Keresés

Részletes keresés

Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.09.04 0 0 8
Elnézést kérek Reicherttől, Rejtőtől és Rozsdás úrtól is. (Bár egy "klasszikus irodalmi utalás", , amelyet nem ismerek, méghozzá Rejtőtől... No, mindegy.)
Előzmény: belohin (5)
bloki Creative Commons License 2003.09.04 0 0 7
R. Werber kihátrál a szoclib mögül? Vagy tulajdonképpen a jobboldalnak dolgozott? Eredményesnek tűnik.
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.04 0 0 6
A cikk és ez a topic az Index Polidili Fikatóriumában méltán díszhelyre kerülhet.
belohin Creative Commons License 2003.09.04 0 0 5
Béla, mindig veled kötekszem, de mit csináljak? ;)
A szerző abban az értelemben használja az "analízis" fogalmat, ahogy azt anno Rejtő egy bizonyos Rozsdás nevű szereplőjének szájába adta.
Gondolom teóriát akart írni, de közelgett a leadási határidő és nem jutott eszébe a szó a kávéházban. Viszont azóta, mint irodalmi utalás, klasszikus lett és ezért használható. Nem ezt kéne kritizálni.

A cikk egyébként nem óriási, csak realistán cinikus sok ponton. Óriási csak annak lehet, aki a maga naívságában még nem gondolta mindezeket végig és most csodálkozik. :)

Előzmény: Kovács Béla Sándor (2)
szkd Creative Commons License 2003.09.04 0 0 4

Akinek van füle a hallásra az meghallja.
:-)
Előzmény: MZ per X (-)
syllus Creative Commons License 2003.09.04 0 0 3
Egyszóval: ha ez a cikk "óriási", úgy a világ legkisebb óriása áll előttünk.

Vagy a legnagyobb törpe;)))

Előzmény: Kovács Béla Sándor (2)
Kovács Béla Sándor Creative Commons License 2003.09.04 0 0 2
Ez "óriási"? Inkább az igényeid kicsik. Kezdjük azzal, hogy mi az, hogy "hallani egy analízist"? AZ 'analízis' szónak még hasonló jelentése sincs ahhoz, ahogyan a szerző használja - ez pedig egyszer is bosszantó, hát még tucatszor megismételve. Aztán folyatssuk azzal, hogy az összeesküvés elméletek akár érdekesek is lehetnek - ez nem az. Minden elemét ismerjük már a Magyar Nemzet direkt sejtetéseiből. Egyszóval: ha ez a cikk "óriási", úgy a világ legkisebb óriása áll előttünk.
belohin Creative Commons License 2003.09.04 0 0 1
Egész jó. Mondjuk, ha a refrént kihagyta volna, azt mondhatnám: korrekt.
Pedig egész jól kezdte a szerző, de a végefelé elhatalmasodott rajta a csasztuskázás és rontotta a hatást. Bár azt gondolom, hogy az a pár záró mantra, az olvasói köre számára olyan sztenderd lezáró motívum, mint ima végén az ámen. :)

Az 1-6. és 7-8. bekezdéssel teljesen egyetértek. Akinek szeme van, annak számára ez világos és egyértelmű.

Előzmény: MZ per X (-)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.04 0 0 0
"Újfent beigazolódott, hogy Rejtő zseni volt."

Nem vitás.

"Szász Károly eltávolításában egyetért az MSZP, az SZDSZ és a Medgyessy mögötti (hajdani MSZMP-sekből álló, a rendszerváltozáson megtollasodott) csoport. Ez utóbbit némi leegyszerűsítéssel nevezhetjük bankároknak is. Ez volna hát momentán a közös
nevező. "

Igaz. Csakhogy annak ára van.

"A botrány oda mutat, hogy pénzmosás gyanújába keveredett Medgyessy Péter legutóbbi bankja, az Inter-Európa"

Minimum gyanúba keveredett...

"Az MSZP-ben vannak, akiknek fontos, hogy mit gondol a pórnép"

Persze. A saját hatalmuk megőrzése miatt.
Egy Csabainé túl jól van/volt Nyiregyházán, ahhoz hogy most mindent elveszítsen...

"A „bankárok” nem először kerülnek szembe az MSZP-vel. Valahányszor ide fajult a helyzet, mindig ugyanaz lett az eredménye: kialkudott áron megvették az izgága politikusokat."

No, azért nem mindenkit vettek meg... Volt akit másképp távolitottak el..

"Kovács László pártelnök rutinos külügyes, és már egészen pontosan tudja, hány napja van hátra Medgyessynek. Csak azt nem tudja még, miként érheti el, hogy őt jelölje utódnak az MSZP."

Nyugi, azt is tudja már...

"Hajnalodik az SZDSZ-nek. A mázlisták megütötték a főnyereményt a politikai lottón. Napokon belül eljön a pillanat, amikor emelt fővel szállhatnak ki a koalícióból, és ráadásul most nem kell félniük az előrehozott választásoktól, mert azon bizonyosan megerősödik a pozíciójuk. "

Ezt már régóta boritékoltam....

"Az ország olyan rossz állapotban van, hogy a Fidesz nem akarja átvenni a hatalmat. A kiürült kincstár, az elrontott uniós pénzügyek, a jövőre lerohadó gazdaság, a felgyorsuló infláció, a megoldatlan egészségügy, a gyermek- és családpolitika csődje – hát kinek kell ez? Kormányozzon a következő két évben, aki idáig rontotta a helyzetet. "

Sántít a logika... Miért, két év múlva könnyebb lenne?

"Az MSZP-ben felülkerekedik a józan ész, és azt mondják: hagyjuk a helyén Szászt, derüljenek ki a dolgok, és minden bűnössel számoljon el a pártatlan igazságszolgáltatás. "

Á fenét... Ennek nincs realitása...

" Ez tökéletes analízis, mert világosan látszik belőle, hogy baloldali kézben az ország a feje tetején áll. "

Még nem. e majd fog. Legkésőbb jövő május után.

Nahát:)

Előzmény: MZ per X (-)
MZ per X Creative Commons License 2003.09.04 0 0 topiknyitó
Reichert János egy óriási cikket írt a Gondolán. Ide floodolom, O.K.? :)

Itt a csőd

„ – Akarsz egy analízist hallani?

– Mi?... Ez megint olyan, mint az álomkór.”

Újfent beigazolódott, hogy Rejtő zseni volt. Nem a K&H-s Rejtő, hanem az igazi. Hogy az a Rejtő olvasta ezt a Rejtőt, az abból is gondolható, hogy a K&H-tól az Inter-Európa Bankig vezető pénzúton szerepel egy Balmoral nevű cég is, és Az elveszett cirkáló című remekműben (amelyből a fenti idézet) is szerepel egy Balmoral, a „címszereplő”, az elvesző – és új néven átlényegülő – cirkáló. Ez például egy analízis.

– Akarsz egy analízist hallani?

Szász Károly eltávolításában egyetért az MSZP, az SZDSZ és a Medgyessy mögötti (hajdani MSZMP-sekből álló, a rendszerváltozáson megtollasodott) csoport. Ez utóbbit némi leegyszerűsítéssel nevezhetjük bankároknak is. Ez volna hát momentán a közös nevező.

– Akarsz egy analízist hallani?

A botrány oda mutat, hogy pénzmosás gyanújába keveredett Medgyessy Péter legutóbbi bankja, az Inter-Európa. A pénzmosás fő iránya egyelőre ismeretlen, bár erősen szaglik, hogy ebből finanszírozták a Medgyessy–MSZP választási kampányát. Ez még „magyar belügy” volna, de szerepel a történetben két mohamedán vallású szír férfi is, és azt nem tudni, hogy az „átmosott” 6200 millió forint hány százalékát vették le jutalékként. Lehet, hogy tízet, de az is lehet, hogy sokkal többet. Még kínosabb, hogy nem tudni, hová vitték. Az is lehet, hogy (részben) az Al-Kaida volt a végállomás. Az ilyesmi manapság az FBI és a Moszad figyelmét is felkelti. Ha ez igaz, akkor Medgyessy nem lehet többé sem miniszter-, sem bankelnök.

– Akarsz egy analízist hallani?

Az MSZP-ben vannak, akiknek fontos, hogy mit gondol a pórnép, és ezek pontosan tudják: az osztogatásnak vége, mostantól a fosztogatás időszakát készítik elő a „bankárok” – és ez idegesíti őket. Ráadásul azt is tudják már (a pártelnök a külügyminiszter!), hogy az EU és az USA nagyon is felfigyelt az ügyre. Sőt az sem kizárt, hogy a kínai főember is ezért szánt csupán öt percet a négy napig ott vendégeskedett Medgyessyre, mert tudta: persona non grata. Az MSZP hadat üzent hát Medgyessynek: azonnal tisztázza magát, de legalábbis szakítson a „bankárokkal”, magyarán a saját embereivel. Medgyessy ezért, mint a védekező sakkozó, sorozatosan hozza a tisztáldozatokat: Ma egy Csehák, holnap egy László, holnapután Bárándy, a helyükre persze pártkatonák ülnek be; aztán… végül döntenie kell Gyurcsány Ferencről is.

– Akarsz egy analízist hallani?

A „bankárok” nem először kerülnek szembe az MSZP-vel. Valahányszor ide fajult a helyzet, mindig ugyanaz lett az eredménye: kialkudott áron megvették az izgága politikusokat. Napokon belül megkérik a nyakas szocialistákat, hogy mondjanak egy számot. Azután megalkusznak, érdemes lesz figyelni, milyen sorrendben hallgatnak majd el a most oly hangos bírálók, abból következtethetünk a tarifájukra, illetve az alkudozóképességükre. Nem kizárt tehát, hogy Gyurcsányék lábon megveszik az egész pártvezetést, esetleg hozzá a frakciót.

– Akarsz egy analízist hallani?

Kovács László pártelnök rutinos külügyes, és már egészen pontosan tudja, hány napja van hátra Medgyessynek. Csak azt nem tudja még, miként érheti el, hogy őt jelölje utódnak az MSZP. Magában már testre szabta a mondást: „a barátaimtól ments meg, Uram, engem, az SZDSZ-szel elbánok magam is.”

– Akarsz egy analízist hallani?

Hajnalodik az SZDSZ-nek. A mázlisták megütötték a főnyereményt a politikai lottón. Napokon belül eljön a pillanat, amikor emelt fővel szállhatnak ki a koalícióból, és ráadásul most nem kell félniük az előrehozott választásoktól, mert azon bizonyosan megerősödik a pozíciójuk.

– Akarsz egy analízist hallani?

Az SZDSZ-nek valóban hajnalodik, de ők nem megerősödni akarnak, hanem a hasznot akarják maximalizálni. Ezért hihetetlen magasra srófolják fel a maradásuk árát. Azt mondják például, hogy rendben, megszavazzuk Szász megbuktatását a Parlamentben, de csak akkor, ha… és egy terjedelmes lista következik, például: az SZDSZ jelöli ki Szász utódját; kérnek még egy (két) miniszteri széket, azonnali metróépítést Demszkynek, kussolást a fővárosi szociktól, privatizációs döntési jogokat, miegymást.

– Akarsz egy analízist hallani?

Medgyessy ráérez, hogy ki lehet játszani egymás ellen az ellenfeleket. Mindenki annyit kér (mert olyan mohók a drágák), hogy a sok követelés kioltja egymást. Például megbuktatják Szász Károlyt – és aztán nem tudnak megegyezni az utódjáról. A PSZÁF béna marad évekre, addig el lehet sikálni minden nyomot, és a „bankárok” megússzák a balhét.

– Akarsz egy analízist hallani?

Az ország olyan rossz állapotban van, hogy a Fidesz nem akarja átvenni a hatalmat. A kiürült kincstár, az elrontott uniós pénzügyek, a jövőre lerohadó gazdaság, a felgyorsuló infláció, a megoldatlan egészségügy, a gyermek- és családpolitika csődje – hát kinek kell ez? Kormányozzon a következő két évben, aki idáig rontotta a helyzetet.

– Akarsz egy analízist hallani?

Az MSZP-ben felülkerekedik a józan ész, és azt mondják: hagyjuk a helyén Szászt, derüljenek ki a dolgok, és minden bűnössel számoljon el a pártatlan igazságszolgáltatás.

– Akarsz egy analízist hallani?

Csermely Péter azt írta a szerdai Magyar Nemzetben, hogy: „Szász Károly nem alkalmatlan. Ha az lenne, élete végéig elnök maradhatna.” Ez tökéletes analízis, mert világosan látszik belőle, hogy baloldali kézben az ország a feje tetején áll.

Reichert János

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!