Keresés

Részletes keresés

ha5nx Creative Commons License 2003.09.26 0 0 196
A Te gyermeked - sem a beszámolód alapján sem a valóságban - nem volt veszélyben.
Előzmény: Hoop (191)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 195
Aki kicsit is ismeri Budapest közlekedését tudja, hogy heti rendszerességgel fordulnak elö csötörések, nagyobb balesetek a reggeli dugóban, amelyek akár fél, egy órával is meghosszabítják a menetidöt. Föképp azok esetében akiknek az egész várost át kell utazniuk.
Ennek fényében hogy látod azt, hogy kénytelenek voltunk a bármelyik percben rohamot kapható gyerekkel szó szerint a város másik felébe utazni? (Hozzátartozód révén bizonyosan tisztában vagy azzal, hogy rossz esetben mivel jár egy nagyroham. Esetleg nézz bele Jakupcsek showjába, ahol ő a - epilepsziás roham következményeként- kómában fekvő gyermek anyjával beszélget.)
Előzmény: ha5nx (177)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.25 0 0 194
"Kedves" Devon!

Szerencsére nem Rajtad, és a hozzád hasonlókon múlnak a dolgok ebben az országban, akik az egyik oldal véleményének meghallgatása után rögtön toloncolni akarnak.

S?t mára már olyan országban élhetünk, amelyben ilyen toloncolós véleményeket is nyugodtan írhat akár egy idióta is egy internetes fórumba.

Előzmény: Törölt nick (3)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 193
szülőnek=szülőknek
Előzmény: Hoop (183)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 192
Talán a Madarász utcai riport kapcsán.
Nekem ugyan az a riport is eléggé ambivalens volt, de igazából ott látszott, hogy mennyire kétélű dologról is van szó. A nővérek abban a riportban nagyon ellenszenvesek voltak. Vagyis talán a főnővér. (Nekem az volt.) De el tudom képzelni, hogy milyen lehet az, amikor mondjuk a gyerek vérvételét akadályozza meg egy szülő. Biztos, hogy igaz az is, hogy vannak a szülők között, akik nem partnerek, akik miatt nehezebb a kórháznak.
Most olvastam, emilben küldte el egy ismerősöm "De mindennapos vita forrása az is, hogy a
szülők bent aludhatnak-e beteg gyermekükkel a kórteremben. És
előfordult már, hogy a szülők az ápolók kérése ellenére sem hagyták el
a kórházat, inkább az ágy alatt aludtak.
"Egy kis kórteremben négy betegágy van. 10 négyzetméteren
lehetetlen megoldani, hogy a szülők bent aludjanak gyermekükkel. Az
ombudsmani ajánlás szerint is a kórház vezetésének joga van
megkérni a szülőket arra, hogy inkább otthon töltsék az éjszakát"
(Azt írja, az Origon van a cikk.)
Nos, én megértem a szülőt. Itt megint jó lenne tudni, mit mond ki a törvény? Ha egyértelműen azt, hogy a szülőnek joga van ott maradni, akkor kinek a kötelessége megteremteni ennek a lehetőségét?
Előzmény: agraba (182)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 191
Köszönöm, hogy bejelentkeztél.
Mi sem először voltunk a Bethesda kórházban, és eddig nekünk sem volt rossz tapasztalatunk. Még a mostani bejelentkezéskor sem!!!
Nekünk is vannak más kórházzal jó, és rosszabb tapasztalatunk (mondjuk ennyire durván negatív egyikkel sem). Én eredetileg azért nem olyan topikot nyitottam, hogy a pozitív tapasztalatok szerepeljenek, mert:
1; az nem igényel segítséget ahhoz, hogy feldolgozzuk (:-) )
2; nem szándékoztam magáról a kórházról véleményt nyílvánítani és nyilváníttatni.
Írtam egy előző hozzászólásomban, nem tartom szerencsésnek, hogy erre felé menjünk el. Nem a szülőnek kéne eldöntenie, hogy pl. a Bethesdába vigye-e a gyerekét, hiszen ott Bözsi nővér undok, hanem az oda beutalót adó gyerekorvosnak, hogy ott milyen felszereltség, szakorvos van.
Az én gyerekemet a Bethesda osztály dolgozói veszélynek tették ki. Ezt írtam le, és nem azt, hogy a Bethesda kórház rossz, vagy jó.
Előzmény: ajameg (187)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 189
inteligenciával rendelkezö egyedek, akik vélt vagy valós sérelmeiket már-már artikulálatlanul, a többi - talán még nála vagy a hozzátartozójánál is sokkaly súlyosabb állapotban lévö - betegre látványosan figgyet hányva, ad hangot.
az ilyen szülöknek tényleg a Hárshegyen lenne a helye, ahelyett hogy indulatokat korbácsol az internet adta anonimitás védelméböl, annyira sem becsülve a leendö olvasókat, hogy a helyesírás és a magyar nyelv alapvetö szabályait figyelembe vegye.

Az igazán intelligens pedig előbb a saját háza táján söpröget!
Előzmény: ha5nx (170)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 188
A Hoop fedönevü - erre egy késöbbi hozzászólásban
Érdekes, te sem teljes névvel, címmel szerepelsz itt.
Gondolom a hozzátartozód révén nagyon nehéz volt megtudnod, hogy irl ki is vagyok. (Miután hajszálpontos dátumot írtam.)
Felhívnám a figyelmedet, hogy a gyerekem miatt nem tettem föl teljes névvel a levelet!
Amennyiben ezt képtelen vagy tiszteletben tartani, kénytelen leszek az egész topikot töröltetni.
Előzmény: ha5nx (170)
ajameg Creative Commons License 2003.09.25 0 0 187
Kedves Hoop!
Mivel úgy látom, ebben a témakörben (ez talán szebb, mint a "topik", még akkor is, ha azt használják többen) jobbára a negatív vélemények és indulatok szaporodnak, ezt szeretném ellensúlyozni. Magam többgyerekes apa és még több unokás nagyapa vagyok. A gyermekeim még az "átkosban" voltak olyan korban, akikkel a Bethesda elődje foglalkozott. A gyerekorvosok kényszerű látogatása során szerzett tapasztalatimat sorra véve nem állíthatom, hogy mindegyiket javasoltam volna az orvosi Nobel-díjra, de kirívó esettel nem találkoztam, pedig én néhányszor elveszítettem volna a türelmemet fába szorult féregként ordító, hadonászó, verekedő csemetém miatt. A várakozási idők akkor sem voltak rövidebbek, legfeljebb nem választhattam, hogy hová viszem a gyereket, hacsak nem vastag pénztárcával indultam. Az pedig már akkor is lapos volt, mert akkor lopták (herdálták?) el azt a pénzt, ami ma is hiányzik az egészségügyből. No, túl vagyunk rajta, de ne feledjük, mert ettől ugyan nem lesz jobb kis hazánk egészségügyének állapota, de legalább megértjük, miért tartunk itt.
Az unokáimmal szerzett tapasztalataim viszont frissebbek, jobban tükrözik az aktuális valóságot. Jó néhány hónapja volt alkalmam megtapasztalni a Bethesda kórház, ezen belül az Ilka utca vendégszeretetét. Ezt szó szerint, és nem gúnyosan kell érteni. Az egyik unokám kruppos rohamot kapott, én vittem be őket éjnek (estének) idején, mármint a gyereket és az édesanyját. Egészen röviden: mérhetetlen szeretetet, gondoskodást, törődést, odafigyelést tapasztaltam. Ez már a felvételnél kezdődött és folytatódott az osztályon. Az ügyeletes dokinéni is és a nővérek is a sajátjukként foglalkoztak a kezelés ellen kézzel-lábbal tiltakozni próbáló gyerekkel. Bizonyára "rossz" műszakot fogtam ki, mondhatná valaki. De ugyanezt tapasztaltam másnap is, amikor bementem meglátogatni őket, és ez már nem lehet véletlen... Jó, persze, mondhatja valaki azt is, hogy azóta kicserélődött a személyzet, de ezt azért nem nagyon hiszem, mert nemcsak az ápoló személyzetből sugárzott ez a hozzáállás, hanem a nem túlságosan gazdagon "díszített", de tiszta, magyar kórházi körülményekhez képest barátságos épületből is. Ja, igen, az teljesen természetes volt, hogy a mama is ott maradhatott, látszott, hogy ez nem kivétel, föl vannak rá készülve.
És nemcsak a Bethesdával voltak ilyen tapasztalataim. Három évvel ezelőtt egy nekem nem túl jelentősnek tűnő panasszal mentem el a családorvosunkhoz, akinél egy óránál kevesebbet csak akkor kell várni, ha eltévesztem a rendelési idejét, és a váltótársa rendelése idején tévedek be. A doki vizsgálat után először mérhetetlenül leszúrt, hogy miért csak most jelentkeztem, majd még hazaengedett a pizsamámért, utána mars a kórházba, ahol utoljára 5 éves koromban voltam, amikor a mandulámat vették ki. Hát, sokáig tartana minden objektív és szubjektív tapasztalatomat leírni, itt csak inkább a "topikhoz" szorosabban kapcsolódókat írom le. Azóta már ismételten voltam bentlakó vendég ugyanabban a mérhetetlenül lepusztult, sivár, visszataszító (világvárosi? hiszen azt építjük-építik, nemde) épületben, és rendszeresen vissza kell járnom kontrollra. A várakozási idők nyugdíjasoknak valók, ezt talán nem is kell mondanom. DE!!! A bentfekvés és a kontrollvizsgálatok során is én csak azt tapasztaltam, hogy ott mindenki meg akar gyógyítani engem, pedig idáig nem azért nem adtam soha senkinek egy fillért sem, mert a fillért kivonták a forgalomból... Nem mondom, hogy minden nővér arcán a folyamatos üdvözült mosolyt láttam, meg amikor megböktek (igencsak sűrűn), volt olyan, akinél onnan vettem észre, hogy megtörtént, hogy továbbment, a másik meg többszöri próbálkozásra találta csak meg a szerintem gyönyörűen kéklő vénámat, de az összbenyomásom a már említett volt. A bentfekvések alatt láttam, mennyit, és milyen körülmények között dolgoznak az orvosok és a nővérek. Hogy mást ne mondjak, a "futásteljesítményüket" az olimpián is díjaznák. Ezt csak két módon lehet csinálni: elhivatottan vagy kényszerűségből. Bizonyára mázlim volt, de az utóbbiak esetében is a már említett hozzáállást tapasztaltam. A kontrollok alkalmával gyakorlatilag mindig úgy van, hogy a délután 6-kor "befejeződő" rendelés este 7-kor még vidáman zajlik, már amennyire ilyenkor vidámkodni van kedve a reggel óta türelmetlenkedő, néha erőszakoskodó betegekkel foglalkozó, kimerült dokinak és asszisztensnőnek. Az pedig nem nagyon látszik rajtuk, hogy mérhetetlenül meggazdagodtak volna a paraszolvencián, mert például a doki gyalog (BKV-val) közlekedik, egy nem tegnap készült válltáskával, a középkorú asszisztensnő sem a divatlapból lépett ki, csak éppen tiszta, rendes, és figyelmes.
Egyszóval: minden bizonnyal vannak olyanok (is) az egészségügyben, akik megszolgálják a Mengele nevet, és a környezet olyan, amilyen, de vegyük észre a hivatásukat esküjükhöz híven gyakorló "dolgozókat" is, a körülmények láttán pedig ne feledjük, a mi zsebünkből nem ők lopták el azt a pénzt, ami ma annyira hiányzik.
Előzmény: Hoop (-)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 186
Hány szülö örülne neki, ha biztos lehetne benne, gyermekével tíz perc várakozás után foglalkozni kezdenek?
HA
Mi is elfogadtuk volna akár a fél órás várakozást is, ha veszi magának valaki a fáradságot, és megmondja, hogy mennyit kell még várni.
Tudod, az is ciki, ha a várakozást érzed a legnagyobb bajunknak. Felhomályosítalak, nem az volt a legnagyobb bökkenő. Csak a várakozás miatt nem írtunk volna a betegjogi képviselőnek!
Előzmény: ha5nx (171)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 185
Érdekes, én képes voltam leírni, hogy az én szemszögem az érem egyik oldala. TE képes vagy csak egy elmondás alapján "ítélkezni". Gratulálok!
Előzmény: ha5nx (175)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 184
Nekem pedig emilben jelezték ismerősök, hogy a mienkkel megegyező tapasztalatokat szereztek. Igaz, nem a neurológiai osztályt említették.
1:1
Előzmény: ha5nx (175)
Hoop Creative Commons License 2003.09.25 0 0 183
Kérlek olvasd el figyelmesebben a nyitószövegemet. Nem csak a mi esetünknek nyitottam a topikot, hanem olyan szülőnek, akik úgy érzik segítség lehet a jövőben, hogy beszélgethetnek a rossz élményeikről.

mely talán tartalmaz valós állításokat is
Azt hiszem ehhez a stílushoz túl sok hozzáfűznivalóm nincs.

Nem teszem meg, hogy kicikizlek azzal, hogy kiemelem azokat a sorokat a topikból, ahol pozitívan írnak a Bethesda kórházról. Csak azért lenne érdemes, hogy látszódjék mennyire figyelmesen olvasol. És mennyire objektív az irományod.

Előzmény: ha5nx (170)
agraba Creative Commons License 2003.09.25 0 0 182
Délelőtt hallottam valami olyasmit a tévében, hogy ha a szülő hátráltatja a gyerek kezelését, eltávolíthatják a gyereke mellől. Azt hiszem, ez azért komolyabb, mint egy kórház dolgozóiról vitatkozni. Vagy nem?
ha5nx Creative Commons License 2003.09.25 0 0 181
Azt távolról sem állítanám, hogy az egészségüggyel minden rendben van.

Talán erröl éppen kritizált neurológiai osztály dolgozói tudnának bizonyos szempontból sokat mesélni, ahol beteg gyermekek nem elhanyagolható hányada épp orvosi mühiba miatt vált beteggé.

Azt is aláírom, hogy az egészségügy ellátás állampolgári jog, de az nem az, hogy közben az ellátást végzö személy mosolyogjon is...

Persze közhelyszámba megy, hogy egy mosoly nem kerül semmibe, de szálljunk magunkba és gondolkodjunk el, hogy vajon hányan lennénk képesek folyamatosan mosolyogni, miközben mondjuk épp válunk a feleségünktöl, betegek a szüleink vagy csak épp egy perverz ürge 10 perce még a buszon fogdosott bennünket...

Az egészségügyben is emberek dolgoznak, és talán az átlagnál is több magánéleti problémával kell szembenézniük, pl.anyagi helyzetük folytán.

Mert a köztudatban ugyan hatalmas összegek vándorolnak az egészségügyi dolgozók zsebeibe, de a valóságban egy radilógusnál, anaszteziológusnál, vagy pl. egy ápolónönél ez maximum egy csomag kávét vagy egy táblacsokit jelent. Jó esetben.

S azt sem állítom, hogy a pénzmegoldaná a gondokat. A gondokat szemléletváltás oldhatná meg, amelynek viszont egyik alapfeltéte az anyagi elismertség, mely megadja a lehetöséget a szelekcióra is.

Előzmény: AliceCsodaországban (179)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.25 0 0 180
S lám én is sokat félregépeltem...:-)
Előzmény: AliceCsodaországban (179)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.25 0 0 179
Félregépelés miatt ne legyen gondod, ez általános, ráadásul sok újat sem írtál, és éppen az ennek a topicnak a lényege, hoyg felszinre kerüljenek az egészségügy problémái, hogy úgy mondjam alulnézetből, és minél többet beszéljünk róluk, mert azt gondolokm te sem tagadod, hogy nincs minden rendben vele???
Előzmény: ha5nx (178)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.25 0 0 178
Ráadásul most sikerült nekem is jó sokat félregépelnem... :(
Előzmény: ha5nx (177)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.25 0 0 177
Ha belegondolsz, egy egészségügy intézményben csak akkor lehet hosszutávon dolgozni, ha kívülrekeszted magad valamennyire a dolgokon.
Illetve nem is biztos, hogy ez a megfelelö szó, röviden és tömören, nem lehet "megsiratni" minden beteget. (Remélem érted és nem félreérted, mirölvan szó.)

Egy szülönek természetesen saját gyermeke a legfontosabb, egy ápolónönek viszont az összes rábízott gyerek.
Egy ápolónö hozzá kell szokjon, hogy a gyermekek nehezen viselnek egy alvásmegvonást, a szülönek szörnyü látni, hogy hajnalfelé a gyermeke lassan ájultra fárad. A szülö nem mindig érti, miért tudja ezt az növér "közömbösen" nézni.

A másik - sajnos valószínüleg némileg a Bethesdára is igaz - tény, hogy mára két embertípus maradt az egészségügyben. A nagyon elhivatottak, akik ráadásul megengedhetik maguknak azt a luxust, hogy az egészségügyben dolgoznak, mert mondjuk jól keresö férjük van, és azok akik lusták, nemtörödömök és tudják, hogy úgysem rúgják ki öket, mert jobb egy mogorva, fapofájú növér, aki a száját húzza, ha le kell cserélni egy lepedöt, annál, ha senki sem teszi ezt meg.

Az pedig, hogy valaki elkésik, még csak nem is a fentiektöl függ. Aki kicsit is ismeri Budapest közlekedését tudja, hogy heti rendszerességgel fordulnak elö csötörések, nagyobb balesetek a reggeli dugóban, amelyek akár fél, egy órával is meghosszabítják a menetidöt. Föképp azok esetében akiknek az egész várost át kell utazniuk. Azt pedig talán senkitöl sem lehet elvérni, hogy rendszeresen egy órával elöbb induljon, hátha történik valami útközben.

Lehet, hogy a beteget nem érdekli, hogy a vizsgálatot végzö asszisztens Érdröl jár dolgozni. Pedig az is lehet, hogy a tíz percet késö asszistens szakmailag sokkal felkészültebb és emberileg sokkal alkalmasabb a feladatra - bár ez abban az esetben, ha kiabáló szülö fogadja, esetleg nem így tünik -, mint egy esetleg a szomszéd utcából mindig percre pontosan beérkezö, de egyébként a feladatra teljesen alkalmatlan munkaerö.

Előzmény: AliceCsodaországban (176)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.25 0 0 176
A topicnyitó írásában nem kifejetzetten a rosz ebédről volt szó, hanem egészen másokról. Nem kétlem, hogy nagyon sok lelkiismeretes ember dolgozik ott, de azért csípőből így visszarázni valamit nem szimpatikus. Mindenkinek a saját gyereke a legfontosabb, elismerem, hogy az ott dolgozók ezt nem tudják minden pillanatban észbentartani, mert ők DOLGOZNAK ott, de azért nem árt ha néha valaki ezt az eszükbe juttatja.
Ugyanis az a legnagyobb baj, hogy felfogásbeli különbség van a kórházban dolgozók és a betegek között, ezt kéne valahogy összhangba hozni. Nem kétlem, hogy vannak kifejezetten elviselhetetlen hisztérikus betegek és hozzátartozók, csak éppen a kórház egy egészen különleges üzem, ugyanis ott embereket javítgatnak, nem porszívókat.
Előzmény: ha5nx (175)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.25 0 0 175
Egy hozzátartozóm dolgozik az említett osztályon. Magam is több ször megfordultam már az épületben,nyugodt szívvel ajánlottam az intézményt ismer?söknek, kollégáknak, rokonoknak és mindenkinek alapvetöen pozitív tapasztalatai voltak - mert rossz ebédet azért pl. sajnos néha akár még itt is adnak, bár ez szubjektív kategória :) -, osztálytól függetlenül.
Előzmény: AliceCsodaországban (174)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.25 0 0 174
Elnézést, de szeretném tudni, hogy te mint visszajáró beteg avagy ottani alkalmazott, orvos efféle vagy. Ez a topic egyébként arról szól, hogy hogyan szenvednek a betegek a lélektelen és oda nem figyelő bánásmód miatt, meg még sok egyébről. Nekem van sok jó és sok rossz tapasztalatom az orvosokról. De a mundér becsülete miatti akciókat nem szeretem pl.
Előzmény: ha5nx (173)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.25 0 0 173
Kedves Alice a messzi Csodaországból!

Gondolom ezt a kórház meg fogja tenni, hacsak nem érzi rangon alulinak egy ilyen levélre való válaszadást.

Mert talán a sok évem múltán is visszajáró beteg feledteti velük, hogy bizony bár egy kis többség a lelki problémáit a kórházbani és a kórház elleni már-már hisztérikus kirohanásokkal kezeli, a többség hálával gondol az intézmény dolgozóira.

De talán csak elég lenne beszkennelniük és belinkelniük a rengetek köszönölevél egy igen kis töredékét.
Ugyanis bármilye meglepö jelen, csak a rosszra és pocskondiázásra fogékony világunkra - a média alapelve mint tudjuk, hogy ami jó hír az nem is hír -, még mindig vannak, akik számára a hála és köszönömet egyenlöre nem tünt el a történelem homályában.

Előzmény: AliceCsodaországban (172)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.25 0 0 172
Tán ha a topicnyitó beírására tényszerűen érkezne a válasz, pontról pontra, meggyőzőbb lenne.
Előzmény: ha5nx (171)
ha5nx Creative Commons License 2003.09.25 0 0 171
A kérdés alapvetöen azt hiszem költöi:
Hány szülö örülne neki, ha biztos lehetne benne, gyermekével tíz perc várakozás után foglalkozni kezdenek?

S azt hiszem, ezt még a sokkal magasabb szintü egészségügyi szolgáltatásairól híres Svájcban is megkérdezhetnénk.
Ahol nem mellesleg átlagosan havonta fizetnek az állampolgárok annyit TB járulékot, mint egy átlag magyar egy év alatt.

ha5nx Creative Commons License 2003.09.25 0 0 170
Kedves Minden Olvasó!

A Hoop fedönevü - erre egy késöbbi hozzászólásban esetleg még visszatérnék - szerzö által publikált beszámoló, mely talán tartalmaz valós állításokat is, a Bethesda Gyermekkórházról szól.

Ezt azért fontos kiemelni, mert a téma nagyon gyorsan átfordult egy általános "élmény"beszámolóba, az összes egészségügyi intézményt illetöen.

Pedig bármily hihetetlen is, hatalmas különbségek vannak kórház és kórház között, s ezen belül alkalmazott és alkalmazott között is.

A Bethesda Gyermekkórház pedig - színvonalával és a dolgozók hozzáállásávál - kiemelkedö helyre tornászta fel magát a gyermekkórházakat illetöen. Nagyon sok beteg úgy érkezik, hogy elege volt a futószallagszerü müködésböl, az embertelen hozzáállásból amit más intézményekben tapasztalt, de végre hallott egy olyan helyröl, ahol a pácienst emberszámba veszik. Elenyészö azon páciensek száma, akik elégedetlenül távoznának, függetlenül attól, hogy pont a felhozott neurológiai osztály sajnos sok esetben teljes gyógyulást nem tud adni betegeinek.

(Akik mindezt nem hiszik, csak sétáljanak egyszer 5 percet a kórház valamely folyosóján, majd tegyék meg ugyanezt valamely "konkurens" intézmény falai között)

Azonban mindez a páciensekröl és azok szüleiröl nem minden esetben mondható el. Mert sajnos vannak embertársaink között olyan csekély szociális inteligenciával rendelkezö egyedek, akik vélt vagy valós sérelmeiket már-már artikulálatlanul, a többi - talán még nála vagy a hozzátartozójánál is sokkaly súlyosabb állapotban lévö - betegre látványosan figgyet hányva, ad hangot.

Hiszen neki a reméltnél kb. 10 perccel tovább kellett várnia. Nem mellékesen érdekelne, mi módon járna el hösünk, ha esetleg ne adj Isten egy bankban, fodrásznál vagy egy plázaüzlet pénztáránál kellene "emberöltönyit" várnia.

Igen, sajnos az ilyen szülöknek tényleg a Hárshegyen lenne a helye, ahelyett hogy indulatokat korbácsol az internet adta anonimitás védelméböl, annyira sem becsülve a leendö olvasókat, hogy a helyesírás és a magyar nyelv alapvetö szabályait figyelembe vegye.

Sajnálatra méltó minden gyermek, akit beteg, s föleg, akinek betegsége a tudomány jelenlegi állása szerint nem, vagy csak korlátozottan gyógyítható.
S föképp sajnálatra méltó az a gyermek, akit ráadásul ilyen szülövel áldott meg a sors. Szülövel, aki ahelyett hogy legalább önmagán eröt venne és segítene a gyermekének - mert sajnos bizonyos vizsgálatok elvégzése erös terheket ró a betegre -, saját hisztériájával megnehezíti mind a gyermek, mind az alkalmazottak, mind a többi páciens dolgát.
S erre - föleg alpári módon - nem hogy 10 perc, de egy óra késés sem adhat okot, ugyanis ezzel a viselkedéssel nem csak a "vétkes" ápolónön vett "hösünk" elégtételt.

Előzmény: Hoop (0)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2003.09.25 0 0 169
x_manó Creative Commons License 2003.09.25 0 0 168
Az én fiam Dr HM-nél született a Szent Istvánban Bp-en. A mai napig nem tudtak meggyőzni, hogy nem a kórház tehet arról, hogy a fiam majdnem oda lett. A szülésnél utcai ruhában álltam szeretett feleségem melett és a szülőszoba olyan volt, mint a Váci utca. Mindenki ki be járt. Szerintem gyalázatos az egész kórház a szobákba mocsok és igénytelenség. Volt olyan amikor 30-40 voltak benn az öt ágyas szobában na és persze az újszülöttek. A megszületése után kapott egy "B" típusú streptot. majd később szövődményként egy agyhártyagyulladást. Én csalódtam a fenti kórházban és állíthatom, hogy a Szülészettel kapcsolatban lévő orvosok nagyrész csak a pénzért csinálja és nem hajlandó tudomást venni az emberről. Az orvosunk is eleinte jó volt de mostanság már nagyiparban végzi a vizsgálatokat és nem szentel elég időtt az emberre. Az egyik barátnőnk majdnem miatta vesztette el kicsijét. Mindenkit óvok a Szent Istvántól.
Moka25 Creative Commons License 2003.09.25 0 0 167
Te josagos eg!!!:((((((
Előzmény: Beus 4 (165)
Lucus Creative Commons License 2003.09.25 0 0 166
OFF
Szia

Én a fiatalabbik Dömötörinél szültem. Nem olcsó, de teljesen meg voltam vele elégedve.

Lucus

ON

Előzmény: zsuzsa (162)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!