Micuko! Hogy hogy miből következtettem a lakások nagyságára - a párt kedvenceinek, a PB,VB stb. tagok lakásainak nagyságára? Hát, tapasztalatból. Sok ilyen apartmanban jártam, talán ilyenben is lakom -- bár ahogy körülnézek, talán mégse.
két WC, jobb esetben két fürdő, de talán hanyagolhatnánk is az ingatlantémát, a két ajánlatot ingatlanos honlapokról hoztam ide árügyekben tájékozatlan olvtársak kedvéért.
Micuko! Már megint nagyon okos akarsz lenni - dehát ez megint nem sikerült. Na, nézd! Ha egy II.ker-ben lévő lakás négyzetmétere - ott a Mese utcában 3-4oo ezer ft. akkor a pártlakások átlag-méretét alapul véve - ez kb. 2oo - 3oo négyzetméter - már meg is van az 5o-loo millió. Na, mit szólsz nagyokos!
Tévedsz Deus! Lázár et. nem villában lakik /együtt Németh et.vel és korábban Knopp et. vel/, hanem egy társasházban - a MESE utcában. A ház az elvtársaknak épült, gondnok /örző-védő szolgálat volt még a nyolcvanas évek végén is/ állta el a belépni akarók útját, - szóval magánterület volt a javából. Ez már csak így működött. Szép környék. Egy lakás 5o-1oo milliót ér ma.
Te tudod jól, Losonczi valóban visszavonult, előtte még az Elnöki Tanács Elnökeként a XI. Meredek utcában lakott egy szolgálati villában.
A saját szememmel láttam, ahogy gumicsizmában kaszálta a kertjét, azt meg csak hallottam, hogy egyszer a feleségével sétált, amikor rárontott egy kutya. A testőre le akarta lőni (nem Losonczit, hanem a kutyát) és Losonczi nem engedte, sőt, a kutya gazdájának sem lett semmi baja.
a puritán módon élő Kádár epés megjegyzést téve hagyta el a Czinege-villa avató összejövetelét. A pontos szövegre már nem emléxem, de valami olyasmit mondott, hogy örül annak, hogy a szocializmus építése eljutott egy ilyen fejlett szakaszába. És komolyan dühös volt.
Az 1980-as években Czinege a II. ker. Endrődi Sándor utcában lakott (Pasarét felett), Lázár pedig a XII. ker Virányos nevű negyedében, a Mese (vagy a Varázs?) u. környékén, mindkettő jókora villákban.
Kádár János a II. ker. Cserje u. 8. szám alatt lakott (Rózsadomb), egy jellegtelen külsejű házban, állítólag roppant puritán módon.
Ha jól tudom Biszku Béla a XI kerületi Karinthy Frigyes u. egyik hatemeletes bauxitbeton házában volt házmester a 90-es évek elején. (Igaz abban a házban több lakás is a tulajdona volt)
CZINEGE, Lajos (1924-1998): member of the HWP Military Committee, October 26-31 1956; one of the organisers of the Workers’ Militia, 1957; first secretary of the local HSWP committee in Szolnok Country, 1957-1960; minister of defence with the rank of army commander, May 1960- December 1984; candidate member HSWP PC, 1961-1970; deputy prime minister, 1984-1987.
"mintha közös képviselő lenne egy budai társasházban. Ja, Losonczi, bár, ha jól emlékszem ezt még a Reformban olvastam."
En ugy tudom Losonczi Barcson el nyugdijaskent.Valamikor a rendszervaltas korul a szemelyes targyait amit elnokkent kapott ajandekkent kulonfele utjain a magyar allamnak adomanyozta,azota egyszeru nyugdijaskent el szulofalujaban.
Valamelyik régi nagy elvtárs - nem ugrik be a neve - mintha közös képviselő lenne egy budai társasházban. Ja, Losonczi, bár, ha jól emlékszem ezt még a Reformban olvastam.
Nekem Czinege Lajos hadseregtábornok volt a kedvencem. Emlékszem gyerekként mit össze irigykedtem a sok kitűntetésére, meg a hatalmas díszszemlés Csajkájára. Róla nem tudtok semmit? Bár, már nagyon idősnek kellene lennie. :(
Ezzel csak sajátos és magadat nem kívánatos színben feltüntető stílusodra akartam felhívni a figyelmet, a kérdésre viszont nem válaszoltál, de tudod mit?! Felejtsd el.