Keresés

Részletes keresés

Maci_P Creative Commons License 2021.01.10 0 0 25993

Megszedéskor szoktam kezelni, szóval lehet utána tárolni. De a pontos hőfok tényleg fontos.

Előzmény: whiskey98 (25991)
szervezkedő Creative Commons License 2021.01.10 0 0 25992

Az üst+gázzsámoly megoldás szerintem olyan mintha baltával szeretnél vakbelet operálni. Pontosabban én nem látom magam előtt a finom szabályozhatóság lehetőségét.

 

Tegnap amikor Maci hozzászólását olvastam, felmerült bennem, a befőző automatánk tud e ilyen alacsony hőfokot, de reggel megnéztem, 20foktol indul a hofokszabalyzója. 

 

Előzmény: whiskey98 (25991)
whiskey98 Creative Commons License 2021.01.10 0 0 25991

Köszönöm a válaszokat!

Szóval lènyeges a pontos hőfok ha jót akarok, ( ès nyilván az eredeti elkèpzelèsem hogy egy nagy üstöt gázzsámollyal fűtök nem működő kèpes) ès nyilván gyökeres vessző kèszítése előtt is alkalmazhatom?

Ha zöldbe fás oltáshoz szedett vesszőt hőkezelek, utána nem baj hogy mèg májusig hűtőbe lesz?

Maci_P Creative Commons License 2021.01.09 0 0 25990

Sajnos ez az, amit nem tudok pontosan, több helyen olvastam több mindent, általában 50-52°C-on szoktam tartani 30-45 percet, aztán lehűtöm. Ja, az eszköz meg egy befőzőautomata. whiskey98 -nak címezve. Mielőtt használtam, több darab pontos hőmérőt tettem bele különböző pontokra, így kiderült, hogy pontosan tud hőfokot tartani, egyenletesen (mondjuk közel 30liter víz, ha jól rémlik).
Aztán nem értékes vesszőkkel próbáltam, hajtattam, nem volt rügypusztulásom.

Előzmény: van_Persil (25989)
van_Persil Creative Commons License 2021.01.09 0 0 25989

Az escára kifejezetten ajánlják, nem akarok h.lyeséget mondani, de mintha 52 °C-ot kéne tartani nem tudom mennyi ideig.

Előzmény: arpad-lajos (25988)
arpad-lajos Creative Commons License 2021.01.09 0 0 25988

Macerás. Pontosan kell tartani a hőmérsékletet. Ha nincs precíz berendezésed akkor káros hatású lehet a rügyekre. Egyébként a vírusokra hatásos, a gombákról nincs adat.

Előzmény: whiskey98 (25987)
whiskey98 Creative Commons License 2021.01.09 0 0 25987

Szőlővessző /csap hőkezeléseről èrdeklődnèk, a neten nem sok mindent találtam.

Szokkott-e valaki ilyet csinálni?

Arról találtam cikket hogy agrobaktèrium és fitoplazma ellen hatásos, de mi a helyzet a vírusokkal meg az esca val?

Szeretném alkalmazni oltás előtt meg saját gyökerű vessző gyökereztetèse előtt, gyakorlati tanácsokat szívesen vennèk.

IsKol Creative Commons License 2020.11.26 0 0 25986

Megjött a levélanalízis eredménye.

Látott már valamelyikőtök ilyet?

 

Találtam (https://regi.tankonyvtar.hu/hu/tartalom/tamop425/2011_0001_521_Szolotermesztes/ch05s06.html) határérték adatokat, és mivel mások az analízis mértékegységei (mg/kg sz.a.) így azokat át kell %-ra váltani ami nem nagy ördöngösség de hogyan tovább...

 

Ki az a szaki aki ilyennel foglakozik?

 

Bár még nincs talajvizsgálati eredmény de ha szükség lenne tápanyag visszapótlásra akkor szerencsés lenne most megcsinálni. 

Maci_P Creative Commons License 2020.11.24 0 0 25985

Akkor az nem az lesz, amit barkócza kolléga írt nemrég.

Előzmény: szervezkedő (25984)
szervezkedő Creative Commons License 2020.11.24 0 0 25984

Állítólag a chardonnayhoz hasonló és az osztrákoknál van belőle.

Semmit nem tudok róla, csak egy elszólásból csíptem el a fajta nevét.

 

Csudákat vagyok ügyes, csak a nicknevem kötelez!

:-D))))))

Előzmény: Maci_P (25975)
zsorsz Creative Commons License 2020.11.24 0 0 25983

Ja, hogy egy nem 2 l.

Előzmény: barkócza (25982)
barkócza Creative Commons License 2020.11.24 0 0 25982

Azért szőlőt is ad a net, csak "Stela" néven. Ez viszont kékszőlőnek tűnik. :)

Előzmény: zsorsz (25978)
Maci_P Creative Commons License 2020.11.23 0 0 25981

Onnan van egy Supaga fajtám, finom fajta, a labruskás íz persze benne van, de sok más is.

Előzmény: IsKol (25979)
IsKol Creative Commons License 2020.11.23 0 0 25980

ha szőlő arcát bekenjük, nem lesz ráncos...

Férfiaknak is jó lehet ;-)

Előzmény: zsorsz (25978)
IsKol Creative Commons License 2020.11.23 0 0 25979

Csemege szőlő az ősök pedig V. labrusca, V. riparia, V. vinifera és a V. amurensis.

 

Ha minden igaz a napfényes Litvánia ;-) a származási hely.

 

 

Előzmény: Maci_P (25977)
zsorsz Creative Commons License 2020.11.23 0 1 25978
Előzmény: szervezkedő (25974)
Maci_P Creative Commons License 2020.11.23 0 0 25977

Ahh, nem hallottam még felőle. Mit lehet tudni róla? Honnan származik, mik a felmenői?

Előzmény: szervezkedő (25976)
szervezkedő Creative Commons License 2020.11.23 0 0 25976

Ez egy szintúgy rezisztens fajta, fehér.

Előzmény: Maci_P (25975)
Maci_P Creative Commons License 2020.11.23 0 0 25975

Az újságíróra gondolsz?
És ügyes vagy, ha sikerül.

Előzmény: szervezkedő (25974)
szervezkedő Creative Commons License 2020.11.23 0 0 25974

Az a név hogy "sztella"  mond valakinek valamit?

 

(Maci! Úgy néz ki, lesz jázmin, kivansag szerint kiválasztott alamyra oltva. Papirral, számlával stb.)

miajó1 Creative Commons License 2020.11.21 0 0 25973

koszonom es elnezest       nezem ezeket a kulonbozo alkohol tartalmu borokat        lehet e pancsolassal valtoztatni azt      laikusan azt gondolnam hogy mondjuk vodkaval nvelem az alacsony alkohol foku bor alkohol tartalmat   de a vodka is draga   tehat gondolom ez se igaz        aztan meg egy kerdes       mert egyszer vettem egy 7 % - os bort es naivkezdo szerint ez ugynevezett csiger=azaz torkoly bor volt      ez nyilvan igy van       hat     megsincs masodik kerdesem     

Előzmény: van_Persil (25972)
van_Persil Creative Commons License 2020.11.21 0 1 25972

Tévedsz. A pancsolás azt jelenti, hogy a musthoz/borhoz olyan dolgokat adsz, amik egyrészt nem engedélyezettek, másrészt tiltja a bortörvény. Ilyen volt a glikol az osztrákoknál, hogy testesebbnek tűnjön a bor, de pancsolás az is, ami Amerikában megengedett, miszerint vizet adnak a borhoz, vagy amit a Gallo csinál: mangóaromát ad hozzá.

Az összes francia bor mind házasítás (cuvée), nem pedig fajbor.

Előzmény: miajó1 (25971)
miajó1 Creative Commons License 2020.11.21 -1 0 25971

ez tetszik   hazasittok     azaz PANCSOLTOK    pancsolo kislany nevu dal slagerre emlexel ?

Előzmény: Husi06 (25964)
miajó1 Creative Commons License 2020.11.21 -2 0 25970

es azzal szerveszkedsz a rezsim ellen szerveszkedo felelmetes kiber teri szolos harcos borasz ?

Előzmény: szervezkedő (25966)
IsKol Creative Commons License 2020.11.21 0 0 25969

Hát... van neki neve is ;-)

Előzmény: zsorsz (25967)
IsKol Creative Commons License 2020.11.21 0 0 25968

Szőlész-Borász.

Tőle hoztam az Alettát.

Előzmény: zsorsz (25965)
zsorsz Creative Commons License 2020.11.21 0 0 25967

Azt hittem, Valaki neves borász.

Előzmény: szervezkedő (25966)
szervezkedő Creative Commons License 2020.11.20 0 0 25966

Egy közös ismerősünk.

Előzmény: zsorsz (25965)
zsorsz Creative Commons License 2020.11.20 0 0 25965

Ki az a Mihály?

Előzmény: IsKol (25954)
Husi06 Creative Commons License 2020.11.20 0 0 25964

Boraik házasítva lettek, szerintem jó íz világúak. Érdemes Pécsi Kutatóintézettel felvenni a kapcsolatot ezek a fajták után.

Előzmény: Husi06 (25963)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!