Illetve keresek hozzá értő szerelőt,aki nem csak találgat..a verda Pomázon van eddig Budakalászra hordtam gregusékhoz de az bezárt....sajnos, a környéken tud ajánlani valakit, esetleg Budapest is szóba jöhet.
Elsőre a támcsapágyra kellene ránézni,ha minden rendben 8200187335 a cikkszáma. Ha alapjáraton nem érezhető apró változás sem akkor nem gondolnám, hogy elhagytad a kipufogóról a súlyt.
Van egy 2008-as 2-es Scenic autónk, ès az a problémánk vele,hogy tavaly nyáron kezdte el,hogy amikor kedve tartja megszólal a riasztó,csak úgy magától.Volt már kb.3 szerelőnèl,de senki sem csinált vele semmit.
Továbbá van egy motorháztető és egy jobb első ajtó is amitől megválnék.Sötét grafit,vagy inkább már feketés szín.Kérésre adok színkódot.Olcsón megszámítom!
Eladó egy elektromos kézifék motor,mechanikájával együtt.Valami panel baja lehet,ezért csak a mechanikus dolgokat ajánlom.A motorja rendben van.(dobozával minden alkatrészével két bowdenne együtt 12 000ft.
2004-es scenic II-ben KM óra cserét kellene csinálnom, meg van a bontott csere alaktrész, berakom szépen teszi a dolgát 1-2 apró kivétellel:
- Sajnos a nyelv holland vagy valami nem angol és a nyel tudásom magyarra és angolra korlátozódik.
- A régi rendszerben tempomat szolgál amit szeretnék megtartani.
A móka most következik:
- eredeti óra ( ami ha olyan kedve van diszkó üzemmódot játszik sajnos eléggé gyakran) van bent akkor több ODB diagprogrammal szépen lehet kofigurálni a rendszert, mindent szépen kiolvas ír, stb.
- csere óra ( ami nem diszkózik ) viszont nem lehet konfigurálni nem lehet kiolvasni, írni stb.
Van bárkinek valami ötlete erre hogy az új órával mit kell csinálni?
A 6 seb. kéziváltós gépen nehezen veszi a hátramenetet. Mármint nagyon el kellett húznom/eröltetnem a kart balra. A hátramenet bowden előtti billenős mechaniznimban lévő fehér műanyag folyton beakadt a műanyag vázba és deformálta is.
A nyilal jelölt fehér műanyag akadt be a pirossal jelölt élbe.
Gondolom ennek nem volna szabad összeérnie. Szerintem megnyúlt egy kicsit a váltóbowden, mert jobban el kell húznom a váltókart, hogy kapcsolja a hátramenetet.
Előtte megpróbáltam lerángatni a váltógombot, ami nem sikerült. Ez a munkamenet tett be a váltónak :( (volt már váltógomb csere, és eddig mindig lejött.)
Hogy ne csesztesse tovább egy kicsit a tartószerkezetet megfaragtam (cc fél mm-t). Most átmenetileg jó, de a megoldás a váltóbowden beállítás lenne.
Ezen hogyan kell állítani? A narancs alkatrész oldja a reteszt?
Van egy 2007-es 85kW-os 1.9D jelű Grand Scenicem (sok katalógus nem is dci-nek irja). F9Q804. (Tudom, volt már aki szerint nem létezik 85kW-os 1.9, mert ő 20 éve ilyeneket bont, mindegy, minden alkatrész katalógus hozza). Vidéki utakon használva nagyobb részben Kisalföld, kisebb részben Bakony, 12-40 km-esek a napi rendszeres útjai. Ez így 7,5-7,6 liter. Amiket olvasok, az alapján ez szerintem egy literrel biztosan több mint kéne. Nem könnyű a lábam, de ennél az autónál törekednék a kisebb fogyasztásra, jó lenne ha visszahozna valamit abból ami már ráment. Ami cserélve lett, mert biztosan rossz volt, az a turbó (új gyárit kapott, Garrett, nem felújított, nem utángyártott), MAP szenzor, DPF utáni hőfokszenzor, DPF nyomáskülönbség szenzor, kitakarítva minden, ami légút, (EGR, pillangó intercooler is). Minden ok, nem ad hibát. Ami gyanús, diagnosztika szerint az üzemanyag hőfok -40 fok fixen. Egy olcsó diag szerintem ugyanerre azt mondja hogy AAT -22°C. Talán ez a gond, talán nem. Talán bedúsít, mert azt hiszi hideg van, talán egy fals érték, amit nem használ fel semmi. Namármost én nem találtam sem listában, sem robbantott ábrákon üzemanyag hőfokmérőt. Van valakinek esetleg tippje, tapasztalata, mit lehetne megnézni még?
1 hónapja tettem bele új akksit,pár hétig semmi,most a napokban ismét ajtó nyit zár magától...amit említettél utas téri egység? mi a pontos neve hol van helyileg mit lehet vele kezdeni? Bontó?