Keresés

Részletes keresés

F-BIT Bac Creative Commons License 2004.03.26 0 0 21
Tegnap vettem észre egyet a Robotzsaru 3-ban. Mikor az a szürke egyenruhás parancsnok kilövi Murphy-t egy rakétával a templom előtt, hanyattdőlve látszik a cipőtalpa.
devereaux Creative Commons License 2003.11.15 0 0 20
Nekem a kedvencem - könyvben - Abbott Síkföldje volt. De azt lehetetlen megfilmesíteni.
Előzmény: evandor (19)
evandor Creative Commons License 2003.11.15 0 0 19
Néha még a mai fantasztikus filmeken is jókat lehet röhögni,nem is kell rá száz évet várni.
Egyáltalán,komoly fantasztikus film készült az utóbbi tiz évben? Milyen a Solaris? Regényben nagyon tetszett.De azt hiszem minden sci-fi tele lehet technikai bakikkal,csak ezek később derülnek ki.
A rosszabb,ha logikai tévedésekkel van tele egy regény,vagy film.
Evandor
Előzmény: devereaux (18)
devereaux Creative Commons License 2003.11.14 0 0 18
-off-
Mondjuk ebben az atomos cuccosban azért nem lennék oly' biztos. :)
De amúgy egyetértek. És jókat mosolygok. És abba is belegondolok, ha most nekünk kellene írni egy sci-fit, vajh mit írnánk bele? ÉS mekkorákat röhögnének rajta száz év múlva. :)
-on-
Előzmény: evandor (17)
evandor Creative Commons License 2003.11.12 0 0 17
Azt hiszem az ötvenes években az atomenergiáról még igen keveset tudtak.(Főleg a sci-fi irók).Szerintem elnézhető egy kalandregénynek.
(Csak később alakult át filozofikus irássá)

Verne is követett el hibákat,mint az Utazás a Holdba cimű regényében,amikor ágyúval lövi ki az utasait.De nem is kell olyan messze menni.A Birodalom visszavágban az utasok egy szál maszkban sétálnak egy aszteroida barlangjában.(Vagy nem is barlang?)

Előzmény: devereaux (16)
devereaux Creative Commons License 2003.11.11 0 0 16
Ott = Asimov. Bocsi, ha félreérthető volt. :)

Amúgy marhára fltűnt ez a dolog régebben. Nincs atom. Akkor fatüzelésű űrhajóval nyomulnak? Bár igazából megfigyelhető, hogy egyes technológiai bravúrok véghezvitele nem jár együtt más - triviálisnak vélt - technológiai cuccos ismeretével. Ld. a maja piramisok és a kerék.

Előzmény: Igneous (15)
Igneous Creative Commons License 2003.11.11 0 0 15
Az antigravitációs meghajtású űrhajó, melyre rá kell kapcsolódni agyilag, csak az Alapítvány peremében kerül elő, mikor Golan Trevize-ék elindulnak. Ráadásul úgy van megemlítve, hogy ez a legújabb, titkos fejlesztés. Elvileg a hipertérben közlekedő hajókat hiperatommotor hajtja, de ha elfelejtették az atomenergiát, hogyan működtetik? Persze van vmi magyarázat, hogy csak használni tudják, de karbantartani már nem, de ez sztem elég erőltettet...
Előzmény: devereaux (14)
devereaux Creative Commons License 2003.11.11 0 0 14
Azokkal csak fűtenek. A többit antigravitációs izékkel meg hipermicsodákkal csinálják. :)

Ja és amúgy éppen ott szerepelt - szerintem először - a számítógép-ember közös tudati kapcsolata ... amikor az űrhajót az ember a tudatával irányítja.

Hogy mik vannak!? Szegéyn Verne Gyula! :)

Előzmény: Igneous (12)
evandor Creative Commons License 2003.11.10 0 0 13
Asimov viszont nem irta le a trilógiában,hogy mivel működik a hiperhajtómű.Lehet akár napenergia is.Vagy szenet lapátolnak a hajtómű kazánjába.(Lásd Airplane 2.) :-)
Különben is,az ötvenes években,amikor irta...
Evandor
Előzmény: Igneous (12)
Igneous Creative Commons License 2003.11.08 0 0 12
Asimovnál sztem a legviccesebb az, hogy a történet egyik kulcsmomentuma, hogy a Birodalom bukása után a Periférián feledésbe merül az atomenergia, és visszatérnek a szén és olaj használatához. Ennek ellenére vígan ugrálnak a hipertérben...
Előzmény: Inner Circle (9)
Laszlo000 Creative Commons License 2003.11.07 0 0 11
A jó cím: atom.pganet.com
Előzmény: Laszlo000 (6)
devereaux Creative Commons License 2003.11.07 0 0 10
William Gibson egyik könyvében (asszem a Neuromancerben) pl. az egyik anarchista beütésű emberkének - a nevére nem emléxem - olyan cuccosa volt, amelyik a környezete színeihez igazodott. Tiszta kaméleon.

Ehhez képest Cpt. Kirké annyival lehetett fejlettebb, hogy viselője lelkiállaptához igazodott. Pl. elfogta őt a SÁRGA irigység. :)

Előzmény: gyalogbagoly (8)
Inner Circle Creative Commons License 2003.11.07 0 0 9
Végülis ez itt OFF, mert elsősorban filmes bakikról lenne szó, de...

Asimov viszonylag jól képzelte el a jövőbeli technikát (mármint ma olvasva se röhögi szét az ember az agyát, aztán ki tudja, mi lesz később), talán azért mert az ő sci-fije elsősorban nem a technikai fejlődésre alapul, ezért nem sokat boncolgatja a jövőbeni cuccokat. De azért ő is besül néha, például a lyukkártyával, vagy hogy az Alapítvány és Birodalomban hosszasan számolgatják kézzel a hiperűrugrást. :)
Arthur C. Clarke Ürodüsszeijában meg írógépek is vannak. :)

Hogy ON is legyen: a moviemistakes.com-on bármelyik sci-firől ezernyi bakit lehet bányászni. Luke "Carrie"-jét magam is hallottam, meg a saját fejét leverő rohamosztagos se rossz. De a legtutibb: mikor a Birodalom Visszavágban vívás közben lerúgja Vadert az emelvényről, majd utánaugrik, tisztán hallani egy trambolin hangját, és egy pillanatra a feje is felbukkan ahogy visszapattan. :)))

Előzmény: devereaux (7)
gyalogbagoly Creative Commons License 2003.11.07 0 0 8
Üdv mindenkinek!
Az egyik Star Trek részben Kirk kapitány egyenruhája változtatta a színét. Zöld egyenruhában szállt be a liftbe, kiszállt sárgában, aztán hirtelen megint ott virított rajta a takonyzölt cucc. Aranyos volt.:))
devereaux Creative Commons License 2003.11.03 0 0 7
Nekem azok a gagyik tetszenek, amikor a távoli jövőben mindenféle fajta népségek üldögélnek az űrhajó monitorai előtt - Vajon honnan tudjuk, hogy lesznek egyáltalán ilyenek? Hiszen már Asimov Alapítvány-sorozatában is vannak ezeknél sokkal fejlettebnek elképzelt cuccosok. - és értelmezik a latin betűs - általában angol nyelven villózó - szövegeket.

Nevetséges.

Laszlo000 Creative Commons License 2003.11.01 0 0 6
Az http://atom.pganet.hu címen van néhány Star Wars baki.
Például: a bedöglött piros robot egyszerre két helyen, töltényhüvelyek lézerfegyverekhez (ezek valódi géppisztolyok voltak, ez az oka), ajtónak rohanó rohamosztagos.
Mikey-Soft Creative Commons License 2003.08.09 0 0 5
Hali!

Azt én is hallottam! Bár mondjuk ez esetben a magyar hangmérnök volt iszonyat fakezű!

Ma már ilyen nem fordul elő túl gyakran.

Mikey-Soft

Előzmény: Toffy (2)
-Capt. Visor- Creative Commons License 2003.08.07 0 0 4
Nem baj, ha kiadják DVD-n az SW régi részeit ott nem lesz szinkron, és lehet, hogy hallható lesz ez a kis baki. (Ha csak nem javítanak rajta)
Előzmény: Piton17 (1)
Piton17 Creative Commons License 2003.08.05 0 0 3
Én alapvetően ezért is szeretem jobban a feliratos filmeket, mint a szinkronosokat. Néha jó kihallani az eredeti hangokat, az eredeti hanglejtéseket.... :)
Toffy Creative Commons License 2003.08.05 0 0 2
Na igen! Az ördögűzőben pont így maradt véletlen a szinkron alatt a közepén pár angol mondat halkan. :-)
Vannak pechkhes dolgok.
T.
Piton17 Creative Commons License 2003.08.05 0 0 1
Na igen... És azt tudtad, hogy Luke Skywalker eredeti hangját benne hagyták a filmben, amikor Leia helyett elkiáltja magát, hogy Carrie (Fisher)? :)) Kár, hogy a szinkronos változatokban erre nem lehet rábukkanni...

Piton17

Toffy Creative Commons License 2003.08.05 0 0 0
He-he! Rengeteg baki van az már bizti! A Csillagok háborújában van jó pár poénos dolog :-). Ki látott olyat, hogy egy lézer kardnak más legyen az árnyéka, vagy hol ott legyen az árnyék, máskor meg nem.
T.
Piton17 Creative Commons License 2003.08.04 0 0 topiknyitó
Világéletemben szerettem a sci-fiket és a filmes bakikat. Arra gondoltam, egyesiteni kéne ezt a kettőt! Induljon útjára tehát eme új topic, ahol mindenkit sok szeretettel üdvözlök! Várom az észrevételeket és a jó bakikat!!!!!

Piton17

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!