Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2006.03.09 0 0 382
Ja, abbol a teljességes könyvből van...

Az egós dologgal részben egyetértek, de ezt minden szarra nem lehet ráfogni...
Krisz tanitásaival nem is nagyon tudok foglalkozni, mert szerintem nincs ilyen. Összeszedegetett, "csinálj amit akarsz", "isten vagy, bármit megtehetsz"-tipusu szövegeket nem tudom tanitásként értelmezni... Halvány Osho utánérzés...

Másnak nem tünnek fel ezek az ellentmondások?
Előzmény: Törölt nick (381)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.09 0 0 381

Hát, ellentmondás az van, bőven...

 

De ajánlom, a magam példájából kiindulva, hogy ne Krisz tanításaival foglalkozz, hanem a saját belső világoddal. Ugyanis amit belül átélsz, az biztos, amit pedig Krisz tanít, az bizonytalan.

 

(Amúgy ami Kriszben zavar, az csak az egódat zavarja, ezt vedd figyelembe.:)

 

Az új (A teljesség hangja) könyvéből való ez a Mária Magdolnás történet?:) Hát, nekem nem sok újat mond vele. Ezért is gondoltam úgy, hogy nem veszem meg az új sorozatának többi részeit (az elsőt megvettem).  

 

 

Előzmény: Törölt nick (380)
Törölt nick Creative Commons License 2006.03.08 0 0 380

remélem jó helyen vagyok...
Felmerült bennem egy-két ellentmondás Krisztiánnal kapcsolatban. Biztos ti, itt tudtok megnyugtató választ adni...

Miért van az hogy nem lehet tudni az igazi nevét? Illetve mért nem passzol a könyvekben leirt önéletrajz, azzal amit azok tudnak akik régen ismerték őt?

Miért nincs nyitva a szeme előadások közben... Furcsa ez számomra, hiszen minden story arról szól hogy, "belenéztem a mesterem szemébe és tudtam..." Csak igy nehéz belenézni. Amugy azt tudom, hogy ő ezt hogyan magyarázza a könyveiben, de mégis számora nem kerek a dolog...

Hogy van az hogy sok előadásában hangoztatja, hogy nem kellenek az irott könyvek, mert már 5000 éve minden leirásra került. Ezzel szemben ő maga buzdit könyvei megvásárlására, amikből egy egész széria jelenik meg a jövöben... Ellentmondás számomra...

Etikalag hogy egyeztethető össze az hogy néhány történetben önmagáról ír, mint mesterrről akiről azt pletykálták hogy megvilágosodott... Kicsit olyan rosszizű ez, föleg hogy gyenge koanokba van ez belerejtve...

A névről. Furi hogy nem használja a saját nevét, bizonyos energiák miatt... Mivelhogy nincsenk véletlenek, valamiért ő ezt a nevet kapta... Furcsa hogy egy megvilágosodottat (bocsánat "akiről azt beszélik hogy megvilágosodott"), zavar a saját nevének energiája... Sokan az AJ Christián nevet Anti Jézus Krisztusnak értelemzik... Ez is lehet egyfajta figyelmeztetés, ebben igaza van. Bár az értelemezéssel nem értek egyet...
Régen ahol dolgozott KriszRudi volt a beceneve az állitolagos rokaképe miatt. Ez most jelent valamit akkor, mint gyunynév? Persze amikor pár éve még ott dolgozott, még nem sokat mutatott a Buddhai képességeiből. Bár lehet hogy azóta megváltozott...

Irjátok hogy bármikor változtathat a tanitásain. Hogy van ez? Egy megvilágosodott mikor csinált ilyet a történelemben? Ezek szerint ha valakinek van egy kis karizmája, bevonz egy csomó embert, elmond pár máshonnan összeollózott tanitást és maszlagot, aztán pár év mulva szól hogy tévedtem. Ennyi? Nincs felelőssége ilyenkor?

A minap olvastam a könyvében azt a storyt amiben Krisztus berúg a tanítványaival(közben megállapitja hogy milyen hasznos(!!!) dolog Isen fiának lenni, mert a tudatossága miatt nem hat rá ugy az ital) aztán felgerjed a vágya és lefekszik Mirával a szolgálólánnyal. KÖzben Mira ellenvetéseire kifejti, hogy Mária Magdolnát nem zavarja ha ő megcsalja vele, hiszen az igazi szeretet szerint MM azt akarja hoyg Jézusnak jo legyen. Sőt kifejezetten örül neki, hogy Mira is részesedhet a szeretetéből. Ezután megtörténik az aktus...
Mi a célja ezeknek a (nem minősítem) történeteknek? Polgárpukkasztás? Önigazolás a saját butaságaimra? Mit akar tanitani egy ilyen történet nekünk?

Számos furcsaság. De biztos van valami magyarázat...
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.19 0 0 379

Volt 1 interjú Krisszel itt, és azt mondja, hogy:

 

"Pont azon gondolkodtam valamelyik nap, hogy a családnév milyen erős jellemzője az embereknek, pedig kétezer éve még csak egy nevünk volt. Mára, ha valakinek nincsen fiú gyermeke, elveszik a családnév is. Én azért nem használom a sajátomat, mert olyan energiákat hordoz, amelyekre nekem nincsen szükségem. A név - főleg a konkrét jelentéssel bíró - mindig ránk helyez egy bélyeget. Ezért tartom fontosnak a bece- és gúnyneveket. Azok legalább ténylegesen jellemzik a tulajdonosukat. Komolyan hiszek a nomen est omen (nevében a sorsa) példázatában. Sokunk neve intő, figyelmeztető jelként is felfogható."

 

Korábban pedig azt mondta, hogy a "név csak 1 rendszám, semmi jelentősége nincs".

 

Ezért megkérdeztem tőle tegnap, hogy gyakran változtatja-e a nézeteit. Válasza pedig az volt, hogy előfordulhat, hogy egy napon azt fogja mondani: mindenben tévedett. Mivel ő is változik.

 

Azt is mondta még, hogy a figyelem az már évezredek óta bevált. Gondolom ez a tanítása nem fog megváltozni.

smpt Creative Commons License 2006.01.14 0 0 378

Az adás elején mondta Chris, hogy ő nem hisz. És meg is magyarázata , hogy miért. Lehetett egy célzás is,(müller részéről) hogy ő nem ismeri el christ hitelesnek, bár azt elismerte, hogy atman, vagy Isten élménye volt, de aztán a következő mondatával bagatelizálta, hogy sok embernek volt ilyen és nem mindegyik prédikál utána. Csak nem tudom, hogy ő honnan veszi, hogy milyen élménye volt chrisznek? Mert nem ő élte át hanem chris!!! Akkor előte arról beszélt hogy ramakrisna egy nagy szent volt és egy másik szufi papról, aki szintén azt mondta, hogy nem kell tanító, de az megvilágosodott mester volt" Már megint az jutott eszembe, hogy ki mondta ezt vagy kinek hitte el müller? lehet hogy nem is voltak azok. ki dönti el, hogy ki megvilágosodott vagy szent és ki nem? Szóval ezt én kicsit kekeckedésnek éreztem chrissel szembe. Bár szerintem irigy rá, hogy ő fiatalon könyvfogyasztásban rávert kicsit. A riporter pedig a divatosságot próbálta erőltetni Chrissel kapcsolatban, meg az új vallásalapítót. Gúnyolódott kicsit.

Felvettem videora az egészet és figyeltem, hogy mlyenek a reakciók, bár bizonyára vágtak is belőle. vagy csak gyorsan pörgették az eseményeket.

Előzmény: Törölt nick (376)
consciousness Creative Commons License 2006.01.12 0 0 377

Nem nagyon. Szerintem ő sem ilyen kétmondatosnak tervezte a témát, csak nem maradt ideje kifejteni.

 

Ja, és kösz, hogy beírtál ide a műsorról, mert innen tudtam meg, hogy lesz.

Előzmény: Törölt nick (376)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.12 0 0 376
Te értetted, hogy mit akart Müller a hit és a hiteles kapcsolatával?
Előzmény: consciousness (375)
consciousness Creative Commons License 2006.01.12 0 0 375

Nem vesztettél nagy dolgot. Olyan rövid volt a műsor, hogy az pont semmire se volt elég.

 

A három vendégből Chris laza volt, folyékonyan, értelmesen, és kifejezően beszélt a szokásos dolgairól. Müller Péter kicsit be volt lassulva, és a hagyományt, Hamvast, az alapállást emlegette, meg a mai világban a mesterek hiányát (és nagyon fontosságát). A református lelkész (?) nő pedig igazából nem sokat beszélt a vallásáról, de jól láthatóan elzárkózott a mellette ülőktől, és a mai személyre szabott, bárki által innen-onnan kikutyulható vallások ellen volt. De mindegyikük szinte alig mondott valamit.

 

Közben két részletben volt egy riport egy baha'i vallású családról. Róluk se sok derült ki. Mindenkit szeretnek, nem politizálhatnak, és úgy tartják, hogy a férfi és a nő összetartozik, olyanok, mint a madár két szárnya, csak együtt tudnak haladni.

 

Kb. ennyi.

Előzmény: Lindacska (374)
Lindacska Creative Commons License 2006.01.12 0 0 374

Jaj,mekkora dolgot vesztettem el!

A mi vevőnkkel itt Kolozsváron nem jön be a m1.Pedig de szerettem volna látni a műsort!!!!!

Nem meséli el valaki részletesen?

A m2 ön vagy a dunán miért nincsenek ilyen műsorok?

Előzmény: smpt (372)
smpt Creative Commons License 2006.01.12 0 0 373
ezek szerint nem sokan látták? nem is csoda, mert későn volt. Bezzeg a barátok közt és a monika balázs show az jó időben megy. Azt nézze a nép.
Előzmény: smpt (372)
smpt Creative Commons License 2006.01.11 0 0 372

Vélemény a beszélgetésről?

Persze látszott hogy tartani akrták a műsoridőt.És ennyi időbe csak ennyi fért.Ez akkor lett volna az igazi, ha olyan hosszú műsoridő lett volna, mint a Kepesnek a kerekasztal beszélgetései. De az kiderült, hogy eléggé irigylik Christian népszerűségét. Azt hittem nyitottabb gondolkodású a Müller Péter, de a végén ez a akinek nincs hite az nem lehet hiteles"-okosság fura volt. De az is hit aki önmagában hisz, és akkor az hiteles? Szóval definiálni kellett volna, hogy mit ért hit alatt. Azt meg hogy ki milyen nagy szent volt vagy megvilágosodott? Hát ki dönti vagy ki döntötte azt el? Hogy ez vagy az a személy akiről beszélt müller Péter, az az volt. Nekem is tetszenek Ramakrisna írásai, de hogy ő milyen volt, azt honnan tudjam. Jókat szépeket mondani sokan tudnak, de hogy hogy élnek azok az emberek, vagy hogy éltek, azt honnan tudjam? Higgyem el valakinek, aki lehet hogy még az orránál sem lát tovább?

Tanító pedig annak kell, aki úgy érzi hogy szüksége van rá. De nem kell mindenkit élete végéig kézenfogva vezetni. Ezt jól mondta Christian. És hogy a vakhit ellen van , vagyis minek kellene valakinek is hinni. Tagadni sem kell mindenkit. Mindenki tévedhet.

Előzmény: Törölt nick (371)
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.10 0 0 371

MA 23.00-kor az m1-n:

 

Kultúrház extra
Műsorvezető: Rózsa Péter
- Amikor az alternatív hit beelőzi a hagyományos vallást
Vendégek: A.J. Christian, Karsay Eszter lelkésznő és Müller Péter

 

Törölt nick Creative Commons License 2005.12.06 0 0 370
Te érezted a szavak rezgését?
Előzmény: smpt (369)
smpt Creative Commons License 2005.11.20 0 0 369
szerintem tömör és talán jó is, hogy nem magyaráz túl benne semmit. És más jelegű mint az előző két könyve. Legalább nem kaptafa.
Előzmény: Törölt nick (368)
Törölt nick Creative Commons License 2005.11.05 0 0 368

Mi a véleményetek :) a Teljesség tekintete című új könyvéről?

 

Átfutottam a topikot, kala36-nak 1 nagy kacsintás!;)

 

 

 

smpt Creative Commons License 2005.07.11 0 0 367
nekem a fejemben az a négy módszer maradt meg, amiket mondott. a figyelős, aztán a rpülős vagy asztalra csapkodós, és a végén a két testkilépős a német és atibeti módszer.
Előzmény: füegy (366)
füegy Creative Commons License 2005.07.07 0 0 366

 

Én is figyelnék, hogy ugyanazt hallottuk-e... ;)

Előzmény: smpt (365)
smpt Creative Commons License 2005.07.07 0 0 365
hét pecsétes titok! de neked elmondom, mert kíváncsi vagy.
Előzmény: smpt (364)
smpt Creative Commons License 2005.07.04 0 0 364
az négypecsétes titik. nem ám. majd elmesélem.
Előzmény: Tara108 (361)
Vizontolany Creative Commons License 2005.07.03 0 0 363
Jóra. Azonnal válaszolok is.
Előzmény: smpt (358)
füegy Creative Commons License 2005.07.03 0 0 362
Voltam, most 30.-án. :)
Előzmény: smpt (360)
Tara108 Creative Commons License 2005.07.03 0 0 361
És sikerült azóta tudatosat álmodni? Milyen módszert javasolt ennek megvalósításához?
Előzmény: smpt (360)
smpt Creative Commons License 2005.07.03 0 0 360
Én voltam. Miért? Te is voltál?
Előzmény: füegy (359)
füegy Creative Commons License 2005.07.03 0 0 359

 

Volt valamelyikőtök Chris "Tudatos álmodás" előadásán ?

smpt Creative Commons License 2005.07.03 0 0 358
írtam emailt. remélem jó helyre.
Előzmény: Vizontolany (357)
Vizontolany Creative Commons License 2005.07.02 0 0 357
oksa.
Előzmény: smpt (356)
smpt Creative Commons License 2005.06.29 0 0 356
ez székesfehérvár vagy Budapest akart lenni? email-en beszéljük meg a részleteket. nnnbbb@freemail.hu a címem aztán cseréljünk telcsiszámot és megbeszélük hogy hol mikor.
Előzmény: Vizontolany (355)
Vizontolany Creative Commons License 2005.06.27 0 0 355
Székesfőváros. Elég 1 hét is :)
Előzmény: smpt (354)
smpt Creative Commons License 2005.06.27 0 0 354
ha megnézted a honlapját, ott vannak előadások is, amit tart. vasárnap Tatán lesz az utolsó, a következő szeptemberben lesz, bár lehet hogy meghívják közben valamelyik másik városba. Csak van az ismerőseid között olyan, akinek megvan és kölcsön adná. Melyik megyében laksz? HA véletlenül egy városban lakunk, szerzek egyet neked két hétre kölcsön.
Előzmény: Vizontolany (352)
Vizontolany Creative Commons License 2005.06.27 0 0 353
:)
Előzmény: Tara108 (351)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!