Nekem még anno egy Peugeotnál a (jobb oldali) toronycsapágy végelgyengülésének annyi volt csak a tünete, hogy a legkisebb kátyúba belehajtva hangos recsegő/nyöszörgő hang jött a jobb elejéből.
Egyenesen futott az autó, kormányzásnál (elektromos + olaj szervó) semmi feltűnő jelenséget nem produkált.
Üdv. 2006-os 1.2-es Jazznél magas lambda értéket mértek műszaki előtti felmérésnél, CO állítólag jó. A kipufogónál nem látni lyukat (illetve befogott kipufogónál sincs egyéb tünet). Ennél a típusnál jellemzően mi szokta ezt produkálni (magasabb lambda)? köszi
Nekem a szerelő azt mondja nem tudja megállapítani mi a hiba ! Ha torony csapata lenne akkor lenne hangja amikor tekered .Igy nem gondolja hogy az lenne . Neked volt hangja ? Amikor tekerted a kormányt ? Pont olyan kicsit akad kb 2-5 mm amikor korrigálást igényel az egyenes tartáshoz . De meg próbálok hatni rá hogy cserélje ki .
Sziasztok ! Van egy 2007 Jazz-em 1.2. Az a problémám hogy 40-50 km után ha egyenes úton megyek és kicsit korrigálni akarok ,mintha kicsit akadna a kormányzás , nem olyan gördülékeny .Hosszú úton nagyon zavaró . Volt valakinek ilyen hiba és mi a megoldás ? Köszönöm .
Egy 37 ET -s felni jó 2018 as GK Jazz re !? 16 x 6,5 es 63 agy .
A gyári méretet tudja valaki pontosan .. mert ebből is több félét találtam a neten ..
16x 6 ET 45 56 agy de találtam
16x 6 ET 50 56 agy is
( és persze azt is értem alatta , hogy ha fizikailag jó , mert gondolom úgy jó .. meg az én számolásom szerint 8mm "kijjebb " van ill hogy 6,5 a felni az lehet még pár mm , szóval ha 1-1,5 cm az számít felfüggesztésnek stb ?? )
Rég jártam erre, mert a Jazz csak megy és megy. 2005 ös, most olyan 330 ezer körül járunk.
180 ezernél a váltóban csapágyakat cseréltem.
Van tapasztalat arra nézve, hogy a cserélt csapágyak tartósabbak szoktak e lenni, vagy várhatóan szükséges lesz újra a csere?
Másrészt az első stabilizátor gumicsapágyait már jó volna kicserélni, de úgy látom a jobbos még csak csak, de a bal oldali egyáltalán nem tűnik hozzáférhetőnek a bölcső levétele nélkül.
Jól látom, vagy van valami trükkje hogy anélkül is hozzáférhető legyen?
Köszönöm. A kérdés nem a további munkafolyamatokra vonatkozott , azok is le vannak írva a gyári használati utasításba. Amennyiben a leírtakat pontosan betartod azaz megvárod még a motor teljesen lehűl akkor kb 4 órát is igénybe vesz a hűtőfolyadék csere .
7. Töltse fel a tartályt a MAX jelig (A) 2. típusú Honda minden évszakban használható fagyálló/hűtőfolyadékkal.
8. Öntsön eredeti Honda All Season Antifreeze minden évszakban megfelelő fagyálló folyadékot vagy Coolant Type 2 hűtőfolyadékot a hűtőbe a betöltőcsonk aljáig.
9. Lazán helyezze fel a hűtősapkát.
10. Indítsa be a motort és járassa, amíg bemelegszik (a hűtőventilátor legalább kétszer bekapcsol).
11. Állítsa le a motort. Ellenőrizze a szintet a hűtőben, és szükség esetén töltsön be eredeti Honda All Season Antifreeze minden évszakban megfelelő fagyálló folyadékot vagy Coolant Type 2 hűtőfolyadékot.
12. Helyezze fel szorosan a hűtősapkát, majd ismét járassa a motort és ellenőrizze a tömítettséget.
Hűtőfolyadék csere első lépése a gyári kézikönyv szerint: 1. Fordítsa a gyújtáskapcsoló kulcsot ON (II) állásba. Állítsa a fûtéskapcsoló tárcsát a legerôsebb fokozatba. Vegye le a gyújtást.
Ebben van valamilyen elektromos szelep ami nyitja zárja a fűtőradiátort?
Megvárhatod és ingyen van. De előtte időpontot kell egyeztetni a szervizzel a nyilvántartás miatt. A honda.hu-n megnézheted, hogy érintett vagy-e a visszahívásban.
Ha esetleg már nem a gyári van benne, és csak rátöltesz, vagy cseréled, de nem teljesen átmosva, akkor olyat, ami benne volt. A keverés a legrosszabb, mert a különbözők kicsaphatják egymás alkotóit.