Van egy Toyota Avensis 2.0 D-4D , 2000. évjáratú gépkocsim. 14 éve van nálam, eddig semmi baja nem volt, a kopó alkatrészeket cseréltem. Előjött egy olyan probléma, hogy nem lehet első sebességből kivenni, míg mozog a jármű. Álló helyzetben símán veszi a sebességeket. Sőt kettessel indulva a többi sebességet is veszi oda- vissza. Kuplung frissen cserélve. Olajszint jó. Van e ötletetek vagy esetleg tapasztalatatok erre a problémára?
Sziasztok,egy kis segítséget kérnék,van egy 200-as toyota avensisem D4D -és,és az a problémám van vele,hogy rövid távon ha használom simán beindul,de ha hosszú távra megyek vele és leállítom,nem akar beindulni,változó időközönként indul be,van hogy 10-20 perc között,van hogy 1-2 óra vagy még több idő múlva indul be,tudna valaki tippet adni mi lehet a hiba...nem ír ki semmi hibát,és nem is tudtunk kiólvasni semmi hibát a hibakód olvasóval...
Letöltöttem a techstream programot a kinai clone interface-hez..., sikeresen.., sajnos óriási meglepetésemre pont az aktuális automat ., az Avensis 2.0d., 1Cd-F1V--T22-D4D-t egyáltalán nem találom a Toyota autólistában. Probáltam automata felismeréssel és alvázszámbeirással is ---ugy sem müködik semmi!!!
Rossz programot töltöttem le ? vagy mit bénázok???
Esetleg megnézné valaki, akinek szintén van ez a Techstream programja hogy neki is teljesen hiányzik az AVENSIS a listából??
Most olvasom a fórumon, hogy Neked is volt olyan problémád az avensis-el, hogy 3000-ig nem húz, utána húz. Hidegen működik, melegen van ez a probléma. Kiderült nálad mi okozta?
Szia! Megvetted végül? Ha igen, mik a tapasztalatok? Behozott kocsi, vagy itthon először üzembehelyezett?
(Nem értek hozzá, de ha már diesel, a 2.0 L-es motort én szerencsésebbnek olvastam. Mi nem merünk turbodieselt használtan, pedig jóval nagyobb a választék.) Futómű nem korrodál (2005-2009 között)?
segítséget kérnék,Toyota Avernsis 2.0 Diesel 2016.07. havi a turbó vezérlő elektronika adta meg magát amit nem lehet kapni csak turbóval együtt .találkozott valaki ilyen gondal ???
Sziasztok! Valakinek van komolyabb rálátása a toyota 2.0 d4d motorra? Motorcsere óta alapjáraton magasabb fordulati adatokat küld a motorvezérlő a turbonak,így folyamatosan túltölt,és a légszűrőbe nyomja vissza a felesleges töltést. Cseréltünk turbot,az összes szenzort próbából. Befecskendezők , vákuumrendszer letesztelve. Sem tárolt,sem jelenlévő hiba nincsen. Értetlenül állunk a jelenség előtt. Valaki járt már hasonlóan?
Üdv!Egy kis tanács kellene szeretnek vásárolni egy 2012 es avesis kombit 168000km rel 2.2 Diesel motorral ! Eddig egy vw benzinesem volt amit nagyon szerettem de a toyota mar régóta a vágyam
a kocsi ellenorizve lett igy szerintetek ? Milyen hibák lennének amire figyelni kell vagy hasonló köszönöm a tanácsokat !
vennék egy avensist, egygazdás céges autó volt, 130e km van benne, nem tekert 2,2 dízel, 2009 gyártású (T27), alvázszáma SB1EB..., motorkód 2AD-FHV, manuális, kombi
ez már a nem hengerfejtömítés-para verzió? mire kell figyelni ezeknél?
Sziasztok, van egy bentragadt D-4D lendkerekünk, szuper áron megválnánk tőle. Vadonatúj, japán Aisin gyártmány, csak rossz cikkszámra vételeztük be négy évvel ezelőtt, így a polcon ragadt.
Köszönöm a választ, én is erre a következtetésre jutottam, hogy nem veszek dízelt használtan, mert az üzemanyag árából adódó hasznot valaki már lehajtotta, és ki tudja mi várna rám vételt követően. Mindenféleképpen 1.8 benzinben gondolkodom. Azzal nagyon kibékülnék, csak még nem sikerült eladni a Corollámat. :D
2.2 / 137 le-s tulajként mondom, hogy kiváló, igaz ezt a motort tudtommal nem szerelték az Avensisbe, hanem a 150 Le-s és a d-cat-ot a 177 le-s motort. Szóval évtizede nyomom ezt az autót és nekem nagyon bejött. Amit összeszedtem róluk, az annyi, hogy a d-cat-ot nem szabad venni, mert hengerfejes lesz és újra és újra. (Szerintem visszaolvasol itt is leírják miért is.)
Ugyanakkor a sajátomról is elmondhatom, a km-ek növekedésével nagyon súlyos százezreket jelentő javítások jöhetnek a dizel motorok kapcsán. Az injektorok db-ja 104 000 és 140 000 között, a nagynyomású szivattyú is horror, nekem a nagynyomású szeleppel volt gondom és csere, (megúsztam injektorcsere nélkül, mert arra volt hibajelzés, de mégsem az volt a baj) ez is fájt egy százasba. Aztán kettőstömegű, itt már többnyire, de ezt nem gondolom annyira vészesnek, ráadásul benzinesekben is van már, attól nem kell félni. Aztán a -ha van DPF szűrő, az is súlyos, egy EGR szelep is százezer körül stb.
Ha dizelre adod a fejed, akkor kalkuláld a prémium gázolajat is, mert a toyota saját ajánlása is az, tekintve, belföldön nagyon indokolt, annyira szutyok a sima gázolajunk... Mondjuk 20 Ft/l különbség nem nagy dolog és tényleg jobban is megy az autó.
Nullától én hajtom az enyémet és mindent tudok mi volt, van, nagyon jól megy, kiváló, és még van benne km lehetőség. De nem vennék egy ugyanilyet mondjuk 250e km-rel, amelyik még nem esett át ezeken a cseréken...
Tehát használtan nem a legjobb a dizelt megvenni, gondolkozz benzinesben, ha tanácsolhatom.
Szeretnék 1.4 benzines Corolláról t25 Avensisre váltani. Az autoval havi 3-4 e km járok, így fontos a fogyasztása. Igaz, kapok rá térítést, szóval nem kizárt egy 1.8 benzines sem, de a kérdésem az lenne, hogy ha diesel motorra adom a fejem, akkor a 2.0 illetve a 2.2 d4d a megbizhatobb, kisebb szervizigényű motor? 2.2 Dcat fogyasztás miatt nem kell, meg higgadt sofőr vagyok, 90-100 közötti tempon használom általában. Corolla 1.4 d4d nél olvastam, hogy nuku kettős tömegű lendkerék. Itt is van olyan motor, amelyik ezt mellőzi? Alkatrészárakat nézve 300k körül van egy ilyen kerek vas, kicsit sokallom.
Alapvetően egyetértek Anciboa írásával, annyi kitétellel, hogy 15 000 km-enként érdemes az EGR szelepet is kipucoltatni.
Az enyém bő másfél éve van nálam, nagyságrendi 40 000 km-et mentem vele. Az első EGR hiba után kipicolták, törölték a hibakódot, egyéb javítást nem igényelt, azóta minden olajcserénél kitakaríttatom. (hiba esetén "vészüzemmódba" kapcsol, v max = 80 km/h). Aztán még két alkalommal volt ilyen baja, de másnapra elmút... Szóval saját tapasztalatom alapján jószívvel tudom ajánlani, főleg, ha kombi:)
Anciboa,
a 6,3-at néha nekem is sikerül tartani, prémium üzemanyaggal, 90% pálya/autóút üzemmódban...
Nézegettem többféle "optimalizáslást", de Te vagy az első akivel találkozom és konkrétan használja is.
Kérlek adj elérhetőséget tunningbox-szal kapcsolatban, egyre érik, hogy betetessek egy ilyet.
Mielőtt megvettem volna az autómat, ezt írták róla:
" Az autót 1AD-FTV motorral szerelték, az alvázszám alapján még nem részecskeszűrős, csak oxidációs katalizátor található benne. A dízel befecskendezőrendszere Denso fejlesztésű, négy nagynyomású szolenoidos injektorral rendelkezik, mivel nem részecskeszűrős, így ötödik injektor nem található a motoron.
A motor konstrukció kompakt felépítésű, könnyűfém hengerfejjel és motortömbbel. Hengerenként négy szelep gondoskodik a töltéscseréről, amit két vezérműtengely mozgat. A szelepvezérlés lánchajtásos, különösebb karbantartást nem igényel. A turbófeltöltő változtatható lapátszögű, így már alacsony fordulaton is kedvező a motor nyomatéka.
Az egyéb karbantartások tekintetében a motorolaj-csere periódus 15.000 km vagy egy év. A javasolt olaj viszkozitás 5W-30. Az olajjal együtt az olajszűrőt is ki kell cserélni. A levegőszűrő ellenőrzési periódusa szintén 15.000 km, ha túlságosan szennyezettnek ítéli meg a szerviz, akkor a cseréjét javasolhatja. A gázolaj-szűrő csereperiódusa 60.000 km, a motor hűtőfolyadéké először 150.000 km, majd 90.000 km-enként. "
Nem bántam meg. 4.3-4.7 a fogyasztás 6. fokozatban. A vegyesem pedig 6-6.3, de abban 85 % a városi! Jó üzemanyaggal és törődéssel nem lehet hibázni! Ahogy szokták mondani, bele kell ülni és menni vele. Az a 300Nm nem kevés. Én tettem bele egy tunningboxot, persze nem egy maszek alapon írt programmal, és azért is alacsonyabb a fogyasztás, így felmegy a nyomaték 350Nm-re! Viszi a motor a kasznit, mint a rongyot!
A következőben kérném szíves segítségét, tanácsát annak, akinek Avensis Versója van.
Bővül a családunk hamarosan, jön a 3. gyerkőc. Sajnos a jelenlegi, utolsó generációs 626-os mazda kombiban nem fér el hátul három gyerekülsé, vagy két gyerekülés meg a feleség (holott nem "nagyképernyős" :-) )
Mindenképp valami egyterűre váltanék, olyanra, amiben hátul három különálló ülés van. A csomagtér sem mindegy, tehát kicsi egyterűnek nevezett valamik kizárva, franciák - olaszok kizárva (Scenic és társai). Ami a képben van a galaxy-sharan-alhambra trió 1.9 PDTDI-vel, ilyen van a családban, és nincs gond vele. A használt autó piacon a felhozatal nagy, bár java részük sokat futott. Terítéken van még az Avensis Verso. Ezért érdekelne erről a típusról mindenféle vélemény, praktikussági, megbízhatósági, biztonsági, és "háromgyerekes" szempontból.
Alkalmanként lakókocsit is húzok, emiatt dízelnél maradnék. A régi mazdám is dízel, hagyományos adagolós változat, minden gond nélkül üzemel. Viszont ezektől a common railektől tartok egy kicsit. Úgy vettem észre, hogy a Toyoták 2.0-ás d4d-je talán nem jár nagy kockázattal. De valami izmosabb benzines is szóba jöhet, bár abból nem ismerem a felhozatalt.
A dízelnél maradva: szíjas motorok ezek? Kettős tömegű, dpf van-e benne?
A válaszokat előre is tisztelettel köszönöm: BluElite
Nagyon rühellem ezt a winkleres dumát, hogy "nem vált ki érzelmeket" egy autó a használóból... Főleg mondják a toyotára, ki lett kiáltva uncsi autónak. Aki csapatni akar, aki valami különlegesen kurvadrága verdát istenít, vagy a francia autó kivált érzelmeket, főleg, ha minden hónapban sokat kell költeni rá, szóval az emberek 99 %-a A-ból B-be szeretne eljutni, és nem érzelmeket keres, hanem egy megbízható jó autót, ami nem romlik el. Pont az a dolga, ha lehet kényelmesen, csendben, biztonságosan, pakolhatóan stb. vigye a fószert és a családot, ha kell. Ne legyen életcél a prémium, erőn felül, csak hogy többnek lássanak, fasznövelő, szomszédbosszantó...
Ha az autózás a cél, a hétköznapi használat, akkor tökéletesen megfelel a toyota, sokféle célra és kivitellel, kicsi nagy, nagyobb, ha jó az autó, ez maga az érzelem, hogy jó autóm van.
2.0, de ez az alvázszámból is kiderül :) Működik, megy, kanyarodik - mint egy célszerszám, de érzelmeket nem vált ki az emberből (jórészt francia autóim voltak előtte). 230e körül jár, márkaszervizbe hordom a kötelező szervizekre, a fogyó-kopó dolgokon kívül hiba nem jellemző.