A CC-n írtam róla meg raktam fel képeket, taggeltelek most az utolsó hozzászólásomban, úgyhogy kapsz róla értesítést. Ha külön érdekel valami, nyugodtan kérdezz itt vagy ott, ahogy szimpatikusabb.
Megjöttünk az első - rövid, csak három éjszakás - folyami hajóutunkról, ami lehet, hogy az utolsó is lesz, nem mintha rossz lett volna, de a tengeri jobb. Érdekes volt megtapasztalni a különbségeket.
A hajót (MS Anna Katharina, tulajdonos: Scylla AG- üzemeltető: PHOENIX Reisen) amúgy mindenkinek ajánlom, csak tudni kell németül. Bár a személyzet nagy része angolul tud jobban... :) De a kapitány azért osztrák volt, a túravezető meg német.
Lehet sokaknak nem leszek szimpatikus, mert ez elég nagy felháborodást szokott kelteni a Facebookos hajós csoportokban, de szeretném megkérdezni, hogy ki tudja megmondani, hogy a Royal Caribbean társaságnál le lehet-e mondani a hajón a borravalót?
Azt tudom, hogy a Celebritynél, a Princessnél, a Holland Americán, a Norwegian társaságoknál minden további nélkül le lehet mondani.
Irreálisan drágának tartom ezeket a kötelező borravalókat és ahol lehet én töröltetem és inkább adok külön a személyzetnek, amennyit én gondolok.
Persze több társaásg már beépítette az árba, mint pld a németek, Aida, Meinschiff. MSC is kifizetteti, régebben ott is lehetett töröltetni.
Royallal is utaztam már, de akkor előre kifizettem a borravalót. Most is kiakarták velem fizettetni, de nem akartam, mert négyen utazunk és a 11 éves és a 6 éves kisgyerekekre is felszámítják teljes egészében a napi 18 dollárt. (kb.500 euro 4 főre egy hétre)
Egyébként anyám (10+ útja van csak az MSC-n) mesélt valami hasonlót a múltkori MSC Euribia útjáról - borzasztó nagyra tervezett utaskapacitás, kevés és kisebb kapacitású színházi és egyéb müsorok (ráadásul ismétlödö programokkal), folyton teli pool-deckek, szval az olcsójános jegy mögött maximumra megtömött utaskabinozás - feláldozva a közös terek arányára.
egyetértek! egyszer mi is belefutottunk ebbe a pocsék bárkába. a két színházban kb az ülőhelyek egyharmadáról vagy még többről leginkább oszlopokat lehet látni, az előadások színvonala a béka segge alatt. a vízfelület az utastömeghez képest elképesztően minimális, a büfé este másfél órán át volt nyitva, és tömeg mindenhol. ha a Smeralda/Costa fizetne, akkor sem kell soha többé!.
és egyáltalán: részünkről a mediterrán térségben Costa, és MSC soha többé.
Princess, Celebrity, Mein Schiff, Cunard esetleg Royal bárhol a világban. a következő NCL lesz, remélem, nem lesz rossz.
Azért az nekem is szemet szúrt, hogy azt írtad magadról, hogy nagyon sokszor voltál hajózni, és idáig nem szóltál hozzá, nem segítettél senkinek. Csak emiatt regisztráltál. De nem veszem fel, inkább azt tanácsolom, hogy ha gondod van bármelyik hajón, keresd ott a megfelelő managert ( hotel, étterem, stb.). Mindent meg fognak tenni, hogy kiengeszteljenek!
Fórum...igazad van....élmények,benyomások,tapasztalások.....aki nem vett részt még semmilyen hajós úton,annak fogalma sincs,hogy az élete eme röpke pillanata,rövidke egy hete ,10 napja,milyen ÉLETRE szóló FELEJTHETETLEN élményt,kikapcsolódást,más életérzéshez semmivel nem fogható örömöt nyújt....
Biztos vagy benne ,hogy ennyire sok negatívum önnön magából fakad....?Válaszd bármelyik hajót,bármelyik desztinációval....
Csak hogy megszólalj?Mondj valamit?
Nem a gúny vezérelt,de.../egy kicsit...és mivel jó a visszaigazolásod,érted amit írtam./ ...bocsánat....akinek semmi sem tetszik,csak hogy írjon valamit,kritizálva, frusztrációját megosztva itt...az számomra nem hajós utakkal kapcsolatos HASZNOS információkat oszt meg másokkal.
Ez egy fórum,nem?Ahol lehet kerdezni,el lehet mondani véleményt is akár.Nem az igényem nagy....viszont a hiányolt szolgáltatások más hajókon automatikusan megvannak a Smeraldán pedig nincsenek,talán lesz akinek ez hasznos informácio lesz es nem gunyosan válaszol.
Sziasztok! Nemrég jöttünk haza a Costa Smeraldaval egy hajóútról.Nagyon sokszor voltam hajózni,de ez volt a legrosszabb utam,soha többet Smeralda!!!
Ami nem tetszett :unatkoztunk a hajón,vártuk az esti szinházi élményeket,de kiderült nincs is rendes nagy szinház,volt több kicsi,de hatezer ember közül ha volt is valami gyenge előadás ,alig fért oda valaki,de jobb is mert nem volt igazi,a többi hajón megszokott szinvonalas műsor,csak talán két énekes.Volt énekes kétszer,egyszer pedig fiatalok ugynevezett luna park ,,produkcioval,, szórakoztattak,de ez rovid volt nem tartott sokaig es hangos és rövid volt,nagy csinnadrattával,de nagyobb volt a füstje,mint a lángja.későn kezdödött a disco,előtte nem igazán volt hol egy kis igényes zenét hallgatni,nehéz volt helyet találni a bárokban.Egy helyen volt zene és tánc,de olyan hangos volt a zene,hogy lehetetlen volt egymás szavát érteni.Animátort szinte alig láttunk a nyolc nap alatt..A bárokról:Sokat kellett keresgélni melyik van nyitva,mert délutan a többség zárva tartott.A büfé étterem zsúfolt volt,szinte mindig ugyanaz volt a menü,délben és este,minimalis változtatással.Az édességek is szinte ugyanazok voltak,kevés fantáziaval.Az ültetett étteremben nincs asztalteritő ,nincs friss pékáru és vaj az étkezés előtt,csak két három száraz zsemle.....nincs kapitányi vacsora,sem olasz est,se semmi,az ételek....hát...ha volt is pl bárány,szinte ehetetlen rágós volt,sokszor sótlanok voltak a husok,unalmas menüsorral.A pincérünk nem volt barátságos,bár az esti bároknál találtunk végre kettő pincérfiút..,ami végre nagyon felemelő volt.Ekkora hajón kevés a bolt,alig van pár darab,a Costa shopban szinte alig van valami,nehéz volt ajándékot választani a gyerekeknek,ezt inkább kint a városokban oldottuk meg.Ami jót tudok irni az a hajó uj designos arculata szép,és volt egy darab white party ami jó volt,meg,...ha fenn tudtunk maradni éjfélig,akkor volt egyszer kétszer egy discos,aki ertett a dolgához és tudott szórakoztatni.Legalább 15 alkalommal hajóztunk több hajóstársasággal,Costával is és csodalatosan éreztük magunkat,ez volt az első eset,ahol nem,most volt először,hogy unatkoztunk és vártuk,hogy végre vége legyen sajnos.
Tavaly teljesen beleszerettünk a Silhouette-be, ami szintén S-osztály, de Izlandra nem akarunk még egyszer menni, és amúgy meg csak a Karib-tengeren hajózik.
Az egyik bartender az Equinox-ról jött át, és ő mondta nekünk, hogy az ugyanolyan, csak jobb - innen jött az ötlet. És a megnézett videókból / deckplan-ekből úgy
gondolom, hogy talán még jobban is fog tetszeni. :)
De azért Silhouette-et is foglaltunk jövő novemberre, (ABC-szigetek,) csak az még Trump-on múlik, (ill. az ESTA-előírásokon,) hogy nem módosítom-e másra.
(Szoktam néha nézni ennek a pasinak a videóit, de persze nem NCL-eseket.)
Mi akkor is vittünk kávéfőzőt, mikor tudtuk, hogy a kabinban lesz (Cunard Britannia Club), mert én az eszpresszómat nem bízom a véletlenre. :) De végülis jó volt az E:S.E.-podos Illy gép Illy Classic podokkal, szemesben is azt isszuk itthon.
Mi is leszünk amúgy idén Messinában és Civitavecchiában is, csak jóval utánatok és a Celebrity Equinox-on, egy mezei balkonos kabinban a 7.-en. ('Rádnéztem' az előbb a CC-n.)
Én is ezt hallottam róla, de követtem a Cruise Critic-en egy a Cunard topicokból 'ismert' pasi 'élő'-jét* nemrég az Oosterdamról, és nagyon tetszett minden kép, és minden amit írt. (*=Mikor valaki egy hajón utazva minimum minden nap egyszer beszámolót tart a hajó eseményeiről és / vagy a kirándulásokról.)
A showműsorok amúgy abszolút nem érdekelnek minket, egyet-egyet a rend kedvéért megnéztünk mindhárom cruise-on, de aztán ennyi. Ámde a Celebrity-n rájöttünk, hogy azért értékeljük, ha egy hajón van élet. :) A Queen Mary 2 se az a nyüzsgős, és az első utunkon teljesen megdöbbentünk a sok 70+, 80+os rollátoros, tolókocsis, botos utason. A novemberin aztán nem ez volt, gondolom az idősebbek nem vágytak hóba, jégbe. :)
Az utolsó mondatod nem tiszta nekem az "ez elsőosztályú, amaz viszont itt a legjobb" viszontja miatt. :) A 2. részből hiányzik egy nem?
Mi szoktunk vinni magunkkal egy - nem elektromos - Nespresso-kompatibilis kávéfőzőt és kapszulákat, vízforraló vagy van, vagy adnak. Nekem reggel rögtön kávé kell, hogy működni tudjak. :)
Más: sajnálom szegény Mein Schiff-eken Dohában és Dubaiban ragadt népeket...
Nemrég jöttünk az Aida Lunáról, és a Cosmáról, és most pár dolog nem tetszett, ezért visszatérnénk a Tuihoz. Sajnos nem emlékszem, hogy milyen kávéfőző van a kabinban. Esteleg valaki fejből nem tudja?
Sokat utaztam Holland America-val (Oosterdam, Zuiderdam, Nieuw Amsterdam, Konigsdam és az akkor teljsen uj Rotterdam). Én személy szerint nagyon szeretem, de az átlagéletkor 75+ és minden erre a korosztályra van kitalálva. Csend és nyugalom, nincs tömeg sehol. Este többnyire komolyzenei műsorok, kivéve a billboard onboard színpad, ahol két zongorista játszik és a BB king színpad, ahol blues zene megy. A színházi műsor ennél a társaságnál a leggyengébb, többnyire beszélgetős műsorok vagy komolyzenei koncertek vannak. A kaja elsőosztályú, a kiszolgálás és a személyzet viszont itt a legjobb (szerintem).
Most jöttünk meg az AIDA Lunáról, ami most esett át egy teljes felújításon. De amit szeretnék megosztani, az hogy októberben Mallorca tömegközlekedése teljes átszervezésen esett át. Ott nincs infláció!:) A buszjegy a repülőtérről a kikötőbe 1 euróról 8 euró lett!