Keresés

Részletes keresés

Moka25 Creative Commons License 2003.09.26 0 0 231
FOlytassák Emailben!

Igazad van, Angi... de azert figyeld csak meg, nagyon erdekes. Milyen gyorsan idetalalt az illetekes!:D

Előzmény: Angiszeged (228)
Kalapocska Creative Commons License 2003.09.26 0 0 230
Bocsánat, a gyerekem kérte, hogy regisztráljam az indexen, hozzá szeretne szólni a témához. Ez az ő nickje. Én Hoop vagyok.
Előzmény: Kalapocska (229)
Kalapocska Creative Commons License 2003.09.26 0 0 229
- a kóros szakaszt külön kinyomtattuk. Mindezt azért, hogy a kapott eredményt külföldön is bemutathassák, az újabb félrekezelés elkerülése végett. Az extra munkával kapcsolatban –szerencsére- fel sem merült a hálapénz gondolata sem.
Topiktársak, én tudom rosszul, vagy itt valami bibi van? Nincs olyan törvény, hogy kérésre a kórház köteles kiadni a beteg leleteit? Ha igen, akkor ezt kötelesek vagyunk hálapénzzel honorálni? :-o
Komolyan nem értem a hozzászólás ezen részét. :-(
Mi SEMMILYEN extrát nem kértünk a kórháztól. Sem angol fordítást, sem külön nyomtatást. KINEK kellett volna hálapénzt adnunk azután, hogy a Hárshegyre küldtek, hogy a gyerekünket másodrangú páciensnek nyilvánították? Kiben merült fel a hálapénz? Hogy kerül ide ilyen gondolat?
Kedves eeg!
Én azt hiszem egyenesebb lett volna elismerni, hogy valami nem történt jól az egyébként kíválóan működő kórházatokban. Sok-sok itteni olvasóban sokkal pozitívabb kép maradt volna meg rólatok. Még akkor is, ha mindenben nektek van igazatok.
Most igyekszel kisebbíteni a vizsgálat utáni alvás jelentőségét. Két dolgot kérdeznék ezzel kapcsolatban. Miért most, miért nem a vizsgálat előtt? Akkor miért tájékoztattak minket pontosan ennek az ellenkezőjéről? Valaki itt ezzel kapcsolatban át vagyon vágva. Vagy a szülő, hogy vállalja a plusz 1 nap kórházat, vagy a TB, hogy a kórház megkapja a "fejpénzt". (Nem tudom ez hogyan működik.)
Előzmény: eeg (220)
Angiszeged Creative Commons License 2003.09.26 0 0 228
Gartulálok a játszószobához, az eredményekhez, a szép neurológiai osztályhoz, összevetve a munkájukhoz!

De Önt is szeretném megkérni, hogy ne folyjon már a vita a szemünk láttára egy konkrét esetről, nem gondolják, hogy bárki igazságot fog tenni! FOlytassák Emailben!

Előzmény: eeg (220)
Angiszeged Creative Commons License 2003.09.26 0 0 227
Igaz, nincs jogod beleszólni!
Ismerek a szegedi gyermekklinikán (Amiről csupa jót írtam korábban) olyan leukémiás 12 éves kisfiút, aki kb 1éve van kórházban, szondán táplálják, amit sokszor kihány, a lábfejét gyógytornász kezeli, ami naggggyon fáj, mert nem tud járni, és próbálják helyrehozni. Néha már azt is megoldották, hogy hazamenjen (peidg vidéken lakik), és láss csodát, ilyenkor mindig jobban lett:))) Na, nemcsak az ő édesanyja, hanem rengeteg anyuka alszik fennt az anyaszálláson (énis aludtam sokat ott). AMi az abszolút tetőtérből lett kialakítva. (SZVSZ lakhatásra alkalmatlan) DE VAN, és egy édesanyának mind1 hol alszik, ezt olcsón meg tudták építeni (télleg "filléres" dolog lehetett), és ugye minden korháznak van teteje, ami max raktár, vagy lomtár. NEM? És képzeljétek, mivel a férőhely korlátozott, van olyan, h egy anyukának nincs helye. EL sem hiszitek olyankor mi történik: több esetet hallottam, mikor az édesanya ott aludt a gyermeke mellett a korházi ágyon. BIzony:))) Egy anyának mind1, az ágy alatt egy széken, mellette.

ÉS azt kellene megérteni mindenhol: hogy nem ellenségek vagyunk, hanem partnerek. HSizem mindenki közös célja, hogy a gyerek meggyógyuljon. EGyütt kell működni, nincs alárendelt viszony, szülő és orvos mellérendelt viszonyban vannak, megadva egymásnak a kölcsönös tiszteletet. ÉS ebben a szülő rengeteget tud segíteni. Talán jobban meg tudja vigasztalni a síró gyereket, jobban tudja etetni, jobban elfogadja, esetleg egy vizsgálat, beavatkozás előtt azt a 40-50 percet könnyebbeb rászánja, mint az amúgy is elfoglalt és túlterhelt ápolónő.
De aláírom a másik oldal panaszait is. Mi is a gond? A szülő beleszól, nem engedi, akadályoz stb... KEll csinálni házirendet, amit a szülővel alá kell íratni, hogy betart. Így mindenki védve van, és a nyertes a a gyermek! Könyörgöm ne feledkezzünk már meg róluk!!!

Előzmény: ha5nx (213)
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 226
Nekem is eszembe jutott, hogy vajon a mi levelünket is kiteszik majd a faliújságra? :-D
A topik nyitása óta valóban szembesültem azzal, hogy ami velünk történt, az tényleg pitiáner dolog. De nem hiszem azt, hogy adott esetben, amikor a gyerekünkért aggódunk, féltettük a rohamtól, akkor az vígasztaló lett volna, hogy mások is vannak, akikkel ennél sokkal szörnyűbb dolgok történnek.
Előzmény: Rubin Hód (219)
Balletje Creative Commons License 2003.09.26 0 0 225
Ezt sajnos később olvastam, mint ahogy elküldtem a hozzászólást. Természetesen elküldöm magánba is.
Előzmény: eeg (221)
Balletje Creative Commons License 2003.09.26 0 0 224
Eredetileg nem akartam, hogy a külföld szempont legyen, ezért volt a másodnick. Most már mind1.
Előzmény: Törölt nick (223)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.26 0 0 223
OOO :((( valahogy ereztem hogy ti vagytok, tul sok volt a hasonlosag :(((
Előzmény: Balletje (222)
Balletje Creative Commons License 2003.09.26 0 0 222
Kedves eeg!

Megkérdezhetem, hogy melyik szülővel találkoztál? Én az édesanya vagyok, hozzám nem jöttél oda bemutatkozni. Egyetlen férfi jött hozzám, az "ordenáré" mondat elhangzásakor. Nevet valóban mondott (nem emlékszem), de azt állította, hogy a laborosok közül SENKI nincs bent, így gyanítom, hogy nem te voltál.
4. A levélből kiderül, hogy az első ambuláns vizsgálatot követően 4 nap múlva sor került az alvásmegvonásos EEG-re. Tekintettel laborunk túlterheltségére, a vizsgálat előjegyzési ideje 1-2 hét szokott lenni, a soron kivüli vizsgálatot Hoop gyermeke azért kapta, hogy a magyarországi tartózkodás alatt minél hamarabb tisztázzák betegségét és a megfelelő terápia elindulhasson.
Sajnálom, de ez nem igaz. A gyermek az egész nyarat Magyarországon töltötte!!!! Nem kértünk semmiféle soronkívűliséget. Az időpontot nekünk azzal indokolták, hogy a doktornőnek ekkor jó.
A terápiát a vizsgálat NEM befolyásolta, befolyásolja!!!
Az alvásmegvonásos EEG-vel sikerült is helyes diagnózist felállitani, ezért az egyáltalán nem volt „felesleges” és „eredménye sem volt előre sejthető”, ahogy azt olvashattuk.
A mi szemünkben felesleges, mert semmi újat nem tudtunk meg belőle. Nem derült ki, hogy a gyerek agyának melyik része beteg.
Az eredmény tökéletesen sejthető volt, ennek van előzménye, amiről a doktornő pontosan tájékoztatva lett! (Hogy te erről nem tudtál, az könnyen elképzelhető.)
A vizsgálatról nem azonnal, hanem csak napok múlva adnak eredményt, ha pedig a szülő más országban is szeretné megvizsgáltatni gyermekét, akkor a lelettel elmehet egy forditóirodához.
És van olyan (igaz, messzebb, mint 1000 km), ahol gond esetén nem napok múlva tudja meg a szülő az esetet, hanem azonnal találkozhat az orvossal. És egyetlen kérésre kiadják az EEG-leletet angolul is, hogy azt konzultációra el tudja vinni a szülő Magyarországra.
Írtam már, korábban nekünk is nagyon jó tapasztalatunk volt a Bethesda kórházzal. Ezért eszünkbe sem jutott, hogy a mostanihoz hasonló események lesznek.
Ott a gyermekeket nem veszik fel az osztályra alvásmegvonásos EEG vizsgálat esetén, mert bár az alvásmegvonás okozhat epilepsziás rohamot, annak kockázatát kisebbre becsülik a kórházi tartózkodás drága költségeinél
Viszont nem kap sem a gyerek, sem a szülő ígéretet arra, hogy lehetőség lesz a (fontos) pihenésre. És ez óriási különbség!

Előzmény: eeg (220)
eeg Creative Commons License 2003.09.26 0 0 221
Kérem, hogy a fogarasi@bethesda.hu e-mail cimemre válaszoljanak, mert az Internetet ritkán van időm olvasni.
Köszönöm.

Fogarasi András

Előzmény: eeg (220)
eeg Creative Commons License 2003.09.26 0 0 220
Kedves Olvasók!

Azon a kórházi osztályon dolgozom, ahol a topic vita-inditó levelének eseményei történtek. Bár személyesen nem ismerem a beteg gyermeket, csak a szülővel találkoztam, a megadott dátumok alapján utánanéztem a történetnek. A következő fontos tényekkel találkoztam, melyek Hoop leveléből sajnos kimaradtak:
1. A gyermeket korábban külföldön kezelték, a Bethesdában rövid magyarországi tartózkodásaik alatt jártak.
2. Külföldön téves diagnózist állitottak fel, ezért a gyermeknél ismétlődő rosszullétek jelentkeztek.
3. A levélben emlitett orvos a diagnózis tisztázása céljából kérte az alvásmegvonásos EEG vizsgálatot.
4. A levélből kiderül, hogy az első ambuláns vizsgálatot követően 4 nap múlva sor került az alvásmegvonásos EEG-re. Tekintettel laborunk túlterheltségére, a vizsgálat előjegyzési ideje 1-2 hét szokott lenni, a soron kivüli vizsgálatot Hoop gyermeke azért kapta, hogy a magyarországi tartózkodás alatt minél hamarabb tisztázzák betegségét és a megfelelő terápia elindulhasson.
5. Az alvásmegvonásos EEG-vel sikerült is helyes diagnózist felállitani, ezért az egyáltalán nem volt „felesleges” és „eredménye sem volt előre sejthető”, ahogy azt olvashattuk.
6. A virrasztás és az EEG felvétel alatt nem jelentkezett epilepsziás rosszullét.
7. Sajnos kimaradt a levélből az is, hogy amikor Hoop és gyermeke elhagyta kórházunkat, akkor soron kívül elvégeztük a hosszú EEG felvétel leletezését, arról magyar és angol nyelven leletet adtunk és –ez egyébként nem szokás- a kóros szakaszt külön kinyomtattuk. Mindezt azért, hogy a kapott eredményt külföldön is bemutathassák, az újabb félrekezelés elkerülése végett. Az extra munkával kapcsolatban –szerencsére- fel sem merült a hálapénz gondolata sem.
Dolgoztam „tőlünk 1000 km-re nyugatra” hasonló EEG laboratóriumban. Ott a gyermekeket nem veszik fel az osztályra alvásmegvonásos EEG vizsgálat esetén, mert bár az alvásmegvonás okozhat epilepsziás rohamot, annak kockázatát kisebbre becsülik a kórházi tartózkodás drága költségeinél. A vizsgálatról nem azonnal, hanem csak napok múlva adnak eredményt, ha pedig a szülő más országban is szeretné megvizsgáltatni gyermekét, akkor a lelettel elmehet egy forditóirodához.
Mindez természetesen nem kisebbiti Hoop negativ benyomásait, csak a Hoop leveléből kimaradt pozitiv tényeket pótolja. Tudom azt is, hogy topic-olvasóként sokkal szivesebben hisszük el a horror történeteket, mint a kevésbé látványos pozitivumokat. Ezért minden kedves topic-olvasót szeretettel meghivok a Bethesda kórházba, hogy személyesen bemutathassak neki egy közelmúltban átalakitott neurológia osztályt,
- ahol játszószoba kialakitásával próbáljuk könnyebbé tenni az itt töltött kórházi napokat
- ahol összesen három pedagógust fizet a kórház azért, hogy a gyerekeknek ne csak a „kinzás” emléke maradjon meg.
- ahol egy szobában dolgozik 5 orvos és 1 adminsztrátor, de ahol az átalakitáskor az orvosok a játszószoba és nem újabb orvosi szoba kialakitására szavaztak
- ahol a 26 ágy nagyobbik részén sérült és fogyatékos gyermekek fekszenek és ahol mégis minimális a nővérek körében a fluktuáció
- ahol valamennyi orvos 2 vagy 3 gyermeket nevel, így ismeri a „másik” (szülői) oldalt is, és ahol a viziteken gyakran több szó esik a beteg gyermek sorsáról, mint magáról a betegségéről.
- és az EEG labort, ahol az egyébként 10 perces vizsgálatot nem ritkán 30-40 perces játékkal készitik elő az asszisztensek, hogy a kicsi vagy sérült gyermek bizalmát elnyerjék és a vizsgálat elvégezhető legyen.

Szeretettel,

Fogarasi András
Bethesda Kórház
EEG laborvezető
fogarasi@bethesda.hu

Előzmény: Hoop (0)
Rubin Hód Creative Commons License 2003.09.26 0 0 219
- A való világnak része, hogy kettös mércével mérik az embert, jelen esetben rövidebb vagy hosszabb ápolásra szoruló gyerekeket. Ennek a történetnek ez a magva, hiszen a késés téma csak azért lett fölfújva, hogy a pihenés lehetetlenné tevését, és az elöre felajánlott és a vizsgálat fajtájából adódóan szükséges segítség elhanyagolását elkenjék.
- A való világ ennek folytán, mint annyi másban is, kritikára szorul, ami alól nem ad felmentést a kórház általános nívója és statisztikája.
Ergo: Ha valaki egy ilyen kivonatot kap egy kórház müködéséböl, akkor éljen csak kritikával!

OFF
Nagyon jó lenne, ha minden 30-40 éves ember mellett lenne valaki, aki, ha ö maga éppen gyengébb (mert teszem azt egész éjjel virrasztott) helytáll érte, és akiért ö is megteszi fordítva ugyanezt. Ezalatt most nem a szülöket értem.
ON

A cégröl, ahol én dolgozom, egész weboldalakat indítanak az elégedetlen ügyfelek, és ez dolog, mert a kritika ösztönöz, és nem enged ellazulni. Ha az adott intézmény jó, akkor figyeli és hasznosítja a jelzéseket. A faliújságra persze mi sem ezt rakjuk föl, ahogy a kórház sem.
Megitélés dolga, de szerintem a Bethesda (esetleg kimagasló) színvonala nem az ö dicsöségük, hanem a többiek szégyene.

A topic címe nem volt szerencsés választás, hiszen a nyitóesethez képest a
késöbbiekben valódi "horrort" is olvashattunk.

Előzmény: ha5nx (213)
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 218
Igazad van.
Előzmény: Moka25 (217)
Moka25 Creative Commons License 2003.09.26 0 0 217
Hat igen, arrol ne is almodj, hogy akar csak egy ejnyebejnyet is kapnak:(

Noverem nem tudott tenni semmit. Utolag is hiaba boncolgattuk az esemenyeket. (Es o nem kiabalt senkivel, nem szolt egy rossz szot senkihez, se orvoshoz, se noverhez, mivel nem is volt miert.) Tanulnak az apolonok is mindent, amit kell, anatomiatol a jarvanytanig, no meg foleg apolastant, de nem diagnosztizalhat. Es nem figyelhet oda az ugyeletes UH-s orvos helyett.
Ebben a torteneteben az a kiserteties, hogy barmelyikunkkel, barmikor megeshet:((((((

Előzmény: Hoop (216)
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 216
Köszönöm, hogy beírtad.
Én nem várom, hogy bármi is történjen a levelünk hatására. Ahhoz az kellett volna, hogy ott helyben ragaszkodjak ahhoz, hogy amiket itt leírtam, az ott dolgozók elismételjék a főnökük előtt. Ott és akkor azonban fontosabb volt, hogy a gyerekünk végre pihenni tudjon, így nem főnök után kiabáltunk, hanem elhúztuk a csíkot. Ezért a levél utólagos reklamáció. A nővérek pedig nyilván másképpen adják elő a történteket a főnöknek és az ismerőseiknek, rokonaiknak. (:-) ).
Testvéred szerint mi az, amit esetleg másképpen kellett volna tenniük, hogy elkerüljék a súlyos helyzetet?
Előzmény: Moka25 (215)
Moka25 Creative Commons License 2003.09.26 0 0 215
Hat, Hoop, ha gondolod…

Az en tortenetem nem a sajat gyerekemrol szol (mert nekem meg nincs, de nemsokara szeretnek), hanem a Noverem kisebbik fiarol. Ok az elso unokak a csaladban, nagyon szeretjuk oket es mindenkit nagyon megdobbentettek a tortentek.
Elorebocsatom: nem fogom szidni egyik korhazat sem, csak egy falusi gyerekorvost es egy ejszakai ugyeletes UH-s orvost.
Vasarnap delutan-este lett rosszul a kicsi, hanyas, hamenes, laz, ahogy az szokasos. Masnapra hasfajas is. Hetfo delelott Noverem elvitte a falu gyerekorvosahoz, aki azt mondta: torokgyulladas, a kisgyerekek (akkor volt 2,5 eves) attol is tudnak hanyni. Ami egyebkent igaz is, tenyleg tudnak. Masnapra nem lett jobban, harmadnapra sem, ezert beutaltak a Laszloba, a fertozo osztalyra. Mondvan, hogy szalmonella-gyanus, elozo heten Noverem anyosaeknal jart es ott kacsakkal-libakkal-nyulakkal erintkezhetett (a batyjanak, aki szinten ottjart, kutya baja nem volt). Szerda este a Laszloban csinaltak UH-t, amin erdekes modon semmi nem latszott. Noverem kesobb elmondta, hogy az UH-s doki „rutinvizsgalatkent” csinalta az egeszet, morcos volt, amiert felebresztettek, nem igazan figyelt oda. Pedig lett volna mit nezni az UH-n, mint utobb kiderult.
Teltek a napok, csutortok, pentek, nem lett jobban. Szombat reggel atvittek az I-es sz. Gyerekklinikara, ahol meg aznap delelott megoperaltak: addigra USZKOS volt a vakbele!!!!
Szuleim mindketten es Noverem is egeszsegugyben dolgozik (Szuleim nem orvosok, de Noverem apolono), igy sok orvos ismerosunk van. Az egyik ilyen orvos ismeros mondta Anyamnak az eset utan azt a felmondatot, hogy „Ugye tudja, hogy ha meg egy napot vartak volna, akkor mar csak egy unokaja lenne?”
Hat ennyi a tortenet. Noverem tanulmanyaibol es orvos ismerosoktol tudjuk azt is, hogy a vakbelgyuszi 4 nap alatt biztosan, de altalaban mar 24-48 ora utan perforal es ahhoz, hogy a perforacio okozta szepszisbe bele ne halj, az kell, hogy betokosodjon, betalyogosodjon. Egy szep nagy talyog pedig latszani szokott az UH-n.
Noverem is megprobalta azt az utat, amit Te, Hoop. Leirta a tenyeket az Orvosi Kamara Etikai Bizottsaganak, ide-oda (nem emlekszem mar, ezen kivul milyen helyekre, talan a Laszlo igazgatojanak) elkuldte a levelet. Kitalalhatjatok, mi tortent: SEMMI.
Es hogy tenyleg ne csak a negativumokat irjam: a noverek mindket korhazban nagyon kedvesek es segitokeszek voltak, pedig egy kazal gyerekre kellett vigyazniuk.

Szoval puszi mindenkinek, jo egeszseget es akkor lassatok az orvosokat, amikor a hatatok kozepet!:)

Előzmény: Hoop (211)
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 214
De igen, ebben biztos, hogy túlzásokba esem. Sokszor túlmegyek a határon az anyatigriskedésben.
Ez sem véletlen, és tudatosan igyekszem ezen változtatni.
(Nem most néztem meg az adataidt, így csak emlékezetből soroltam fel párat.)
így biztosan ki fogják közösíteni, de ha hagynád néha, hogy megvívja saját csatáit, akkor a szükebb és tágabb közössége elöbb-utóbb teljes jogú tagként fogadná be.
Erre majd nyugodtabb körülmények között visszatérek. Hidd el, hogy vannak rettenetesen intoleráns emberek a világon, akik miatt nehéz a "másmilyenek" élete.
És nem mind1, hogy a pofonok egy tinit érnek, vagy egy felnőtt, teljes önbizalommal bíró felnőttet.
Előzmény: ha5nx (213)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.26 0 0 213
OFF:

A Sz.M. fórumban azért jelentem meg, mert kíváncsi voltam a "Nagy Leleplezésre", amit egy felfokozott lelkiállapotú anyuka közölt egy általam elismert intézményről, ahol több ismerősöm is dolgozik.

S a amellett, hogy politizálok és törzsasztalba írok, rendszeresen írok az autós, a fotós és egyéb topikokba is. Ha már felhoztad...

ON:

Bár ebbe már igazán nincs jogom beleszólni, de nem lenne jobb egy 12-13 éves gyermeknek, ha nem akarnánk a szülei állandóan megvédeni? Ha hagynák szembesülni a "való világgal" is néha? Vagy 20, 30, 40 évesen is még a kezét akarjátok fogni?
Mert így biztosan ki fogják közösíteni, de ha hagynád néha, hogy megvívja saját csatáit, akkor a szükebb és tágabb közössége elöbb-utóbb teljes jogú tagként fogadná be.
Egy 12-13 éves gyermek még nem felnött, de már nem is teljesen gyermek.
Az általad leírtak alapján elöször azt hittem, egy 2-3 éves gyermekröl van szó, nem egy már-már tinédzserröl.

Előzmény: Hoop (205)
gági Creative Commons License 2003.09.26 0 0 212
Kicsi gyerekkel mindenképpen menj be a kórházba ha így alakul. Én egy vidéki kórházba vittem kivizsgálásra az akkor 2 hónapos kisfiamat, ottalvási lehetőség természetesen nem volt, napközben ha akartál bent lehettél a gyerekkel de nem javasolták. Mivel a baba még 2X szopott éjszakánként csináltak nekem helyet a szomszéd épületben a szülészeten. Úgy terveztem napközben a gyerekkel leszek és este 10 felé megyek át a szomszéd épületbe aludni majd kétszer vissajövök szoptatni. Nem így alakult, furcsállottam hogy a szülészeten a szobatársaim kedve olyan rossz hozták a babákat szoptatni, a mi szobánkba nem hoztak egyet sem. Rá kellett jönnöm ebben a szobában csupa abortuszos nő volt pár méterre a kisbabás anyukáktól. Ekkora érzéketlenséget végig nézetni ezekkel a szerencsétlenekkel, hogy mások boldogok a gyerekükkel...Úgy döntöttem nem zavarom őket és bármit mondanak a csecsemőosztályon én bent alszom a fiam mellett egy széken ülve. Ezalatt az 5 nap alatt megfigyeltem, hogy az egyik nővérke az egész műszakja alatt nem ad enni a babáknak.-Nem éjszakás volt- Mire jött a váltás (egy nagyon lelkiismeretes nővér) üvöltött az egész folyosó. Egyébként az orvosok és a többi nővér nagyon rendesek voltak.Egész nap meg nem álltak két feladat között szinte futva közlekedtek, míg ez a bizonyos nővérke behozta a csecsemőosztályra a babák közé a saját 5-6 éves gyerekét és azzal foglalkozott. Én akkor megfogadtam, hogy mindig ott leszek a gyerekem mellett. Nem szólok bele a kezelésbe,- hiszen ahhoz nem értek- de így el tudom kerülni, hogy lusta buta emberek kellemetlen élményeket okozzanak neki.
Előzmény: Izgága (124)
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 211
Moka, írd be nyugodtan ami a lelkedet nyomja, talán hamarabb visszatér a topik az eredeti mederbe.
=============================
Miután mindenki vállalta eddig, hogy melyik kórházról ír, várható, hogy bizony a kórházból reagálni fognak. Nem hiszem, hogy ez gond lenne, hallgattassék meg a másik fél is.
Nos igen, a stílus... Reménykedjünk, hogy a jövőben ez másmilyen lesz.
Előzmény: Moka25 (208)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.26 0 0 210
Szia.

A témát nem én akartam levetetni.

Az, hogy egy dolgozó egyszer késett - mert a levélböl ennyit tudunk meg -, eléggé kevés információ ahhoz, hogy megállapítsd belőle, rendszeresen késő munkaerőről van szó.

Előzmény: Törölt nick (201)
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 209
Angi, igyekszem rövidre zárni a vitát.
A gyerekem szeretne még megszólalni, így valamennyire még valszleg terítéken lesz a dolog.
Remélem Rambo pajti hamar megunja a dolgot. :-)
Előzmény: Angiszeged (204)
Moka25 Creative Commons License 2003.09.26 0 0 208
Sziasztok.

Eddig csak olvasgattam a topicot. En orultem neki, hogy talaltam egy helyet, ahol mind pozitiv, mind negativ tapasztalatokat lehet olvasni. Merthogy volt pozitiv is, csak a kedves bennfentesek nem olvastak eleg alaposan.

Nagyon sajnalom, hogy ennyire szemelyeskedo hangnem iranyaba ment el a topic, pedig nekem is lett volna tortenetem. De azt majd talan inkabb kesobb irom le, majd akkor, ha a moderator kicsit eszhez teritette azokat a kedves topiktarsakat, akik leidiotazzak a masikat. Ugyan ezt a szemelyeskedest csak a moderalasi alapelvek "tartalmi rombolas" kategoriajaba lehet besorolni, szerintem mindenkeppen zavaro azok szamara, akik a korhazakban szerzett tapasztalatokrol szerettek volna olvasni.

Akinek nem inge, ne vegye magara.
Csok!

Angiszeged Creative Commons License 2003.09.26 0 0 207
Kedves ajameg! Örülök, hogy jó tapasztalataid vannak! TErmészetesen sokunknak vannak még rajtad kívül ilyenek. Sőt valószínűleg kevesebb a félrekezelelt, mengelék által kezelt beteg, de itt az arányokon van a lényeg. Én elhiszen, hogy elégedett vagy, de nem láthatsz mindent. NEm láttad az én nőgyógyászom, akit fél Szeged dícsér, az egyik legnevesebb professzor (valószínűleg sokmindenki teljesen elégedett vele), mikor az egész terhesgondozásom alatt olyan-de olyan kedves volt, hogy maximálisan megbíztam benne! AZtán nagy kár volt. OLvasd vissza a történetünket, és megtudod belőle, hogy kisbabám halálát neki köszönhetem. SEmmi nincs a kezemben, amivel perelhetném, semmi az égvilágon.

HA valaki dícséri nekem, hogy jaj, hát Ő ilyen profi, meg oylan kedves... no comment, és természetesen NEM ÉRDEKEL, nekem nem kell ellenpéldákat hozni róla, hogy XY nál olyan jól levezette a szülést. ÉS? EZ a dolga, mivel nőgyógyász nem kételkedem abban, hoigy le tud vezetni egy eseménytelen szülést. Ezért kapja a (fizetését) a paraszolvenciáját!!!

SZóval neked és természetesen mindenkinek azt kívánom, hogy ne kerüljön olyan helyzetbe, ami valóban súlyos! DE ha mégis megfelelő helyen legyen, megfelelő orvosnál! MErt különben senki nincs aki megvédjen!!!

EZt most kissé remegő kézzel írtam, belőlem ezek a dolgok indulatokat váltanak ki, elnézést, ha a soraimból is kiérződik! Nem áll szándékomban megbántani senkit!

Előzmény: ajameg (187)
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 206
Beus!
Köszi, hogy úgy döntöttél, beküldöd.
Előzmény: Beus 4 (165)
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 205
Nem tudom mire számítanál, ha aláírnád a levelet? Talán hogy a titkosszolgálat jelenik meg fél óra múlva nálatok? Ennyire paranoiás viselkedés sok mindent megmagyaráz...
Örülj neki, hogy neked nem kell szembesülnöd azzal, hogy mit jelent epilepsziásan élni, mit szól ehhez a tágabb környezeted, milyen kirekesztéssel, abnormális reakciókkal jár. Nem magamat féltem, hanem a gyerekemet.
Tévedésben élsz. Az, hogy a topikot törültetném, nem azt jelentené, hogy az interenen máshova nem teszem fel. De azt a helyet nem fogom levélben közölni a kórházzal.
Különben érdekesnek találom, hogy a levél elküldése után jelensz meg a Sz.M. fórumban Eddig csak politikáztál, törzsasztaloztál.
Szeretettel köszöntelek. :-)))

Előzmény: ha5nx (199)
Angiszeged Creative Commons License 2003.09.26 0 0 204
Hopp, és Ha5nx!
MEgtennétek, hogy emilben folytatjátok? ELőre is köszönöm. Ugyanis ehhez -már megbocsássatok-, de semmi közünk, nem is akar senki igazságot tenni!
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 203
Gyalázkodj azért, mert miután leordítottad a hajat a beérkez? asszisztensr?l,
Egyetlen ott dolgozóval szemben sem használtam ordenáré kifejezést, a késő nővérrel sem üvöltöztem. Az ominózus "a kurva életbe, hát ez nem igaz!" mondat akkor hangzott el, amikor a kávézgató dolgozóktól semmilyen választ nem kaptunk arra, hogy mikor lesz a vizsgálat, és visszavittem a gyereket a játszószobába. Tény, hangosan mondtam -szándékosan-. Egyetlen dolgozó, egy férfi azonnal be is jött utánam, és magyarázkodni kezdett. (A gyerekkel azonban még ekkor sem törődött egyik ott dolgozó sem!) A késő asszisztenssel semmilyen vita nem volt. _Én_ köszöntem neki, mire ő köszönés helyett azzal válaszolt, hogy napi 2-3 EEG...stb. Nem érdekelt ez a része, és így akkor és ott (vele) le is zárult a vita.
Sajnálom, ha a levélből a főnökség a késést tartja a legnagyobb hibának, nem pedig azt, hogy a vizsgálati beosztást, az ágyak elosztását rosszul ütemezte az, akinek ez a feladata. Hogy a doktornő "előjogot" oszt a kórházban eltöltött idő alapján. Mert mi ezek miatt fordultunk a főnökséghez. A késés egy előzmény.
Előzmény: ha5nx (198)
Hoop Creative Commons License 2003.09.26 0 0 202
Ez nem igaz. Erre az esti nővér a kórházba érkezésünkkor külön fel is hívta a figyelmünket. (Az, aki később a társalgóban aludt.) Ha akarom vemhes, ha akarom nem?
Előzmény: ha5nx (196)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!