Keresés

Részletes keresés

zividivi Creative Commons License 2006.09.15 0 0 23
//"....A torinói lepel "mesterségesen" is létrehozható (ezt igazolta a képzőművész csoport kísérlete) ..."//

Megvan róla a videóm. Bizony ebben a bizonyításban igazad van. Minden részletét külön-külön "igazolták". Fényképszeti, égetési meg egyéb módszerekkel létre lehet hozni az egész leplet.

De csak külön-külön. EGYSZERRE NEM!!!!!!!!

És mindegyik "bizonyíték" egyben cáfolata is a másiknak!

Ha égették, nem igaz a fotózással bizonyított negatív kép, ha fotózták, nem igaz a első-hátsó testrész méretkülönbözősége, mert azt csak a vegyszeres eljárással lehet hamisítványnak bizonyítani. Viszont egy csomó jelenségről egyszerűen "elfelejtkezett" e tisztes grénium. Még a szemet takaró, korabeli érmékről is, amit pedig kizárólag röntgenvizsgálattal lehetett felfedezni.

Saját véleményüket valóban remekül "igazolták". Csak az igazságot nem sikerült kideríteniük.
Előzmény: Törölt nick (10)
Daikini Creative Commons License 2006.09.13 0 0 22
Sajnalattal tudatom mindenkivel, hogy tegnap elpusztult a vilag, aki lemaradt rola, az ne keseredjen el, majd lesz vilagvege. A profeta nyilatkozott ket oraja: "Stay tuned. Very significant information is on it's way.", majd elment aludni.
ballib_a Creative Commons License 2003.08.28 0 0 21
:O
Előzmény: Püspüklila Tollsepr369 (16)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.28 0 0 19
ha jól értem ez azt jelenti, hogy egy idősebb anyagot - a szennyeződések miatt - későbbire is lehet tévesen datálni. Node itt a kérdés éppen fordított:
Lehet-e egy pl. XIV. századi anyagot a rárakódott szennyeződések hatására mintegy 1300-1400 évvel korábbinak mérni ?

Tiszteletben tartva a tájokozottságodat azt olvasom, hogy a NASA vizsgálata kizárta, hogy a lepel a XIV. századnál korábbi legyen.

Akárhogy is van ez egy (igen érdekes) melléxál ahhoz képest amire felvetettem, nevezetesen, hogy csúsztatás az a megfogalmazás, miszerint hamisnak próbálja beállítani az aki (a Vatikánnal együtt) nem ismeri el a lepel eredetiségét.

Amíg a lepel krisztusi kora nem bizonyítható, addig ez nem hamis beállítás. Csupán ezt akartam kiemelni.

Előzmény: Törölt nick (18)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.28 0 0 17
már bocs, de a C-14-et nem én írtam :-)
de a vizsgálat megkérdőjelezéséből ugyibár elég nehéz lesz annak a lepelnek az eredeti voltát bizonyítani... :-)

Márpedig addig nincs olyan, hogy hamisnak próbálják beállítani.

capisci ?

Előzmény: Törölt nick (15)
Püspüklila Tollsepr369 Creative Commons License 2003.08.27 0 0 16
Én tudom, de nem írhatom le, mert akkor le antiszemitáznak.
Előzmény: ballib_a (-)
Eto Demerzel Creative Commons License 2003.08.27 0 0 14
A NASA vizsgálata 1993 és 1994 folyamán végezte el a legutóbbi vizsgálatot (C-14).

Ez a vizsgálat a Vatikán kifejezett hozzájárulásával történt.

A tíz évvel ezelőtt radiokarbon vizsgálat kétséget kizáróan megállapította, hogy a felhasznált szövet, a virágpor, a bor, festék lenyomatok nem származhatnak régebbről, mint a XIV. század.

Természetesen a C-14-es vizsgálat eredményeinek is van bizonyos hibahatára, mely a vizsgált anyag korával exponenciálisan nő, de hat évszázad távlatából teljes bizonyossággal sikerült kizárni, hogy a lepel Krisztus korából származik.

A lepel anyagán semmilyen korábbi időszakból származó anyagot, virágport, lerakódást nem sikerült találni.

A vérfoltok anyagát vizsgálva megállapították, hogy az festék: Vörös okker.

A lepel egyébként a középkorban is átvészelt már egy tűzvészt.

Summa:
Egyáltalán nem létezik olyan lelet, vagy diagnózis, amely "egyértelműen" Jézus idejébe tenné a lepel korát. Ez ma már tudományos módszerekkel kizárt.

A lepel eredetével kapcsolatosan egyébként számos érdekes kérdés még nyitva maradt:

Biztosnak látszik, hogy egy háromdimenziós lenyomatot őriz egy 30-35 év körüli férfi alakjáról, a Krisztus ábrázolásokon látható sebekkel.

Előzmény: ballib_a (8)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 13
egyrészt nem hiszem, hogy mindig a kereszténység ellen. Valszeg ugyanígy, vagy még inkább így gondolják a muzulmánok, ahogy a világ fejlődik, változik, a dogmatikus, megkövesedett tanok pedig fokozatosan háttérbe szorulnak, kénytelenek felülvizsgálni évszázadokig megkérdőjelezhetetlen tanításaikat.
Ha nem így tesznek - és ezt felismerték - akkor menthetetlenül eltűnnek a történelem süllyesztőjében.
Nem a vallás, az istenhit (az valszeg az ember eredője), hanem azok az egyházak, amelyek nem képesek autentikus válaszokat adni követőiknek (képzeld el ha a katolikus egyház még mindig, az űrhajózás korszakában is kötné magát a Földközéppontú viágegyetem nézetéhez...., kicsit nevetséges lenne, nem ?), vagy olyan tanokat hirdetnének amelyek nyilvánvalóan ellentétesek a valóságban tapasztaltakkal.

Kár tehát abban ringatni magatokat, hogy a kereszténység a kiszemelt áldozat, a célpont. Valójában ilyen kihívásokkal, sőt hamisításokkal minden vallásnak, egyháznak szembe kell néznie.

nota bene a szektákat sem terjesztik, nem egy központi akarat, vagy összeesküvés hozza létre őket, hanem a vallásszabadság - történelmi egyházak számára oly fájdalmas - elterjedése. Bizony a monopólium mexűnt. Ennek minden előnyével és hártányával.

nota bene 2 :-) én úgy tudom, hogy a torinói lepel közelében a tűz a templomban folyó felújítási munkálatok alatt keletkezett. De akár így van akár nem, egy őrüt a Mona Lisát is meg akarta rongálni. És akkor az mit bizonyít ?
Mona Lisa ellenes összeesküvést ?
:-)

Előzmény: ballib_a (12)
ballib_a Creative Commons License 2003.08.27 0 0 12
Így van, ez már off lenne.

nem is az eredetiségéről akartam vitatkozni, hanem, hogy pl. el akarták pusztítani.

miért?

miért jönnek állandóan a hamis próféták és mi a céljuk.

miért a kereszténységen keresnek mindig fogást?

(a szekták elterjesztéséről már nem is beszélve)

Előzmény: Törölt nick (10)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 11
a kormeghatározás kritikájával elég dövögős lesz a torinói lepel eredetiségét igazolni :-)
ez csak akadékoskodás.
Sokak számára nehéz szembesülni a tudományos módszerek eredményeivel, különösen igaz ez az egyházakra, amelyeknek hagyományaik vannak a tudománnyal való szembenállásban...
:-)
Előzmény: BabaYaga (9)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 10
szívesen belemmennék ebbe a témába, de az már a vallás topic lenne.
A tény az, hogy a torinói lepel eredetisége nem bizonyítható.
A torinói lepel "mesterségesen" is létrehozható (ezt igazolta a képzőművész csoport kísérlete) és éppen ezért van az, hogy maga a Vatikán sem fogadja el hitelesnek.

ezekután - amolyan demokratásan - azt állítani, hogy a leplet megpróbált(j)ák hamisnak beállítani, ti. amikor eredetisége egyszerűen nincsen bizonyítva, több mint csúsztatás. Ráadásul primitív, könnyen utánajárható. Mint ahogy a Bencsikratától számos esetben mexoktuk.

Előzmény: ballib_a (8)
BabaYaga Creative Commons License 2003.08.27 0 0 9
Egy orosz tudós kritikával illette ezt a meghatározást.

Ja, nekik bevallotta a lepel a pontos dátumot.

Előzmény: ballib_a (8)
ballib_a Creative Commons License 2003.08.27 0 0 8
Egy orosz tudós kritikával illette ezt a meghatározást.
Beljakovákhoz hasonlóan más szakemberek is kritikával illetik az 1988-as teszt eredményeit, mondván, hogy a vizsgált szövetminták a lepelhez utólagosan hozzávart harminc folt anyagát is tartalmazhatták.

A háromszög alakú foltokat még 1534-ben gondos apácák varrták a lepelhez, miután annak egyes részeit lángok festették feketére.

A demokratában erre a 30 foltra is található utalás.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 7
igen, tudom. Ehhez nincs szükség Dr. Google-ra.
Számos - elsősorban hívő - csoport (beleértve tudósok is) valódinak, vagy valószínűleg valódinak tekintik a torinói leplet. Az ilyen vélekedésekkel Dunát lehet rekeszteni, de a tény az, hogy a legfejlettebb vizsgálatok (radiocarbon) amelyekkel az anyagok kormeghatározását viszonylag pontosan tudják végezni nem támasztják alá, sőt inkább kizárják, hogy a torinói lepel valódi lenne.
Vagyis aki olyat állít ami a Demokrata cikkében van, az nem megpróbálja hamisnak feltüntetni, hanem tudományos vizsgálatok eredményeire hagyatkozik. Ez pedig - ugyebár - nem hit kérdése.

Ennyit erről.

Előzmény: ballib_a (6)
ballib_a Creative Commons License 2003.08.27 0 0 6
"Egy kutató szerint valódi a torinói lepel


Állítólag újabb bizonyíték került elő arra vonatkozóan, hogy a nevezetes torinói lepel, Krisztus halotti szemfedele valódi.
Rex Morgan – aki könyvet is publikált már felfedezéséről – azt állítja, hogy Róma számos kora keresztény katakombájának egyikében a mennyezeten egy freskóra bukkant. Ezen egy férfiarc látható, amely a megszólalásig hasonlít a torinói leplen kirajzolódó archoz.
A keresztényeket sokáig üldözték a Római Birodalomban, ezért föld alatti katakombákban éltek. Rex Morgan szerint több tudós felhívta már a figyelmet arra, hogy a mai Krisztus-ábrázolás valójában a kora középkorban terjedt el, és feltehetően semmi köze Jézus valódi külsejéhez. Morgan emlékeztet arra: Jézus zsidó férfi volt, így alig hihető, hogy szakálltalan lett volna, s olyan ifjú sem lehetett, amilyennek ábrázolták, hiszen harminchárom évesen halt vértanúhalált.
A most felfedezett képen ugyanolyan szakállas férfi látható, mint a leplen, hosszú, fekete hajjal, karakteres arcvonásokkal. Morgan bizonyításának középpontjában a freskó kora áll. Szerinte ugyanis Kr. u. 60-ban készülhetett, vagyis nem sokkal Jézus megfeszíttetése után. A kutató úgy véli, hogy olyasvalaki festhette, aki személyesen ismerte Jézust, vagyis hiteles képet készített róla.
A torinói lepel állítólag Krisztus szemfedele volt, amely a sírkamrában maradt, amikor a halott teste eltűnt. A lepel csak a középkorban került elő, s bár ereklyeként tisztelték, mindig akadtak kételkedők. Manapság a tudósok körében sokan vitatják a lepel eredetiségét. Kormeghatározási módszerrel megállapították, hogy a középkorban készült, ám kétségtelenül találtak az anyagon olyan pollenmaradványokat, amelyek a Közép-Keletről származnak.
Ráadásul – bizonyos vádakkal ellentétben – nem festették a portrét a vászonra, hanem valóban egy test lenyomata rajzolódik ki rajta. Ezt a NASA laboratóriumában állapították meg.
Morgan állítása még igazolásra vár. Meg kell pontosan állapítani, mikor készült a freskó, s az sem jelent feltétlenül bizonyítékot, ha valóban I. századi, hiszen lehetett a korai keresztény közösségben több hasonló korú zsidó férfi.
A torinói leplet jelenleg – rövid időre – a torinói dómban állították ki, de csak előzetes bejelentkezés után tekinthető meg.

(ABC News)"

szóval mi van avval a képzőművészeti csoporttal?

:)

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2003.08.27 0 0 5
Próbált(j)ák a torinoi leplet hamisnak feltüntetni.
sajátos megfogalmazás...
ad 1. A NASA által végzett radiocarbon vizsgálatok szerint ui. a torinói lepel anyaga nem régebbi mint a XIV. század.

ad 2. 1994-ben a NASA szakértők e vizsgálataiból kiindulva és a feltételezett módszereket követve, egy képzőművészeti főiskolai csoport csaknem 100%-os mértékben reprodukálni tudta a torinói leplet.

ad3. Maga a Vatikán sem fogadta el hivatalosan "eredetinek" a torinói leplet.

a többi állításod is hasonlóan pontos ?
:-)

Előzmény: ballib_a (-)
ballib_a Creative Commons License 2003.08.27 0 0 4
a cikkrészlet az evilágból származik origo forrásmegjelöléssel.

ott tényleg 2033 szerepel. :)

Előzmény: kobor62 (3)
kobor62 Creative Commons License 2003.08.27 0 0 3
Hosszas vizsgálatsorozat után az Izraeli Régészeti Hatóság 2033. június 18-ai közleményben kijelentette

Hiába no, a hamis próféták:-))

Ariel Creative Commons License 2003.08.27 0 0 2
nyugodj meg, a biblia szerint is vannak Jezusnak testverei...Pl. az a bizonyos Jakab, a biblia szerint is Jezus occse...

Mate 13,
55. Nem ez-é amaz ácsmesternek fia? Nem az ő anyját hívják-é Máriának, és az ő testvéreit Jakabnak, Józsénak, Simonnak és Júdásnak?
56. És az ő nőtestvérei is nem mind minálunk vannak-é?

szoval megint egy meretes baromsag amugy demokratata modra...

Előzmény: ballib_a (-)
ballib_a Creative Commons License 2003.08.27 0 0 1
de miért pont a Kereszténység ellen?

Milyen ősi érdek motíválja őket?

:O

Előzmény: Vagy-Vagy (0)
Vagy-Vagy Creative Commons License 2003.08.27 0 0 0
Hamis pr0féták márpedig vannak...:))
Előzmény: ballib_a (-)
ballib_a Creative Commons License 2003.08.27 0 0 topiknyitó
A Demokratában is olvashatunk ezekről a hamis prófétákról.

Akik a történelem folyamán folyamatosan próbálkoztak azzal, hogy Jézus létét megkérdőjelezzék, esetleg csak egy tanítónak tüntessék fel a sok közül.

Próbált(j)ák a torinoi leplet hamisnak feltüntetni.

Sőt, a lepel őrzési helye környezetében tűz ütött ki, amiről kiderült, nem véletlenül keletkezett.

Most legutóbb egy kőládika körül alakult ki botrány.

A rendőrség őrizetbe vette azt az izraeli régiségkereskedőt, akit többek között azzal vádolnak, hogy ő hamisította az egész világon nagy port kavart, Jézus fivérének, Jakabnak tulajdonított csonttartó kőládikán olvasható feliratot.

A jeruzsálemi bíróságon bemutatták azokat a hamisításhoz felhasznált kellékeket, amelyeket Golan lakásán találtak, úgymint korhű betűmintákat, kőlapokat és részben már elkészült további hamisítványokat.

Golan a múlt évben hívta föl egy francia gyűjtő figyelmét a két állítólagos felbecsülhetetlen értékű kincsre, ám ezek eredete a hír nyilvánosságra kerülésétől fogva vitatott volt. Hosszas vizsgálatsorozat után az Izraeli Régészeti Hatóság 2033. június 18-ai közleményben kijelentette: nem hisz a Jézusra utaló ereklyének, a rejtélyes körülmények között felbukkant lelet hamisítvány – pontosabban a ládika valóban első századi, a felirat viszont jóval később került rá. Uzi Dahari, a Jakab-osszárium néven elhíresült kőládát tanulmányozó bizottság tagja, aki egy piacon tett szert gyűjteménye legnevezetesebb s egyben legkétesebb darabjára, a hamisított feliratot „az archeológia szennyének” nevezte.

Itt a kőládika és rajta a felírat, „Jakab, József fia, Jézus fivére”. , ha a hamisításra nem derült volna fény, akkor azt cáfolta volna, hogy Jézus szűzfogantatással született volna.

Kik ezek a hamis próféták és mi a céljuk?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!