Keresés

Részletes keresés

Gotika Creative Commons License 2006.06.08 0 0 574
  Van még több nap is? Mert akkor oszd meg velünk, had mulassunk még!!!
eve120l Creative Commons License 2006.06.08 0 0 572

Szia Primőr!

 

Nagyon jóóóó:DDD

 

Minden jót neked:Eve

Előzmény: Primőr (566)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.06.07 0 0 571
Nem, az egész teccett :) Csak jobban kidolgoznám :) Amit kiemeltem, az különösen teccett :)))
Előzmény: Primőr (569)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.07 0 0 570
Nyugi az egész jo volt...
Szép összefoglaló.
Előzmény: Primőr (569)
Primőr Creative Commons License 2006.06.07 0 0 569
Csak ezen? :(
Előzmény: Barátocska :) (568)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.06.07 0 0 568
Nem volt rossz :)

Különösen ez a tárgyilagosan és higgadtan feltett "Véletlen?" kérdés teccett :))))) Ezen jót vigyorogtam :))))
Előzmény: Primőr (566)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.07 0 0 567
Köszi!!
Rég mulattam ilyen jót, megszépitetted a napom... :)))))

Komoly szocio-spirituális karikatura. :DDD
Előzmény: Primőr (566)
Primőr Creative Commons License 2006.06.07 0 0 566
Christian egy napja


08:03
Christian kinyitja szemeit a napsütötte 8. kerületi lakásának hálószobájából, és nyújtózik egy nagyot. Ásítozik, majd úgy 5 perc múlva kikel ágyából.

08:08
Mezítláb kimegy a fürdőszobába, és fogat akar mosni az elektromos fogkeféjével. De az a kisugárzása miatt megzavarodik, ezért sima fogkefével mos fogat. Utána pisil. Aztán kezet mos, belemosolyog a tükörbe, és jókedvűen kezdi a napot.

08:25
Most már felöltözött, és a konyha felé veszi az irányt. Tojást süt és bacon szalonnát rak bele, mivel Christian nem törődik az állatok életvédelméve, ő eszik húst is, ezért is különleges. Még erős pistát is rak a rántottára. Gyorsan behabzsolja az ételt, olvassa a Népszabadságot, és közben rázogatja a fejét, hogy milyen bután éljük életünket mi, emberek.

08:40
Christian elindul sétálni, kezében a szeméttel. Kidobja a konténerbe a szemetet, lecsukja a tetőt, de ekkor a szomszéd gyermek véletlenül nekirúgja a gumilabdát. Christian ekkor rámosolyog. A gyermek odamegy hozzá, és elnézést kér. Christian eképpen szól:
-Látod ez a labda éppen olyan kiszámíthatatlan röppályájú, mint az élet. Nem tudhatjuk, hova is fogunk jutni, nem tudjuk pontosan, hogy hova is megy a labda. Látom nem akartad rámrúgni a labdát, és mégis nekemütközött. Ebből következően felesleges, hogy folyton azon járjon az eszed, mikor hova fog jutni a labda, hiszen sose tudhatod, hova is fog pontosan elszáguldani. Élj tehát jókedvűen, és ne törődj a következményekkel! Engedd el magad! Élvezd az életet!
A gyermek ekkor szintúgy mosolyogni kezd, Christian pedig közben csokigolyóvá varázsolja a labdát, odadobja a gyermeknek, és boldogan továbbáll.

09:00
Christian a koszos fővárosi utcákon csatangol, de Christian sose lép be kutyagumiba, mert az aurája megvédi őt. Valamint sose rabolják ki, és nem támadják meg. Szembetalálkozik pár bűnözőképű alakkal, de inkább átmennek a másik sávba, mert nem bírják Christian fényét.

09:20
Christian elér a metróba, és jegy nélkül utazik, ahogy szokott. Az emberek furcsán érzik magukat, és zavarodottan mosolyogni kezdenek. A sötét metróalagútba isteni fény vegyül be. Aztán több kalauz is felszáll a metróra, mindenkit igazoltatnak, de őt elkerülik. Az aurája miatt. Amikor felfelé megy a mozgólépcsőn, akkor csak tetteti, hogy a lépcső húzza fel, mert valójában ő lebeg felfelé.

10:00
Az egyik utcában egy kátyúba lép egy tűsarkú cipős néni, és ez fáj a néninek. Christian ekkor szánakozik az emberiségen, és a különleges képességeivel befoltozza a kátyút. Később azon a ponton sose keletkezik több kátyú.

10:12
Christian elér egy piros lámpához. Christian nem szereti a szabályokat. Christian átmegy a piros lámpán. Emiatt két autó ütközik. A sofőrök nagyon dühösek lesznek egymásra, és a düh különböző fokozatait élik meg. Láthatjuk, hogy Christian itt is tanít, hiszen olyan élethelyzet elé állítja a sofőröket, ami a spirituális fejlődésük szempontjából nagyon hasznos. Megtanulják, hogy az anyagi javak múlandóak. Ekkor elégedetten továbbsétál.

11:12
Egy kávéházban fogyasztja különleges indiai kávéját. A teremben a lányok nagyon nézik őt, ő pedig mosolyog rájuk. Christian itt is hasznos tevékenységet végez, hiszen szent nyálával érinti a csészét, és a mosogatónő így áldásban részesül majd, pedig nem is tud róla. Christian távozni készül, és odamegy egy őt néző lányhoz, aki a barátjával van ott, és odasúgja neki: Nem felejtelek el téged!
Ezután csak annyi hallatszik, hogy a lány barátja és a lány civakodni kezdenek. Valószínűleg Christian újabb spirituális felvilágosítást adott a két személynek, tudtukon kívül.

11:44
Christian elhagyja a kávéházat.

12:00
Christian leül a parkba egy padra. A madarak körégyűlnek egy idős néni mellől, pedig ő dobálta nekik a sok madáreledelt. Az idős néni így lelke mélyén megtanulja, hogy az állatokban sem lehet megbízni, nem csak az emberben. Valamint minden lénynek szabad akarata van, és semmi sem kiszámítható teljes mértékben.

13:00
Christian még mindig a parkban ül.

14:00
Christian a parkban bóbiskol. Eközben kisiskolások haladnak el mellette. Az egyik gyerektől a társa elrabolta a lufiját, így neki már kettő lett. Christian álmában is lát, és így tanúja volt az eseményeknek. Pár méterrel odébb az erőszakos gyermeknek valamiért mind a két lufija kidurrant.

14:34
Christian felkel. Egy kis büféhez ér, ahol állva elfogyaszt pár darab tepertőt, szalonnát és még egy sült kolbászt is tormával. Végül elindul a park kijárata felé, de előbb megsimogat pár fát, és beszél hozzájuk. Ezzel növeli a fák életkedvét, így a főváros levegője napról napra egyre tisztább lesz.

14:50
Christian elhalad egy hajléktalan mellett, és meglátja szenvedését. A hajléktalan előtt ekkor véreshurka és májashurka terem, valamint pálinka és több százezer forint. A hajléktalan erre nagyon megörül, elhajítja a pár aprópénzét jó messzire, és azonnal falatozni kezd. De mire eléri a villa a hurkát, az azonnal elillan. Ekkor az italhoz nyúl, de mire megfogná, az is eltűnik. A pénzhez nyúl ekkor, de az is eltűnik. A hajléktalan megtanulta, hogy nem másoktól kell elvárni az adományt, hanem inkább nekünk kell megteremteni azt.

16:00
Christian egy barátjához érkezik internetezni. A barátja az ajtóban fogadja. Ekkor egy idős néni érkezik le a lépcsőn, és köszön Christiannak. Később a barátja elmesélte neki, hogy ez az idős asszony még sose köszönt senkinek.
Christian bekapcsolja a számítógépet, és counter-strike-ot játszik. Aztán megnéz pár szexlapot, és utána belenéz az index fórumába. Aztán elhívja a barátját moziba. Nemsokára elindulnak.

17:44
A mozi fele mennek. Christian jókedélyűen egy nagy vattacukrot eszeget. Az utcán a lányok szokásosan érdeklődve nézik. A moziban a Sziget című filmet nézik meg. A moziban Christian mellett egy náthás fiú ült. Mire a filmnek vége lett, teljesen meggyógyult.
Christian a film után részletesen elmagyarázta, hogy a film valójában rejtetten az emberiség átalakulását szimbolizálja, az új világba térést, és az új viágszemlélet kibontakozását jelzi a világban. A barátja figyelmesen hallgatja.

20:11
A barátjával leülnek egy presszó teraszára. A barátja a barátnőjéről beszél, hogy mennyire sokat veszekednek. Christian közben egy verebet simogat a kisujjával. Christian végül azt tanácsolja, hogy inkább hagyja ott a barátnőt, és keressen újat. Christian barátja is belátta, hogy ez jó megoldás, hiszen így új női energiákkal találkozhat ezután szabadon, és új kalandokra lelhet.
Megbeszélik, hogy ma este diszkóba mennek.

21:00
A Mester és barátja még biliárdozni tér be egy rövid időre. A Mester biliárdgolyói folyamatosan betalálnak a lyukakba. Christian nyeri a fordulókat. Eztuán beismeri, hogy kicsit tisztességtelen, ha így játszik, és ezután már nem használja a dákót. De így is megnyeri a partit.

22:20
Gyorsan elmennek a barátja házára, ott átöltöznek, majd elindulnak a közeli diszkóba.

22:33
Christianék észrevétlenül haladnak el a biztonsági őr mellett, és bejutnak a diszkóba.

22:37
Italt kérnek a pultnál, és hátrafordulnak nézni a táncot.

22:38
Ekkor keverik bele Christian italába az extra mennyiségű kábítószert.

22:40
Kortyolgatják az italt. Christiannak és a barátjának ízlik. De Christianon a jókedven kívül semmi változás sem mutatkozik percekkel később sem. Rá nem hatnak a káros szerek.

22:45
A diszkóban elkezdik játszani a Jungle boogie című számot. Christian ekkor dobolni kezd ujjaival a pulton. A barátja kezd feszültebb lenni, mert tudja, hogy ilyenkor teljesen kiszámíthatatlan dolgokra képes a Mester.
Ezután Christian felugrik, és bemegy a táncparkettre. Kitárja karjait, és rögtön két lány fut oda. Külön kézben fogja őket, és meg is pörgeti őket könnyedén, hiszen nagyon erős. Több embernek is nekiütközik, és sokat pörög ő is. Boldogan táncol, a haja is lebeg a szélben. Olyannyira megpörgette a lányokat, hogy kiestek a parkett szélére. Ezután Eddy Grant: Baby come back című számát kezdik játszani. Véletlen? Aztán visszajönnek a táncpartnerei, és mind a kettőt felemeli a levegőben. A diszkóban sokan csodálkoznak, mert ott még nem láttak ilyet. Utána a Chemical Brothers-től a Galvanise című szám jön. Christian nagyon bedobja magát, a kör körülötte még nagyobb lesz. Később bevallja, hogy ez a szám tetszett neki a legjobban.

23:30
Ekkor már senki nincs a közelében, mert nem bírják tartani vele az iramot. Christian teljesen belefeledkezik a táncba. A teremben szétárad a boldogság és az életerő.

23:50
Mikor vége a táncnak, Christian bemegy a mosdóba. Utána megy a két lány is. Christianék csak 30 perc múlva jönnek ki.

0:40
Még pár percig hallgatták a zenét, aztán Christian és a barátja elindulnak hazafelé.
A Mester elköszön barátjától, és elindul hazafele.
-De hát ne hívjak taxit? A város másik végén laksz! –mondja a barátja.
-Hagyd csak, rám fér egy kis séta. Christian ekkor felnéz az égre, szippant egy nagy levegőt, és elindul hazafelé.
Jablko Creative Commons License 2006.05.31 0 0 565
Felszámítom a múltkori zenevizsgás lelkisegélyt, s kvittek vagyunk. :DDD
Előzmény: Törölt nick (564)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.31 0 0 564
Szivesen... 3000Ft. :DDD
Előzmény: Jablko (563)
Jablko Creative Commons License 2006.05.31 0 0 563

Gondolataiddal indul a nap. És nagyon aktuális a példás része.... Köszönöm

 

Alma

Előzmény: Törölt nick (562)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.31 0 0 562
Hát _pontosan_ idézni nem fogok, de azért leirom, jo ? ;)

A nyugati ezoterikus kereszténység mesterfogalma abszolut erről szól, hogy elkisérje a tanitványt azon az uton amin ő már végigment és a beavatásnál aktivan segitse a folymatot a saját lényével.

A buddhizmusban pedig szerintem eklatáns példa, amikor dévák kérlelték Buddhát a megvilágosodása után hogy maradjon tanitani az embereket. Minek tették volna, ha mindenki megy a maga feje után...

Ezt már korábban is leirtam és most is tartom, hogy bármilyen szellemi ösvény sokkalta nehezebb, összetettebb mint akármi a fizikai világban. Ha itt elkélnek a tanárok (akik előttünk járnak tudásban), akkor a szellemi uton hogyne kéne?? Ráadásul a szellemi uton vannak tényleges veszélyek (nemcsak megbukik az ember a vizsgán), amit egyedül nem lát előre az ember...

Én azt gondolom hogy a fő probléma az hogy az emberekben egyfajta rossz mesterkép él, aki uralja, bezárja, irányitja, kihasználja a tanitványt vayg hamis képzeteket éltet benne. Ez a hamis tanitó...

A valódi mester a tanitvány megszabadulásán dolgozik mindenkor és azon hogy magát minél előbb feleslegesség tegye. De már korábban irtam erről hogy számomra mi a Mester.

Ami hibát itt elkövetnek az emberek az az, hogy túl korán gondolják magukat önállónak, vagy tul későn. Az ember egyáltalán nem szabad lény jelen állapotában, hanem szabadságra nyitott, potenciálisan szabad lény. Szabad lehet majd valamikor.

Nagyon könnyen le lehet mérni hogy mennyire vagyunk önállóak és szabadok a saját élethelyeteinkben. Hogy reagálsz ha meghal egy hozzátartozód, hoyg éled végig a haldoklását, mit teszel ha megtámadanak az utcán, meg tudsz-e nézni félelem nélkül egy horrorfilmet stb...
Gyönyörű tükröt láthat az ember...

Ez az én valóságom.

Előzmény: Törölt nick (560)
Primőr Creative Commons License 2006.05.30 0 0 561
Meg lehetőségük van jól összekavarni a gondolkodó elmét, ami összekavarodás az ő életmódjuknak vizsgálatából ered, ami nagyon erkölcstelennek és következetlennek tűnik, ezért őket illenők egy okos elme sarlatánnak és szélhámosnak nevezni, s csak a lelki szabadság magasabb fokaira érő emberek láthatják be, hogy az ő erkölcstelenségük és bolondos életvitelük az nem negatív dolog, hanem a társadalom alkotta elvárásoknak nem megfelelni akarás miatt a mélyebb, gyorsan váltakozó és így egészen pontosan nem kiismerhető belső céljaiknak tesznek eleget, ezért tűnik következetlennek, megvetendőnek életmódjuk. Tehát aki ott lesz, annak ez így lesz érthető. Én még nem vagyok ott, tehát reménykedek, hogy így van.

Szeretettel ölel:
Primőr
Előzmény: Törölt nick (560)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.30 0 0 560

Az a feladata (sztem inkább lehetősége), hogy eszközt (módszert) adjon a megvilágosodáshoz, de az utat neked kell végig járnod. Legalábbis ez az én valóságom.

 

Egyébként hogy szólnak pontosan azok a tanítások? Idézd, kérlek.

Előzmény: Törölt nick (559)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.30 0 0 559
Hát pedig a tanitások ugy szolnak, hogy ez a feladata egy megvilágosodott Mesternek...
Előzmény: Pudingocska (558)
Pudingocska Creative Commons License 2006.05.30 0 0 558
Szerintem egy megvilágosodott mester sem képes senkit eljuttatni a megvilágosodásig. Egyszer úgyis eljön az a pillanat, amikor egyedül kell továbbmenni.
Előzmény: Pudingocska (557)
Pudingocska Creative Commons License 2006.05.30 0 0 557
Most tényleg nem mindegy, hogy megvilágosodott-e?
Úgyis érezzük, - már, ha megengedjük magunknak- hogy valami rezonál-e velünk vagy sem.
Biztos van egy csomó megvilágosodott mester, akinek a mondanivalója megérint, másoké meg nem. Nem ezen múlik.
Ha elkezdjük a megvilágosodott mesterek tanításait olvasni, figyelni, akkor látjuk, hogy bizony nem teljesen ugyanaz, bár sok a hasonlóság. Ettől még egyiknek sincs igaza, és egyik sem téved. (Szerintem)
Egy időben bennem sokminden összehangolódott azzal amit a Christián mondott. Ma már nagyon távol van tőlem. Más az ő útja, és más az enyém. Valószínűleg, még a megvilágosodásunk is más.
Primőr Creative Commons License 2006.05.27 0 0 556
Heheh, hát igen.. Irigység az bőven van az emberekben.. emigrálnom kell lassan mert nem akarok itt elsorvadni..
Előzmény: Gotika (555)
Gotika Creative Commons License 2006.05.26 0 0 555

  A versről jut eszembe egy Szabó Lőrinc 4 soros:

 

Ütöttem, ő is ütött ahol ért.

Szeretnéd tudni, hogy miért?

Nekem volt pénzem, neki nem.

Ebből lett a veszedelem.

Jablko Creative Commons License 2006.05.26 0 0 554

B@zze egy megvilágosodott az nem hirdetheti pénzért a tanfolyamait??

 

Ezt szerintem itt senki sem mondta... A lényeg a módon van, ahogy meghirdetnek valamit. Szerintem. :)

 

Előzmény: Primőr (551)
Gotika Creative Commons License 2006.05.26 0 0 553

  Miért nem?

 

Osho, Madhukar?  Ők is kértek, kérnek. Az életet mindenkinek finanszírozni kell valamiből. Ezek az elveim, de ha nem tetszenek kereshetetek másikat.

 

Előzmény: Primőr (551)
Giling-Galang GG Creative Commons License 2006.05.26 0 0 552

Ez olyan 'svéd gyermekverses', azokat szeretem :)

Egyébként nem volt semmi más az álmomban....

 

g-g

Előzmény: Primőr (550)
Primőr Creative Commons License 2006.05.26 0 0 551
B@zze egy megvilágosodott az nem hirdetheti pénzért a tanfolyamait?? az álszerénységbe vetett mély hitetek megdöbbent engem..Artinosz keserédes mosollyal szemléli butaságotok ezen formáját.
Előzmény: Gotika (549)
Primőr Creative Commons License 2006.05.26 0 0 550
Most találtam neked vmit:

"Óriási termekben rohangáltunk,
a srácok meg én.
Minden teremnek három ajtaja volt,
olyasfélék, mint az étteremben,
csak be kellett lökni őket.
A három közül kettő
mindig koromsötétbe nyílt,
de a harmadik mögött újabb terem
volt.
Rohantunk egyiktől a másikig,
tovább, tovább,
de sose volt vége.

Álmodtál már ilyesmit?"
(Ingrid Sjöstrand)
Előzmény: Giling-Galang GG (539)
Gotika Creative Commons License 2006.05.26 0 0 549

  Ja!  De úgy őszintén! Nem tök mindegy! :)))))))))

 

Hiszen nem is hírdeti magáról. Mert még ha azt mondaná, hogy gyertek, fizessetek, hallgassatok, én egy megvilágosodott mester vagyok. :)))))))))

Előzmény: Barátocska :) (548)
Barátocska :) Creative Commons License 2006.05.26 0 0 548
Azért érdekes, hogy időről időre megjelenik a fórumon ez a "megvilágosodott vagy sem" címü kérdéskör :)))))
Gotika Creative Commons License 2006.05.26 0 0 547
  Kösz! De inkább vettem egy házat. Majd a következő utolsóra :))))))))))
Előzmény: Törölt nick (546)
Törölt nick Creative Commons License 2006.05.26 0 0 546
Sokadik utolso táborát és előadását láttam már meghirdetve...
"Christian a nagy érdeklődésre tekintettel megrendezi idén az egyteln tábort, még van pár hely, jelentkezz"
Előzmény: Gotika (545)
Gotika Creative Commons License 2006.05.26 0 0 545

  Ugye nem gondoljátok komolyan, hogy a "Megvilágosodott" az egy skatulya.

 

Az óriási energia sem bizonyíték. Mondom, hogy csak egy kép van a fejetekben.

 

Aki látni akarja az előadást, siessen! Meglehet, hogy holnap lesz az utolsó az idén.

 

Nekem meg a harmadik szemem környékén kezd valami bizseregni. Szó ami szó eléggé zavar. Valami történhetne már.

Primőr Creative Commons License 2006.05.26 0 0 544
olyan hosszú hogy bele se kezdek..
Előzmény: Jablko (543)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!