Keresés

Részletes keresés

Gza75 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 103

Üdv mindenki!

Bocs ha "off", de jobb topikot nem találtam ennek a pár eladó katonai repülös felvarrónak.

Hátha valakit érdekel.

foto.geza@freemail.hu

2000.- egyben

 

artcus Creative Commons License 2016.03.10 0 0 102

Bocs, a repülés nem erről szól. Amúgy még az átkosban is repültek évi 60 órát átlag

 

Előzmény: gir (94)
artcus Creative Commons License 2016.03.10 0 0 101

1983-ban mikor én kaptam meg az I/A-t, akkor igen. A katapult miatt.

Előzmény: artagnan1234 (100)
artagnan1234 Creative Commons License 2016.03.01 0 0 100

 Üdv!

 

                         Olyan kérdésem lenne, hogy ha 188 cm magas vagyok akkor már semmi esélyem?

Előzmény: Albatros (4)
traryd Creative Commons License 2015.02.09 0 0 99

Hélló kis for.lakos !!!

 

Vadász pilotával (Kecskeméti úrí ember )futottam össze a kréta szigeten( > Platanias <-üd.városkában/2014-Szeptember) de a sietség miatt az is elmaradt,h.egy cim-csere megtörtént volna !Ha valaki segitení tudna,hát hállás lennék !!! 

Főlökött Creative Commons License 2013.09.20 0 0 98

Mielőtt bárki nagyon ráizgulna a Kecskeméti ROB-ra, elárulom rég megszűnt. Leépítették az egészet, már csak üres épületek vannak, néha ott flangáló 1-2 dokival.

Szóval ott már nem igazán lesz alkalmassági.

i matee i Creative Commons License 2011.05.23 0 0 97

Helósztok. Az lenne a kérdésem hogy 18 éves vagyok és hamarosan befejezem a szakközepet. Olyat nem lehetne hogy fősuli helyett elmennék repülőorvosi vizsgálatra és ha ott alkalmasnak ítélnek akkor a honvédség a szárnyai alá vesz és mehetek a kiképzésre, vagy azt lehetne hogy megcsinálom a repülőorvosit és utánna ha kell elmegyek fősulira és az utolsó évben jelentkezek vadászpilótának mert hogyha orvosin később alkalmatlannak ítélnek akkor elbasztam 3 évet az életemből a nagy semmire. Ja és valaki leírná mi kell a repülő orvosi vizsgálathoz. Milyen elő vizsgálatok. Még végül annyit hogy aki járt a Kilián György akadémiára annak ismerős lehet egy Nagy Zsolt Ervin nevű személy aki oda járt. Ő mondta hogy neki már 16-17 évesen megvolt a repülőorvosi vizsgálat és ő már 18 évesen már repülhetett.

Devil 505 Creative Commons License 2010.08.28 0 0 96

Egy példa. Az interjú 2009 nyarán készült, az Albatros azóta már nincs rendszerben.

 

http://airbase.blog.hu/2009/11/25/palyamodositas_ii

 

Devil

Noboter Creative Commons License 2010.08.28 0 0 95
Sziasztok!
Lézeres szemműtét már eleve kizáró ok?
(Konkrétan az Optik-Medes sasszem lézerkezelés, PRK technikávaal műtöttek)
Rövidlátó voltam, mára az átlagnál élesebb lett a látásom a műtétnek köszönhetően.
És korábbi alhasi műtét?
Akkor ahogy korábban említettétek Bsc-s diplomával is lehet jelentkezni a képzésbe?
És a nemi differencia? Nincs kikötve, hogy nő nem jelentkezhet, ha mégis, gondolom kevesebb preferenciával indul...
Köszi,
gir Creative Commons License 2010.08.16 -1 0 94
Kondizni is csak ésszel szabad mert izmok növését az ízületek nem követik, aztán csak pakolja fel az egyre nagyobb súlyokat az ember...
De biztos van középút, látni elég pilótát aki a testalkatát nem természetes hízással érte el.

Privátvélemény:

Egyébként meg nem tudom mennyire hívogató a vadászpilóta pálya, azért az évi 10-12 óra repülésért eladni a lelked és beállni katonának - hát nem tudom, kicsit olyan amerikai hőseposz, egyenruha, dicsőség, verő napon fűszálrágcsálás a réten. Adnak eléd egy gombot, tessék, ezt kell nyomni ha ölni kell a jó cél érdekében, nem gyilkolás ez tulajdonképpen hanem csak egy gomb, és csak azért hogy megvédjük magunkat. Aztán egyszer csak ott vagy egy mondvacsinált háborúban mint manapság szokás, megraknak lőszerrel aztán tessék, nyomkodjad a gombot amerikáért, a rendért, a hazáért, a dicsőségért, stbstb. Ez a nagy mai katonaság, álljunk be a sorba és menjünk tiporjunk le olyan országokat amikhez semmi közünk. Persze mint "békefenntartó", mert hát mi a békéért vagyunk katonák. Hát minden katona a békéért katona nem? Azért mennek katonának hogy ne legyen háború, hát világos. Aztán mikor háború van akkor szörnyűség van, akkor soha többé ne legyen háború, és nagyon sajnálják hogy részt kellett benne venni, és igazából nem is tudják hogy kerültek oda. És különben is, ők csak parancsot teljesítettek, bocsánat, nem tehetnek róla. Hát ezt bevállalni néhány órácska repülésért, ehhez szerintem is kell egy egészséges gerinc.

Aztán kiharcoltad magad, kiöregedtél, lesebesültél és mehetsz a süllyesztőbe. Amerikában minden negyedik homeless veterán katona, így vannak megbecsülve a nagy hősök, miután már a seregben használhatatlanok. A kiképzés alatt meg míg otthon voltak megvolt a nagy hőseposz meg az aranyélet meg a bajtársiasság, meg a technikai csodák meg az egész utca engem éltet, aztán ki a frontra, ott a vér meg a gyilok, aztán meg lelkileg lerobbanva haza a tutiba, a megbecsülésbe.... szerencsétlenek ki vannak használva, beszippantja őket a katonai propaganda, ők az amerikai hősök, dagad a mell a plakáton, a kormányzat meg fel van háborodva mikor koporsókat meg csatatereket mutat a CNN és kézzel lábbal tiltakoznak, minden halálozási statisztikát megfeleznek hogy legyen nagy kedv katonáskodni. Anyuka meg tolja be a gyerekét hősnek, aztán sír mikor jön haza a koporsó - hát nem ezért csinálta, hát nem így gondolta, hát nem maradt senkije, hát hát hát. Magyarországnak viszont persze ehhez semmi köze, hiszen nem vagyunk mi sem NATO tagok, Irakban se látta a föld a csizmatalpunkat, Afganisztánban se jártunk soha, meg sem halt senki, szóval mi teljesen más sztorikban vagyunk ám benne, itt egész mást jelent az hogy valaki katona.

Sidestory:
Nagyapám annak idején két nappal maradt le arról hogy pilóta legyen, nem jött meg a időben a papír a képzettségéről. Teljesen kivolt, aztán mikor első körben hurcoltak el mindenkit aki látott már repülőt akkor már újragondolta egy kicsit, hogy lehet hogy mégis jobb volt ez így. Megjárta a háborút de lapított és túlélte, irigyelt pilóta barátai huszonévesen mind elhullottak. 88 éves volt idén, még mindig jókedvű, de van egy keserű cinikus nevetése mikor háborús meg katonás propagandát lát.
Előzmény: viko3 (93)
viko3 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 93
Szia!

Nem akarlak elkeseríteni, de úgy tudom, hogy azokat, akik kondiznak mindig kirakják röntgenen, mert a kondi tönkreteszi a gerincet. Amikor én orvosin voltam, akkor is kitették a kondisokat.
Előzmény: mulli86 (89)
viko3 Creative Commons License 2010.08.16 0 0 92
Szia!

Szerintem ezekre a vizsgálatokra csak beutalóval tudsz elmenni (azzal se mindre), vagy esetleg jó pénzért.
Hallottam már olyanokról, akik rob előtt megcsináltattak néhány vizsgálatot ismerős orvosokkal, aztán mégsem sikerült nekik a rob.
Szóval ha meg is csináltatod, az nem garancia semmire.
Előzmény: yesman91 (91)
yesman91 Creative Commons License 2010.04.16 0 0 91
Sziasztok.Az lenne a kérdésem,hogy lehet olyat,hogy elmegyek egy orvosi vizsgálatra csak úgy,hogy jó lennék-e pilótának.Mármint az egészségi állapotom.Ha igen hol?Köszönöm szépen
mulli86 Creative Commons License 2010.03.25 0 0 89
Sziasztok! Én az éven végzek Gépészmérnökként Miskolcon és szeretnék bepróbálkozni. Most voltam Ct-s gerinc vizsgálaton is pont emiatt. Illetve 6 éves korom óta folyamatosan sportolok, most is Amerikai focizok 4 éve és kondizok legalább 8 éve. Most csinálom angolból a szakmai nyelvvizsgát is, remélem meglesz:) Én úgy hallottam, hogy manapság nagyon nagy a túljelentkezés és hogy az egészségügyin is nagyon szórják a népet mindenféle humbuk okokkal. De én úgy hallottam hogy van pszihológiai és valamilyen IQ teszt szerűség is a fizikai felmérésen kívül. Valaki tud erről pontosan nyilatkozni? Csak mert igazából a NFTC honlapját elolvastam, de sok megválaszolatlan kérdésem maradt. Vagy egyszerűbb ha nekik írok egy e-mailt és ott kérdezem meg?

Üdv: Csabi
_Hypo_ Creative Commons License 2010.01.15 0 0 88
foleg egy gep 23 pilota arany es a reoult orak szamai se az a hujj de sokat repulunk csoport:)
Előzmény: --Reaper-- (87)
--Reaper-- Creative Commons License 2010.01.15 0 0 87
Tudtommal a lúdtalp helyből kizáró ok. Egyébként baromira nincs szükség vadászra perpillanat, a jelenleg beiskolázottakkal se nagyon tudnak mit kezdeni. Egy szó mint száz sok értelme nincs már erre pályázni...
Előzmény: bbeni (86)
bbeni Creative Commons License 2010.01.13 0 0 86

A felsőfokúm már megvan hál'Istennek.. a mozgáson meg rajta leszek.. 2és fél évig szertornáztam... lehet,hogy következő félévtől újrakezdem... Köszönöm a tanácsokat és az infókat.:)

Ja, mégvalami... ha lúdtalpam van... de a gerincemen eddig semmi rendellenességet nem tapasztalt semmi vizsgálat, azis kizáró ok?

Köszi előre is,

b

Előzmény: SZ.GY. (85)
SZ.GY. Creative Commons License 2010.01.11 0 0 85
Nem kell elmenni katonai fősulira, hanem amikor végzel és kezedben a diplomád, akkor menj el egy toborzó irodába, jelezd, hogy szeretnél résztvenni a vadászpilóta képzésben, s akkor ők elküldenek Kecskemétre reporvosira. Ha ott megfelelsz, akkor kötnek Veled szerződést, kerülsz Szolnokra az RFO-hoz, ahonnan egy alapképzés után jutsz ki Kanadába. Már most tanuld erősen az angolt, mert a szolnoki ráképzés után felsőfokú angol nyelvtudással tudod csak odakinn megállni a helyed. Mivel most már nincs Testnevelés tárgy a felsőoktatásban(csak mint kritérium-tárgy), ezért nem árt, ha hetente rendszeresen mozogsz, különben az állandó üldögélésben "elromlik" a gerinced és nem fogsz megfelelni az orvosin. Üdv SZ.GY.
Előzmény: bbeni (84)
bbeni Creative Commons License 2010.01.03 0 0 84
Én az ELTE-TTK-n vagyok éppen elsőéves biológia Bsc-s hallgató. HA itt lediplomázok is elmehetek vadászpilótának?? Mármint... a bármilyen diploma szó szerint bármilyet jelent? Mert dilemmázok picit, váltani viszont félnék most, ha ezért el kellene mennem katonai fősulira... Úgyhogy légyszi valaki mielőbb világosítson fel ezügyben.. előre is köszönöm!
Előzmény: SZ.GY. (83)
SZ.GY. Creative Commons License 2009.11.23 0 0 83
Bármilyen diplomával be lehet kerülni a kanadai képzésbe, de ha ez az álmod, akkor tanulj szorgalmasan a középiskolában és jelentkezz a Nyíregyházi Főiskola közlekedésmérnöki szak légiközlekedési hajózó(HM) költségtérítéses szakirányára. Elküldünk Kecskemétre orvosira és ha ott megfelelsz, akkor felvételt nyerhetsz a szakra, miután a HM szerződést köt veled és finanszírozza a képzésedet. Ennek a megoldásnak az az előnye, hogy már a főiskola alatt is azt tanulod, amit később használni fogsz. Az elméleti képzés teljes egészében megegyezik a polgári pilótákéval(ATPL szint). Üdv SZ.GY.
Előzmény: Spídfájter (79)
Miocsó Creative Commons License 2009.11.22 0 0 82
Az egészségedre. Ha nagyobb sebességgel mész a falnak jobban összetöröd magad!:)
Előzmény: paracsinta (81)
paracsinta Creative Commons License 2009.11.22 0 0 81
Én szeretném megkérdezni hogy a sebesség mire van nagyon hatásal? Nem tudom értitek e mit akarok kérdezni de ha igen lécives irjatok:)
BJani Creative Commons License 2009.11.09 0 0 80
Tavasszal menj majd el a Műegyetemi állásbörzére, ott mindig toboroz a Honvédség is pilótákat. Első kézből megtudhatod minden kérdésedre a választ. :-)
Előzmény: Spídfájter (79)
Spídfájter Creative Commons License 2009.11.09 0 0 79
Sziasztok!
Én egy 16éves fiú vagyok és nagyálmom hogy vadászgéppilóta legyek. Arról szeretnék érdeklődni hogy szerintetek megéri-e erre feltenni az fél életemet hogy vadászpilóta legyek?A repülésmérnöki diploma fontos, kell hogy legyen? És milyen karrier lehetőség van ebben a dologban? Mennyi a kereset?(ez nem "annyira" fontos)Honnan tudom iylen fiatalon hogy alkalmas lennék-e rá?( látásom, fogaim, gerincem rendben tüdő, sziv problémám nincs, pszichológiailag nincs semmi gond (kitartó,fegyelmezett,rendszerető vagyok)) Angol, orosz középszintü nyelvvizsga, mi kell még?
Előre is köszönöm a választ: N.M.
SZ.GY. Creative Commons License 2009.10.19 0 0 78

Igen, mert csak felsőfokú végzettségű lehet hivatásos tiszt.

Ha mindenképpen ezt a pályát szeretnéd választani, akkor kell egy angol középfokú nyelvvizsga(amíg repülsz-munka közben-mindig angolul fogsz beszélni és a kanadai képzés is angolul folyik), viszonylag jó(közepesnél jobb) tanulmányi eredmény és jó egészségi állapot, hogy megfelelj a kecskeméti repülőorvosi vizsgálaton. Ha ezek megvannak, akkor jelentkezz a Nyíregyházi Főiskola Közlekedésmérnöki szak, Légiközlekedési hajózó(HM) szakirányára, ahol az ATPL elméleti képzés mellett PPL szakszolgálati engedélyt is szerzel mielőtt Szolnokra az RFO-hoz, majd onnan Kanadába kerülsz. Ez a képzés csak költségtérítéses formában kerül meghírdetésre, de egészségi alkalmasság esetén a HM szerződést köt Veled és ő finanszírozza a képzésedet, s emellett kb. havi 40000 Ft. ösztöndíjat is kapsz. Azért kell egy jó szintű középiskolai tanulmányi eredmény, mert az államilag támogatott pilótajelöltekkel tanulsz majd egy csoportban és ott idén is 457 pont volt a felvételi ponthatár. Ezen a szakirányon azt tanulod végig, amivel később is foglalkozni fogsz( ez az előnye), de maximum egy évvel nyújthatod el a képzési időt, azt is csak akkor, ha nem csúszol ki a korhatárból(végzés évében max. 26 év). 

Jelentkezési határidő 2010.02.15., ami után kapod meg majd az időpontot, hogy mikor menj Kecskemétre reporvosira. Az angol nyelvvizsgát legkésőbb az első év végéig kell letenned, de jobb, ha már 2010 júniusában megvan, mert az is plusz pontszámot jelent. Harmadik félévben a Szakmai angolt enélkül már nem tudod teljesíteni, nem beszélve a félév végi angol nyelvű Repüléselmélet hatósági vizsgáról. SZ.GY.

Előzmény: toma04 (77)
toma04 Creative Commons License 2009.10.18 0 0 77
sziasztok gyerekkori álmom hogy vadász pilóta legyek az főiskolai vagy egyetemi végzettség kötelező ? légyszíves válszóljon valaki.köszi elöre is
SZ.GY. Creative Commons License 2009.07.21 0 0 76
Amikor befejezed.
Előzmény: slyron (64)
yesman91 Creative Commons License 2009.07.19 0 0 75
Okés kösz,megnézem a környékünkön van-e rá lehetőség.:)
Előzmény: manhattani (74)
manhattani Creative Commons License 2009.07.19 0 0 74
Az élsport szerű biztos. De az amatőr meg fejleszti az izmokat, és hozzásegít, hogy vadászpilóta légy :-)
Előzmény: yesman91 (73)
yesman91 Creative Commons License 2009.07.19 0 0 73
A súlyemelés nem teszi tönkre a hátat,gerincet?
Előzmény: manhattani (70)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!