Keresés

Részletes keresés

katakatt Creative Commons License 2003.09.10 0 0 14
Hali,

Segitségkép: http://www.zoldmagazin.com/index.php
Itt megtalalhatsz egy csomo menhelyet. En a feherkereszt Bekasmegyeri menhelyen szoktam karitativ alapon kuttyot setaltatni, ha gondolod szivesen felmegyek veled oda es segitek a valasztasban. Nekem eddig mind2 kutyam befogadott es imadom oket, nem kell a pedigre A telefonszamom: 20/382-7703 ha igenyled a segitseget.

Kati

Ilusta Creative Commons License 2003.09.10 0 0 13
Sziasztok!
Én Állatbarát gondolatához csatlakoznék.
Ha nincs sok ideje a kutyára, ugyanakkor azt szeretné, hogy őrizze a házat, megad neki mindent ami egy kutyának kell (oltások, betegség esetén orvos, ez mind pénzbe kerül, ezt se felejtsük el!!) akkor szerintem is jobb rögtön 2 kutya mint egy. Nem unatkozik amíg a gazdák nincsenek otthon, két kutya hatékonyabban őrzi a házat, mint egy. A menhelyi kutya(ák) szerintem is jobb ötlet, mint egy kölyök(kök). Szerintem sokkal kevesebb a gond velük, ha jól szocializáltak, és egészségesek. (Ezt a menhelyeken meg lehet kérdezni, örülnek, ha válaszolhatnak és kivisznek egy-két kutyát..)
Akár magyar fajták is vannak ilyen helyeken, de meglátásom szerint a keverék kutyák néha jobb házőrzők, igénytelenebbek,egészségesebbek, mint a fajtatiszta kutyák.
A pulinak sok szőrgondozásra van szüksége. Nagyon csúnya az összenemezesedett egybeálló szőr. A pulinak nemezes szaga is van, pláne ha megázik.
Ami az allergiát illeti. El vagytok tévedve! Nem csak akkor kapsz allergiás rohamot, ha a ruhádra, vagy a bútorokra tapad a szőr. A szőrallergiások attól is viszkethetnek, fulladhatnak..stb. ha, csak megsimogatják a kutyát!! Nem tudom Te melyik stádiumban vagy, de gondolom, azért megsimagtod a kutyát, ugyanis , ha ezt nem teszitek meg, nem dögönyözitek stb. inkább tényleg ne tartasatok ebet.
Állatbarát Creative Commons License 2003.09.10 0 0 12
Gyerekek, gyerekek! Segítséget kértek tőlünk, nem eltántorítást! Én megértem, hogy mindenki családtagnak tekinti a kutyáját, nekem is két kutyám, két macskám, nyulam és galambjaim vannak, és nálunk is családtagként kezeljük őket, de caixa nem azt mondta, hogy nem fog törődni egyáltalán a kutyájával, hanem relatíve kevesebb időt fog tudni vele együtt tölteni, és elsősorban jelzőkutyát szeretne. Ez szerintem a riasztók számától teljesen független. Értékelnünk kéne, hogy felelősséget akar vállalni egy kis élet fölött, annak ellenére, hogy allergiás is. Nem hiszem, hogy pusztán "üzleti" szempontból döntött a kutyatartás mellett. Azt sem gondolom, hogy a tenyésztők lapját kellene nézegetnie. Azzal viszont tökéletesen egyetértek, hogy pl. a pulinak nem hullik a szőre, jó jelzőkutya, kint lehet tartani a legnagyobb hidegben is (legalábbis nálunk nem hajlandó bejönni a lakásba télen, csak rövid időre), és ráadásul soha nem szökik, nem lop, nem rág szét cipőket, nem hord el dolgokat. OK, hogy a szőrét gondozni kell, de ez nem megoldhatatlan feladat, és gondolom, hogy caixa többi családtagja is szívesen fog ebben segíteni. És ha már nem tud vele elég időt tölteni, a legjobb megoldás, ha mindjárt két kuttyot visz haza:-)
Az állatmenhelyről való választás szerintem a lehető legjobb megoldás, ott is vannak olyan kutyák, amelyek még nem felnőttek, és jól lehet őket nevelni. Egyébként a döntés tényleg az övé.
ohiki Creative Commons License 2003.09.10 0 0 11
Csatlakozom az előttem szólóhoz!
Olvasd az ajánlott könyveket és nézegess fajtákat. Aztán ha még mindig akarsz kutyát, én inkább kölyköt ajánlok, mert olyanná formálod amilyenné akarod. Egy felnőtt kutya már jellem. Azon te nem alakítasz. Aztán a kölyköt könyebb elfogadtatni az olyan ismerősökkel, rokonokkal akik nem pártolták a kutyabeszerzést. Készíts neki biztonságos, kényelmes helyet és ha már megvan hogy mekkora helyen lesz, akkor ülj le és ha fajkutyát akarsz, csinálj listát azokról amelyek tetszenek. De nekem a keverékem sokkal jobb házőrzési szempontból mint a Basset vagy a Rottweiler. Pedig ő a legkisebb.
A listából pedig szép lassan húzogasd ki amelyik nem jöhet szóba: hosszú szőrű, hangos, vadászkutya, drága stb. Te tudod az igényeidet. Halgass meg itt mindenkit, de te dönts. Viszont ha már megvan, nem gondolhatod meg magad!!!!
Keveréket is választhatsz, ugyanolyan szép és kedves lesz mint bármelyik fajtatiszta eb.

..és még valami! Igénytelen állat nincs, csak olyan amelyik sokat kibír.

H-turul Creative Commons License 2003.09.09 0 0 10
Kezdjük a végén.
"H-Turul, te milyen fajta vagy, hogy ilyen harapós vagy? Van spéci miépes kutya is?):))"

Keverék. (NEM korcs!) Harapósnak bizony harapós! Miépesben csak néhány "nagykutyáról" tudok, a négylábúaknak annál több az eszük.

Mielőtt valami jóvátehetetlent tennél, olvass el két nélkülözhetetlen alapművet: Konrad Lorenz - Ember és kutya, Csányi Vilmos - Bukfenc és Jeromos.
A kutyákról néhány alapvető tudnivalót az Index kutyás fórum alapos áttanulmányozásával is beszerezhetsz, meg fogod látni, hogy a leginkább kutyabolondoknak is mennyi problémát okoz kedvencük. A kutya hangos. Akkor is, ha téged éppen zavar. És nem lehet kikapcsolni. A kutya a szeretetét a számodra legkellemetlenebb módon fejezi ki, mindenáron testi kontaktusra rörekszik. És fogalma sincs róla, hogy allergiás vagy. És azt se fogja fel, hogy a ruhádnak nem tesznek jót a szőréről csüngő méretes sárkoloncok. És minden lehető alkalommal meg fog nyalni. Legtöbbször az arcodat. Kivédhetetlenül lesznek olyan szokásai, amiket ki nem állhatsz. És pont a legrosszabb szokásai között lesznek olyanok, amikről az Isten se tudja leszoktatni!
Ha mindenáron ragaszkodsz egy kutyához, akkor viszont van még egy LÉTFONTOSSÁGÚ tudnivaló!
Ha magadhoz vettél egy kutyát és az elfogadott téged saját különbejáratú istenének, akkor már nincs visszaút! Egy kutyát elpaterolni a gazdától egyenlő a szándékos lélekgyilkossággal!
Ha nem tudtalak lebeszélni, akkor javaslom, hogy fogadd meg Meggyes olvtárs javaslatát!

Előzmény: caixa (6)
Meggyes Creative Commons License 2003.09.09 0 0 9
Azt hiszem, Nektek en sem javasolnek semmifele kutyat. Nem az allergia mellet es azert, mert kezdo kutyasok vagytok, hanem mert nem lesz ugy "jo" kutya semmilyen fajta semmilyen egyedebol, ha nem foglalkoztok vele eleget.
Ha viszont ugy gondoljatok, hogy tenyleg elkotelezitek magatokat, akkor valami menhelyrol, sinterteleprol valo felnott kutyat javasolnek, meghozza tobb okbol is. Az egyik az, hogy biztosan tudnak minden menhelyen olyan kutyat adni, amely az alapveto dolgokkal tisztaban van (nem ugral fel, nem assa fel a kertet, jol jelez, de nem harap), masreszt tapasztalatbol mondom, hogy ezek a kutyak joval halasabbak (simulekonyabbak, stb). A rideg korulmenyekhez hozza vannak szokva, es nekik mar a kevesebb is tobb (nem finnyaskodik, ha tapot raksz ele, nem kell vele megkuzdeni azert, hogy a hazba ne menjen be, mert valoszinuleg alapbol igy szokta meg).
Persze azert nekik sem eleg az, ha munkaba menet-jovet egyszer vegigsimitasz a fejen es dobsz ele valami kajat! Ti viszont a "kiskutya" rombolos korszakatol mentesitve lesztek - es ami nem utolso: egy kidobott kutyanak viszonylagosan nyugodt eletet biztositotok.
Udv,
meggyes
Előzmény: csupaszabo (8)
csupaszabo Creative Commons License 2003.09.09 0 0 8
További javaslatok: Mudi /ritka magyar fajta, a puli rokona, de annál sokkal kevésbé sértődékeny, ráadásul a szőrét sem kunszt gondozni/, vagy ha kistestű jelzőkutya is megfelel, javasolhatom a cairn-terriert is. Szabadban is jól tartható mindkét fajta, a mudi kicsit ugatósabb, a cairn nem ugatós, amilyen pici, olyan hörcsög tud lenni, ha piszkálják. De csak akkor. És mindkét fajta nagyon szereti a gyerekeket. Mindkét fajtáról képeket láthatsz a http://kep.tar.hu/ordogpirula alatt
Lord Iffy Creative Commons License 2003.09.09 0 0 7
igazad van. nem is akarnék egyet.
kettő van. 4keresztes állatszőr allergia melett. +1 makka is.:O))
OFF

még egy riasztót.
a kutya nem eszköz ami a házat védi. ne bizz egy kutyában ha félted a házad/értékeid. felesleges kutyát venned védelmi szempontból. inkább +2 riasztó.

Előzmény: H-turul (5)
caixa Creative Commons License 2003.09.07 0 0 6
Nem mindenki született bele kutyás családba. Én sem. Ezért tudakozódom előre. De csak normális válaszadóktól:)

A kutya az udvaron lakna, tehát nem szőrözné össze az ágyamat és a ruháimat. Tehát az allergia részben lényegtelen...

Egyelőre ismerkedem a baráti körben lévő kutyákkal. Mint a velem költöző egyéb családtagok is:)

H-Turul, te milyen fajta vagy, hogy ilyen harapós vagy? Van spéci miépes kutya is?):))

Előzmény: H-turul (5)
H-turul Creative Commons License 2003.09.07 0 0 5
A legkomolyabban ajánlom:
Kutya helyett vegyél még egy (kettő, három...) riasztót!

Akinek halavány segédfogalma sincs a kutya "működéséről", ráadásul allergiás is a kutyaszőrre, az mi a bánatnak akar egyet?

Előzmény: caixa (2)
bucur Creative Commons License 2003.09.07 0 0 4
Hát, ha tényleg allergiás vagy, akkor a puli nem rossz 5let, nem igazán hullik a szőre. : ))
Viszont ha szép bundit akartok, azt azért gondozni kell. Vagy ha erre nincs időtök, érdemes nyíratni.

Nekem is tetszenek, helyes kutyák. : )) És magyar kutyák...

Viszont érdemes alaposan utánajárni, honnan veszitek, nehogy csalódás érjen titeket a viselkedése miatt.

Előzmény: caixa (2)
caixa Creative Commons License 2003.09.07 0 0 3
Úgy látszik, ideje aludni menni:)
Az elírásaimat észrevettem - üzenem a hátam mögött ülőnek is:))))))
Előzmény: caixa (2)
caixa Creative Commons License 2003.09.07 0 0 2
Hello,

Riasztó már van:)

Természetesen vinném az ebet kutyaiskolába.
Én pulira gondoltam - falun élő ismerőseim szerint a puli igénytelen és hálás fajta.
Az ő pulijuk nagyon helyes volt és jólnevelt. Mindig az udvaron élt, maradék kajákon (nem is fogadta el a műanyag kutyakajákat...)

Eddig nem nagyon szeretem a kutyákat és allergiás is vagyok a kutyaszőrre. Még sosem volt kutyám.
Nagyon kevés fajta szimpatikus(pl. a német juhászoktól, harci kutyáktól iszonyodom), de talán meg tudnék barátkozni egy helyes kutyussal. Főleg, ha pici korában kerülne hozzánk.

Most ismerősök kutyáival ismerkedem...csak nagyon átgondoltan szerzek be ebet!

Előzmény: bucur (1)
bucur Creative Commons License 2003.09.07 0 0 1
Szia!

Szerintem a kinti életet nem sínylik meg a kutyák (ismerek kerben élő, befogadott uskárt is, bár ez nem legyen példa senkinek), a kevés időt viszont annál inkább!
Nemcsak abból áll egy kutya, hogy legyen jó házőrző. Azt is meg kell tanítani neki, hogy ne ugráljon fel rátok, engedje be a barátokat, stb...
A kevés idő mennyi? Sokszor a kutyusok unalmukban a kerten vezetik le a felgyülemlett energiát, utána meg elkönyvelik őket kezelhetetlen eseteknek. Ha tényleg nincs időtök, akkor inkább vegyetek riasztót. : )))

Amit írtál, arról az jutott eszembe, hogy tele vannak a sintértelepek rottweilerrel. : (( Szerintem nem véletlenül.

Előzmény: caixa (-)
caixa Creative Commons License 2003.09.07 0 0 0
Természetesen:
"melyik" helyett "milyen" vagy "válasszak" helyett "válasszam":)
caixa Creative Commons License 2003.09.07 0 0 topiknyitó
Sziasztok!

A topic címe adja magát: családi házba milyen házőrző kutyát érdemes választani?

Nem egy elkényeztetett ebet szeretnék, hanem egy, az udvarban lakó, kezes jószágot.
Olyan fajtát javasoljatok pls, amelyik nem sínyli meg neki jutó kevés időt és a kintlakást.

Thx,

Caixa

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!