azt mondta hajrá Vasas és hajrá majmok! Petry azt mondta hajrá Vasas, és fúj-fúj majmok! Azon lehet vitázni, h (kinek) melyik a szimpatikus. A migráns kérdésben sem Petry túlzott.

 

Valóban két különböző kultúra.

A németeknél volt már korábban egy "nagyobb" nyitás, így mára a lakosságuk több mint 25%-a migráns hátterű. Nincs ezzel baj, azzal talán igen, h külön városrészek alakultak ki a nyitás után/miatt!

...és ez már a törökökkel elkezdődött! Vagyis amit a politika elért, azt nem sikerült az echte német felé átvinni. Legutóbb az endékás asszonynak sem. Bármennyire fájó bizonyos multikulti gondolkodásmódnak szembesülnie vele: szavakban, nyilatkozatokban sikerült csak a befogadás.Tehát nem csak a magyar migránsellenes, különösen ha illegális!

 

Bizonyítja ezt az, h kialakultak, h kialakulhattak(!) török (arab...) negyedek. ...és közel sem az van, h szombat délelőtt a német fölteszi a bográcsot, majd szól az első szomszéd (töröknek), majd a 2. arabnak, a 3. kínainak, a 4. lengyelnek, az 5. magyarnak, h srácok jöjjünk össze egy "pörire",  igyunk meg pár palack sört és utána ilyen-olyan zászlókat lengetve menjünk el a Hertha meccsére. De ez nem csak német kudarc, mert biztos vagyok, h te Malmöben, Marseilleben vagy a brüsszeli Molenbeekben sem látsz ilyet, és nem is szeretnél ott élni.

 

Abnormális gondolat és évtizedekre visszamenőleg bizonyítható, h nem működik ez a fajta multikulti.

Mert addig oké, amíg a nyugat-európai országokban (is) csak mutatóban van más nemzetiség, pontosabban vallás! Több tízes nagyságrend lesz azon országok száma - ez már világszinten - ahol bebizonyosodott, h nem tudnak egymás mellett élni  különböző - különösen ha az egyik az iszlám - vallású emberek. Mert ahogy az iszlám "teret nyer", ezt 15% körüli lakosság arányra teszik, pl egy városrész szintjén, kialakulnak önálló "társadalmak, akik tagjai fittyet hánynak (vendégként) az ezer éves hagyományokra.

Sőt!

Törvényekre.

 

2015 óta 1,5-2 millió bevándorló érkezett hozzájuk (akikről tudnak!) 6%-uk dolgozik, 0,7% tanulja a nyelvet! Mi a cél nyelvtudás nélkül? Az ami lement itthon is egy tévécsatornán, h 23-an vannak egy háztartásban a családegyesítés után. Az apuka "dolgozik" és 10k€ jön havonta. ...és az a munkája a család elmondása szerint, h elmegy a Job Centerbe, két hetente egyszer! Hát melyik nem normális vágyna vissza a kecskék közé, ha van egy idióta európai szociális háló, ami ezeket az embereket fizeti és eltartja? Majd a német, francia, svéd társadalom nem fogadja be, integrálódni nem tud és ő, vagy az első, másod, harmad generáció bűnözni fog bosszúból. (nem csak német probléma ez, itt egy svéd eset 40:45-től)

 

Nem vagyok keresztényként sem egy hűdenagyon vallású ember, de roppant mód zavarna, ha egy goat... azt mondaná, h vegyék le a Lehel téri templomról a keresztet, vagy az iskolákból tüntessék el, mert őket bántja a látványa. A németet nem bánthatja a bevándorló jelmezes asszonyának a látványa? (osztrákonál már van ahol nem is hordhatja a csaja a "hacukáját")

 

De mi sem bizonyítja jobban, h az "európér" gondolkodás nem megbukott és elesett, hanem mára folyamatosan a földön van a dajcslandiaknál, mint h egy nyolc éve alakult német párt, amelyik 5-6 éve még jószerivel a mérhetetlen szinten mozgott a támogatottságuk) mára már majd 20% köré növekedett, de egyes tartományokba 25%-ig is feltornázta magát, ez a párt a bevándorlásellenes AfD. (egy Baden-Württembergben is 10%!)  Hogy lehet ez egy minta multikulti demokráciában, ha nagy siker a bevándorlás?

Lehet, h nem minta és nem békés multikulti?

Mi a magyarázat erre az óriási növekedésre? Ez a fajta politika azt érte el, h kormányozni tudjanak, olyan szivárványkoalaciókat kell létrehozniuk - talán csak egy párt kivételével - ami felöleli a szivárvány összes színét! Itt nagyon fontos, h 25%-on van a migráns eredetű választók száma, ezzel már majdnem top 1-es tud lenni egy párt.

Ha megkérdeznék egy népszavazáson az agymosott németeket, az urna magányában eldöntve, h akar-e ellenőrzés nélküli migrációt, vagy szerinte a család "az" család, milyen eredményt kapna Angéla? A 25% migránsai ellenére!

 

Hol nincs diktatúra?

Meddig tagadták, meddig tiltották a német belügyminiszternek, a helyi rendőri vezetőknek, h beszéljenek, a közszolgálati és Angéla párti adóknak h tudósítsanak a kölni esetről? Miért mondott le önként (azt hiszem) a vezető nyomozó - de tök mindegy, ha legkisebb rangú nyomozó volt is a kapitányságon? Mert a nagyasszony "kérése" az volt: nem nyilatkozhatnak az esetről. Hónapokig! Nem is az a lényeg, h nem nyilatkozhattak, hanem, h kérdésre is tagadták az esetet! Tényleg ezzel az országgal akarsz példálózni?

 

Ahol felbontják egy német polgár lakásbérleti szerződését, mert az állam a piaci ár felett majd 50%-kal többet fizet a lakás kiadójának, persze csak ha bevándorlónak adja ki! Mit tegyen egy családot alapítani akaró német pár? Tud erről a társadalom egésze? (és itthon?)

Mert amilyen kontextusban említed a túlkompenzálást, az már nem néha van. Hanem a világháború óta folyamatosan mossák az agyukat, és a cél a folyamatos megbánás. A bűnös nemzet gondolatától való szabadulás miatt kötelező jópofi.

 

Egy a lényeg: egy multikulturális társadalom felsőbbrendű-e, követendő-e, feljebb való-e egy homogén társadalomnál? Vajon ez a gazdaságilag erősebb társadalom megteheti-e, h mert valakinek más életfelfogása, világnézete van - és ennek hangot is ad - a munkahelyéről kirúgják az illetőt, és ezt szó nélkül hagy(hat)ják?

Most hol vannak azok a nemzetközi szervezetek akik állandóan jelentgetik fel a hazádat jogállamiságra hivatkozva? Arról nem beszélve, h ezeket a szervezetek pl. AI, HB (Gyuri bá nyíltan vállalt kedvenc szervezetei) államilag ellenőrizve támogathatja minden adófizető állampolgár. (ami nagyon sok európai országban így van! még is csak Magyarországon probléma ez az unióban) Nálunk 2019-ben 193 fő gondolta úgy, h érdemesek rá, a közel 5 millió adózóból! Ez a 193 fő támogatottságát bíró szervezet kérésére indítanak 7-es cikkelyeket?!

Bizonyított tény, h igen felrótták az Amnesty vádjait Magyarországgal szemben az unióban! (az ENSZ-ben is!)

...és most hol vannak a Petry ügynél?

 

Jaj, ez a Viktor megmondja duma... De rendben van, tisztelem a véleményed. Döntsd el te magad, h mi a cél(od), bár azt ne akard a többségre kényszeríteni! De neked komolyan az hiányzik, h templom kereszt le, Karácsony a négy fal közt, nejed, lányaid  bokáig érő gúnyában, mert különben tisztátalan és szabad préda? Persze a müezzin vinnyoghat az utcán, mer' azt szabad. Ez mind csak létszám kérdése! Ezek a nomádok 15%-nál már elég komolyan kiállnának a "jogaikért". Értsd, saját törvénykezésbe kezdnek!

A legszomorúbb, h itthon csak mosolyognak a jelenségen.

 

A kocsmából a kapusokkal foglalkozó kollégánk biztos ismeri a volt csapattársam, ő kint dolgozik a németeknél sok-sok éve, nem festőként, tavaly ősszel összeszaladt a nagypályás csapatunk, amit én leírtam, annál 10x durvább a helyzet. Ha nem sikerül a multikulti mi lesz ott?

 

Mert aki bejött ott marad. Az ill.migráns aki nem kapott engedélyt, az nem mondja meg honnan jött, dokumentuma nincs, személyazonossága tisztázatlan. Óriási pénzért kinyomoztatod, óriási pénzért haza lehet(ne) szállítani, és akkor jön az igazi probléma, mert az országa nem veszi át. Vagy azért is fizetsz a törzsfőnöknek még egy valagpénzt. Ha úgy gondoltad itt már nyert az ügy, nem. Talán tavaly tüntettek a német pilóták, mert olyan országokba kellett volna repülniük, amit ők nem tartanak biztonságosnak, pl. Afganisztán. (mennyi afgán is jött, jön?) ...és még mindig ott van, h az egyén a saját országában halálra vagy csak el ítélt lenne, azonnal felkapja a szivárnyos zászlót és ki sem, át sem adhatott adhatod a szülőföldjének! Ott marad a multikulti ország nyakán, a migri élete végig.

Éves szinten 22 ezret tudtak visszavinni, 300 ezren jönnek...

 

Ez ellen formált véleményt Petry!

 

 

 

 

 

Előzmény: eisenics (4228)
nikU Creative Commons License 2021.04.10 0 0 4230

Nem tagadom, így van.

:-) 

Előzmény: ba9ll (4229)
ba9ll Creative Commons License 2021.04.10 0 0 4229

Ha jól értem egyezik a véleményünk.

 

Előzmény: nikU (4226)
eisenics Creative Commons License 2021.04.10 0 0 4228

A homo, transz, egyéb identitás szavakat helyettesítsd be a VASASra, vagy bármilyen általad kedvelt ember nevére és akkor rájössz mi bene a sértő.

Mint ahogy, megint példa, a Gulácsi azt mondta, hogy "hajrá VASAS", de nem tette hozzá, hogy viszont "fúj-fúj fradi". A Petry viszont azt mondta, hogy nem érti a Gulácsit, mert valójában fúj-fúj VASAS. Előbbi esetben a fradista sem sértődik meg, utóbbi esetben, a VASAS szurkoló, joggal.

 

Két különböző kultúrát próbálunk meg egybenézni, a németet és a magyart. Ami ott nem fér bele, az itt simán.

A németenél nagy a félelem, egy totalitáriánus rendszerbe való átcsúszástól, néha túlkompenzálnak. Mi negyven év alatt annyira beleszoktunk, hogy magunk kértük a diktatúrát, mert a demokrácia (ahol szintén az erősebb kutya baszik, de a kutyák valamilyen szinten azért kontrollálják egymást, irígységből) melós, gondolkodni, egyeztetni, felelösséget vállani kell. Majd a viktor megmondja, osz jó napot!

 

 

Előzmény: ba9ll (4227)
ba9ll Creative Commons License 2021.04.09 -2 1 4227

Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében.

 

DW lefordítatta a MN intrejút! Ebben mi a sértő?

Ráadásul azt már lehet tudni, h cikk elején úgy fogalmaztak, h a Hertha kirúgta Petry Zsoltot a homofób és bevándorlóellenes megjegyzései miatt, ám az állításukat később saját cikkükben cáfolták.

Tehát olyan vizekre tévedt Zsolti, ami "langyi", még nem mondtott semmit, de azért kirúgatták, majd utána visszakoztak.

Mintademokrácia. Mintademokrácia?

 

 

Mit bánom én, h szivárványos zászlók lengnek! Szurkolók. Ha igaz szurkolók lennének kék-fehér zászlókat lobogtatnának.

A zászló alattiak se mondják meg nekem, h mit gondoljak a melegekről. Szeretném én, mint akár a Herhta BSC kapusedzője egyedül, segítség nélkül eldönteni. Miért ne gondolhatnám azt, h a biológiának hiszek? Amit a biológia hoz, azt tartom követendőnek. Ki adott felhatalmazást annak az (bármelyik) erőnek, h csak egyféle látásmód van, még pedig a biológia megerőszakolása?

A család az család. Annyi és olyan tenyereket mutagathat bárki amilyet akar. A család attől függetlenül úgy alakul ki hogy...

Ha a melegpároknak nem jött össze eddig a saját utód, hát dolgozzanak koncentráltabban rajta. Biztos siker koronázza a befektetett munkát a természet. Azt neveljék fel ami összejött nekik.

 

A rendőr hasonlat azért nem jó, mert a HBSC egy sport klub, és nem egy melegklub! Ha az lenne akkor elítélhető lenne.

Előzmény: eisenics (4223)
nikU Creative Commons License 2021.04.09 0 0 4226

Ha jön tizenöt, abból hatot visszateszek, a maradékból kicsemegézem a négy értelmest/tanultat, ötöt szétosztok.

Ez így nem megy.

 

Előzmény: ba9ll (4225)
ba9ll Creative Commons License 2021.04.09 0 0 4225

Sztem nem gondolkodnak (már) másként a gyarmattartók, csak nem merik az ablakon kiengedni.

 

Plusz ott van az a demográfiai mutató. De ezt megoldhatnák úgy is, h elröpülnek üresen, majd vissza megrakva. Ha ebben látják a jövőt.

A "házamba" azt engedhessek be, akit én akarok. Ha szeretnék kilencet, de tizenöt jön, akkor a hatot dobjam át a szomszédba hozzád, és te maradj csendben, mert majd én megmondom a mi XXI. századi normális gondolkodás? Arról nem beszélve, h majd én a tizenötből azt is megmondom melyik hatot viheted.

 

Úgy vagyunk (kell lennie), h én megmondom jöhet-e. az a kínai, kubai. Ezt egy auszi miért csinálhatja meg? Miért rakhatja egy szigetre őket addig, amíg úgy gondolja, h döntött? (dánok dettó)

Előzmény: nikU (4221)
oldvasas Creative Commons License 2021.04.09 -2 0 4224

És ez így megy már nagyon régen.szegény streichert is fel kötöttek pedig csak a véleményét nyilvánította a lapjában a sThürmer én.

Előzmény: ba9ll (4222)
eisenics Creative Commons License 2021.04.09 0 0 4223

Szerintem a Petryt elsősorban nem a bevándorlással kapcsolatos véleménye miatt, hanem a LMBT-re tett megjegyzése ("nem értem Péter miért véd ilyeneket", vagy valami ilyesmit mondott) okán rugták ki, tekintve, hogy a Hertának van ilyen szurkolói csoportja is. Ezt a Petry is tudhatta, szivárványos zászlók is lengenek a stadionban. De mondom, nem tudhatjuk, hogy a Petry mit és hogyan mondott, hiszen jelezte, hogy más értelmet nyert a mondandója, a megjelentek alapján. Mindenesetre nagyon intelligensen reagált 

és búcsuzott a klubtól. A Hrutka szintén úriemberként reagált, pedig neki nem mondták a szemébe őszintén, hogy miért küldik el. 

 

Általános(sajnos), hogy a munkahelyed korlátozza azt miről, vagy milyen módon beszélhetsz a médiában, de valahol meg érthető is, mert a legtöbb munhahely egyben "brand" is, a marketing sokszor fontosabb annál, amit gyártasz/szolgáltatsz. Példa: - Nálad dolgozom, te fegyveres testületeknek gyártasz sapkákat. Mennyire lennél boldog, ha én a faszbukon ezerrel szidnám a rendőröket és a katonákat?

 

Kapitalizmus! De egyik rendszer sem jó, mert mindenhol ott a hatalom, a többiek meg úgyis szívnak! 

Illetve egy volna, az Anarchia, de abból is valami archia kerekedne a megvalosítás során!

 

Előzmény: ba9ll (4222)
ba9ll Creative Commons License 2021.04.09 0 1 4222

Olyan jogon, h kőgazdag lesz!:)

 

Nem tudni, hogy nyilatkozhatott volna-e a szerződése szerint. Mivel nem ítélem el a liberális gondolkodást, bár (már) nem kedvelem, de akkor lábonlövés lesz ez is. Mert, h fogalmaz a szurkertárs?

...szép lassan Berlin a multikulti, toleráns, metropolis reprezentáns csapata...

Ez mi ha nem egy liberális eszmerendszer vastagbetűs mondata?

Ha viszont ezt a felfogást "kell" követni abban a városban, abban a klubban, akkor nem öngól egy  olyan sportolói szerződés melyben az szerepel, h miről NEM nyilatkozhat? Sportszakmai titkokat ne adhasson ki, ez oké, de a gondolkodását, a véleménye szabadságát miért korlátozzák? Csak akkor nem korlátozzák amig megfelel bizonyos "fő"sodornak? Az attól eltérő vélemény már üldözendő? Abnormális egy ország lett az a nemzet. Ráadásul befogják a szemüket, fülüket és észre sem veszik. (innen meg tapsolnak ezeknek az idiótáknak)

 

Ahogy a miénk is. Gyomorforgató, h a kocsmánkban szinte két azonos esetet, h kezelnek egyesek. Rudinál megvetik a sportcsatornát, teljes mellszélességgel a volt játékosunk pártján állnak, itt, Zsoltinál meg tapsolnak és lehülyézik. Teszik ezt a egyértelműen látható liberális felfogásukkal. 

 

Én sajnálom mindkettőt, de nem szeretném ha libsinek tartanának, de talán mégis az én véleményem áll közelebb a szabad véleménynyilvánítás mellett.

Nem értem, h van ez? Szó nélkül "forgolódnak" emberek, mint egy napraforgó. 

Előzmény: nikU (4220)
nikU Creative Commons License 2021.04.09 0 0 4221

Gulácsi ügye nem zavar. Elmondta, mit gondol, a hörgők hörögtek, de nem lett számára hátrányos következménye. / Eddig/

A Rudi esete más, őt azonnali hatállyal kirúgták. Szerintem annak az ügynek nincs vége. Lehet, hogy később "érdemei elismerése mellett más, fontos beosztásba helyezik".

 

Az valóban látszik, hogy a régi gyarmattartó országok másképpen gondolkodnak a bevándorlási problémáról.

Németország  a török vendégmunkások betelepítésével megnyitott egy szelepet.

Korábban Franciaország az arabokkal szintén. Belgium, Hollandia sem ma kezdte, csak most szúr szemet.

 

Nálunk sem tiszta a lap. Hogy állunk a kínaikkal, vietnamiakkal, mongolokkal, kubaiakkal erdélyiekkel ?

 

Nem nagyon lehet hinni a közvélemény formáló erőknek.

Igaz, soha sem lehetett.

Előzmény: eisenics (4219)
nikU Creative Commons License 2021.04.09 0 0 4220

De milyen jogon rúgták ki ?

Voltak a szerződésében olyan pontok, hogy a közélet mely szegmenseiről nem nyilváníthat véleményt?

Ha voltak, korlátozták a szabad vélemény nyilvánítás jogát? Igen.

Ha voltak, miért írta alá, ha nem voltak, milyen alapon rúgták ki ?

Valahogy bűzlik .

Petry kőgazdag lesz, ez biztos.

 

Dárdai hallgat, okosan. 

 

Gulácsi megnyilvánult Németországban egy másik társadalmi  problémával kapcsolatosan. Hrutka megvédte, Hrutkát kirúgták.  Gulácsi a mai napig a válogatott kapusa.

Ez az üzenet Neked, nekem, és a többieknek, hogy van akinek lehet. 

Hrutka is kőgazdag lesz.

 

Előzmény: ba9ll (4218)
eisenics Creative Commons License 2021.04.09 0 0 4219

Szia, mint írtam, a Gulácsi nem politizált, ő kiállt valami mellett, ettől még akár fidesz szavazó is lehet (ez azért nem valószínű).

A Hrutka esete egyértelmű, ner tévéből menni kell, ha akár csak szimpátiádról biztosítasz egy liberálisnak gondolt véleményt, persze ott hazudnak valamit, a Herta legalább nem kertelt.

A Petry pedig szembement a klub identitáspolitikájával, Németországban pedig a szurkolók a klubok többségi tulajdonosai, erre épül a szponzoráció is, ezt a kisebbségi(a valódi)tulajdonosnak szem előtt kell tartania.

A Herta szélsőjobbos klubból lett szép lassan Berlin a multikulti, toleráns, metropolis reprezentáns csapata. A Petrynek - a szerződése alapján - egyeztetnie kellett volna a klub sajtóosztályával, egyébként is csőbe húzta őt valszeg a magyar nemzet(ő is azt emlegeti, hogy nem egészen etz és így mondta), de ez csak úgy derülne ki, ha nyilvánosságra hoznák a teljes interjú magnófelvételét(nem fogják).

A bevándorlás kényes téma, szerintem országonként más a(z) (nem)elfogadottsága.

Magyarosrszágnak nem voltak gyarmatai, vendégmunkások is inkább az utóbbi időben jönnek, így az idegenek elfogadásának nálunk nincsen hagyománya, azért érkeznek (fű alatt) hozzánk is, ennyi elég is, viszont a társadalom öregedésével/fogyásával nehéz lesz mit kezdeni.

A többi nyugati ország viszont gyarmatbirodalom volt, ha a jót (nyersanyag, munkaerő, háborúban velük harcoló lakosság, stb) elfogadták innen, akkor - nemcsak - erkölcsi kötelességük segíteni.

Ugyanez vonatkozik a vendégmunkásokat foglalkoztatókra, szinte fedik egymást a gyarmatbirodalmakkal.

 

Előzmény: nikU (4216)
ba9ll Creative Commons License 2021.04.09 0 0 4218

Mert van egy "trend" aki feljogosítja magát arra, h eldöntse  mit szabad és mit nem mondania bárkinek. Ha nem azt mondod ami nekik tetszik már migránsgyülölő és homofób vagy.

 

Hertha BSC vezérigazgatója, Carsten Schmidt leszögezte, hogy Petry "soha nem viselkedett homofób vagy idegengyűlölő módon".

Mit mondott Petry:

"Ha te nem tartod jónak a migrációt, mert rettentő sok bűnöző lepte el Európát, akkor máris rád sütik, hogy rasszista vagy".

Előzmény: nikU (4216)
ba9ll Creative Commons License 2021.04.09 0 0 4217

Értem. Egy sportolónak egy mintademokráciában nem lehet szabad véleménye. Van "erő" aki megmondja meddig tart a véleményszabadság.

Gratulálok annak az agyhalottnak aki így gondolkodik.

nikU Creative Commons License 2021.04.09 0 0 4216

Azzal kezdeném,  hogy szerinted Petrynél, Hrutkánál mi korlátozza a következmények nélküli véleménynyilvánítás jogát, és Gulácsi miért nyilatkozat retorzió nélkül? 

 

Cookie Darlington Creative Commons License 2021.03.26 0 1 4215

Már odaát is megkértelek, hogy kotródj innenna qrva any..ba, gnóm

pondró.

Előzmény: KanonikusAlak (4214)
KanonikusAlak Creative Commons License 2021.03.26 -1 0 4214

Előzmény: Cookie Darlington (4213)
Cookie Darlington Creative Commons License 2021.03.26 0 0 4213

Cookie Darlington  2 perce      0 0 176555

Írta b zsuzsa. Az anyósod, hobbit? Ez a kifejezés nem létezik.

 

 

Anyagi helyzet, vagy társadalmi státusz. Na, és most kotródj vissza, hobbit, a falatnyi fürdőszobádba szarni, miközben az anyósod ül a vaskádban!

Előzmény: KanonikusAlak (4212)
nikU Creative Commons License 2021.02.15 -1 0 4211

Miért , miért merik megengedi maguknak, hogy ilyen szinten nézzenek le minket ?

 

 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!