Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 360
"Borzasztó ami ebben az országban az egészségügyben (is) zajlik."

Ez igy nem igaz, a mi szuleszunk nagyon jo ember, tudom ajalnlani mindenkinek: a Rokus Korhazban dr. Halmos Laszlo.

Előzmény: Törölt nick (3)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 359
egyetértünk. Szerintem ma Mo-n a szülészek nagy része ilyen. Lehet, hogy nem tablettával, de más módszerrel. Szóval szerintem se arról a két szerencsétlen anyáról szól a dolog. Kizárólag pénz és érdekek vannak itta háttérben
gyümi
Előzmény: Törölt nick (356)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 358
Én pedig teljesen értetlenül állok a dologgal szemben, mert a feleségemmel mi is nála szültünk és semmi, semmi gond nem volt, nem siettetett semmit, kiváló hangulat volt, nagyszerűen éreztük magunkat, nem indított el H semmit.
A feleségemmel jól bánt, nagyon tisztességesen, becsületesen végezte a munkáját, és nemcsak szülőszobában, hanem az egész terhesség alatt.
Fogalmam sincsen, mi történt.
Nem igazán akarom elhinni az eseményeket.

Fogalmam sincsen, mit higgyek.
Nekem ez az ember (két hete volt nála asszonka) még mindig nagyon szimpatikus.
Szeretném azt hinni, hogy csak egy elkeseredett család, netán egy rosszindulatú szakmabeli generálja ezt az egészet és nem is igaz.

Előzmény: dalia (355)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 357
Ja visszaolvasva ugy tunik, mintha egyet ertenek az orvossal, ami tavolrol sem igy van, csak nem hiszem, hogy o sokkal rosszabb lenne mint mas. Nem csak ot kellene kiszorni magyarul. Helyreigazitas vege. :)
Előzmény: Törölt nick (356)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 356
dalia, vigasztaljon a tudat, hogy tenyleg az egyik legfelkeszultebb dokihoz jartal, nem veletlenul szerettek/szeretik a kismamak. a szakmai etikaja valoszinuleg nem rosszabb mint ezer mas orvose, csak azoknak meg modora sincs vagy nem annyira jokepuek. meg vagyok gyozodve, hogy ezt az esetet most valamiert felfujtak, de ez csak a jeghegy csucsa. es neki most pechje volt, valamiert nem all moge a korhaz, hogy eltussoljak az ugyet.

nem tudom, hogy megvigasztaltalak-e, a szandek az volt. :)

Előzmény: dalia (355)
dalia Creative Commons License 2003.12.18 0 0 355
adjátok abba légyszi...

ma kicsit túlérzékeny vagyok, egész nap a HSZ-en jár a fejem, minden pillanatban. (aheylett, hoyg Elnök embeeit néznék, vagy HPt olvasnék, bolond vagyok)

Annyira szomorú az egész történet, ha csak kívülről olvasnám, akkor azt hinném, hogy a paciensek mindegyszállig butiska kislányok, akik nem veszik észre kiben bíznak meg. (Talán Agilis írta, egy felelőtlen gyilkosban...)

Milyen kár, hoyg magam is paciense voltam, így kicsit nehezebb az anyukákat elitélni. :)
Elöttem van a 8 hónap amikor hónapról-hónapra találkoztunk, a megnyerő mosolya, a jóképű fejem, a magabiztos, nyugtató hangja... Bármilyen apró vagy nagyobb problémával fordultam felé, bármely félelmeme osztottam meg vele, mindig, _mindig_ 2 perc alatt megnyugtatott, mindenre volt egy jó szava.

Akkr is ilyen mosolygósan kedves volt, amikor szerda reggel 37 hetesen behívott a kórházba, kedvesen beszélt hozzám miközben vizsgált, szinte nem is fájt, és hopsz máris burkot repesztett. (finoman szólva indokulatlanul)

Annyira normális pasasnak tünt, de tényleg........

Törölt nick Creative Commons License 2003.12.18 0 0 354
:) na latod, megeri velem beszelgetni, felviditalak ;)

ne mergelodj mar allandoan ha meglatod az idike nicket, inkabb olvasd el amit irok, aztan arra valaszolj. en meg majd valaszolok neked, aztan igy tovabb. nem mergelodunk, beszelgetunk. nyugi, talizni azert nem akarok Karacsonykor :)

Előzmény: Törölt nick (353)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 352
es karomkodni azert megsem kellene :)))
Előzmény: Törölt nick (350)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 351
Teged az zavar, de az nagyon, hogy a mely meggyozodessel allitott igazsagaidon ramutatok a nem teljesen helytallo reszekre. A te szep kerek kis vilagodban nincs helye a tiedtol eltero velemenynek, de ha ezt tovabbra is gyakorlatkent akarod folytatni, akkor maradj otthon. En nem direkt kotok beled, sot tobbszor volt hogy egyet ertettem veled, de amikor nem ,akkor azt is megirom. Tetszik neked vagy sem. Mindenkinek megirom, igen demokratikusan.

Most eppen arra az ellentmondasra akartam felhivni a figyelmed, hogy partolsz es tamogatsz egy velejeig romlott rendszert, mikozben elitelsz valakit aki ebben a rendszerben egy tokeletesen beleillo fogaskerek volt. Nekem is az a velemenyem, hogy ez a doki a kollegai irigysegen bukott meg, mert nem o az egyetlen, aki halottakat hagy maga utan. Talan a tiednek is vannak hullak a szekrenyeben, csak te nem tudsz rola, mint ahogy az ide iro kismamak sem tudtak az imadott dokijuk egyeb dolgairol. Te ma Mao-n nem juthatsz hozza a dokik statisztikaihoz, meg olyan artatlanokhoz sem, hogy mekkora aranyban vegez csaszarmetszest vagy mehkitorlest. Pedig ha piac van es fizetek, akkor az info is jarna.

Es te azok egyike vagy, aki az otthonszulest mint olyat be is tiltatna a "biztonsag" erdekeben.

Előzmény: Törölt nick (350)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 349
segit az orvosod a kiuteseiden is biztos :)

attol hogy nem mond tarifat, meg elfogadja a boritekot, nem?

moderaltass ki, ha meltatlannak erzed a hsz-emet.

Előzmény: Törölt nick (347)
Törölt nick Creative Commons License 2003.12.17 0 0 346
Te pont annyira bizol a Te szuleszorvosodban, mint az ominozus dokiben az o betegei. Latsz valami osszefuggest? A te dokid nem fogad el boritekot?
Előzmény: Törölt nick (341)
Agallis Creative Commons License 2003.12.17 0 0 345
Alice:)
Előzmény: AliceCsodaországban (344)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.12.17 0 0 344
Körülírom jó? (csak mert a babaneten többször is leírták a nevét...) szóval a vezetékneve az angol Princ megfelelője, és H-val kezdődik, így jó?
Előzmény: Törölt nick (331)
Hoop Creative Commons License 2003.12.17 0 0 343

Továbbra is praktizál az a nőgyógyász, akit a MÁV Kórházban felmentettek a munka alól egy belső vizsgálat után, amelynek során felmerült a gyanú, hogy az orvos szándékosan ügyeleti napjaira időzített szüléseket, és ezzel több esetben súlyos komplikációkat okozott. A Budapest második kerületében magánrendelőt fenntartó nőgyógyászt az [origo]-nak sikerült elérnie, ő azonban semmilyen nyilatkozatot nem kívánt tenni.

A MÁV Kórházban néhány hónappal ezelőtt észlelték azt, hogy szokatlanul megnőtt a szülési komplikációk száma. Felmerült, hogy ezek mögött az állhat, hogy az egyik, adjunktusként dolgozó orvos szándékosan előbbre hozatta, illetve az ügyeleti napjaira időzítette a szüléseket.

A szülész-nőgyógyászra két tragikus eset irányította rá a figyelmet: egy kismama szülés közben meghalt, egy másiknak pedig el kellett távolítani a méhét. Az intézmény feljelentést tett a haláleset ügyében, a BRFK ismeretlen tettes ellen indított nyomozást. A MÁV Kórház főigazgatója korábbi megkeresésünkkor ugyanakkor felhívta a figyelmet, hogy nincs egyértelmű bizonyítékuk arra, hogy a tragikus következményekkel járó komplikációk és az orvos tevékenysége között ok-okozati összefüggés lenne.

Az orvost szerdán hiába kerestük a magánrendelőben, munkatársa azt mondta, hogy ezen a napon nem rendel, hanem kórházban dolgozik, azt azonban nem volt hajlandó elárulni, hogy pontosan hol. A nőgyógyászt végül a Szent István Kórházon keresztül értük el. Amikor a kórházat a délelőtti órákban felhívtuk, azt mondták, hogy nem tudják adni az orvost. Legközelebbi próbálkozásunkkor már nem volt az intézményben, a munkatársak azonban megadták elérhetőségét.

Az orvos az [origo] megkeresésére nem kívánt semmilyen információt adni. Arra a kérdésre, hogy valóban ő-e az az orvos, akit egy belső vizsgálat után felmentettek a MÁV Kórházból, azt mondta, hogy semmit nem kíván válaszolni. Az RTL Klub Híradójának a szülész kedden még azt mondta, hogy magánrendelőjében továbbra is vizsgál kismamákat. Azt is állította, hogy szüléseket is levezet, igaz, egy másik kórházban. Az intézményt nem nevezte meg.

A Szent István Kórház főigazgatója az [origo] megkeresésére azt közölte, hogy a szóban forgó orvos semmilyen munkát nem végez az intézménynél. Elmondta, hogy legalább két-három éve nem vettek fel szülész-nőgyógyászt belső állásra. Azt, hogy a szülészeti osztály munkatársainak megvolt az orvos elérhetősége, a főigazgató azzal magyarázta, hogy az illető beadott hozzájuk egy kérelmet, hogy szeretne ott külsősként dolgozni, és ebben szerepeltek az adatai. A kórházvezető szerint ugyanakkor erre a külsős állásra vonatkozó kérelemre az intézmény elutasító választ adott.

A MÁV Kórház főigazgatója korábban az [origo]-nak elmondta, hogy a felmentés és a büntetőfeljelentés mellett etikai vizsgálatot is kezdeményeznek az ügyben. A Magyar Orvosi kamara etikai bizottságának elnöke, Huszár András megkeresésünkre elmondta, hogy még nem kaptak hivatalos megkeresést a kórháztól. Ha érkezne is ilyen, valószínűleg akkor sem kezdenék el az etikai eljárást, a szabályok szerint ugyanis, ha egy adott eset kapcsolatba hozható bűncselekménnyel, akkor a kamara addig nem vizsgálódik, amíg a hatóságok le nem zárják az ügyet.

Egy orvos működési engedélyének visszavonásához az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Hivatalnak (ÁNTSZ) van joga. Csaba Károly fővárosi tisztifőorvos az [origo]-nak elmondta, hogy egyelőre nem érkezett hozzájuk ilyen irányú kérés. Ha kapnának ilyen kérést, akkor is csak az ÁNTSZ szakfelügyelőjének vizsgálata után döntenének arról, hogy eleget tesznek-e annak. A tisztifőorvos elmondta azt is, hogy a rendőrség sem kereste meg őket az ügyben.

Pethő András

[origo]

Maminti Creative Commons License 2003.12.17 0 0 340
Aszongyák, azért nem, mert a jogerős itélettel automatikusan jár a kamarai irgum-burgum is. Hipokraták.
Előzmény: Törölt nick (334)
mattibaba Creative Commons License 2003.12.17 0 0 339
Én mégis azt hiszem, hogy ennek ellenére tiszteletben tartom és maradok egy 2 1/2hónapos kislány boldog anyukája, és továbbra is a sors szerencsés véletlenének tekintem, hogy végül nem nála szültem és sajnálom azokat, akiket még most is félrevezet.:-(((
Agallis Creative Commons License 2003.12.17 0 0 338
de nem is akarunk az ő szintjére lesüllyedni. nem?
Előzmény: mattibaba (337)
mattibaba Creative Commons License 2003.12.17 0 0 337
Ha belegondolunk tényleg röhej, hogy mindannyian a nagy "Névtelennel"dobálózik hivatkozva az ártatlanság vélelmére és tiszteletben tartva a személyiségi jogait...ő vajon érzett valaha lelkiismeretfurdalást amikor "hazudott"???Például amikor engem vezetett félre? Kétlem...
Maminti Creative Commons License 2003.12.17 0 0 332
Azért, mert személyiségi jogai valamint az ártatlanság védelme védi.
Előzmény: Törölt nick (331)
drgwlf Creative Commons License 2003.12.17 0 0 330
Sziasztok,

Nekem is számtalan rossz élményem van az egészségüggyel. Gyerekként középfültő-gyulladással kerültem a madarászba, majd 5 nap után "egészségesen távoztam" skarláttal, rubeolával és tüdőgyulladással.

Aztán 12 évesen vakbélműtétet követően, kb 1 óra múlva amikor kijöttem a műtőből, le kellett cserélni az ágyneműt valamilyen okból kifojólag, és full kábán, segítség nélkül kellett felállnom az ágyból. Még itt kaptam műtét közben valami fertőzést, mert 3 hónapig olyan herpesz duzzadt az arcomon, hogy egy szimpla mosoly hatására 12 helyen kezdett el vérezni...

Következőre, here-viszér műtét, kissé túladagolt altató. Elvileg fél órás mütét, engem kb 3 órán keresztül ébresztgettek...

De van 1 pozitív is, hodgin-kóros voltam 18 évesen, és a kezelő orvosom (miután meggyógyultam) elhajtott a búspibe amikor a boritékot elővettem... Pedig az életemet mentette meg.

Most a feleségemmel beálltunk a "gyerekgyárba". Dévai, János kórház, Kaáli intézet. Hát nem tudom... A feleségemet félig OEP félig "magán" térítéses elven vizsgálták. Az orvos, a liftben diszkréten megjegyezte, ezért olyan 30 körül szokott kapni. Aztán egy másik kórházban pedig, porig alázták, amikor egy fiatal műtős köcsög borotválta őt, vigyorogva. A feleségem melletti ágyon fekvő nő magának megcsinálhatta. Érdekes.

Próbáltuk ezt a nyomorult tetüt elkerülni, ezért elmentünk a Jánosba. Ott ennek a "30-at szoktam kapni" csókának az apja szintén szülész-nőgyógyász, és legalább akkora féreg mint a kedves fia...

Ez az egész egy rohadt maffia. Nem tudod elkerülni a dolgokat. Komolyan egy olyan Don Corleone érzése (mai szakszóval feelingje) van a dolognak!!! Belépsz a csendes félhomályos szobába, odamész a DOn-hoz, a kérésedet csendesen a fülébe súgod, Ő megnevezi az árát és ha mázlid és pénzed is elég van: akkor talán sikerül.

Nem tudok nyugovóra térni ezen. Tudjátok miért tiltakoznak a dokik a kórháztörvény ellen? MERT INNENTŐL KIMARADNA A BORÍTÉK!!! Ha egy üzletileg érdekelt társaság, szolgáltatás-minőség alapú ellátást nyújtana, akkor nem lenne boríték. És nyálasszájú műtős, és töketlen vagy sztárorvos, és nyafogós nemtörődöm nővér. EZ az ő igen nagy bajuk, és a szerencsétlen állam ehhez aszisztál... Sebaj.

Soha sem értettem, hogy ebben az országban 5 millió ember tudja hogy mekkora rakás az egészségügy: Nem tudunk valamit tenni? Kirekeszteni kórházat, polgári engedetlenség stb? Miért van az hogy itthon még mindig csak egy egészségbiztosító van? És a körzetben messze a magyar fizeti a legtöbb TB-t, és ennek ellenére (a befizetéshez képest) a legalacsonyabb színvonalú ellátást kapja? Én ismerem a kórházakat, az orvosokat... Több mint 1 évet dolgoztam az egészségügyben, de nem mint orvos hál istennek...

Bocsánat, de nagyon felzaklatott már az írás is, elnézést ha valakit megbántottam, de nem bírom tovább ezt az egészet.

Mondjátok: miért kell "jajcsakkórházbanekelljenmennem" paranoiába élnem egész életemben? Vagy nektek?

üdv.
sarics

mattibaba Creative Commons License 2003.12.17 0 0 329
Szerintem arra mindenki kíváncs, főleg azok, akik bíztak benne.

Egyetértek azzal a hozzászólással, hogy 100%-ig nem szabad megbízni az orvosban...de ilyen helyzetekben kiben bízzon akkor az ember????

mattibaba Creative Commons License 2003.12.17 0 0 326
Kedves anine!

Én csak a saját példámból indulok ki...nekem fogalmam sem volt, hogy fel van függesztve addig amíg be nem indultak a fájások és fel nem hívtam.
Sőt, előtte egyszer úgy volt, hogy nem a magánrendelőbe megyek, hanem a kórházba CTG-re,ő persze nem jött el, majd arra hivatkozott, hogy édesapjának egészségügyi problémái akadtak...Ezek után erős kétségeim vannak effelől is sajnos :-((

anine Creative Commons License 2003.12.17 0 0 325
kiváncsi vagyok mi lesz ebből az ügyből:(
Előzmény: mattibaba (324)
mattibaba Creative Commons License 2003.12.17 0 0 324
A legszomorúbb szerintem az, hogy ha nem érezné "bűnösnek" magát valamilyen formában akkor már rég fel kellett volna vállalnia a páciensei előtt, hogy felfüggesztették egy orvosi műhiba miatt és addig nem vezethet le szülést, amíg az ügyet nem tisztázzák.Ha nem lenne mit takargatnia, akkor nem vezetne félre minket, nem?
anine Creative Commons License 2003.12.17 0 0 323
ez csak az én parám, igaz valaki ott is felelős, hogy nem küldték el már hamarabb a dokit!
Előzmény: földikutya (321)
anine Creative Commons License 2003.12.17 0 0 322
Kedves mattibaba,
amikor kirúgták a MÁV-ból kb 1,5 hónapja, több betege elment tőle (egy ismerősöm is)! Akik maradtak nem igaz, hogy nem kérdeznek rá, hogy miért ment el a MÁV-ból! Persze bárkit lehet hülyíteni:(
Előzmény: mattibaba (320)
földikutya Creative Commons License 2003.12.17 0 0 321
Nem hiszem, hogy bárki a kórházat akarná lehúzni. Sőt, szerintem sokkal jobban odafigyelnek majd, mint korábban, hogy a gyanú árnyéka se vetüljön rájuk.
Előzmény: anine (318)
mattibaba Creative Commons License 2003.12.17 0 0 320
Szerintem pedig jogos a kérdés, "hogy mi lesz a pácienseivel"...gondolok itt azokra, akik valami folytán még mindig nem hallottak az ügyről vagy nem feltételezik, hogy az ő orvosukról van szó.

Mint említettem, konkrétan tudom, hogy az Istvánban vezetett le szülést még vasárnap, ami nem lenne gond ha már lezárult volna az ügy és bizonyítást nyert volna az, hogy nem felelős azért, ami történt. De így.....

Didina-) Creative Commons License 2003.12.17 0 0 319
Hm?,miért?-A magánpraszisra más előirások vonatkoznak?,-én csak ugy odamegyek,azt ha valami nem jól sül el,akkor"sorry"?

Ezen az alapon odamehetek bárkihez,aki kifüggeszti"nőgyőgyász-szülés" xy-i?

Betegjog?

anine Creative Commons License 2003.12.17 0 0 318
Sziasztok,
ez a nőgyógyászos ügy nagyon kemény:(
Szasenka megírtam neked a doki nevét! Sajnos manapság nőgyógyásznak nagyon megéri lenni:(
Úgy látszik nem mindig az "olcsó" (50.000 Ft / szülés)doki a jó (mert az sokat tud vállalni "mint ebben az esetben évi 400-at"!
Sajnálom, hogy a Máv kórházat akarják lehúzni ezzel:( Én ott szeretnék szülni!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!