Volt nekem egy nagyon jó barátom.
(azért csak volt, mert két hete temettük, nem a parlagfű miatt)
Néhány éve az anyósa családi parlagfűirtásra vezényelte őket.
Azelőtt soha semmilyen allergiája nem volt, attól kezdve viszont nem bírt parlagfű közelében meglenni.
Úgy, hogy egészségesek így menjenek irtani.
Lehet, hogy a senatorasszony is tudta ezt?:-))
Én csak a saját tapasztalataimról tudok beszámolni.
kb 3 éve jött ki rajtam a pollenallergia , előtte semmi ehhez foghatót nem tapasztaltam magamon. Azóta allergiás vagyok lényegében minden allergén pollenre. Ez nagyjából fél év olyan időszakot jelent, amikor a hatások elkerülése miatt szemcseppet és orrsprayt kell használnom. Ugyanakkor ezek használatával lényegében tünetmentes vagyok - kivéve a parlagfüvet.
ezért lenne fontos a parlagfű írtása, mert rengeteg embert érint a probléma.
Valamiért sokkal erősebb a parlagfűpollen hatása, mint a többi allergén pollené - vagy a nagy mennyisége , vagy a pollen "erőssége" miatt, ehhez nem értek.
És nem a belterületekkel van általában gond, hanem a parlagon hagyott, de néha feltárcsázott földekkel. Nagy tömegben ugyanis itt nő parlagfű, és innen származik az a rengeteg pollen, ami a gondot okozza, nem arról a pár szál növényről, ami néhány fa tövében nő Pesten.
Kedves MP!
Megfigyeléseim szerint az állatok zöme értelmesebb, mint sok ember. Ezt annak ismeretében ugatom, hogy pulim, törpe uszárom, terrierem már volt, de most egy törpe schnauzerrel, Sir Arcibalddal osztom meg a lakásomat, nyaralómat. Volt kandúrom, többféle madaram, halam, de fiaim jóvoltából, még görög skorpióm is:-))) A skorpiókról köztudott, hogy túlélik még a nukleáris csapást is az epicentrumon kívűl, meg még sok minden. Szerencsétlen azért pusztult el, mert azt mondták a fiaim, hogy molekuláris mennyiségben, s ritkán adjak vízet, s elvétve lisztkukacot. A karácsonyi ajándéknak a következményei a következők voltak:
1/ felemeltem a takarítónőm fizetését, hogy a lakásomat skorpióstól együtt takarítsa.
2/ utánaolvastam a skorpiókról szóló téveszméknek, de egyéb valóban tanúlságos történeteknek.
3/ inverz életet éltünk, igyanis Ő éjjel vadászott, amikor én aludtam, s mikor nappali fénynél szemlélhettem Ő aludt, mint Sir Archibald, elterülve.
4/ skorpió függő lettem, amiért megsértődött élő környezetem: virágaim hervadni kezdtek, madaraim pedig depressziósok.
5/ a legnagyobb baj az volt, hogy tél volt, s sötét, mikor elindultam a Kórodába. Egy alkalommal 3 napos ügyeletre indultam, mikor attól szorongva, hogy nehogy kiszáradjon nem a legmolekulárisabb szinten adhattam szerencsétlennek vízet, mire elhalálozott. Nem hülyéskedek, frankón gyászreakcióm volt. Mentségeműl szolgáljon egész test CT-t sikerült kiharcolnom, azon logika folytán, hogy feltehetően a skorpió is Isten teremtménye, s az én eltartottam. Mindenesetre czimbora volt a CT főorvos, ki azzal vigasztalta magát, hogy az egyik doki csigákat röntgeneztetett, a másik a kutyáját, én pedig visszaemlékeztem arra az időszakra, mikor a pathológus professzorom a barátja kutyájának máját vizsgáltatta velem. Egy szónak is 100 a vége, elkészült a CT, mit elküldtem Mauritiusra, ahol Port Louisban Dodó csontvázat is láttam, hogy haverjaim eldicsekedhessenek azzal, hogy hazánkban olyan fejlett az eü, hogy még a skorpiókat is megcétézzük.
Ezek után merjen bántani engem állatvédő, az állatok Terézapáját:-)))
Nem ismerem ezt a gyógyszert, de, ha nem felejtem el, s holnap lesz rá időm, a kórodában megpróbálom megkeresni a computeren, gyógyszerleíratokban.
Nem területem, de nálunk /gondolom másutt is/ vagy a bőrgyógyászok és a tüdőgyógyászok értenek az allergén kimutatásához, s therápiához is.
Az elmúlt években sokat vitatkoztam az akkori kormánypárti olvtársakkal az egészségügyről. Ők azt hitték, hogy egyes médiumok politikai okból b@sztatják az egészségügyet. Ebben igazuk is lehetett, de politikától függetlenül már akkor is igen komoly problémák voltak az eü-vel. Az egyik "kórházizgazgató" mondta az egyik médiumban, hogy van daganatos betegségekben pár száz forintért, de ha jól emlékszem tizenvalahányezerért is hányáscsillapító! Azt gondolom nem kell elfecsegjem, hogy melyik hatásos:-((( Az egyik főorvos kollégám, s barátom, ki daganatos megbetegedésben azóta elhalálozott, korábban panaszolta nekem, hogy a fizetése szinte nem elég a hatásos gyógyszerekre...
Az antiallergénekkel pedig a következő lehet laikus véleményem szerint a baj:
1/ Nyugtatja, szedálja a beteget, igy változatlanul munkaképtelen.
2/ Szteroid tartalmú szerek, spray-k, injectiók hatásosak lehetnek, de kőkemény mellékhatásaik lehetnek a nem kellő dózisban adott készítményektől.
Inkább a bírka könnyezzen, mint mi.. A világnak egy másik (jobbik) felén,- az ilyen psycho-pata fajta vicces állatkinzókat gyorsan móresre tanítják. Ha hátul a lukukat szorítani kell, már nem is olyan vicces srácok.:-()))
Kedves Wic!
Inkább a bírka könnyezzen, mint mi. Lacrimatio /könnyezés/ ide-oda, valamiért csak megeszi:-))) Ha könnyező bírkám lenne, legfeljebb megtörölném a szemét papírzsebkendővel vagy írnék neki antidepresszánst, de az is lehet, hogy megtanítanám a Sjögren syndromára, ahol jókedvűen lakmározna a parlagfűből, nem is könnyezne, ui a Sjögren szindroma egyik tünete az, hogy olyan a kötőhártya, mint a Szahara. Látod, az állatorvosoknak sem könnyű:-)))
Már több éve szedtem a Zyrtecet, de tavaly becsődölt, akkor írták fel a Floniadant, ami tavaly még elég jónak tűnt. Meg is nyugodtam, hogy végre megvan a megfelelő gyógyszer. De idén szinte semmit nem használ.....
Tudnátok ajánlani valamit? Van valami ÚJ GYÓGYSZER? AMI HATÁSOSABB???
Semprexet ajánlották mostanában....ismeri valaki?
köszi
De képes. Van egy vizsgálat, ami kb 100 féle allergénre tesztel. 3 ampulla vér meg kb 3 hét kell hozzá. Az eredmény egy grafikon, amin nekem csak a parlagfűnél van "mozgás", de ott igen magas...
A helyi allergológus javasolta, hogy ezt próbáljuk, bár én tudtam, hogy parlagfű érzékeny vagyok. Levette a vért, majd 3 hét mulva közölte az eredményt. Meg felírt egy immunizáló terápiát, ami 3 évig tart. Februárban kezdtem, az idei szezonban eddig panaszmentes vagyok. Illetve ma reggel pár percig intenzíven folyt az orrom...
A XX sz. elején, amikor elkezdtek Amerikából gabonát importálni... A tengerpartok felöl nyomult befelé, ide hozzánk az Adria irányából. Évente kb 20-30 km-t megy észak felé. A Ny-európai országok jórészén már kiirtották.
Állítólag az allergia ellenes szerek egy része álmosít. Ebből adódóan politikai műsor elött vegyél be 2 adagot, s a műsort áztcsucsukálod. Szegény Demszkyt is valaki azzal molesztálta, hogy elaludt politizálgatás közepette. Lehet, hogy ő is hasonló allergiában szeed, min Te?
Mákod van, hogy csak a parlagfűre vagy allergiás. A suliban még a 60-as években a mikrobiologus prof. előadott egy ritka allergiát. Az egyik feleség a férje spermájára volt allergiás. Ha a pasi erotikusan kezdte nézni az asszonyt, annak majdnem gégevizenyője lett.
Utólag még érdekesebbnek tartom a dolgot, mert kis befektetéssel ezt az allergiát ha sikerülne létrehozni, a válások meggyorsulnának, de ha eltitkolnánk a kutatási eredményeinket, akkor megoldanám a tökéletes gyilkosságot:-DDD
Különben, ha nem tévedek, még az allergiára való hajlam is genetikai okra vezetgető vissza.
Hála Istennek allergiás még nem vagyok. Csupán postraumás coxarthrosisom van, ami miatt csípőizületi TEP-re várok, a Mikola pogrom keretében kioperálták belőlem tumor helyett a tüdőgyulladásomat, igy parlagfű nélkül is fulladok, de mit dicsérjem tovább magamat? A lényeg, hogy igen sok ember szenved hazánkban többek között parlagfű okozta allergia miatt. Hónapokig taknyuk-nyáluk egy, könnyeznek, álmatlanok, irritabilisek (jogosan), munkaképtelenek, s egy részük az ár miatt nem képes kiváltani a hatékony, de nem kockázatmentes gyógyszert. Az államháztartásnak, pontosabban nekünk ez milliárdokba kerül. Nem a gyógyszergyárak felelősek ezért, legfeljebb csak akkor, ha ügynökeik éjjelente közelünkbe ültetik őket, s babusgatják, táppal locsolják, hanem a mindenkori kormányzat. Ismerjük el, hogy mi magyarok defekálunk az előírásokra, a szabályokra, a rendeletekre:-((( Tudtommal az önkormányzatok büntethetők, ha ezen allergéneket nem távoítják el a környezetünkből. Tehát nem a szabályozás rossz, hanem az ellenőrzés nem megfelelő. S ha a büntetés pirinyó, akkor fel kell emelni drasztikusan a büntetési tételeket.
Valahol tán olvastam, hogy a birkák szívesen fogyasztják a parlagfűt. Tessék birka nagyhatalom lenni!!! Bizonyos értelemben már régóta azok vagyunk:-DDD
Fekete ürmöt irtottak? Az is jó. Sőt, még jobb, arra speciel még intenzívebben reagálok, csak hát az ilyen apróságokat már nem képes differenciáltan mérni az allergológus.
:))
Én nem osztom se balra, se jobbra, se allergiásokra, se allergiátlanokra.
Egyébként nem zavar ha kiirtják a gyomnövényt, csak nem tartom természetesnek, hogy több ezer évig elfértünk mellette, most meg az ő hibájából kéne kiirtani? :)
Jó, de itt adnak a kiirtására mondjuk párszáz milliót. De közben a gyógyszeripar valami 25 milliárdot kaszál belőle, tegnap este hallottam valamelyik kloákán. Pártunk és Kormányunk RT.-nek pedig a zseton a fontos...
vazz, nem igaz ez a fazon, pedig amúgy értelmes. mostantól nem baloldalra meg jobboldalra, hanem allergiásokra és nemallergiásokra kell osztani a világot???
Ez a kedvesen harapósfogazatú volt büféslány, azóta szenátorasszony vajh miért nem használt szájkendőt a bevásárlóközpontban? Nem lett volna kiflicsücsök ügy:-)))Egyébként csípem, mert
1/ csinos
2/ vendéglátós sulijában stikában megtanulta az egészségügyet is
3/ s most már isneri a parlagfű és a feketeüröm differenciális diagnostikáját is.
Mindenesetre, ha nem tudnám az előzményeket, s nem látszana a háttérben a Parlament, akkor akár a Reality TV-ben is közölhetnék a képet, hogy a magyar tüzoltó-orvosok feketeürömben fekvő sérültet látnak el, persze csak képletesen:-DDD
"Fogd már fel, hogy ha sikerülne is eltűntetni a parlagfüvet, akkor utánna másra lenne allergiás az illető. Utánna azt is kiírtanák stb. Pár száz év múlva nem maradna növény a földön. "
Fogd már fel, hogy ez hülyeség akkor is, ha ismételgeted!!!
Kölyök korom óta allergiás vagyok a parlagfűre. Csak arra. Pedig vegyszerrel, olajszármazékokkal dolgoztam évekig. Pancsoltam bennük. Eredmény: az addig rendszeres, enyhe náthaként megélt parlagfűallergia évente visszatérő lidércnyomássá fokozódott. De nem lettem másra allergiás.
Az allergia nem arról szól, hogy valaki allergiás valamire és ha ez eltünik a közeléből, akkor választ helyette mást. varomságokat összehordani könnyen lehet, csak értelmetlen!!
"Másrészt meg az életbe nem sikerül kiirtani a parlagfüvet, ez egy szélmalomharc semmi több. "
Egy sor országban sikerült. Csak kasza és akarat kérdése. 2-3 év alatt meg lehet szabadítani egy országot tőle, teljesen...