Az üst+gázzsámoly megoldás szerintem olyan mintha baltával szeretnél vakbelet operálni. Pontosabban én nem látom magam előtt a finom szabályozhatóság lehetőségét.
Tegnap amikor Maci hozzászólását olvastam, felmerült bennem, a befőző automatánk tud e ilyen alacsony hőfokot, de reggel megnéztem, 20foktol indul a hofokszabalyzója.
Szóval lènyeges a pontos hőfok ha jót akarok, ( ès nyilván az eredeti elkèpzelèsem hogy egy nagy üstöt gázzsámollyal fűtök nem működő kèpes) ès nyilván gyökeres vessző kèszítése előtt is alkalmazhatom?
Ha zöldbe fás oltáshoz szedett vesszőt hőkezelek, utána nem baj hogy mèg májusig hűtőbe lesz?
Sajnos ez az, amit nem tudok pontosan, több helyen olvastam több mindent, általában 50-52°C-on szoktam tartani 30-45 percet, aztán lehűtöm. Ja, az eszköz meg egy befőzőautomata. whiskey98 -nak címezve. Mielőtt használtam, több darab pontos hőmérőt tettem bele különböző pontokra, így kiderült, hogy pontosan tud hőfokot tartani, egyenletesen (mondjuk közel 30liter víz, ha jól rémlik). Aztán nem értékes vesszőkkel próbáltam, hajtattam, nem volt rügypusztulásom.
Macerás. Pontosan kell tartani a hőmérsékletet. Ha nincs precíz berendezésed akkor káros hatású lehet a rügyekre. Egyébként a vírusokra hatásos, a gombákról nincs adat.
koszonom es elnezest nezem ezeket a kulonbozo alkohol tartalmu borokat lehet e pancsolassal valtoztatni azt laikusan azt gondolnam hogy mondjuk vodkaval nvelem az alacsony alkohol foku bor alkohol tartalmat de a vodka is draga tehat gondolom ez se igaz aztan meg egy kerdes mert egyszer vettem egy 7 % - os bort es naivkezdo szerint ez ugynevezett csiger=azaz torkoly bor volt ez nyilvan igy van hat megsincs masodik kerdesem
Tévedsz. A pancsolás azt jelenti, hogy a musthoz/borhoz olyan dolgokat adsz, amik egyrészt nem engedélyezettek, másrészt tiltja a bortörvény. Ilyen volt a glikol az osztrákoknál, hogy testesebbnek tűnjön a bor, de pancsolás az is, ami Amerikában megengedett, miszerint vizet adnak a borhoz, vagy amit a Gallo csinál: mangóaromát ad hozzá.
Az összes francia bor mind házasítás (cuvée), nem pedig fajbor.