Keresés

Részletes keresés

BobbyJohnson Creative Commons License 2020.11.04 0 0 159

Halihó,

 

Idén januárban államvizsgáztam a Kodo-n gazdálkodás management szakon. 

Valóban vannak tárgyak, amikre nem kerül nagy fókusz, a tájékoztatás is olyan, hogy keresni kell dolgokat sokszor, meg pár apróságot tudnék még mondani, ami nem tetszett.

DE! Alapvetően szerintem nem rossz suli. Igazodik a mai tudáshoz, a tanárok többsége olyan, aki a való életben is gyakorolja, amiket tanít. Több esetben hallottam bizonyos tárgyaktól (főleg matek alapú), hogy sokkal magasabb a képzés színvonala, mint másik, nevesebb sulikban.

Nekem a vizsgamódszerekkel sem volt bajom. Alapvetően jó érzéssel mentem mindig a suliba. És jó érzéssel is jöttem el idén :-)  

OrfN Creative Commons License 2020.10.05 0 0 158

Az tény, hogy minden xarért külön fizetni kell, ami rohadt idegesítő, főleg annak, aki költségterítésesre jár.

 

Amúgy nemrég láttam egy tavaly készült interjút a rektor úrral a youtube-on (asszem, oroscafe), elég tanulságos. Szabó P. arról beszél, hogy még mindig kevés Magyarországon az diplomás (ami elvileg igaz), meg Czeizel Endrét idézi, hogy a "a diákok 90%-a alkalmas a felsőoktatásra". Tehát ő tényleg hisz abban, hogy ennyire tömegesíteni kell a felsőoktatást, a színvonal meg úgy tűnik, másodlagos. El tudnak dicsekedni azzal, hogy már egyetem, ennyi a lényeg.

 

Előzmény: BillyMcBoogerballs (156)
LittleGreg Creative Commons License 2020.09.08 -1 0 157

Kedves BillyMcBoogerballs!

 

Itt egy végzett hallgató ír.

Gyanítom nem nagyon jártál előtte máshova, mert ha jártál volna, tudnád mekkora butaságot írtál. Éppen az ellenkezője, nagyon hallgató barát az intézmény, sőt, túlságosan is.

Tanulni mindenhol kell, főleg felsőoktatási intézménybe, nem elég ha fizetsz, a melót is bele kell fektetni rendesen. Ha pénzért szeretnél diplomát akkor az Ecseri "piacot" ajánlom figyelmedbe.

Az elvárások abszolút reálisak, a tanárok hallgatóbarátok, nem vérengző bestiák mint mondjuk egy állami intézménybe. Minden kurzus teljesíthető relatíve kevés energiabefektetés árán.

Én a székesfehérvári intézményben végeztem, ajánlom mindenkinek!

Előzmény: BillyMcBoogerballs (156)
BillyMcBoogerballs Creative Commons License 2020.08.20 0 1 156

Szia,

Itt egy ex-anglisztikás ír. Hasonlókat tapasztaltam és szerintem leginkább arra megy ki az egész, hogy akit rommá lehet szopatni meg buktatni, azt meg kell, hátha még egy félévnyi tandíjat ki lehet belőle csikarni. Szerintem egy dogshit intézmény. Nem ajánlom senkinek.

Előzmény: OrfN (150)
jeki5 Creative Commons License 2020.06.12 0 0 154

Sziasztok,

 

Én munka mellett szeretnék jelentkezni a gazdalkodas management alapszakra, távoktatás keretén belül.

Van valakinek tapasztalata a kodolanyis tavoktatassal kapcsolatban?

Illetve maga a szak.milyen? Próbáltam keresni kodolanyis tantervet, a honlap csilivili, de informativ dolgokat nem tartalmazott.

 

Illetve gazdasági szak, a matek mennyire húzós? Gimiben 4-es voltam belőle, ez mégiscsak felsőoktatás, gondolom kemény lehet, inkább csak az érdekel, hogy távoktatás keretén belül mennyire tudják átadni a szükséges tudást? Nyilván kell itthon is gyakorolni, csak dilemmázom, hogy főállás és két kisgyerek mellett érdemes e belevágnom.

 

Köszi a válaszokat előre is!

LittleGreg Creative Commons License 2020.02.06 0 0 153

Kedves Thökk!

 

Érdekelne, milyen alapon állapítod meg és egyben minősíted konkrétan az egész intézményt "papírgyárnak" továbbá "iskolának sem nevezhető intézménynek" a KJE-t?

Részt vettél egy szakirányú továbbképzésen, amihez kevesebb, mint négy hétig volt közöd. Az olvasottakból ennyi a tapasztalatod az intézmény egész és összes tevékenységéről, majd levonod a következtetést, hogy az egész egyetem egy semmire nem való, semmit nem érő létesítmény. Ezek alapján én úgy konstatálom, hogy bizonyára nem a legélesebb kés vagy a fiókban.

Ezzel szemben én rendelkezem BA végzettséggel a szóban forgó felsőoktatási intézménytől. Közgazdászként végeztem egy fél éve és dolgozom. A "semmire sem jó papír" megszerzéséhez igen rögös út vezetett, amely rengeteg idő és energia, valamint szenvedély invesztálását foglalta magába. A Kodolányi János Egyetem nagy szerencsére egy magánintézmény, és nem pedig egy aktuális politikai elit/oligarcha uralmának behódoló állami "intézmény". Az oktatási modell a KJE-n unortodox a jól megszokott állami intézmények módszereitől, hiszen az intézményben nem az időtmúlt szakirodalmak biflázására, és a hallgatók öngyilkosságig való stresszelése van a fókuszban, hanem egy gyakorlatorientált, a potenciális munkahelyeken tökéletesen alkalmazható készségek, valamint empirikus tudásra koncentrálnak. Érdemes tájékozódni, mielőtt továbbtanulásra, nem pláne minősítésre adja valaki a fejét, erre tökéletes az adott intézmény honlapja, ahol világosan leírják, hogy a küldetés egy új típusú polgári értelmiség képzése, ellenben az állami intézmények által kreált klisé diplomásokkal, akik oda-vissza tökéletesen tudnak több tucat könyvet, és hiszik, hogy az milliós jövedelem igénnyel ekvivalens a munkaerő piacon. Ki kell, hogy ábrándítsalak, a gyakorlatban egy Corvinus-os közgazdász és egy "papírgyár" intézményben végzett személyre több tucatnyi példát tudok felhozni, amikor a munkahelyen a grandiózus elméleti tudás egyáltalán nem segített.

Volt egy-két rossz tapasztalatod, világos, azonban bélyeget nem érdemel érte az egész intézmény, továbbá attól, hogy valami eltér a jól megszokottól, még nem válik haszontalanná és feleslegessé, csupán innovatívvá, ami az általam leírtak alapján csak pozitívan élhető meg. Vállalhatatlan oktatók minden intézményben voltak, vannak és lesznek is, ezt bármely intézményben hallgató, illetve végzett megerősítheti.

 

Mindenkinek:

Aki szeretne független, megbízható, tapasztalatra épülő tudást elsajátítani és hasznosítani a leendő munkahelyén az bátran vágjon bele a képzésbe, ami igaz nem lesz egyszerű, de mégis más, mint amit kommersz egyetemek napjainkban kínálnak.

 

Üdv,

LittleGreg

Előzmény: Thökk (149)
Frida42 Creative Commons License 2019.10.17 0 0 152

Elozo vagyok bocsi! Akinek barmilyen informacioja lenne, tudna segiteni legyszi irjon a jakabfrida14@gmail.com cimre! Koszi

Frida42 Creative Commons License 2019.10.17 0 0 151

Sziasztok! Olyan kerdesem lenne, hogy Kodolanyira jar/jart valaki anglisztikara? Erdekelne milyenek a tanarok, az orak, igazabol minden. Mennyire nehez? Koszonom ha tudsz segiteni!

OrfN Creative Commons License 2019.03.12 0 2 150

Néhány éve végeztem andragógia szakon, és hát nincs vmi jó véleményem az intézményről. Az összes szakra nem mondanám, hogy rossz, mert pl. a gazdasági szakok talán hasznosak…
Engem a tanárok nemtörődömsége és a csapnivaló tájékoztatás bosszantott fel a legjobban.

Volt olyan pótkurzus, aminél mikor szeptemberben megkérdeztem, hogy mit kell teljesíteni, a tanár azt se tudta, hogy hozzá tartozik, majd azt hazudta, hogy feltette az anyagot moodle-ba. A konzulensem rábólintott az egyik iskola által ajánlott témára, majd 2 hónappal a leadás előtt megjegyezte, hogy rossz a témaválasztás, majd 2-esre értékelte. Nevetséges.

Ami a tájékoztatást illett: aki nem állt össze „buzgómócsingokkal”, nagy bajban volt, mert az iskola honlapján borzasztóan nehéz bármiről is pontos információt szerezni.

A tanítás: a legtöbb előadás tipikus „ledarálom gyorsan-unalmasan” zajlott, ami szerintem egy főiskolától eléggé vérszegény, sok új és hasznos információt nem is hallottam, gyakorlatilag több értelme lett volna felrakni vhova az anyagot, és otthon megtanulni.
A gyakorlati órák meg egyszerűen kiakasztóak voltak. Volt olyan tanár, aki szep és dec. között nem is volt hajlandó órát tartani, a többség meg előadást tartott gyakorlaton is, vagy csak kiadta nekünk, hogy 2 kiselőadást kell tartani, és közben ledarált vmi unalmas anyagot, hogy mégis csináljon vmit.
Kedvenceim a specializációs órák voltak, amelyeken a tanár olyan csapongó órákat tartott, h az hihetetlen: mindig arról beszélt, ami épp eszébe jutott, aztán cigiszünet, a témák 90%-át sztem nem is érintettük, galériába meg nekünk kellett egyedül elmenni, mert ő lusta elkísérni minket :D szintén ő volt, aki államvizsgán ritka bunkó volt velem is, az egyik lány évfolyamtársamat meg úgy leüvöltötte vizsga után, hogy szegény elsírta magát.
Az egyik művészeti tárgyból megbuktam, pedig oldalakat írtam, majd miután harmadszorra vettem fel a tárgyat, az immáron szóbeli vizsgán benyögte a tanár, hogy "ma jókedvem van, mindenkit átengedek". Át is mentem.

Az ügyfélszolgálati dolgozók + más munkatársak hozzáállása is hagyott némi kívánnivalót maga után, de legalább azt a bunkó öregasszonyt eltávolították az ügyfélszolgálatról, hogy aztán a gazd. tanszék irodájában szidhassa a diákokat meg a telefonon érdeklődőket.

 

Az meg hogy már egyetem, egyszerűen nevetséges. Emlékszem amikor végeztem, a rektor ki volt akadva, hogy sok diák csúszott féléveket és nem vette komolyan, hát ha ennyire silány az a színvonal, akkor persze hogy senki sem fogja igazán komolyan venni. Az oktatás színvonala az átlag OKJ-s képzés színvonalától is elmaradt.
Először talán vmi egységes követelményrendszer kéne, mert míg az egyik oktató a semmire is átenged, addig a másik akkor is megbuktat, ha mindent tudsz.

Thökk Creative Commons License 2018.12.05 -2 3 149

Bár már tavaly kérdeztél, remélem, még nem kezdted el: A Kodolányi János Egyetem nem egyetem, hanem papírgyár. Ha valaki szeretne TANULNI is valamit, nem jár erre a helyre. Mentálhigiéné szakirányú továbbképzést kezdtem el náluk, semmi értelme, egy hónapon belül kiiratkoztam. Ha tanítanak is valamit, szájbarágósan, nők lapja weboldalak szintjén teszik, semmi újat nem hallottam, sem a tanároktól, sem a szakirodalom területén. Ha tanítanak egyáltalán, mert volt olyan online konzultáció, amely keretében a tanár még a saját tematikáját és szakirodalom listáját sem ismerte, úgy kellett számára belinkelni. A birtokomban van ez a hangfelvétel, de a rektorhelyettes megfenyegetett, ha közzé teszem, kártérítésért fognak perelni. Ha jót akartok magatoknak, nem választjátok ezt az iskolának sem nevezhető intézményt. Persze, ha egy semmire sem jó papír kell, akkor hajrá, garantáltan könnyen megszerzitek! De előbb-utóbb kiderül, mi folyik ezen a helyen képzés helyett, és akkor majd a papírt is csak egy dologra használhatjátok. 

Előzmény: narancs66 (145)
Thökk Creative Commons License 2018.12.05 0 0 148

Bocsánat, szintjén. Nem szeretem a helyesírási hibákat. 

Előzmény: Thökk (147)
Thökk Creative Commons License 2018.12.05 -1 2 147

A Kodolányi János Egyetem nem egyetem, hanem papírgyár. Ha valaki szeretne TANULNI is valamit, nem jár erre a helyre. Mentálhigiéné szakirányú továbbképzést kezdtem el náluk, semmi értelme, egy hónapon belül kiiratkoztam. Ha tanítanak is valamit, szájbarágósan, nők lapja weboldalak szintján teszik, semmi újat nem hallottam, sem a tanároktól, sem a szakirodalom területén. Ha tanítanak egyáltalán, mert volt olyan online konzultáció, amely keretében a tanár még a saját tematikáját és szakirodalom listáját sem ismerte, úgy kellett számára belinkelni. A birtokomban van ez a hangfelvétel, de a rektorhelyettes megfenyegetett, ha közzé teszem, kártérítésért fognak perelni. Ha jót akartok magatoknak, nem választjátok ezt az iskolának sem nevezhető intézményt. Persze, ha egy semmire sem jó papír kell, akkor hajrá, garantáltan könnyen megszerzitek! De előbb-utóbb kiderül, mi folyik ezen a helyen képzés helyett, és akkor majd a papírt is csak egy dologra használhatjátok. 

narancs66 Creative Commons License 2017.06.01 0 0 145

Sziasztok!

segítséget szeretnék kérni a KJF-fel kapcsolatban.

Már régóta érdekel a Mentalhigiénés továbbképzés, azt szeretném tudni érdemes-e pénzt kiadni rá ill.minden apró részlet érdekelne.

pl.Vizsgák,előadások,hogy működik a távoktatás,tanárok milyenek,elhelyezkedés,ér-e valamit a diploma,van-e értelme elvégezni stb.

Az lenne a jó,ha  olyan jelentkezne,aki már elvégezte és van tapasztalata.

Előre is köszi!

Zsuzsiii52 Creative Commons License 2015.11.02 0 0 144

sziasztok

 

tudtok segítséget adni, Döntéselmélet című tantárgyhoz, pl. beadandó feladathoz információ

 

nagyon köszönöm.....

Zsuzsiii52 Creative Commons License 2015.11.02 0 0 143

sziasztok.

 

én átjelentkező vagyok, gazdálkodási szakon. Érdeklődnék van e valakinek valami anyaga Döntéselmélethez.

 

köszönöm szépen!

molandi Creative Commons License 2015.01.09 0 0 142

Köszönöm, de időközben már a tapasztalatszerzés is megtörtént.)

Előzmény: ahozzaszolo (140)
ahozzaszolo Creative Commons License 2015.01.07 0 0 141

Szia,
megoldódott végül a problémád?

Előzmény: miss sparrow (136)
ahozzaszolo Creative Commons License 2015.01.07 0 0 140

Szia,

Az online vizsgáztatást elsősorban a tantárgyak jellege határozza meg, nem lehet tehát általában online vizsgáztatásról beszélni. Az olyan tárgyak esetében, ahol ez lehetséges és indokolt, teszt alapú online vizsgáztatás folyik. Egy előre megadott időpontban és időintervallumban, adott számú tesztkérdésre kell választ adni.

A kérdéseket a rendszer véletlenszerűen generálja egy nagy számú kérdést tartalmazó adatbázisból. Tehát minden hallgató különböző tesztet ír.

A teszt megadott időtartam lejártával lezár és kiértékeli a hallgató munkáját, így azonnal megtudja on-line vizsgájának eredményét. További előnye még ennek a formának, hogy nem kell a helyszínre utazással tölteni az időt, mindenki aki jogosult rá, otthonról hozzáférhet a próba és az éles vizsgafeladatsorhoz.

Remélem tudtam segíteni :)

Előzmény: molandi (139)
molandi Creative Commons License 2014.12.05 0 0 139

Sziasztok,

Nem nagyon pörög ez a topic, azért megkérdezem, hátha idenéz valaki és tud válaszolni. A kodolányin hogyan zajlik egy online vizsga a távoktatáson?

Szép napot mindenkinek!

Törölt nick Creative Commons License 2014.06.13 0 0 138

Sziasztok!

 

Sürgősen szükségem lenne kidolgozott andragógia záróvizsga tételekre. Akinek van, az kérem, hogy küldje el nekem. Címem: sleeplessswans@gmail.com

helpszakdolgozat Creative Commons License 2014.05.26 0 0 137

Sziasztok!

Szakdolgozatokban;  házi dolgozatokban; tételek kidolgozásában nyújtunk segítséget a következő szakterületeken:
- pénzügyi, 
- gazdálkodási, 
- turizmus, 
- kereskedelem és marketing, 
- közszolgálati,
- emberi erőforrások szakirányain. 

Amennyiben szükséged van a gyors és precíz munkánkra, várjuk jelentkezésedet!
E-mail: helpszakdolgozat@gmail.com 

 

miss sparrow Creative Commons License 2014.02.28 0 0 136

sziasztok!

a Kodolányira szerettem volna jelentkezni egy szakirányú továbbképzésre, (személyügyi szakember) de sem az emailemre nem reagálnak, sem a felvi fórumon, ezen kívül a telefonszámukat is hiába hívom, csak kicsöng..

tud valaki segíteni, aki esetleg járt/jár bp-i, szombati képzésre? az érdekelne, hogy az oklevél megszerzéséhez kell-e valamilyen nyelvvizsga, hogy a szombati nap mit jelent pontosabban, (mettől-meddig) és hogy honnan tudnék jelentkezési lapot szerezni!?

előre is köszönöm, ha valaki segít!

nyulszaj Creative Commons License 2014.01.06 0 0 135

Sziasztok!
 

Akinek esetleg van már tapasztalata a témában: érdemes-e a Kodolányi társadalomtudományi és gazdasági szakfordító és tolmács képzésére jelentkezni? Azért lenne szimpatikus, mert 2014. februárban is indítanak keresztféléves képzést, így nem kellene megvárni a szeptembert. Másik opció a BGF KKK, ez szeptemberben indul, csak persze drágább, nem is kevéssel.
Nekem már van szakmám, nem is feltétlenül fordításból akarok megélni, inkább egy jó business english megszerzése lenne a cél, de a képzés színvonala nyilván nem mindegy.
Bármilyen tanácsot, tapasztalatot szívesen veszek ezzel kapcsolatban.

Köszönöm!

Pegasus55 Creative Commons License 2013.11.22 0 0 134

Sziasztok!
Egy másik főiskoláról vettek át októberben. Sokáig tartott, míg a tanulmányi osztály és a tanárok eldöntötték, hogy mely vizsgáimat fogadják el és melyeket nem. Jó pár tantárgyat elfogadtak, de több tárgyat, amit az első ill. második szemeszterben kellett volna letenni, nem, így azokat nekem is le kell tennem, ami összességében 11 tárgyat jelent. Ezeket érthető módon a mostani vizsgaidőszakban nem tudom teljesíteni, így félévhalasztást kértem. Hogy ne húzzam tovább a történetet, a lényeg, hogy mivel passzív féléven vagyok, hirtelen egy letölthető tananyaghoz sem férek hozzá a Neptunban, ezért kérném a segítségeteket. 


Szükségem lenne az alábbi tantárgyakhoz tartozó letölthető tananyagokra, vizsgakérdésekre, esetleges beadandó feladatokra stb. 
- Tanulás és kut. módszertan- Üzleti etika és társ-i felelősség- Nemzetközi gazdasági alapismeretek- Statisztika 1- Vállalatgazdaságtan - Gazdasági matematika 2.- Számvitel alapjai
Tudnátok segíteni? r.bertai@gmail.com

Előre is köszi! :)

Mókus108 Creative Commons License 2013.05.10 0 0 133

TELC, ECL, Euroexam, Cambridge, BME, Origo nyelvvizsgákra felkészítés diplomás tanárnőtől a Nyugatinál 10 éves tapasztalattal, sokféle tananyaggal, rugalmas időbeosztásban, bérlettel/óradíjjal. englishonskype108@gmail.com, 06-304604961

szakdolid00 Creative Commons License 2013.05.06 0 0 132

Szakdolgozat, házi dolgozat írása - több éve, megbízhatóan!!!!!


Elkészítjük Neked!

Szakdolgozatok, házidolgozatok, beadandók írását vállaljuk!

Területek: nemzetközi tanulmányok/kapcsolatok, kereskedelem, marketing, menedzsment, gazdálkodás, turizmus, kommunikáció, közszolgálat, jog, szociális munka, egészségtudományok, logisztika és még sok minden más!

Rövid határidővel is!

Ár: megegyezés szerint

 

szakdolid@gmail.com

Waterdead Creative Commons License 2013.05.05 0 0 131

Sziasztok:)

Budapestre járatam a Kodolányi János Főiskolára turizmus-vendéglátás szakra. Idén végeztem. Hogy ha van aki szeretne segítséget kérni, tanácsot, nyugodtan keresen meg, hogy ha tudok segítek szívesen.

www.facebook.com/stokker.miklos 

Üdvözlettel

Mike:)

Tóth Arnold Creative Commons License 2013.03.15 0 0 130

Közgazdaságtan, mikroökonómia, makroökonómia, nemzetközi gazdaságtan, vállalati pénzügyek, statisztika oktatás tanári tapasztalattal, hatékonyan. Várom hívását: 06305411068

szakdolid00 Creative Commons License 2013.03.12 0 0 129

Szakdolgozat, házi dolgozat írása - több éve, megbízhatóan!!!


Elkészítjük Neked!

Szakdolgozatok, házidolgozatok, beadandók írását vállaljuk! Tételkidolgozás!

Területek: nemzetközi tanulmányok/kapcsolatok, kereskedelem, marketing, menedzsment, gazdálkodás, turizmus, kommunikáció, közszolgálat, jog, szociális munka, egészségtudományok, logisztika és még sok minden más!

Rövid határidővel is!

Ár: megegyezés szerint

 

szakdolid@gmail.com

Gabi2013 Creative Commons License 2013.02.28 0 0 128

Sziasztok! Szép napot mindenkinek!

Ha problémátok van a Gazdaságmatematika,  Statisztika, Számvitel tárgyakkal, HF beadandók megértésével,akkor szívesen segítek a felkészülésben, nappalisoknak, levelezősöknek egyaránt. A hét bármely napján és este is. Tanári diplomám van , nagy gyakorlatom és szeretek fiatalokat tanítani, okosítani. Hívj bátran, az óradíjat megbeszéljük. T: 30-4635 664

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!