Keresés

Részletes keresés

apaelefant Creative Commons License 2003.09.27 0 0 12
Írjatok még!

A dolgozatot így is meg fogom írni, egyszerűen azért mert érdekel a téma, maximum szakdoliként választok magamnak valami komoly ****-t, pl. hermeneutikát, vagy hasonlóan gusztustalan témát.
Szerintem tök érdekes könyveket írtatok ide, párat már olvastam, és a többit is el fogom olvasni. Üdv

Előzmény: amarok0 (11)
amarok0 Creative Commons License 2003.09.26 0 0 11
Hogy a "földtől való elrugaszkodás" e két formája
olyan szinten legyen meg másoknál, mint Bachnál és Saint-Ex-nél, arról nem tudok.
Voltak ismert irók, akik a második vh-ban a légierőnél szolgáltak, megtanultak repülőgépet vezetni, pld. Bates, H. E. - aztán leszereltek.
Vagy Beryl Markham, aki az első női bozótpilóta volt Afrikában, elsőnek repülte át az óceánt Londonból Amerika felé - az ő könyve "West with the night", magyarul "Követem a Napot" cimmel jelent meg. Irt más könyvet is, de mostanában egyre-másra azt olvassa az ember, hogy ezeket valamelyik férj irta, Beryl csak magnóra mondta.
Nekem igy is tetszik!
Előzmény: apaelefant (6)
Gundark Creative Commons License 2003.09.25 0 0 10
Kösz :) Megpróbálom.
pik20d Creative Commons License 2003.09.25 0 0 9
Antikváriumban próbálkozz. Sajna nekem sincs meg, én is 16 éves koromban olvastam. Az online antikváriumokban is érdemes szétnézni, mert egy webes bolt több antikváriumot fog össze.
Pl:
http://www.bookline.hu/
http://www.antikva.hu
http://antikvarium.hu
Előzmény: Gundark (8)
Gundark Creative Commons License 2003.09.24 0 0 8
Akarom :) Hol lehetne megvenni? Gyerekkoromban olvastam először, aztán valamelyik söpredék megbugázta :)
Előzmény: pik20d (7)
pik20d Creative Commons License 2003.09.22 0 0 7
Tudom, hogy már nem kell, de azért mégegy:
Tadeusz H Rolski - Fehér sas kék mezőben.
apaelefant Creative Commons License 2003.09.18 0 0 6
Hát sajnos, visszautasították a szakdolgozati témaválasztásomat. Kénytelen leszek valami sokkal unalmasabb dologról dolit írni :(((( De azért köszönöm mindenkinek, hogy írt ide, és még írhattok is, mert érdekes olvasmányötleteket adtatok, gondolom, nemcsak nekem. Üdv!

Gyuri

Előzmény: milossz (5)
milossz Creative Commons License 2003.09.17 0 0 5
Szia!

Két angol regényt tudok, amit a szépirodalom is jegyez:

Eric Night: Légy hű magadhoz
Richard Hillary: Az utolsó ellenség

Egy rövid ismertető az utóbbihoz:

Eric Knight, Antoine de Saint-Exupéry, Richard Hillary mindhárman elestek a második világháborúban. Ám előtte valami maradandót hagytak ránk. Hillary is visszajött egyszer a halál torkából, miután gépét lelőtték egy légi csatában az Atlanti-óceán felett. Ezt a könyvét a kórházban írta, majd félig gyógyultan, saját felelősségére újra szolgálatba lépett a Royal Air Force repülőtisztjeként. 1943. január 7-én lőtték le Németország fölött. Huszonnégy éves volt. Könyve ma már azon klasszikusoké közé emelkedett, akik valóban átélt élmény alapján írták meg a háborút.

Üdv,
Szilárd

Előzmény: apaelefant (-)
wilard Creative Commons License 2003.09.17 0 0 4
Azt nem tudom, hogy a szépirodalom ténylegesen jegyzi e a magyarországi első női közforgalmi pilóta írásait, de azt igen, hogy több könyve jelent már meg és rendszeresen irogat.
zizikém Creative Commons License 2003.09.16 0 0 3
Richard Bach: A földön idegen (Stranger to the Ground) Szombat este vettem ki a békéscsabai megyei könyvtárból, az "Olvasóink kedvencei" polcon találtam, teljesen véletlenül. Vasárnap délutánra elolvastam, pedig 180 oldal. Rengeteg érdekes dolgot, történetet tudhatunk meg belőle. Ezt a könyvet nagyon ajánlom mindenkinek!
Freeflying Creative Commons License 2003.09.14 0 0 2
Richard Bach: Búcsú a biztonságtól, Jonathan a Sirály, stb
Ezoterikus könyvek, de ne ijedezzen az sem, aki nem komálja az ilyet! :)
Előbb olvassa el!
pik20d Creative Commons License 2003.09.13 0 0 1
- Tobak Tibornak több visszaemlékezés jellegű könyve is van, szerintem még irodalmilag is értékes alkotások. (Pumák földön-égen, Pumák és a többiek)

- Steff Tibor: Játék az éggel, szintén
visszaemlékezés jellegű, de sok irodalmi elemet is tartalmaz (bő lére eresztett leírások, megszemélyesítések, ...) a magyar vitorlázórepülés hőskorából.

- Anne M Lindberg (óceánrepülő feleség, és szomorú anya) Zúg a szél c. könyve szintés a vitolázórepüléssel foglalkozik, megint csak nem egyszerű visszaemlékező anyag.

Előzmény: Zero4 (0)
Zero4 Creative Commons License 2003.09.13 0 0 0
Nehéz fába vágtad a fejszéd. Én csak sima visszaemlékezéseket tudok ajánlani.

Szabó Ferenc: Szállj velem (kb. 1952-től 1982-ig repült a Magyar Néphadsereg vadászgépein)

Vázsonyi Miklós: Elmaradt felszállás (MiG-15,17 pilóta volt)

Tobak Tibor: Pumák és Boszorkányok (jól megírt könyv a II. világháború magyar repülőkatonáiról)

Kositzky Attila: Önpörgés (egy magas rangot elérő MIG-pilóta emlékiratai)

Létezik még néhány rövidebb, II. vh-s emlékirat, de ezeket nem akarom felsorolni.

apaelefant Creative Commons License 2003.09.12 0 0 topiknyitó
Azon gondolkozom, hogy a topic címe lenne magyar szakon a szakdolim témája. Eddig három olyan embert találtam, akinél a földtől való elrugaszkodás e két formája egyszerre volt meg. Antoine de Saint-Exupéry, Zsombok-Tímár György, Roald Dahl. A segítségeteket szeretném kérni. Ha tudtok még akár magyar, akár más nemzetiségű író pilótákat, akkor írjátok ide, légyszi. Nem olyanok kellenek, akik mondjuk pilóták, és írtak egy kis memoárt a kalandokról, hanem olyanok, akiknek a nevét a szépirodalom ténylegesen jegyzi. Nem mintha a memoárok nem lennének érdekesek, csak szakdolgozati témaként nem biztos, hogy elfogadnák. Előre is köszi.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!