Keresés

Részletes keresés

ftonyo Creative Commons License 2003.09.20 0 0 13
Akkor tanácstalan vagyok...........
ftonyo Creative Commons License 2003.09.19 0 0 11
Ha corporal emlékei jók, akkor mindössze négy utcányira voltak a kispesti vasútállomástól! (Elvileg a Honvéd sporttelepe ott van, és corporal azt irta, hogy oda mentek...)

Feltehető, hogy vmi illegális szállitást eszközöltek... Bár, lehet hogy nem is volt az, csak a beteges titkolózás miatt egy teljesen hétköznapi szállitmányt "álcáztak"....

Előzmény: Tiger205 (10)
Tiger205 Creative Commons License 2003.09.18 0 0 10
Hello!

Nem volt pályaudvar a közelben,
arra gondoltam, nem lehetett-e egy export elötti teszt (mondjuk Etiópia vagy valami hasonló "demokratikus" ország felé?)

üdv:
TGR

ftonyo Creative Commons License 2003.09.16 0 0 8
Mondjuk igen, mert szerénységem november 7-én látta meg a napvilágot! :)))))

Gyermekkorom fő eseménye volzt, hogy születésnsapom reggelén megtekintettük a "tankokast", vagyis a moszkvai disszemle tv-közvetitését.

A magyar diszszemlék rendszere eléggé hektikus volt, anno Rákosi idején elkövettek május 1-én is ilyet, de a legtöbbjét április 4-én tartották. A Mig-23-as lezuhanása csak hab volt a tortán, akkor amiatt a légiparádé része maradt el, a szárazföldi alakulatok felvonulása rendben lement.
De már akkor is többen kérdezték, "Hogy miért csak most van diszszemle, vörgy et.?" és a főkatona azt közölte: mert drága. Ha jól tudom, 1980-ig volt a rendszeres évi disszemle megrendezve, utána jött az ötéves szünet, 1985-ben "megünnepetük hazánk felszabadulásának 40. évfordulóját", aztán csönd. Megigérték, hogy 1990-ben megint lesz diszszemle, csakhát jött a rendszerváltás......

Tiger205 Creative Commons License 2003.09.16 0 0 7
Tfonyo!

Biztos vagy te ebben?
a légi parádé ritkasága az ok, a lezuhant MiG miatt, de én mintha évente rendezett parádékra emlékeznék. S mintha lett volna Nov 7-én is, egyszer ...őszi időre emlékszem a Dózsa György úton állva....de leeht, hogy a memóriám se a régi!

üdv:
TGR

Előzmény: ftonyo (6)
ftonyo Creative Commons License 2003.09.15 0 0 6
Magyarországon november 7-én NEM VOLT DISSZEMLE.

Nálunk április 4-én tartották, azt csak 5 évente, takarékossági okokból, 1985-ben volt az utolsó.

Véletlenül nem egy filmforgatást láttál? (Mondjuk igy 20 év távlatából kissé nehéz belőni az eseményeket....ű)

Előzmény: Tiger205 (1)
golbat Creative Commons License 2003.09.09 0 0 4
... vagy csak dobizott a HK-szazad... ;)
Előzmény: tüzes fal (3)
tüzes fal Creative Commons License 2003.09.09 0 0 3
Azért voltak elrejtve, mert a KGB már akkor félt Medgyessytől.
Előzmény: corporal (2)
Tiger205 Creative Commons License 2003.09.08 0 0 1
Hello!

Nem a nov 7-i disszemlére készültek?

Amúgy igaz, a szd. akkor 10 db hk. volt, a zalj. pedig 31.

Akkor is, engem is érdekel a dolog.

üdv:
TGR

mcpie Creative Commons License 2003.09.08 0 0 0
Az biztos, hogy nem 0 tankot láttál, de mégis mennyit?
(A század harckocsikból nem túl sok db ... :)) )
Előzmény: corporal (-)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!