Keresés

Részletes keresés

ufóleány Creative Commons License 2010.09.26 0 0 109
Szó elszáll, keresztlevél elég(het), úgyhogy szerintem attól még, hogy valaki kereszténynek avagy keresztyénnek mondja magát simán lehet benne ez a rettegett démon, vagy mi a szösz.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.26 0 0 108
Kedves sztyepan vlagyimirovics!


„Annyira vágyik egy ilyen Mindenható Segítő létezésére , hogy egy idő után már tényleg úgy érzi és hiszi , hogy valóban létezik.” – Rossz elképzelés… A hit más dolog, és az is, ha valaki tudja hogy létezik. Én tudom hogy létezik. (Azt pedig hogy honnan tudom, nem árulhatom el, mert nem tehetem.) Semmi baj ha ezt sokan nem értik, vagy nem tudják elképzelni. Ez, mint már oly sokszor írtam lényegtelen, mert attól Ő még létezik. És angyalok is, bármily nehéz elhinni. És ezt is tudom, nem pedig „csak” hiszem hogy léteznek.

„Ön valószínűleg azért hisz Istenben , mert úgy érzi, nagyon jó volna , ha létezne egy Mindenható Atya , aki minden súlyos problémánkat megoldja és minden nagy bajból vagy veszélyből kisegít minket.” - Újból írom: Isten nem „személyesen” segít. Ugyanis ez az angyalai feladata. És újra leírom: csak akkor segítenek ha kérik őket vagy ha Isten parancsolja. Persze az is megtörténhet hogy hiába kérik nem segítenek, de az azért van mert parancsot kaptak hogy ne tegyék. De nem kell félreérteni, mert azt sem rossz szándékból… És újból le kell írjam: szabad akarat…ez az emberek legnagyobb ajándéka…………
Előzmény: Törölt nick (107)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.23 0 0 106
Kedves sztyepan vlagyimirovics!

Tudom, már írtad. Megértettem elsőre is.

Először is, Isten még mindig létezik, és ez még mindig nem hit kérdése. :) Vedd úgy hogy ezt olyasvalaki írja, aki tudja hogy létezik és nem „képzelődik”.

Istent nem teremtik meg az emberek, ez lehetetlenség, mert Ő teremtett mindenkit.

„minden problémánkat megoldja és mindig segít , ha nagy bajban vagyunk” – Érdekes elmélet… Ha segítséget kér egy ember, akkor sem Isten maga segít, hanem az angyalai. Persze bizonyos kereteken belül… Ugyanis: SZABAD AKARATOT ADOTT NEKTEK. Ami azt jelenti hogy csak úgy nem fognak beleszólni a dolgaitokba. Kivétel: isteni parancs.

ATTÓL MÉG NEM VESZÍT ÉRTÉKÉBŐL SEMMI ÉS SENKI, MERT Ő LÉTEZIK. A VILÁGMINDENSÉG ÍGY IS REJTÉLYES ÉS VÉGTELEN MARAD, MERT ATTÓL MÉG AZ IS, NEM KELL AHHOZ AZT HINNI HOGY NEM LÉTEZIK. MINDENKI ELDÖNTHETI HOGYAN LÁTJA A VILÁGOT, NEM KELL BIZONYOS VALAKI ÁLTAL MEGTERVEZETT SÉMÁKAT KÖVETNI. HA AKAROD GYÖNYÖRŰNEK, IZGALMASNAK, ÉRDEKESNEK LÁTHATOD A VILÁGOT. ATTÓL MÉG ISTEN UGYANÚGY LÉTEZIK. :)

Ha nem létezik Atyánk, a „másik világ” sem…akkor az emberek hogyan tudnak angyalokkal, felemelkedett mesterekkel, stb. kommunikálni? Úgy gondolod, hogy ezek az emberek csak képzelődnek? NEM. Létezik az a világ amit nem vagy képes érzékelni. És ez sem hit kérdése…

Remélem nem értesz félre…


HA AZ EMBEREK ELVESZÍTIK HITÜKET ISTENBEN, ISTEN AKKOR SEM VESZTI EL HITÉT AZ EMBEREKBEN. :)
Előzmény: Törölt nick (103)
Hy Creative Commons License 2010.09.20 0 0 102

Minden emberben lehet démon.

Bármelyikőnk megzakkanhat, kitörhet belőle a végtelenségig gonosz, a pokoli démon.

Az emberi történelem bizonyítja, önös érdekeiért, tébolyultságában a legszörnyűbb tettekrre, pusztításar képes tud lenni az ember, ha gátjai átszakadnak, hatalmi vágya fölé kerül erkölcsös lényének.

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.20 0 0 101
Kedves sztyepan vlagyimirovics!

Sajnálom, hogy ezt így látod…
Mert ez nem így van. Viszont a te választásod…

De kérdezlek én: ha Isten „eléd állna” és felajánlaná hogy elmondja, hogy megértsd, meghallgatnád? Én tudom a választ…

„Az emberek millióinak és a többi érző lény milliárdjainak a borzalmas szenvedései és iszonyatos nyomorúságai szintén világosan mutatják , hogy a valóságban semmiféle Irgalmas és Szerető Atya nem létezik.”
Erre csak annyit írnék, hogy kik miatt vannak az emberek nyumorúságban, kik miatt szenvednek? Vegyétek észre! A szabad akaratotokkal bármit megtehettek, és meg is tesztek…egymást bántjátok… Ajándékot kaptatok, de ezt egyre rosszabb dolgokra használjátok… Nekem is van egy kérdésem: MIÉRT?

Isten létezik, akár hiszed, akár nem… Ez nem hit kérdése… De a választást meghagyta nektek.

Tudom minek „képzeled” Istent… Gonosznak, kegyetlennek, stb…
De! Ha olyan lenne, amilyennek hiszitek sokan:
-Nem teremtette volna meg az embert.
-Elvárná és elintézné hogy csak Őt dicsőítse mindenki.
-Nem adott volna szabad akaratot senkinek.
-Ha nem érdekelnék az emberek, akkor inkább azt kérte volna az angyaloktól hogy csak Őt szeressék. Ehelyett azt kérte: szeressétek az embereket jobban mint engem, védjétek őket, mert védelemre szorulnak. De a határt meg kell húzni. Tisztelnetek kell a szabad akaratot. Nem parancsolhattok nekik, azt az utat viszont megmutathatjátok, ami hozzám vezet…

Sajnálom, ha támadásnak véled, nem annak szántam!
Előzmény: Törölt nick (100)
Józsikácska3 Creative Commons License 2010.09.19 0 0 99

Gabriele Amorth: Egy exorcista meséli

HOGYAN KÉPESEK ÁRTALMUNKRA LENNI AZ ÖRDÖGÖK?


Válasz:

Az ördögök kísértéssel, támadással, ostromlással és megszállással tudnak ártani nekünk.


Magyarázat:

Hittétel, hogy az ősbűn következtében a Sátánnak és angyalainak van bizonyos hatalma az emberek felett (DS 376, DS 789). A szentatyák ebben látják az eredeti bűn egyik legsúlyosabb következményét.

A Sátán és angyalai számtalan eszközzel képesek ártani az embereknek. Ezeket alapvetően öt csoportba sorolhatjuk: kísértés (tentatio), támadás (infestatio), testi megszállás (circumsessio), ostromlás vagy benyomulás (obsessio) és teljes megszállás (possesio). Ha az egyházi szóhasználat nem mindig következetes, annak az az oka, hogy az öt terület nehezen választható el egymástól, ui. vannak átmenetek és valójában csak az emberi életet befolyásoló erősödés mértéke szerint alkotunk mesterséges határokat, de a valóságban az ördög egyetlen tevékenységéről van szó.

 

• Kísértés (tentatio): Nem minden rendetlen kívánság írható közvetlenül az ördög számlájára. Ezért nem kell ott ördögi kísértésről beszélni, ahol csupán érzéki vágyról, birtoklási ösztönről, gyávaságról vagy rossz társaságról, vagyis önmagunkból és a bűnös világból származó csábító negatív hatásról van szó. Az ördögi eredetű kísértés ui. ezektől mind irányában, mind erejében különbözik. Az ördögi eredetű kísértés mindig súlyos, akkor is, ha eleinte csak jelentéktelennek látszó vétekre ösztönöz. Az ördögi kísértés erőteljes, kitartó és miazmája jobban mételyezi a lelket, mint a merőben természetes eredetű kísértések. A kísértések végső célja (és ez rövid távon megmutatkozik) az Istentől való teljes elfordítás, a pusztítás. Az ördögi kísértést általában nem lehet egzakt módon megkülönböztetni a természetes eredetűtől, de általánosan lehet ismérveket adni: Ha a hit területén jelentkezik egy kétely, az általában nem ördögi eredetű, ha azonban az egész hitletétemény kérdőjeleződik meg egy pillanat alatt, majdnem mindig a Sátán áll a háttérben. A szexuális jellegű kísértés legtöbbször természetes; azonban ha valaki arra érez kísértést, hogy Istent és az Egyházat vádolja, netalán gyalázza, amiért korlátozza ösztöneit, akkor gyakran ördögi eredetű bajról van szó. Az öngyilkossággal és a szándékos gyilkossággal, a természetellenes testi vágyakkal, a megrontással, a mágiával, boszorkánysággal (vudu, mukamba), a sátánizmussal és a spiritizmussal kapcsolatos kísértések mögött szinte mindig ott szokott állni az ördög, nem kizárva a természetes hajlamok és kísértések együttműködő jelenlétét sem. A megfelelő orvosság az azonnali ellenállás, az imádság (kivált a rózsafüzér) és a szentségek (gyónás és a szentáldozás) gyakori vétele; kereszteletlen esetén a keresztség, meg nem bérmált esetén a bérmálkozás.

 

• Támadás (infestatio): Ebben az esetben az ördögi működés kézzelfoghatóbb. Olyan balszerencse-sorozatok, csapások és kísértések érik ennek során az embert, amelyekből világosan lehet érezni, hogy nem merő véletlenségről van szó. Fokozottabb mértékű támadásnál paranormális jelenségek is mutatkozhatnak, és olykor fény- és hanghatások is jelentkeznek. A megtámadottat rémálmok, látomások és depresszió gyötrik, és folytonosan erősödő félelemérzet keríti hatalmába. A szentek életében viszonylag gyakori jelenség. Ui. ez is egy sajátos kísértés, melynek segítségével az ördög – gyakran, de nem mindig – el akar tántorítani valakit egy nemes és komoly természetfölötti értékkel bíró cselekedettől (pl. megtérés). Felismerését nehezíti, hogy az ördögi támadás nagyon hasonlít ideg- és elmebetegségekhez, és felismeréséhez hívő, de nem babonás szakemberre van szükség. Súlyosbítja a helyzetet, hogy az orvosok (és a papok) többsége nem feltételezi a probléma ördögi hátterét. A megoldás itt is a kísértésnél mondottakkal azonos, de ha lehet, még fokozottabb mértékben. Mindenképpen keresni kell egy mélyen hívő és lehetőleg képzett katolikus papot, aki előtt fel kell tárni minden nehézséget. Emellett orvost is érdemes felkeresni.


• Testi megszállás (circumcessio): A megszállottságnak egy gyengébb változata, amelynél a Sátán csak a testet keríti hatalmába, és oly módon kényszeríti a megszállottat cselekedni, hogy az istenkáromló tevékenységeknek kényszerű eszköze legyen. (Ilyen pl., amikor valaki minden ok nélkül kényszeresen köp, ha templomot, vagy feszületet lát.) A testi megszállás olykor kevésbé egyértelmű, és csupán a betegség makacssága, a megbetegedés körülményei és egyes sajátosságai árulkodnak arról, hogy démoni megkötözöttség húzódik meg a háttérben.

 

• Ostromlás (obsessio): Ez az ördögi tevékenység a támadás egy erősebb, a megszállottság egy gyengébb fajtájának tekinthető. Az ördög látványosan és teljességgel nyíltan lép fel, és az extrém természetfölötti (vagy paranormális) jelenségek, támadások és kísértések özönével árasztja el az ostromlott embert. Ezen a szinten nem ritka az ördög részéről a fizikai bántalmazás sem. Noha ez a jelenség ritkán a szenteknél is előfordul, az ostromlott ember gyakran már maga tehet bajáról. Oka lehet, hogy a Sátánt önmaga közelítette meg mágia, jóslás, babonaság, boszorkányság, sátánizmus, fekete mise vagy az okkult világ irányába mutatott veszélyes kíváncsiság más megnyilvánulási formáival, de nem ritka, hogy más személyek mesterkedése (átok, rontás, fekete mágia) áll a vész hátterében. Ebben az esetben mindenképpen meg kell keresni a helyileg illetékes megyés püspököt vagy egy katolikus pap ördögűzőt (exorcista). Az ördögi terv része a majdnem általános ellenállás olykor még egyházi körökben is, ezért nem szabad megtorpanni.

 

• Megszállás (possesio): Ennek is különböző fokozatai vannak, de általánosságban elmondható, hogy a megszállottság lényege, hogy valakinek a testét és személyiségét egy vagy több démon teljességgel lefoglalja. A szabad akarathoz nem férnek ugyan hozzá, de a megszállottnak és közvetlen környezetének életét a szó legszorosabb értelmében pokollá változtatják. Súlyosabb esetekben a megszállott már semmilyen szabadakarati tevékenységet nem tud külsőleg felmutatni, és személyiségének külső jeleit (hangját, szavait, mozdulatait) teljesen eluralja a megszálló hatalom. Megnyilvánulásaiban nagyon hasonlít a tudathasadás (schizofrenia) vagy a nyavalyatörés (epilepsia) tüneteteihez, és a szakember (exorcista, angelologus vagy demonologus) is csak tüzetesebb vizsgálat után tudja bizonyosan diagnosztizálni az ördögi megszállottságot. A megszállott maga már ritkán tud segítségért fordulni, ezért környezetének kell katolikus(!) püspökhöz fordulni, aki köteles kivizsgálni az ügyet. Itt félre kell tenni minden szerénységet, és akár ráménősségig menő kitartással kell követelni a segítséget, hiszen a megszállottság az embert érhető legnagyobb csapás, s gyötrelmeit tekintve nincs az a testi fájdalom vagy lelki kín, amely összemérhető vele. A megszállottságnak jelei is vannak (melyeket az ördög a rejtőzködés fázisában nem, vagy nem mindig és nem együttesen mutat). A Római Rituálé (Rituale Romanum) leírja a megszállottság jeleit, melyekből többnek együtt kell jelentkezni ahhoz, hogy az ördögűző megkapja az engedélyt a püspöktől az ördögűzés elkezdésére. Ezek a jelek a következők:

 

1. Nem tanult nyelven való beszéd.

2. Távoli vagy rejtett dolgokról való pontos ismeret.

3. Az izmok potenciálját messze meghaladó, vagyis a nemtől vagy életkortól elvárhatónál jóval magasabb fizikai erő.

4. A szent dolgokkal kapcsolatos utálat (bár ezt nem mindig lehet rögtön észrevenni).

5. Emellett számos apróbb jel is megerősítheti vagy felkeltheti a megszállottság gyanúját: infernális gonoszság; gyors fizikai leromlás; megváltozott arcszerkezet és/vagy hang; koraérett vagy hirtelen javult nyelvhasználat és gondolatvilág; paranormális jelenségek: tárgyak távolról mozgatása (telechinezis), gondolatátvitel (telepatia); erős pszichológiai kényszerítő erő és sokszor hirtelen ébredt erőteljes érdeklődés a boszorkányság iránt.

 

Azonban óvatosnak kell lenni: „Konkrét esetek megítélésénél nem szabad szem elől téveszteni, hogy a gonosz angyalok közvetlen jelenléte és tevékenysége rendkívüli; tehát ritka (…). A rendkívülit és ritkát a hittudósok útmutatása szerint általában nem szabad könnyen és mindenütt feltételezni, hanem bizonyítani kell (miracula non sunt multiplicanda – a csodákat ne szaporítsuk). Ezért az ördögi hatásra gyanús esetben is természeti hatóokra kell gondolni, amíg az ellenkezőjére nincsen súlyos ok. A régiek túlzó ördög-szimatolása épp annyira szélsőség, mint sok modernnek ördög-iszonya. A katolikus igazság középen van. A gonosz szellemek beavatkozása lehetséges; meg is történik nem egyszer, – az Üdvözítő tanítása ebben világos és határozott – de mindig megfelelő természeti és természetfölötti megokolással” (Schütz. Dogm. I. 50.§ 4.).

Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 98
Kedves sztyepan vlagyimirovics!

Kezdem azzal hogy nem szeretnélek megbántani, távol áll tőlem. Csupán szeretnék hozzászólni a hozzászólásodhoz. :)

Érdekes látásmód. Sokan gondolkodnak úgy, ahogy te.

Szeretném Atyánkat megvédeni, mert úgy érzem, Istent sokan félreismerik. Ő nem gonosz és nem kegyetlen. Az embereknek rengeteg mindent adott, attól függetlenül, hogy észreveszik ezt, vagy sem. A legnagyobb ajándék, a szabad akarat. Ő nem várja el hogy higgy benne, sem tőled, sem mástól… A vallások tartalmát sokféleképpen lehet értelmezni. Van aki félreérti, sajnos vannak rettenetes példák… És persze az is szörnyű ha a gyilkolást összekötik a vallással és Istennel… De ne felejtsük el hogy ezeket nem Isten teszi, és nem a vallás tehet róla! A vallások arra szolgálnak hogy közvetítsék az emberek felé hogy létezik számotokra nem érzékelhető világ és felsőbb hatalom, és hogy mindannyian többek vagytok mint amit hisztek. Mert sokan ragaszkodtok a fizikai világhoz, nem tudtok (vagy nem akartok) elfogadni mást ezen kívül. Valahol megnyugtató lehet, mert így a legegyszerűbb, ez igaz. De ne érts félre, nem akarlak meggyőzni, senkit sem akarok. Mindenkinek a saját döntése hogy miben hisz, vagy miben nem hisz.
De attól a tény nem változik: Atyánk létezik…

Remélem nem érzed támadásnak az írásom, ha igen, elnézést!
Előzmény: Törölt nick (92)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.17 0 0 97
Értem. Nem akartam azt a benyomást kelteni.
Előzmény: Törölt nick (91)
llang-ilang Creative Commons License 2010.09.17 0 0 94
"Így a gyermek pár démonnal megrakva látja meg a látható világot. Ennek leggyakoribb szemmel látható és tapasztalható jele a nyugtalan éjszaka nem alvó hanem síró gyerek. A másik jele a hasgörcs ami ugyancsak általában éjszaka fordul elő."


Még évek után is tudtok nekem meglepetéseket okozni.Már egy gyerek hasfájásának is démon az oka...még karizmánis körökbe is tulzásnak tartom. Te igazi ultra vagy.
Szuvasodik a fogad? Moss fogat, és a fogkrém elüzi a fogszuvasodást okozó démont!

Bünre valo hajlammal születik egy kisbaba, a gyerekek pedig nagyon öszinték és kegyetlenek, de ez nem démon hanem elkorcsosult emberi természet.
A katolikus hit egyik fenéje hogy megszülettél=bünös vagy.
Hát mi bünt követett el az a kisbaba 1perccel a születése után? Ezért került bele az istván a király r.opera szövegébe: "Nem kell olyan isten, kinek bűnös aki él".
Előzmény: Törölt nick (85)
quovadis90 Creative Commons License 2010.09.17 0 0 93

Egyetértek. Főleg nem okozhatnak bűnt.

"Senki se mondja, mikor kísértetik: Az Istentől kísértetem: mert az Isten gonoszsággal nem kísérthető, ő maga pedig senkit sem kísért.

Hanem mindenki kísértetik, a mikor vonja és édesgeti a tulajdon kívánsága.

Azután a kívánság megfoganván, bűnt szűl; a bűn pedig teljességre jutván halált nemz." I Jakab 13.

Előzmény: Törölt nick (84)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.16 0 0 91
Csak mert úgy tűnt, mint amikor egy kezdő Jehova tanúja cizellálgatja a nemrég tanultakat, a maga egyszerű okfejtésével.
Előzmény: Törölt nick (90)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.16 0 0 90
Nem. Nem az.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.16 0 0 89
Ez valami különkiadású Biblia?
Előzmény: Törölt nick (88)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.16 0 0 88
Ez egy nagyon jó téma… Szeretném előre leírni hogy nem szándékozom senkit megbántani, úgyhogy ha valakit bánt a véleményem, előre elnézést kérek! De úgy gondoltam ehhez a témához érdemes hozzászólni…

Megpróbálom tömören… :)

Először is egy démon nem válogat, bárkit meg tud szállni, még egy keresztényt is. Sajnos a legjobb módot és időt találja meg hogy egy ember közvetlen közelébe férkőzhessen, és módszeresen gyötörhesse. És nem kér engedélyt! Ez fontos! Ugyanis akiknek a szabad akaratot tisztelni kell, azok az angyalok ebből kifolyólag a bukott angyalok is… Mint minden angyalnak, nekik is be kell tartaniuk, nem számít hogy fellázadtak. Sajnos téves az a hit hogy Sátán egyenlő Luciferrel… Olyat is olvastam hogy valaki azt hiszi hogy Lucifer egyenlő az Antikrisztussal is… Úgy gondolom ezt kicsit rendbe kellene szedni. Lucifer a legjobb angyal volt, amíg fel nem lázadt Isten, Jézus és az emberek ellen. Olyan hatalmat akart, sőt (tán nagyobbat) mint Isten hatalma, és megtagadta Isten kérését, mert Atyánk megkért minden angyalt hogy szeressék az embereket jobban mint Őt... Lucifer nem volt hajlandó meghajolni az emberek előtt, és persze sérelmezte Isten Jézussal való kapcsolatát is. Aztán az emberek ellen tett bukott angyalaival együtt súlyos dolgokat, hogy bebizonyítsa Atyjának milyen rosszak az emberek. Így Mihály Arkangyal vezetésével az őt követő angyalokkal együtt levetették a Mennyből, és megláncolták. A helyébe Mihály Arkangyal lépett. Meg kellett büntetni Lucifert, mert hatalmasnak számított az árulása…ugyanis egy szülő büntet hogy felfogja a gyerek hogy az rossz volt amit tett, így tud különbséget tenni a jó és rossz között… Sajnos Lucifer nem tanult ebből, ezt mindenki tudta… Ő még mindig azt hiszi hogy neki van igaza, ezért gyűlöli az embereket…
Az igaz hogy embernek nincs hatalma a démon felett, viszont az angyalok is tudnak segíteni ilyen téren.
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.02 0 0 85
>mindenki tiszta lélekkel születik<

Igen ez volna a normális.De mivel a fogantatás pillanatától kezdve a bűnben lévő világban van erre nagyon kicsi az esélye voltaképpen semmi mert az áteredő bűnt már fogantatásakor örökli. Mivel a szülőknek elvárásai vannak már a születendő gyermekkel szemben ( pl. fiú legyen, ne lány. véletlen gyerek, abortálásra váró de meg menekült gyermek stb.) így lelki sérülésekkel ellátva jön a világra amibe előszeretettel kapaszkodik a démon. Így a gyermek pár démonnal megrakva látja meg a látható világot. Ennek leggyakoribb szemmel látható és tapasztalható jele a nyugtalan éjszaka nem alvó hanem síró gyerek. A másik jele a hasgörcs ami ugyancsak általában éjszaka fordul elő.

>Köztudott,hogy az ördögnek semmi ereje és hatalma egy igaz hívö felett de összhangban kap hatalmat az ember lelke felett,amilyen jogokat ad neki az ember.<

Az is köztudott, hogy az ördög sokkal erősebb az embernél. Nagyobb a tudása a rálátása dolgokra, rafinált, kiszámító, irigy, és még bosszúálló is. Egyszóval fölötte áll az embernek. Előnye még, hogy szemmel nem látható és a nap 24 órájában képes az embert kisérteni. Soha nem alszik.( a nyamvatt) Így az" igaz hívőt" is képes rászedni.És már be is férkőzött a kis huncut.
Hatalma csak Jézus Krisztusnak van az ördög felett. Embernek nincs!

>Démonok, sátán, ördögök annyit jelentenek hogy rossz,és az embernek meg kellene tanulnia lelkével tudatával szemben harcolni.<

Démon, sátán, ördög. Ezek személyek. Nem a lelkem és a tudatom ellen kell harcolnom, hanem a sátán ellen!

Nem a vér és a test ellen kell küzdenünk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, a sötétség világának kormányzói ellen, ... Ef 6,12
Előzmény: zsuzsajásmin (83)
Törölt nick Creative Commons License 2010.09.01 0 0 84

Nem lehet igaz keresztényben démon!

 

Jak. 4,7
Engedelmeskedjetek azért az Istennek; álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek. 

 

Előzmény: actionman (-)
zsuzsajásmin Creative Commons License 2010.09.01 0 0 83

Kedves topic-ozók,

Bécsben élö írónö vagyok,és akarva-akaratlanul rákattintottam erre a topikra resarzsációm útján.új könyvemen dolgozom,amely egy regény voltaképpen,és az olyan témát dolgozza fel mint a gonosz.-egy részben.Nem könnyü feladat az enberek tudatára adni hogy mindenki tiszta lélekkel születik amely környezeti hatások avagy külsö nyomás hatására beszennyezödhet.Csakis ha az ember utat ad neki!Köztudott,hogy az ördögnek semmi ereje és hatalma egy igaz hívö  felett de összhangban kap hatalmat az ember lelke felett,amilyen jogokat ad neki az ember.Elöször kívülröl irányít,mert az ördög avagy démon ami voltakeppen a rossz megtestesítöje vagy formálója az embereket próbálja rávenni a rosszra.Bizony helyt is állunk neki,ezzel utat nyitva a számára.Az ördög fel tud használni egy rossz gondolatot egy szót is.Ha pozítív gondolatot küldesz magadból pozitív úton tér vissza hozzád,ha negatív gondolattal dolgozol az ördög felhasználja és megindul a lavina,amely oly gyorsan rád ronthat hogy magad sem fogod a végén elhinni.Az ördög elleni legjobb szellemi védekezés a türelem és alázat.Harcolnunk kellene saját lelkiismeretünkel szemben mielött gonoszságra vetemednénk,bezárhatnánk az utat az ördög elött.Démonok,sátán,ördögök annyit jelentenek hogy rossz,és  az embernek meg kellene tanulnia lelkével tudatával szemben harcolni.Ne kezdj el beszélgetni az ördöggel.Készülöben lévö könyvem címe:Hozzátartozóim keresem

 

Paleokrites Creative Commons License 2008.02.20 0 0 82
Senkiben nincs démon, hacsak nem a jó lelkiismeret hangjaként hivatkozik rá....., de démon az emberben?
Röhej!
migrant Creative Commons License 2008.02.20 0 0 81
Miért ne lehetne?
Iván Gábor Creative Commons License 2008.02.10 0 0 79


A bibliai SátánIsten, amely mítoszát élteti, az végül is egy démon.

thghgh Creative Commons License 2008.02.10 0 0 78

Ha egy mosóporreklám azt hirdetné, hogy ez egy nem rossz mosópor, de a konkurencia mosópora is kiviszi a foltot, akkor nem lenne túl jó reklám.

Ugyanúgy ha egy vallás azt hirdeti, hogy más vallás követői is akashába/mennybe...  jutnának, ahelyett, hogy lehúzná a konkurenciát (sátán megtévesztette, tévelygő, hamis...), akkor csökkene követőinek száma és így befolyása is; amit pedig nem akar.

 

Persze vannak kivételek, sok keleti vallás nem ilyen "megfélemlítésen alapuló térítés"- orientált.

Előzmény: kiring (73)
Hampu Creative Commons License 2008.02.10 0 0 77

A Pápában is van démon ha van Isten akkor Démon is van.

Aki hisz az ilyen hülyeségekben abban bizony lehet.

Előzmény: svmmvm bonvm (76)
svmmvm bonvm Creative Commons License 2003.09.04 0 0 76
Ha lenne démon, a pápa kiűzné:)
Amet Creative Commons License 2003.09.04 0 0 75
Kedves Kiring!

Az "Egyistenhit e a kereszténység ?" című topicban a nem keresztények mennybejuthatóságáról olvasható információ, amely olyan tanúbizonyságra alapozott, akinek az Úr megmutatta ezeket. Hozzászólás sorszámok: 792, 800, 811.

Üdv: Amet

Előzmény: kiring (71)
actionman Creative Commons License 2003.09.04 0 0 74
egyrészt azt mondod – nem a vallásokon és vallási felekezeteken van a hangsúly

Igen.

hanem Istenen – másrészt azt mondod - üdvözülni kizárólag csak Jézus Krisztuson keresztül lehet

Kizarolag.

akiknek van (valamilyen nevű) Istene, de nincs Jézusa – és én megint azt kérdem – akkor azok nem kerülnek Istenhez?

Ha nem kovetik Jezust, akkor imho nem. De ez csak az en velemenyem. Ott van pl. az iszlam. Ok is (alapjaban veve) egyistenhivok (monotesitak), es az csak reszletkerdes, hogy ok Allahnak hivjak. De ez az Allah teljesen mas, mint Isten. Ezert nem alaptalan az az allitas, hogy oket megtevesztette a satan.

akit Jézus vezet, az előtt nyitva Isten kapuja, akit nem Jézus vezet, az előtt zárva....

Pedig ez a helyzet, mert Jezus az ajto.

Akkor ezzel azt mondod, hogy a Mennyei Atyához kizárólag csak a keresztények jutnak.

Nem! Ill. nem egeszen. Mert ki a keresztyen? Aki Jezust koveti. De kire mondjak azt, hogy keresztyen? Akit megkereszteltek. A ketto pedig, mint Mako Jeruzsalemtol. Egyebkent ismered a vontatohalo peldazatat, amely szerint ebben az idoben mindenfele ember kerul az egyhaz hatosugaraba (ertsd: formailag keresztyenek), de egy reszuk jo gyumolcsot terem, mas reszuk csak bogancsot. Egyik reszuk udvozulni fog, masik reszuk nem.

Szoval az udvozules feltetele nem az, hogy valaki formailag keresztyen legyen, hanem az, hogy higgyen Jezusban. A nagy kerdes az, hogy hogyan hihet valaki Jezusban, ha meg sosem hallott rola? Ezert kell az evangeliumot terjeszteni.

Vagy ezt még megtoldod Kálvin szavaival – csak a kiválasztottak.

Igy van. Mar Augustinus is 'rajott' a predestinacio tanara. Pal a Romai levelben is beszel arrol (es tudom, hogy emberi esszel nehez elfogadni, es az emberben csak rettegest ebreszt), hogy Isten egyes embereket tisztessegre, masokat becstelensegre teremtett. Megjegyzem, azert nem ilyen egyszeru az eleve elrendeles tana, es Kalvin is inkabb a pozitiv oldalat hangsulyozta.

Kálvin gondolom nem volt jehovista, mert akkor mindjárt így írta volna – csak a 144.000.

Nem :-) Egyebkent a 144.000 imho egy szimbolikus szam.

ez az elragadtatás is csak a keresztényekre vonatkozik....

En inkabb ugy mondanam, hogy akik Istennel jarnak, ahogy pl. 1Moz-ben olvashatsz Enok elragadtatasarol.

Ilyen megvilágításban akkor Isten (is) egy kirekesztő Isten.

Ez nem jo megfogalmazas. Mert Isten hivo szava mindenkinek szol, de nem felel ra mindenki. Meg aztan, ha Isten mindenkit a halalban hagyna (mert az Isten nelkuli eletet halalnak nevezi a Biblia; es igy lehet, hogy egy 70 eves ember valojaban csak 5 evet elt), akkor sem lehetne senkinek egy rossz szava sem, mert csak azt kapnanak, amit erdemelnenk. Csak orulhetunk, hogy Isten nem rajtunk szemlelteti, hogy ezt erdemled ember, orulj, hogy ettol megmentettelek.

Szoval, en a 'kirekeszto' jelzo helyett inkabb azt mondanam, hogy Isten a gyehennara szant bunosok peldajaval is erositi oveit. Persze ez is csak szigoruan imho.

nem a felekezet számít, hanem egyedül csak Isten,

Igaz.

akkor meg Jézus nélkül is oda kell hogy találjunk Istenhez – hisz te is mondod – millió felekezet van, és nem minden felekezetnek

Egy meresz kepletet mutatok neked: Jezus=Isten. Ha keresztyen felekezetrol beszelsz, akkor az egyes felekezetek eltero tanitasai ellenere is elmondhatom, hogy az alapokban (=Jezus) megegyeznek. Es ez az, ami igazan szamit.

nem minden embernek van Jézusa

Nem mindenkinek.

de minden hívő embernek van (valamilyen nevű) Istene.

Es ez a 'valamilyen nevu isten' nem eleg, ha az nem az egyetlen elo es igaz Isten.

Ezek után akkor esetleg így lehetne inkább mondani, pontosítani – KERESZTÉNY ember csak Jézuson keresztül jut Istenhez, a nem keresztény ember viszont valamilyen más módon, más úton.

Nem. Isten csak 1 van. Mondhatjuk mi Istennek, az angolok God-nak, a nemetek Gott-nak, megint masok Jehovanak, nem ez a lenyeg, amig ugyanarrol a szemelyrol beszelunk. Hozza pedig csak Jezuson at vezet az ut.

Ha az xy bennszulott afrikai torzs Z szellemerol beszelunk, vagy a hinduk Sivajarol, Brahmajarol, netan a buddhistak Buddhajarol, stb. akkor hozzajuk vezethet mas ut, nem vitas, de az biztos, hogy a vegiteletnel oket az nem fogja megtartani.

ActionMan

Előzmény: kiring (73)
kiring Creative Commons License 2003.09.03 0 0 73
"Keressük meg együtt rá a választ".

Jó, de azért annak nem sok értelme van hogy „átvesszük” ugyan az anyagot, de a dolgok mégis tisztázatlanok maradnak. Mert egyrészt azt mondod – nem a vallásokon és vallási felekezeteken van a hangsúly, hanem Istenen – másrészt azt mondod - üdvözülni kizárólag csak Jézus Krisztuson keresztül lehet, az Istenhez vezető út egyedül csak a jézusi út. Ne beszéljünk most az ateistákról, hanem csak azokról, akiknek van (valamilyen nevű) Istene, de nincs Jézusa – és én megint azt kérdem – akkor azok nem kerülnek Istenhez? Ez így érdekes szituációt szül – akit Jézus vezet, az előtt nyitva Isten kapuja, akit nem Jézus vezet, az előtt zárva.... Akkor ezzel azt mondod, hogy a Mennyei Atyához kizárólag csak a keresztények jutnak. Vagy ezt még megtoldod Kálvin szavaival – csak a kiválasztottak. Kálvin gondolom nem volt jehovista, mert akkor mindjárt így írta volna – csak a 144.000.
Bár ez a feltevés még talán meg is felel a próféciának, amely Jézus titkos eljövetelét jelzi, amikor is az angyalok „elragadják” az egyházat. Gondolom ez a prófécia és ez az elragadtatás is csak a keresztényekre vonatkozik....
Ilyen megvilágításban akkor Isten (is) egy kirekesztő Isten.

De ha meg a másik kijelentésedet vesszük alapul, hogy nem a felekezet számít, hanem egyedül csak Isten, akkor meg Jézus nélkül is oda kell hogy találjunk Istenhez – hisz te is mondod – millió felekezet van, és nem minden felekezetnek, nem minden embernek van Jézusa – de minden hívő embernek van (valamilyen nevű) Istene.

Ezek után akkor esetleg így lehetne inkább mondani, pontosítani – KERESZTÉNY ember csak Jézuson keresztül jut Istenhez, a nem keresztény ember viszont valamilyen más módon, más úton.

Előzmény: actionman (72)
actionman Creative Commons License 2003.09.02 0 0 72
Jézus sem önzetlenük halt meg az emberért, nem önzetlenül fizette ki az ember adósságát, hanem megkéri az árát.

Nem, nem ezt akartam mondani. Jezustol ez egy abszolut onzetlen tett volt, szeretetbol tette, es a valtsag teljesen ingyenes.

Jezus halala altal Isten es ember ujra megbekelt egymassal. Isten ujra nyujtja a kezet felenk, de nekunk kell azt megfognunk. Mas szavakkal, Jezus kerdezi: akarsz-e kovetni? Sot, felszolit arra, hogy kovesd. Mert nem azert valtott meg, hogy a bunnek elj tovabbra is, hanem az eletre, a szabadsagra valtott meg. Ha akarod, ezt nevezheted "arnak".

A keresztrefeszítést visszacsinálni nem lehet - ezért ezentúl most már Jézushoz tartozunk.

Azt nem, de ettol meg nem tartozik minden egyes ember Jezushoz. Sot, Kalvin pl. azt mondta, hogy Jezus nem az osszes embererert halt meg, hanem csak a valasztottakert.

Ez akkor azt is jelenti – az egész világon csak egy vallás lehetséges

Ahogy lathatod, millio vallas letezik.

az egész világnak meg kellene térni a keresztény hitre ahhoz, hogy a büne megbocsáttassék?

A bunok kizarolag Jezus valtsagaert bocsattatnak meg, ha az ember keri Istentol a bunbocsanatot. Annyiban nem feltetel a keresztyen vallas "felvetele", hogy Isten nem azt fogja nezni, hogy XY megkeresztelkedett-e, mas szoval, hogy formalisan milyen vallasos tetteket vegzett.

Nem egy "hitre kell terni", hanem megterni Istenhez.

De annyiban megis, hogy Jezust kovetni nem lehet az embernek egymagaban, a keresztyenseg mindig hivok kozosseget tetelezi fel.
Szoval az igazi kriterium az Istenhez tartozas.

És a világ végéig van erre kilátás – hogy egy akol, egy pásztor leszünk?

Persze. Isten Lelke altal folyamatosan gyujti egybe az o valasztottait: az egyhazba (amely nem osszetevesztendo xy felekezettel).

Vagy különben mi lesz a sorsa a máshitüeknek?

Aki nem hisz Istenben, annak nem lesz jo dolga a vegen.

Vagy Jézuson kívül van-e más út az üdvözüléshez?

Nincs. Jezus az ut, az igazsag, az elet es az ajto, akin kivul nincs ut Istenhez.

Megannyi kérdés, amire én nem találom a választ az Isten útján.

Keressuk meg ra egyutt a valaszt.

ActionMan

Előzmény: kiring (71)
kiring Creative Commons License 2003.09.01 0 0 71
Szóval akkor – ha jól értettem – addig eljutottunk, hogy Jézus sem önzetlenük halt meg az emberért, nem önzetlenül fizette ki az ember adósságát, hanem megkéri az árát. A keresztrefeszítést visszacsinálni nem lehet - ezért ezentúl most már Jézushoz tartozunk. Ez akkor azt is jelenti – az egész világon csak egy vallás lehetséges, az egész világnak meg kellene térni a keresztény hitre ahhoz, hogy a büne megbocsáttassék? És a világ végéig van erre kilátás – hogy egy akol, egy pásztor leszünk? – Vagy különben mi lesz a sorsa a máshitüeknek? Elkárhoznak?- Vagy Jézuson kívül van-e más út az üdvözüléshez? Megannyi kérdés, amire én nem találom a választ az Isten útján.
Előzmény: actionman (70)
actionman Creative Commons License 2003.09.01 0 0 70
hogyan tudod azt elfogadni, feldolgozni, hogy valaki helyetted meghal?

Eleg konnyen. Mert azert (ha nem is vegleg), de en is meghalok. Jezus halala szukseges volt, mert az ember, bar meghal buneiert, de az megsem nyujt elegseges fedezetet.

Én elkövetem a büntényt, és akkor más azt helyrehozza.... Ez így teljesen értelmetlen...

Ha az emberen mulna az udvossege, mert hatalmaban lenne megvaltani onmagat, *akkor* igazad lenne. Azonban a bun ennel sokkal komolyabb dolog, az ember oldalarol egy athidalhatatlan szakadek, nem eleg ra az onsanyargatas, meg az egyen halala is keves. Ezert jott Isten "at a tuloldalrol", ezert kellett olyan valakinek meghalnia, akinek halala elegseges valtsag nem onmaga (mert Jezus buntelen volt), hanem minden valasztott bunos szamara.

Meg aztán az lealázó is - nem? Te tartozol egy nagy összeggel valakinek, és akkor jön egy más valaki, aki helyetted kifizeti az adósságot...

Ellenkezoleg, nagy megkonnyebbules! Ha nyakadba szakadt egy hatalmas adossag, amit nem birsz kifizetni, es mehetsz erte eleted vegeig az adosok bortonebe, de jon valaki, es azt mondja, atvallalom toled, akkor annak az embernek a lekotelezettje lettel. Es pont ez a helyzet a hivo keresztyen emberrel: Krisztus tulajdona lett.

ActionMan

Előzmény: kiring (68)
kiring Creative Commons License 2003.09.01 0 0 69
Befejezés:

Vagy halálos betegségben szenvedsz, és akkor jön valaki, aki azt átvállalja töled... Hát engem ez tisztára levenne a lábamról, söt büntudatot ébresztene bennem. Nietzsche mondta - legyetek mértékletesek az elfogadásban!
Én is meggondolnák egy túlméretezett önfeláldozást mások részéröl. Félnék elfogadni - a következmények és a lelki nyugalmam miatt.

Előzmény: kiring (68)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!