Keresés

Részletes keresés

belfagor Creative Commons License 2007.10.22 0 0 12
Köszi a tippet, de így is ugyanaz a szitu, és hiába adok neki XP telepítő lemezt, arról sem tud bebootolni. Egyre jobban érik bennem a gondolat, hogy egy kalapáccsal vetek véget a kínlódásoknak.
Azért köszönöm a segítségteket!
Előzmény: Törölt nick (11)
Törölt nick Creative Commons License 2007.10.21 0 0 11

Mindenesetre, az automatikus újraindulást szokás kikapcsolni, hogy megjelenjen a kernel módú hibaüzenet (ismertebb nevén: kékhalál).

 

Win. bill. + Pause, Speciális fül.

Előzmény: belfagor (4)
locsemege Creative Commons License 2007.10.21 0 0 10
Hát sajna Linuxszul nem tudok

De még megtanulhatsz. ;)
Előzmény: belfagor (8)
locsemege Creative Commons License 2007.10.21 0 0 9
Igen, gondolom azért, mert a BIOS az optikai drive-ról akarna boot-olni, ám abban nincs boot-olható CD/DVD lemez. Tehát önmagában ez még nem hiba. A hiba az, hogy a Windows elhasal, amikor beteszel egy lemezt a drive-ba.
Előzmény: belfagor (8)
belfagor Creative Commons License 2007.10.20 0 0 8
Hát sajna Linuxszul nem tudok, de még annyi volna hogy amikor berakok egy lemezt egyből újra akar(!) indulni, és ezt kb. 10x ismétli, majd fél perc múlva felszólít hogy döntsem el a bootolási sorrendet és beadja a biost. Persze ott minden oké, de ezt addig csinálja, míg ki nem erőltetem belőle a lemezt. Bocs hogy az előbb rosszul fogalmaztam, tehát igazából nem is bír újraindulni, csak úgy csinál.
Előzmény: locsemege (7)
locsemege Creative Commons License 2007.10.20 0 0 7
Ilyenkor próbálnám ki egy Linux alól ugyanezt a konfigot, mert valahogy ellentmondásosnak tűnik az egész. Ugye önmagában a gép is jónak tűnik, a drive is, a Windows is.

Linuxon belenéznék a /var/log/messages file-ba.
Előzmény: belfagor (6)
belfagor Creative Commons License 2007.10.20 0 0 6
Az IDE1-re raktam a merevlemezt (ahogy ajánlottad a kábel végére) masternek, az IDE2-re a két dvd-t az újat masternek a régit slavenek. Az a bosszantó, hogy másfél éves a gép és eddig nem volt baj vele. Nem tudom, hogy érdekes-e de pár napja kínlódtam egy újraírható DVD-vel, nem tudtam rendesen törölni és írni, és mintha utána kezdődtek volna a problémák, de lehet hogy véletlen egybeesés.
Előzmény: locsemege (5)
locsemege Creative Commons License 2007.10.20 0 0 5
Jól vannak jumperelve a drive-ok? Természetesen a kábelen lévő egyéb IDE eszközöket is figyelembe véve. Ha valamelyik eszköz egyedül van az IDE kábelen, az a kábel végén legyen. És természetesen 80 eres IDE kábelt használj.
Előzmény: belfagor (4)
belfagor Creative Commons License 2007.10.20 0 0 4
Helló mindenki!
Segítséget keresek arra, hogy mitől indulhat újra a gép, ha berakok egy dvd-t a meghajtóba (mindegy hogy üres vagy műsoros). A dvd romot kipróbáltam másik gépben, és ott tökéletesen működött. Vettem egy másik meghajtót az jól dolgozik.
Már a Windows-t is újrapakoltam és visszarakva a régebbi dvd romot ugyanazt produkálja. Most ott tartok, hogy mindkettő benne van a gépben, és csak az új hajlandó működni. Egyébeként mindkettő LG.
YaMo Creative Commons License 2003.09.01 0 0 3

5600.- ért már egy használt p1-est lehet kapni,
kompletten (persze monitor nélkül)

=)

szerintem ha van valami ismerösöd aki "olyan"
helyen dolgozik , biztos tudott volna neked szerezni
egy kiszuperált AT-s tápot.
(ha jollátom olyanról van szó)

Előzmény: Emb3rke (1)
Halott_mikrofon Creative Commons License 2003.09.01 0 0 2
de megérte nem
egyébknét nekem is volt ijen probléma és a táp volt a szar
Előzmény: Emb3rke (1)
Emb3rke Creative Commons License 2003.08.29 0 0 1
Nos, most úgy áll a helyzet, hogy elvittük szerelőhöz. Pár óra múlva telefonált, hogy semmi baja sincsen, neki nem indult újra és hogy 4 után menjünk érte (ez olyan dél körül volt). Ekkor azt gondoltuk, hogy lehet hogy itt a konektorban van vmi probléma. De aztán elmentünk a gépért és mondta, hogy kb. 3/4 órája újraindult neki és kicserélte a tápot. Most elhoztuk tesztelni. Eddig még minden ok. Egy ilyen tápot tett a helyére. Elég drága , 5600Ft lesz. Többet ér most ez a táp benne, mint az egész gép Na majd meglátjuk.
YaMo Creative Commons License 2003.08.29 0 0 0

valszeg a monitor azér kattan , mert nem kap
jelet es standby-ba teszi magát.

szerintem több probléma is lehet:
1. kevés a táp-od
2. tulmelegszik a gép (nézni kéne a hömérsékletet programmal)
3. tényleg egy pillanatra áramszünet van. bár ez nem tul
valoszinü és a lámpán vagy tv-n is észrevennéd ha ez a helyzet
4. vagycsak valami kiakasztya a géped állandoan

a következöket javaslom:
- szerezz be hömérséklet megjelenitö progit (ha támogattya az alaplapod)
- löjj ki minden felesleges progit a háttérböl és
nézd meg nincs e virus vagy valamilyen trojan a gépeden

sok sikert

Előzmény: Emb3rke (-)
Emb3rke Creative Commons License 2003.08.28 0 0 topiknyitó
Van egy nagy problémám. A cím már sejtet gondolom vmit. Szal azt csinálja a gép, hogy nagy nyugodtan gépezek (de főleg játéknál csinálja) és egyszerűen se szó se beszéd kattan egyet a monitor és egyidőben újraindul az egész gép. Először arra gyanakodtam, hogy a monitor, vagy a videókártya nem bírta a magas gammát (mert mindig feljebb nyomom winfosban is, játékban is, de játékban ugye sokkal világosabbra nyomom PowerStrippel), visszaállítottam alapra és akkor is ugyanazt csinálta. Olyan, mintha 1 pillanatra áramkimaradás lenne. Lehet hogy a táppal van baj? Eddig nem csinálta ezt, "csak" 1-2 napja. Elég idegesítő, és félek, hogy a sok újraindulástól a winchester is szétmegy. Lehet hogy a videókártya? Mert szinte "csak" játéknál fagy le. Szóval fogalmam sincs, hogy mi lehet a baj. Ja, a gépem nem egy mai darab, asszem 5 éves konfig, lehet hogy szegényt "megette" az idő. A paraméterek: Acorp 6VIA85 alaplap, Acorp kis ház 200W-os táppal, Celeron 366mhz, 64+128MB SDRAM, S3 Savage 8mb, Samtron 45B monitor (4,3+20gb-os Winchester, CD-olvasó+CD-író). Winfos 98 SE oprendszert használok. Semmit sem tuningoltam.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!