Keresés

Részletes keresés

ninive3 Creative Commons License 2003.09.11 0 0 65
igen
csak egy életbiztosítást min 10 évig kell fizetni, és akkor még nem a legnagyobb hozamot szeded ki, mert az legalább 15 éves folyamatos befizetés kell.
Na meg adót csak az tud visszaigényelni, aki adózik is...
kicsit fals a példád...
Előzmény: Tamás (57)
Turulmadár Creative Commons License 2003.09.11 0 0 64
Sok diák esetében meg teljesül, jogon, közgázon ez nem olyan ritka.

Nem jogról és közgázról wolt szó, hanem általában a diákokról. Amúgy Közgázon harmadéves évfolyamtársaimnak kb. negyede dolgozik az egyetem mellett, s még ők sem feltétlenül termelnek évi 100k-nyi SZJA-t (pl. diákmunka, minimálbér wagy feketén kapják a fizetést).

Pont egy közgázostól nem vártam volna ilyen buta kérdést. :-) Gondolkodj el rajta.

Nem úgy tűnt, mintha az általad megadott szám bármiféle jelenérték-számításon esett wolna át...
A költségekkel meg wégképp nem számoltál. :p

A közgáz-vizsgám jeles volt, egyébként a COLA-ról készítettem egy rövidebb tanulmányt is (mert érdekelt), ami a nálunk oktató közgázos tanár szerint elég jó lett... apropos, tudod, mi az? :-P

Fogalmam sincs. :]

Előzmény: Tamás (61)
Turulmadár Creative Commons License 2003.09.11 0 0 63
Egy ilyen szülőnek már eleve wan ilyen értékű életbiztosítása, így a diákhitellel már nem lehet újabb kedvezményt igénybe wenni (100k/50k a plafon)... Áruld el nekem a Nagy Befektetést! :]
Előzmény: HitetlenTamaska (62)
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.09.11 0 0 62
Termeszetesen megall az adoivisszaterites Tamas peldajaban.

Hiszan, ahogy azt korabban emlitettem, a Diakhitelt azok hasznalhatjak fel extraprofitra, akiknek arra nincs igazn szukseguk, es diakok eseteben pedig tipikusan a jomodu szulokkel valo gazdasagi es szoros csaladi kotelken belul tortenik meg, es az ilyen esetben a szulo rendelkezik megfelelo jovedelemmel az adovisszterites hasznositasahoz.

Előzmény: Turulmadár (59)
Tamás Creative Commons License 2003.09.11 0 0 61
Ehh, jogászok.. :ppp

Fujj, rasszista... :-DDDDD

Ami kb. megegyezne a hitel kamatával. Persze a jelenlegi kamatláb mellett weszteséges a befektetés wagy úgy is mondhatnám, hogy nettó jelenértéke negatív. :)

Nem tudom most fejből a befektetési kamatokat, elérheti a 8-9%-ot is (most nem fogom megnézni az összeset, itt egy példa: az Allianz Ötvözet konstrukciójánál a tőkeegységek értéke 2001. szept. 14-től 2003 szeptember 9-ig 1.45-ről 1.70739-re nőtt, ami két év alatt, ami kb. évi 8%-ot jelent).

100.000? Én ötvenezerről tudok, de legyen 100k, nem "szakterületem". :) Az adókedvezmény feltétele, hogy legyen legalább 100k-nyi szja-befizetése az illetőnek. Egy diák esetében ez rendszerint nem teljesül.

Száz. Jövőre már száz. Hacsak nem nyúltak hozzá ehhez is. :-/

Sok diák esetében meg teljesül, jogon, közgázon ez nem olyan ritka.

Wááá, ez a 3.696k mikori pénzben wan számolva? Ideiben, wagy 2013-asban? Tényleg, hogy sikerült anno a közgáz-wizsgád? :]]

Pont egy közgázostól nem vártam volna ilyen buta kérdést. :-) Gondolkodj el rajta.

A közgáz-vizsgám jeles volt, egyébként a COLA-ról készítettem egy rövidebb tanulmányt is (mert érdekelt), ami a nálunk oktató közgázos tanár szerint elég jó lett... apropos, tudod, mi az? :-P

:-)

Előzmény: Turulmadár (59)
sz Creative Commons License 2003.09.11 0 0 60
én csak azt tudom elmondani, hogy a diákhitel székhelyén minden nap szinte mindig sorba kell állni (ülni) az ügyfélszolgálatnál, vagyis hát a portán.

szóval a népszerűsége nem csökkent szerintem.
kérem kapcsojja ki.

Turulmadár Creative Commons License 2003.09.11 0 0 59
Ehh, jogászok.. :ppp

Havonta 21.000 forint bemegy egy befektetéssel kombinált 10 éves életbiztosításba, az évi kb. alsó hangon 7-8%, azaz évi kb. 17.600 forint kamatbevétel.

Ami kb. megegyezne a hitel kamatával. Persze a jelenlegi kamatláb mellett weszteséges a befektetés wagy úgy is mondhatnám, hogy nettó jelenértéke negatív. :)

Ehhez vegyük hozzá az évi 100.000 forint adóvisszaigénylés lehetőségét,

100.000? Én ötvenezerről tudok, de legyen 100k, nem "szakterületem". :) Az adókedvezmény feltétele, hogy legyen legalább 100k-nyi szja-befizetése az illetőnek. Egy diák esetében ez rendszerint nem teljesül.

és voila' van évi 117.600 forint nyereségem. Plusz a 10 év után visszakapom a tíz éven át befizetett havi 21.000-et is (az 2.520.000 forint elméletben, persze gyakorlatban kicsit kevesebb).

Azaz változatlan évi 7% kamatszintet feltételezve az tíz év után 2.520.000 + 10 * 117.600, azaz 3.696.000 ft.

Wááá, ez a 3.696k mikori pénzben wan számolva? Ideiben, wagy 2013-asban? Tényleg, hogy sikerült anno a közgáz-wizsgád? :]]

Ez azért nem kevés. Nem 1-2% évente...

Hadd ne számoljam ki, de nem több, a jelenlegi feltételekkel meg már wégképp nem működik, de ezt azért ne kezeljük érdemként...

Csak a tényszerűség kedvéért.

Na ja. :]

Tamás Creative Commons License 2003.09.11 0 0 58
Mindezt mondjuk nem tartom igazán komoly problémának, ha most lennék elsős az egyetemen, én felvenném a max. összeget, és egy az egyben tenném át valami lakás-előtakarékossági konstrukcióba. Elég jó kamata van, a lakáshitelnél is előnyös, és ha jól tudom, jelenleg 72 ezerrel egészíti ki állam bácsi évente...
Tamás Creative Commons License 2003.09.11 0 0 57
Havonta 21.000 forint bemegy egy befektetéssel kombinált 10 éves életbiztosításba, az évi kb. alsó hangon 7-8%, azaz évi kb. 17.600 forint kamatbevétel. Ehhez vegyük hozzá az évi 100.000 forint adóvisszaigénylés lehetőségét, és voila' van évi 117.600 forint nyereségem. Plusz a 10 év után visszakapom a tíz éven át befizetett havi 21.000-et is (az 2.520.000 forint elméletben, persze gyakorlatban kicsit kevesebb).

Azaz változatlan évi 7% kamatszintet feltételezve az tíz év után 2.520.000 + 10 * 117.600, azaz 3.696.000 ft.

Ez azért nem kevés. Nem 1-2% évente...

Csak a tényszerűség kedvéért.

Előzmény: Turulmadár (53)
szórólapos szoci Creative Commons License 2003.09.11 0 0 56
Na pont ezt kell leírni a szórólapokra, meg egy kis dialektikát.

Háromszor kapják vissza a hazugságainkat!

Előzmény: Tamás (55)
Tamás Creative Commons License 2003.09.11 0 0 55
mint a Gripenek utántöltősítése

Tudod, ebben az az igazán szánalmas, hogy anno, amikor az Orbán-kormánynál még az F-16 volt a befutó, az egyik legkomolyabb érvük az volt a Gripennel szemben, hogy nem utántölthető.

Erre végül beszereznek olyat, ami tényleg nem az.

Majd üvöltenek, amikor az új kormány olyanra cseréli, ami az. Ami így kielégíti a saját maguk által korábban megjelölt elvárást.

Simicskó. :-DDDDDDDDD

Egyébként meg az utántöltés az nem egyfajta felesleges urizálás, hanem létkérdés, de ezt most hagyjuk, itt OFF lenne.

Előzmény: Turulmadár (54)
Turulmadár Creative Commons License 2003.09.11 0 0 54
2. Ezt a különbséget mi mindannyian fizetjük (a szegény emberek is)

Az erre fordított pénz megkönnyíti a hallgatóknak, hogy a tanulással foglalkozzanak & kevesebb gondjuk legyen saját maguk fenntartásával. Ez egy kicsit hasznosabb & produktívabb állami kiadásnak tűnik, mint a Gripenek utántöltősítése, a TV ügyvédje, a Szólás Szabadsága vagy éppen az ötvenakárhányadik heti nyugdíj...

Előzmény: HitetlenTamaska (44)
Turulmadár Creative Commons License 2003.09.11 0 0 53
Mi történt tömegesen?? Legfeljebb a 168 óra mélységéből lehet elhinni ilyen, khmmm, fantazmagóriákat...
Számolj már utána, a NEM rászorultak mekkora hozamot érhettek wolna el? 1-2% éwente? Maximális hitelösszegnél 2-4000 Ft, azaz kettő-négyezer forint hozamot. Hát persze, hogy megéri a fáradtságot a NEM rászorultak számára! Agyrém.
Előzmény: HitetlenTamaska (22)
Wic Creative Commons License 2003.09.10 0 0 52
Nem kifejezetten a jómódúakat segítette.
Őket is segítette, meg azokat is, akiknek kevesebb pénze volt (pl minket).

De neked biztos van erről statisztikai adatod, ha ilyen határozottan írtad:

A hitelfelvevők hány százaléka volt a kifejezetten jómódú kategória?

A hitelfelvevők hány százaléka vette fel kimondottan haszonszerzési céllal a hitelt?

Wic

Előzmény: mibi (38)
Törölt nick Creative Commons License 2003.09.10 0 0 51
Sziasztok!

Én most gondolkodom, h igénybe veszem a diákhitelt.
Érdemes?
Melyik bankot ajánljátok?

Ponta Zire Creative Commons License 2003.08.27 0 0 50
"Ezek utan nem értem, hogy miért vagytok felháborodva, ha az állam legalább annyit tesz, hogy elvegye azok kedvét a hiteltől, akik nem szorulnak rá, és kizárólag extraprofitot akarnak belőle realizálni, azaz kihelyeznék piaci betét kamatra? "

Valóban! A magasabb kamatot a rászorulók könnyebben kifizetik, mint aki nem szorul rá! :-DDDDDDDDDDD
Okos érvelés!

meggyesi pál Creative Commons License 2003.08.26 0 0 49
Szeretnék a kommancsok, ha a lakáshitel-kamatemelés, a diákhitel-kamatemelés, gáz- és villanyemelés után,- súlyadó-és gyógyeszeráremelés után,- újabb adókat is kapnának. A megszorításokra élveznek.:-())))
Előzmény: ninive3 (46)
meggyesi pál Creative Commons License 2003.08.26 0 0 48
Még ennek is örültök szocik::-())))Nektek aztán könnyű örömet szerezni. Ehh....
ninive3 Creative Commons License 2003.08.26 0 0 46
a sok segélyt is a mi pénzünkből fizetik ki, az nem zavar?
amit az előbb leírtál, az azt jelenti, hogy a balosok így gondolkodnak
akkor kovács miért ígérte, hogy 6%-nál kisebb lesz a kamat?
ninive3 Creative Commons License 2003.08.26 0 0 45
néhány körülmény elkerüli a figyelmed:
1. aki felveszi a diákhitelt, az nem azért teszi, hogy 1-2 év alatt pár ezer forintos haszonra tegyen szert...
az veszi fel ezt a max 25.000 forintot, akinek szüksége van rá
tudod milyen költségei vannak egy felsőoktatási képzésnek??főleg, ha önköltséges???
2. a lényeg pedig, hogy kovács hazudott!!!!
HitetlenTamaska Creative Commons License 2003.08.26 0 0 44
Kedves jobbosok
Nyilvan két körülmény folyamatosan elkerüli a figyelmeteket:

1. Az állam KIEGÉSZITI a bankoknak a piaci és kedvezményes hitel közötti különbséget.
2. Ezt a különbséget mi mindannyian fizetjük (a szegény emberek is)

Ezek utan nem értem, hogy miért vagytok felháborodva, ha az állam legalább annyit tesz, hogy elvegye azok kedvét a hiteltől, akik nem szorulnak rá, és kizárólag extraprofitot akarnak belőle realizálni, azaz kihelyeznék piaci betét kamatra?

ninive3 Creative Commons License 2003.08.26 0 0 43
igen van egyéb módja is...
kérdezzük meg gyurcsányt, hogyan kell privatizálni, vagy a mekegit, hogyan kell pénzt mosni
Előzmény: Szkátó (5)
ninive3 Creative Commons License 2003.08.26 0 0 42
okoska, ez így van
arról van szó, hogy kovács elvtárs azt mondta pártelnök vitán a közgázon, hogy 6%-nál kisebb lesz a kamat...
Előzmény: mibi (37)
ninive3 Creative Commons License 2003.08.26 0 0 41
havi netto 21.000 forintból rohadtul meg lehet forgatni...
milliomos lesz az ember
gratulálok
Előzmény: HitetlenTamaska (22)
Pókerarc Creative Commons License 2003.08.26 0 0 40
"Öcsém! "

- nem vagyok az öcséd

"Leírtad a szoci választási igéretek tömör összefoglalóját."

- én nem így emlékszem, hanem a rászorultság hangsúlyozására, de mondjuk nem is igen érdekel, mit mondtak a szocik, mivel a választójuknak kell számot adni 06-ban, nem nekem. Az ellenzék hozzáállását írtam le, minden megnyilvánulásuk erről szól.

"Látod milyen baromság a lényege?"

látom hát

Előzmény: sopa (39)
sopa Creative Commons License 2003.08.26 0 0 39
Öcsém!
Leírtad a szoci választási igéretek tömör összefoglalóját.
Látod milyen baromság a lényege?
Szenvednek is a megvalósítással a mi kárunkra.
Az ellenzék azt csinál amit akar. Most nem nekik kell eredményt produkálni!
Előzmény: Pókerarc (35)
mibi Creative Commons License 2003.08.26 0 0 38
Kedvezmenyes lakashitel!
Előzmény: Ponta Zire (36)
mibi Creative Commons License 2003.08.26 0 0 37
Valamit nem ertek (tenyleg). Milyen kamatemelesrol beszeltek itt. Ha jol tudom, a diakhitel kamata valtozo. Aki felvette ezt irta ala, azaz tudomasul vette, hogy valamilyen modon a kamat az alakamathoz van kotve. Sot, meg azt is, hogy az allam bizonyos garanciakat (ha jol tudom a kockazati elemre pl.) csak korlatozott ideig vallalt. Kerdesem tehat az, hogy a kondiciokon tortent-e valamifele valtoztatas vagy sem. Ha nem, akkor illene elgondolkozni azon, hogy mit jelent egy szerzodes alairasa nemcsak a kovetel, hanem a tartozik oldalon is!
Ponta Zire Creative Commons License 2003.08.26 0 0 36
Melyik volt az az intézkedés, amelyik kifejezetten a jobbmódúakat segítette?
Előzmény: HitetlenTamaska (28)
Pókerarc Creative Commons License 2003.08.26 0 0 35
Míg ti, magukat jobbosoknak tartó igazi kommunisták MINDENT támogattok, ami MINDENKINEK olcsóbb, mint a valós értéke, és ezért MINDENKI kifizeti az adójából. Ezt persze tudjátok, de olyan jó a meleg pocsolyában ücsörögni.

Komolyan mondom, a következő az lesz, hogy mindenki adja be az egész fizetését, a kormány meg majd oszt érte kaját meg ruhát.

Előzmény: nurej (33)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!