Szerintem meg egy buta öszvér az.
Tök nevetséges ahogy egymás baromságait másolják le a pártok , miközben rohanunk bele a kétpártrendszeres egypártrendszerbe.
Emberré válásod folyamatában nagy előrelépés lesz, ha végre leülsz és tisztességgel végiggondolod, hogy melyik kormány tett többet ezért az országért és a benne lakókért. A kettő közé egyenlőségjelet állítani az emberi gyengeség jele, azé, hogy még annyi felelősséget sem mersz felvállalni, hogy egy szavazatnyi téves döntést hoztál.
kicsit felhozom a topikot, mert elsüllyedt. mi a helyzet veletek, kissé csalódott mszp szavazókkal? most is rájuk szavaznátok, vagy esetleg már megváltozott a véleményetek?
az enyém még nem, viszont egyre inkább hajlok arra, hogy a következő választáson nem fogok egyik vezető pártra szavazni sem, hanem hagyom a pics@ba az egészet és szavazok a zöldekre....
A külfödi tőke kivonul, vagy bejön a minimálbér emelése után?
A forint erősödése és a minimál bér fideszes megemelése miatt ment ki a multi tőke, legalább is ez volt az MSZP 2002-es kampány egyik szlogenje.
Akkó most mi van?
Annyira tudtam, hogy ez lesz:
Magyar Televízió Híradó Pálfy Pistivel - első hír: 53 ezer forintra nő a minimálbér, és 8 százalékos lesz a bérnövekedés.
Persze, kenhetik a hajukra szegény minimálbéresek...
várjuk ki a végét, ha tényleg emelkedés lesz, akkor érdemes hőzöngeni. lehet, hogy most bedobnak egy adrenalin szint növelő cikket, amiből nem lesz semmi, és úgy érzed magad, mint egy megkönnyebbült polgár, és még tapsolsz is nekik.
De mi lesz itt januártól? Mert a nagy népszerűségvesztés csupán az "elméleti" megszorításoknak, drágulásoknak volt köszönhető. De ha hóvégére elfogy a zsé, akkor bizony morci lesz egy-két pógár.
Egye meg a jóléti rendszerváltását maga az MSZP-SZDSZ + Med209gyessy és maffiája!
Rohadjon meg az összes hazug tetű!
Felkérem azon szervezeteket, akiknek valóban az ország talpraállítása és a magyarság egyéneken nyugvó felemelkedése a célja, hogy fogjanak össze ezellen a népnyúzó sanyargató pofánkbaköpő magyarellenes talpnyaló harácsoló tolvaj banda ellen és töröljék el végleg az ország irányításából őket és feleljenek bűneikért az ország tönkretétele miatt!
A kocsik regisztrációs díjának bevezetése (nem emelése, mert emelni azt lehet, ami lent volt, ami nem is létezett, azt létrehozni lehet) nwm összegszerűen fáj, hanem az, amit üzen:
Belépünk egy gazdasági közösségbe, aminek lényege, hogy amit az egyik országban megveszel, azt a máskiban már nem sulythat plusz adó és egyebek. Ettől közösség. A szegény magyar, kinek fizetése a legalacsonyabb, az adóterhei a legmagasabbak, reménykedik, hogy egy kis lélegzethez jut, a gazdagabb országok olcsóbb termékeiből (amelyek ugyanazok, mint itt, csak mire ideérnek baromira megdrágulnak) végre vehet. De nem mert hazai "nagyjaink" gyorsan kitalálják, mivel lehet az eddig is pofátlanul magas árakat továbbra is pofátlanul magasan tartani.
Megint sikerült valamit "magyarosan" elrendezni. A közösség előnyeit saját "vezetőink" zárják el előlük, a hátrányait viszont ugyanők nyelvlógatásig kaparva szórják a képünbe. Azt is, amit ráérnének még pár évig.
Ja: mindez oldalfüggetlen. Minden kormány 90 óta egyformán teszi...
Az eszmélés folyamata láthatóan beindult nálad, de még igen messze vagy a valóság lényegi momentumainak felismerésétől. Talán segítene, hogy az egyébként hemzsegő szoclibes korrupciók, gazdasági megszorítóintézkedéseken túl társadalmunkban zajló egyéb folyamatokra is figyelmet szentelnél.
kicsit komikus, hogy felhozom a témát, de azt hiszem megint hangot kell adjak nagymérvű csalódottságomat. nem, nem gondoltam azt, hogy ha az mszpre szavazok, majd eljön a kánaán, csak azt gondoltam, hogy egy kicist megváltozik a világ. csak egy kicsit. de nem. ugyanaz a szar van, mint 98-2002 között.
ugynaolyan korrupt mindenki, a miniszterelnök saját magát hazudtolta meg a lakáspolitikai kedvezményekkel kapcsolatban.
jövőre lesz áfa emelés, minden. a kocsi regisztrációs díjáról nem is beszélve....
Talán azt, hogy képtelen valóban demokratikus módon kormányozni, megvannak még a régi reflexek.
Vagy, hogy képtelen a neoliberális gazdaságpolitika helyett egy erősebben etatistát alkalmazni, és a gazdasági recesszióra (amit meggyőződésem szerint ők idéznek elő szándékosan) csak megszorító intézkedésekkel tud válaszolni.
Vagy hogy tényleg nagy az a holdudvar, amelyik a választási győzelem és 4 év kuksolás után várja, hogy jusson neki is zsé.
Tudod, az a párt, amelyik szociálisan érzékeny, a fiatalok, meg az idősek pártját fogja, továbbá élharcosa a gazdasági fejlődésnek, s akit mérsékelt újságírók (erről jut eszembe: a mérsékelt szó itt a tudásra utalhat) ajnároznak.
Bocs, nincs időm visszaolvasni. Ugye a kisgazdákkal való szövetségre gondolsz? Hát szerintem is elég felháborító volt, hogy kijelentik: a kisgazdákkal soha, aztán meg lepaktálnak velük. A saját pecsenyéjük sütögetése szerintem is illik rájuk.
szal, vílágítsatok már fel. most télleg az mszp ilyen béna gazdaságpolitikailag, mert mást nem látok (nadrágszíj-szöveg, ami már ismerős 20 évvel ezelőttről), vagy valóban szarul állnak az ország ügyei a külső tényezők miatt?
A ballib kormány saját impotens bénázásának beismerése helyett a követetkező tényezőkre fogja a gyengülő gazdasági mutatókat:
* a nemzetközi helyzet fokozódik
* a gazdasági recesszió begyürüzött
* az iraki válság elnyuló hatásai
* a terrorizmus elleni küzdelem negativ hatásai
stb, stb..
Áh, a mszp-szdsz-nek tényleg semmi köze nincs a kialakult helyzethez...
Állam bácsinak pont az lenne a dolga hogy ha dekonjuktúra van akkor segítse a gazdaságot hogy ne rohadjon le teljesen hogy amikor vége a dolognak ki tudjuk használni a lehetõségeket. Ehhez képest az egész kormányban már egy éve egyedül a Keller tevékenykedett intenzíven de annak sem lett túl sok eredménye. Picit olyan ez mint az a vicc amit tegnap kaptam e-mailben a napivicc.hu-ról:
Megy a teknőc az erdőben, és közben mondogatja:
- Hú de jó, hogy ilyen lassú vagyok! Hú de jó, hogy ilyen lassú vagyok!
Közben száguldoznak el mellette az állatok, de ő csak megy, megy, és mondogatja:
- Hú de jó, hogy ilyen lassú vagyok!
Megáll mellette a nyuszi, és megkérdezi:
- Mond teknőc, miért mondogatod ezt? Miért olyan jó, hogy ilyen lassú vagy?
- Mert rossz irányba megyek. - válaszol a teknőc.
Megint rohadt egyoldalú és manipulatív vagy!
Azt nézd már meg, hogy mennyi a működőtőke-beáramlás nálunk és a többi EU-csatlakozó, átalakuló országban!
Tőlünk menekül, a környéken meg beáramlik.
Jövőre 2% alatti lesz a gazdasági növekedés a jelenlegi lehetőségeink adta 3-4%-hoz képest.
Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de a kedvezőtlen külső gazdasági hatások az előző ciklus utolsó harmadában jelentek meg, és a vártnál hosszabb késleltetési szakasz után értek el hozzánk. Egy darabig úgy tűnt, hogy nem is érnek ide, de megérkeztek sajnos. Amit most látsz pl. a 3% alatti GDP-adatban, az a világgazdasági visszaesés. Egyes előremutató konjunktúra-indikátorok már lassú javulást mutatnak Európa-szerte, de valószínűleg ismét csak egy jelentős késéssel érnek el hozzánk a közvetlen hatások.
Az idegen érdekeket pedig felejtsd el legyél szíves, mert IQ-nulla sötét hozzáállás, hogy az egyik oldalon vannak a hazafiak, a másikon az idegenszívű árulók.