Keresés

Részletes keresés

Barbus75 Creative Commons License 2003.11.03 0 0 199
Cat!

Az üvegfestmény gazdát cserélt, majd megkereslek E-mailben, hogyan jut el hozzád a pénz : )

Előzmény: TopCat (198)
TopCat Creative Commons License 2003.10.30 0 0 198
Szia Raggi, jó hogy előkerültél, mert az adóigazoláshoz, amit a cicabútorért és a könyvekért kapsz, szükségem lenne néhány adatodra, kérlek légy szíves küldd majd el nekem a pzsj@freemail.hu-ra! A pénzt megkaptam, köszönöm szépen, sajnos szükség lenne már ebben a topicban egy új leltárra, de pillanatnyilag örülök, ha az Illatos úti listákat kb. időben ki tudom tenni :( Még egy kicsit szeretném a türelmeteket kérni! Köszönettel: Cat
Előzmény: Raggi (196)
masztiff Creative Commons License 2003.10.29 0 0 197
Szia Raggi!!

Gyere az illatos uti topikba, ott vagyunk egy paran ugyanilyen segitokezseggel, es mostmar csak erdembeli hozzaszolasok vannak, kulonben kitiltas lesz az eredmenye.... Ha szandekozol segiteni, szeretettel latunk ebben biztos vagyok. A kicsi is jol jon, hidd el!!!
Udv

Előzmény: Raggi (196)
Raggi Creative Commons License 2003.10.29 0 0 196
Sziasztok!
Nos, én részemről nem tudom, mit gondoljak. Én nem kértem és nem is kaptam senkitől semmilyen papírt, igazolást, semmit, arról, hogy az odadadott könyvek illetve a macskatorony vagy micsoda árát Cat, az alapítvány, Náncsi néni, akárki megkapta volna. Odaadtam őket és megbíztam abban, aki elvitte, hogy valóban ki fogja fizetni Cat-nek, mint ahogy abban is megbíztam, hogy Cat a kutyák javára fogja a pénzt (mégha nem is nagy összeg) felhasználni. Mert ha nem bízhatunk meg egymás korrektségében, akár ismertelenül is, akkor régen rossz.
Nos, ezek a rossz ízű viták vezettek engem arra, hogy több mint egy éve megkerestem a módot arra, hogy én hogy tudok segíteni a kutyákon a magam szerény módján és az működik is. Nem nagy dolog, de legalább 2 kutya nem fog az utcára vagy menhelyre kerülni, mert a vak, mozgássérült gazdája nem tudja megvenni neki az ennivalót, gyógszert. Mert szereteben nincs hiány, csak hát a pénz ...
Az elhatározásom ezt a topikot olvasva tovább erősödött, hogy a közvetítőket kihagyva, közvetlenül ott próbálok meg segíteni, ahol szükség van rá.
Ez van.
Raggi
Előzmény: szuszmok (185)
Barbus75 Creative Commons License 2003.10.29 0 0 195
Cat!
Ha megtörtént a csere, akkor megkereslek, hogyan juttassam el neked a pénzt...

: )

Etosha Creative Commons License 2003.10.28 0 0 194
Hurrá:))
email ment
Köszi
Etosha
Előzmény: Barbus75 (193)
Barbus75 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 193
Senki többet harmadszor.....

Etosha! Tiéd az üvegfestmény.... : )
(Kérlek írj mailt, hogy egyeztessük hogyan jut el hozzád......)

Előzmény: Barbus75 (192)
Barbus75 Creative Commons License 2003.10.28 0 0 192
Etosha!

Semmi baj : )

Ma este 6 óráig várom a liciteket, aztán senki többet.....

Előzmény: Etosha (191)
Etosha Creative Commons License 2003.10.27 0 0 191
Bocs az elírásért.:( Nem tudom meddig tart a licit./időben/Ha a dolog aktuális kérlek jelezd.
Üdv Etosha
Előzmény: Barbus75 (190)
Barbus75 Creative Commons License 2003.10.27 0 0 190
Etosha!

Üvegfestményt (Mucha Salome című képe alapján) én ajánlottam fel. (Az fmar által kínált 2 festmény már elkelt)

Ha az általam ajánlott festményre licitálsz, akkor elfogadom : ) (természetesen)......

: ))

Előzmény: Etosha (188)
TopCat Creative Commons License 2003.10.26 0 0 189
Még nem kelt el az üvegfestmény :)
Előzmény: Etosha (188)
Etosha Creative Commons License 2003.10.25 0 0 188
Ha még aktuális,szívesen licitálnék fmar által felajánlott üvegfestményre 5000ft-tal.
Üdv Etosha
katakatt Creative Commons License 2003.10.23 0 0 187
Ha gondolod kockas pairt en is adhatok..;))
Előzmény: Tima2 (181)
zsuzsa Creative Commons License 2003.10.21 0 0 186
Őszintén bevallom Cat,lehet, hogy megvágtak adóismeretből.
Nem a szakterületem, most kinlódok a vizsgával... hát kénytelen vagyok bevallani, hogy nem avgyok egy nagy ász adózás terén csak itten vannak a tankönyveim, azokban egész jól eligazodom.

Más : én már kiniylatkoztam, hogy félkibicként snekit nem minősitek, de éppenséggel előkereshetem a bizonylatozási előirásokat. Érzésem szerint azok be lettek tartva, bár azt nemtom mennyivel később kell megcsinálni az adóigazolást.

Utálatos dolog a papirmunka, én se szeretem de ugy kell tekinteni, hogy az adja a hivatalos keretét a tevékenységnek, egyszersmin megvédi az embert.

szuszmok Creative Commons License 2003.10.16 0 0 185
Cat, ha megbántottalak, elnézést kérek. De azt hiszem, ezentúl más magánember vagy szervezet munkáját fogom támogatni. Ez a stílus számomra nem járható.
További tevékenységedhez sok sikert kívánok.
Előzmény: TopCat (183)
Lord Iffy Creative Commons License 2003.10.16 0 0 184
Cat légyszi emilben küldj nekem egy cimet ahova elpostázhatom a nyakláncot.
sajnos ritkán tudok benézni ide (is), a talikról lemaradok vagy időm nincs...
de szeretném odaadni!
Előzmény: TopCat (183)
TopCat Creative Commons License 2003.10.16 0 0 183
Semmi kedvem veled vitatkozni Szuszmók, de még egyszer a lényeg:
Először ezt mondtad: "Ha valaki nagyobb összeget adományoz, akkor azért ennél korrektebbet kap, ugye?" = az én eljárásom szerinted nem volt elég "korrekt"
Erre én pontosan válaszoltam, majd megkérdeztem tőled, hogy szerinted mi nem volt az eljárásomban a korrekt?
A kérdésemre nem válaszoltál, hanem csak vagdalkoztál tovább :((((( Hát köszönöm szépen!
Előzmény: szuszmok (182)
szuszmok Creative Commons License 2003.10.16 0 0 182
Kedves Cat,

Hol látod, hogy én vádoltalak volna? Kérlek, ne láss és magyarázz bele a szavaimba olyat, amit nem mondtam és nem írtam. Ez nem hiszem, hogy korrekt dolog volt, ezt nem vártam tőled, bár csak egyszer találkoztunk, így nem hiszem, hogy ismernénk egymást. Kérdeztem valamit és korrekt választ vártam, nem kötekedést. Azt hiszem, többé sem kérdezni nem fogok, sem eszembe sem jut, hogy bármilyen formában támogassam a tevékenységedet. Ez a mások tevékenységére nem áll.

Előzmény: TopCat (179)
Tima2 Creative Commons License 2003.10.16 0 0 181
Sziasztok!

A kockás papír mint adóigazolás, természetesen nem jó, de nyilván nem is ez a célja, hanem hogy lásd nem zsebbe megy.
Ha a munkahelyemre telefonál egy alapítvány, és úgy döntünk,hogy fizetünk nekik, ők utánvétes küldeményként elküldik nekünk az adóigazolást és egy köszönőlevelet, mi kifizetjük a postásnak a pénzt. Tehát amint kifizetjük a pénzt, már meg is kapjuk az adóigazolást. Pl. egy cég egy elismervényt nem tehet be a pénztárába, hogy majd évvégén jön hozzá az adóigazolás. És évvégén ki emlékszik rá, hogy kinek, mennyit adott.
Az adóigazolás tartalmazza az Alapítvány adatait, adószám, bankszla sz. stb., hogy milyen szervezet (pl. közhasznú, kiemelt), a végzés számát, a támogatás összegét, az adományozó nevét, székhelyét, adószámát. Pecsét, aláírás.

TopCat Creative Commons License 2003.10.16 0 0 180
Számomra talán az lenne a legjobb, ha egyáltalán nem kellene pénzzel foglalkoznom, mert nem szeretek pénzzel bánni. Viszont amíg nincs akkora összeg a Noé Bárkája Alapítvány számláján, amiből viszonylag normálisan gazdálkodhatunk + amíg egy-két hétbe tellik, hogy a számlára az Illatos úti projektnek küldött pénzhez hozzájussunk, addig sürgős esetben kénytelen vagyok közvetlenül pénzt átvenni! Remélem hamarosan eljutunk oda is, hogy nem kényszerülök erre!
Még az adminisztrációhoz tartozik, hogy én kezdettől fogva szerettem volna az interneten is nyilvánossá tenni (természetesen diszkréten) az elszámolásunkat! Sajnos ezt eddig technikai akadályaim nem tették lehetővé, de ami késik nem múlik, amint feltámaszjuk az otthoni számítógépem, fokozatosan bepótolom szépen minden elmaradásom!
Remélem a többi állatvédő szervezet is követi majd ezt a módszert, jelenleg ugyanis ez még nem igazán szokás.
Előzmény: Sótlan Alak (177)
TopCat Creative Commons License 2003.10.16 0 0 179
Azért ennél korrektebbnek és jóindulatúbbnak hittelek Szuszmók, minthogy ilyen homályos gyanúsítgatással lényegében inkorrektséggel vádolsz :(((((
Ott előtted írtam a B/15-ös sorszámú elismervényt egy 3 példányos, sorszámozott átíró füzetbe, amelyből 1 példányt kaptál te, egyet kap a könyvelő, 1 pedig marad megmásíthatatlanul, ellenőrizhetően a füzetben! Mi nem korrekt ebben szerinted?????
Ugyanilyen elismervényt adok mindenkinek:
- annak is, aki azt mondja, hogy ő nem kéri az igazolást, tegyem csak el nyugodtan a pénzt és használjam legjobb belátásom szerint,
- annak is, aki azt mondja, ő sem elismervényt, sem adóigazolást nem kér, mert papíron nincs nyeresége, amit elszámolhatna,
- annak is, aki épp siet és nincs ideje megvárni akkor az elismervényt, megírom és legközelebb odaadom vagy postán elküldöm,
- akinek speciális igényei szerint külön elismervényen veszem át az adományát, az átíró füzetben annak is nyoma van: ott szerepel, hogy kitől, mikor, milyen összeget vettem át külön papíron,
stb. stb.
Az elismervényt, a köszönő levelet és az adóigazolást nem kellene összekeverni, ez utóbbit pl. én is úgy tudom, hogy évvégén szokás adni!
Előzmény: szuszmok (176)
Xil Creative Commons License 2003.10.16 0 0 178
Én úgy tudom, hogy adóvisszatérítésre alkalmas igazolást csak akkor adhat a kiemelten közcélú egyesület, ha elkéri az adószámodat és adószámmal ellátott igazolással érvényes a visszaigénylés. A kockás papír szerintem semmire nem jó ezzel kapcsolatban.
Előzmény: Sótlan Alak (177)
Sótlan Alak Creative Commons License 2003.10.15 0 0 177
Javítson ki valaki, ha tévedek!

Nekünk (adományozóknak) az számít, hogy az év végén igazolást kapjunk a befizetéseinkről, hogy az adózásnál figyelembe lehessen venni. (Persze a füzetkénél idővel jobb adminisztrációt kéne bevezetni.)

Előzmény: szuszmok (176)
szuszmok Creative Commons License 2003.10.15 0 0 176
Szia Cat,

Igaz, hogy csak kevés pénzt tudtam adni, de nekem akkor éppen az is sok volt, egy kockás lapra írt elismervényt kaptam tőled, amit azóta -bevallom őszintén - talán már ki is dobtam, mert nem a papír volt a lényeg. Ha valaki nagyobb összeget adományoz, akkor azért ennél korrektebbet kap, ugye?
Csak azért, mert ha esetleg megnyerném a lottó ötöst a héten:))))

Előzmény: TopCat (175)
TopCat Creative Commons License 2003.10.14 0 0 175
Ne haragudj, hogy csak most válaszolok, köszönöm szépen az észrevételeid!!! Természetesen a Noé Bárkája Alapítvány korrekt adóigazolást ad minden adományozónak, akár pénzbeli adományról, akár pl. a net-árverés adományairól van szó! Ha ilyen szakértő vagy a témában, akkor ugye kérhetek majd tanácsot tőled? :))))) Előre is köszönöm szépen! C.
UI: Kipróbáltátok már a fasírtot???
Előzmény: zsuzsa (174)
zsuzsa Creative Commons License 2003.10.10 0 0 174
Utánanéztem az adományozók személyi jövedelemadó-kedvezményének ( nem irom ide az egészet pl az egyházakra vonatkozó részt )

A közcélu adomány adókedvezménye :
A kedvezmény alapja : a közhasznu szervezetekről szóló törvényben meghatározott tevékenységeket folytató közhasznú szervezetnek közhasznu tevékenység céljára az adóévben befizetett ( átadott ) pénzösszeg. Mértéke : a befizetett összeg 30%-a , tartós adományozás esetén a befizetett összeg további 5 %-a.Tartós adományozás azt jelenti, hogy a közhasznu szervezet és támogatója irásban szerződést köt, melyben a támogató kötelezettséget vállal arra, hogy a támogatást a szerződéskötés évében és az azt követő 3 évben , évente legalább 1 alkalommal azonos vagy növekvő összegben ellenszolgáltatás nélküli támogatást nyujt.
A kedvezmény felső határa kiemelten közhasznu szervezeteknél 50.000 Ft, közhasznu szervezeteknél ill. közérdekü kötelezettségvállalás esetében 50.000
A törvény szerint adományozónak az minősül, aki ellenszolgáltatás nélkül nyujt támogatást ( ennek az árverés miatt van jelentősége ! )
A kedvezmény igénybevételét pár dolog kizárja, ugymint : ha a befizetés( átadás )csak látszólagos, ha csak látszólagos célokat szolgál, ha az adókedvezmény mellett bármilyen más vagyoni kedvezményben részesül az adományozó ( kivéve ha a közhasznu tevékenység során utalás történik az adományozó nevére - tehát, ha dokumentálják, hogy Kovács Józsi adományozott 5000 Ft-ot ) valamint ha az adományozó egyéni vállalkozó és az adományösszegét a vállalkozói adóalap megállapitásánál már levonta.

Ennek alapján adományozónak az minősül, aki pénzt ad vagy az árverésen az árverésre került tárgyat felajánlja, eladja és a pénzt átadja az alapitvány részére kutyamentés céljára. Tehát amikor Bettinénitől megvettem a husdarálóját, akkor Bettinéni az, aki ellenszolgáltatás nélkül támogatta a kutyákat, nem pedig én, hiszen én ellenszolgáltatásként megkaptam a szép husdarálót ( még egyszer köszi Bettinéni )

Cat, jó lenne ezt precizen vezetni, az átvételi elismervény azt nem elég, a Noe bárkájával kéne megbeszélni, hogy intézze a papirmunkát ( igazolások kiadását az szja bevallás-hoz )
Kár lenne ezt a pénzt az állambácsinál hagyni. Nem az ötszázforintos támogatásokról van szó, de aki 15 ezeret adott, annak visszajár 5 ezer és azt már érdemes visszaigényelni.Egyikünk se milliomos és szerintem az adókedvezmény ujabb adományozókat vonzana.

üdv
zsuzsa

fmar Creative Commons License 2003.10.03 0 0 173
ribzlii, a csütörtöki topictali az én munkahelyemen lesz, tehát én biztos ott leszek,várunk szeretettel!
ELTE BTK Múzeum krt. 6-8, I. emelet 115, Történeti könyvtár, okt. 9, este 6 óra
Előzmény: ribizlii (171)
Sótlan Alak Creative Commons License 2003.10.03 0 0 172
Mivel más nem jelentkezett (a kottákkal kapcsolatban), valószínűleg lezártnak tekinthetjük a licitálást. Mindjárt küldök egy mailt.
Előzmény: AliceCsodaországban (147)
ribizlii Creative Commons License 2003.10.03 0 0 171
Ok. Ha a csutortokin tarlalkozunk (mar bele vagyok zavarodva a kul. topicok es topictalakozok idopontjaba es resztvevoibe...), akkor egybol Catnek at is tudom adni a penzt!
fmar Creative Commons License 2003.10.03 0 0 170
Kedves Xil, remélem tecceni fog a kép...:-)))
Pénzt átvettem, továbbítom Catnek!

Barbus: szintén átvettem a KIs hercegért 2500.-t, ha jól emléxem, tehát postázhatod:-)))

Ribizlii: Neked akkor a topictalin adnám oda a képet, ha az jó...?!

(bár már nem tudom, lesz-e egyáltalán találkozó...:-(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!